ντροπή!!!πρόκληση!!!Αδιαφορία!!!
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: ντροπή!!!πρόκληση!!!Αδιαφορία!!!
Για το οτι λες φίλε sverkalo ότι φταίς που δεν είσαι καλός Έλληνας και καλός Χριστιανός, είναι
αλήθεια φταις και ο Θεός μάλλον θα σου το πάρει ως επίγνωση.
Όμως για τις απόψεις σου που λες ότι φταίει το 100% των Ελλήνων, που αποδέχεσαι όλες τις χυδαιότητες
και ύβρεις, μάλιστα τις επαυξάνεις από όλα τα ξένα κέντρα κατά της Πατρίδας σου, που σου αξίωσε ο
Θεός να γεννηθείς, είναι μεγάλο ολίσθημα, μεγάλη κατάπτωση για έναν άνθρωπο,για έναν Έλληνα.
Είναι σαν να κατηγορείς ένα ολόκληρο λαό, έναν ιστορικό έθνος και να μην πέρνεις επιπλέον
τη θέση του αδυνάτου,στην οποία βρίσκεται η Πατρίδα σου, που και τίποτε να μη μας προσφέρει,τουλάχιστον
μας προσφέρει τα βασικά Ορθοδοξία, Ελληνική Γλώσσα, Ελευθερία...
Βγάζεις μιζέρια και άλλοι..., ενώ θα έπρεπε πρώτα να διορθωθείς και μετά να κάνεις τον κριτή για ολόκληρο
τον Ελληνικό λαό...αν ο Χριστός λέει "Μην κρίνεις,ίνα μη κριθείς" για τον αδερφό σου, εσύ τι νομίζεις
που κατηγορείς για διαφθορά,απατεωνιά...όλους τους Έλληνες,τους κοντινούς αδερφούς σου;
Και οι Πατέρες λένε "καθαρθήναι δει πρώτον,και είτα καθάραι",πρώτα βελτιώσου προσωπικά
και μετά κατηγόρησε ολόκληρο τον κόσμο αν θες...
Η Ελλάδα δεν είναι οι διεφθαρμένοι, που παντού υπάρχουν, όπως ο Χριστιανισμός δεν είναι
οι διεφθαρμένοι λειτουργοί του...αλλά μια Ιστορία, μια Πατρίδα, μια Παιδεία, ένα Έθνος, ένα παρελθόν
ένα παρόν και ένα μέλλον....
Σκέψου, συλλογίσου πρώτα και μετά δώσε την απάντηση.
αλήθεια φταις και ο Θεός μάλλον θα σου το πάρει ως επίγνωση.
Όμως για τις απόψεις σου που λες ότι φταίει το 100% των Ελλήνων, που αποδέχεσαι όλες τις χυδαιότητες
και ύβρεις, μάλιστα τις επαυξάνεις από όλα τα ξένα κέντρα κατά της Πατρίδας σου, που σου αξίωσε ο
Θεός να γεννηθείς, είναι μεγάλο ολίσθημα, μεγάλη κατάπτωση για έναν άνθρωπο,για έναν Έλληνα.
Είναι σαν να κατηγορείς ένα ολόκληρο λαό, έναν ιστορικό έθνος και να μην πέρνεις επιπλέον
τη θέση του αδυνάτου,στην οποία βρίσκεται η Πατρίδα σου, που και τίποτε να μη μας προσφέρει,τουλάχιστον
μας προσφέρει τα βασικά Ορθοδοξία, Ελληνική Γλώσσα, Ελευθερία...
Βγάζεις μιζέρια και άλλοι..., ενώ θα έπρεπε πρώτα να διορθωθείς και μετά να κάνεις τον κριτή για ολόκληρο
τον Ελληνικό λαό...αν ο Χριστός λέει "Μην κρίνεις,ίνα μη κριθείς" για τον αδερφό σου, εσύ τι νομίζεις
που κατηγορείς για διαφθορά,απατεωνιά...όλους τους Έλληνες,τους κοντινούς αδερφούς σου;
Και οι Πατέρες λένε "καθαρθήναι δει πρώτον,και είτα καθάραι",πρώτα βελτιώσου προσωπικά
Η Ελλάδα δεν είναι οι διεφθαρμένοι, που παντού υπάρχουν, όπως ο Χριστιανισμός δεν είναι
οι διεφθαρμένοι λειτουργοί του...αλλά μια Ιστορία, μια Πατρίδα, μια Παιδεία, ένα Έθνος, ένα παρελθόν
καλη Χριστιανη δεν ειμαι, αλλα καλη πολιτης ειμαι, δε βλεπω να εχω βλαψει σε τιποτα τη χωρα μου, το αντιστροφο ισως. και ψηφιζω μικρα κομματα...... φυσικα ξερω οτι δεν αναφερεσαι σε εμενα αλλα στην πλειοψηφια και εχεις δικιο οτι για το δικομματισμο φταιμε εμεις, απο την αλλη ποσο προβαλλονται και διαφημιζονται τα μικρα κομματα και ποσο τα μεγαλα; και τι παιδεια εχουν οι Ελληνες ωστε να εχουν ισχυρο ανοσοποιητικο στη διαφημιση και προωθηση και σε ο, τι τους πασαρουν.και αν δεν εχουν παιδεια ποιος ευθυνεται; δεν ξερω για σκοτεινα κεντρα της Σιων, ξερω ομως οτι μια χωρα που απο την επανιδρυση της και μετα ζει με δανεικα, κατευθυνεται στα παντα απο τους δανειζοντες και αυτοι καθοριζουν και την παιδεια της και το τι θα προβαλλεται και το ποιοι πολιτικοι και ποιες πολιτικες θα προωθουνται. Απο τη στιγμη που δεν εχουμε οικονομικη ανεξαρτησια δεν υπαρχει περιπτωση να εχουμε αυτοδιαθεση.sverkalo έγραψε:Το ότι διαφωνούμε είναι ένδειξη της δύναμης της κάθε μια προσωπικότητας ξεχωριστά. Το πρόβλημα είναι ότι συμφωνούμε σαν σύνολα ΠΡΙΝ συμφωνήσουμε σαν άτομα. Δεν σκεφτόμαστε όσο θα έπρεπε και αμέσως ξεπερνάμε την ατομική ευθύνη. Τα κόμματα υπάρχουν γιατί εμείς τα δημιουργήσαμε. Μπορεί κάποιος να πει ότι το έκαναν για εμάς οι σκοτεινές δυνάμεις, οι σοφοί της Σιών, ή ότι άλλο. Γιατί δεν βγάζουμε ένα μικρό κόμμα ή έναν συνασπισμό κομμάτων να δούμε αν θα αλλάξει κάτι. Τα 2 κόμματα παίρνουν το 80% των ψήφων.Αυτό συμβαίνει μάλλον γιατί τα πάντα είναι κολλημένα στα ίδια πράγματα. Η σκέψη απουσιάζει και στο τέλος φταίνε οι άλλοι. Δυστυχώς αυτοί οι άλλοι ήμαστε εμείς. Εδώ ολόκληρη διδασκαλία του Χριστού κατέληξε να γίνει μέρος του συστήματος και να μην έχει καμιά δύναμη πλέον. Οι ιερείς έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και δεν φτάνει το να πούμε ότι υπάρχουν καλοί ιερείς, γιατί και καλοί δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν. Η φιλοσοφία του ίδιου του Θεού σε έναν λαό που ανακάλυψε την φιλοσοφία έχει εξασθενήσει. Και αυτό που κάνουμε εμείς εδώ δεν αλλάζει τίποτε. Πίστευα στην δύναμη του κινηματογράφου να αλλάζει, να εμπνέει τους ανθρώπους αλλά και αυτός έγινε μέρος του συστήματος, βλέπω ότι δεν με ενοχλεί και συνεχίζω να ζω σαν να μην είδα τίποτε. Σαν να μην άκουσα. Είμαι καλός χριστιανός καλός Έλληνας καλός πολίτης και για όλα φταίνε οι άλλοι. Εγώ λέω πως δεν είμαι καλός σε τίποτε και για ότι μου συμβαίνει φταίω εγώ και κανένας άλλος. Και δεν είναι επίδειξη μετριοφροσύνης αλλά η αλήθεια μου.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφέ μου sverkalo θα διαφωνήσω στην διατύπωση του:
Οι ιερείς είναι άνθρωποι και σαν άνθρωποι ακολουθούν τον μέσο όρο των υπολοίπων. Όταν ο μέσος όρος των Ελλήνων τείνει προς την φιλαργυρία και τη διαφθορά, το ίδιο συμβαίνει και με τους ιερείς. Αν οι ιερείς μας ήταν άριστοι, το ίδιο θα ήσαν και οι πιστοί. Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Παρ' όλα αυτά, μέσα στην μπόχα και τη δυσωδία που πλανάται στη χώρα μας, υπάρχουν οι πολύ φωτεινές εξαιρέσεις. Όπως λέει και η παροιμία: "από τ' αγκάθια βγαίνει ρόδο". Το Σάββατο όσοι βρεθούμε στη συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε έναν πολύ καλό ιερέα (οι κρίσεις δικές μου), αλάνθαστο δείγμα ότι ο Θεός δεν εγκαταλείπει τον άνθρωπο, αλλά φροντίζει να υπάρχουν οι καλοί ιερείς που θα τον βοηθήσουν στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Όσον αφορά στους πολιτικούς μας, πιστεύω ότι έχουν κάνει όχι απλά λάθη, αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ εις βάρος των Ελλήνων, υπακούοντες στα κελεύσματα αυτών που κουμαντάρουν τον πλανήτη και οι οποίοι θέλουν μια Ελλάδα ανίσχυρη οικονομικά και διεφθαρμένη ψυχικά, μια Ελλάδα που ΔΕΝ θα προβάλει καμία αντίσταση στην επικείμενη ηλεκτρονική δικτατορία των οραματιστών της παγκοσμιοποίησης.
Ναι, φταίμε που τους ψηφίζουμε, όπως φταίμε που επιδιώκουμε να μας βολέψουν εις βάρος κάποιων άλλων, αλλά μέχρις εκεί. Φταίνε πρωτίστως αυτοί, που άλλα υπόσχονται προεκλογικά και άλλα κάνουν μετά.
Δεν ελπίζω σε τίποτε το καλό, από το νυν πολιτικό σύστημα. Επειδή το θεωρώ διεφθαρμένο, περιμένω να καταρεύσει και ελπίζω να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για τον απλό λαό. Το ελπίζω μεν, αλλά φοβάμαι ότι θα βιώσουμε γερό τράνταγμα στο μέλλον! Όμως έτσι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις: όταν έχεις μια άσχημη αρρώστια πρέπει να εγχειριστείς προκειμένου να σωθείς.
Η διδασκαλία του Χριστού δεν γίνεται μέρος του συστήματος, ούτε εξασθενεί. Καμιά γήινη παρέμβαση δεν μπορεί να την αλλοιώσει ούτε στο ελάχιστο. Αυτό που έχει αλλοιωθεί είναι οι ψυχές μας, γιατί επιλέξαμε να ζούμε μια ζωή μακριά από τον Χριστό και επομένως είμαστε ευάλωτοι στις επιθέσεις του διαβόλου. Παρασυρόμαστε λοιπόν πολύ εύκολα και χορεύουμε στον δικό του ρυθμό.sverkalo έγραψε:Εδώ ολόκληρη διδασκαλία του Χριστού κατέληξε να γίνει μέρος του συστήματος και να μην έχει καμιά δύναμη πλέον. Οι ιερείς έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και δεν φτάνει το να πούμε ότι υπάρχουν καλοί ιερείς, γιατί και καλοί δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν. Η φιλοσοφία του ίδιου του Θεού σε έναν λαό που ανακάλυψε την φιλοσοφία έχει εξασθενήσει.
Οι ιερείς είναι άνθρωποι και σαν άνθρωποι ακολουθούν τον μέσο όρο των υπολοίπων. Όταν ο μέσος όρος των Ελλήνων τείνει προς την φιλαργυρία και τη διαφθορά, το ίδιο συμβαίνει και με τους ιερείς. Αν οι ιερείς μας ήταν άριστοι, το ίδιο θα ήσαν και οι πιστοί. Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Παρ' όλα αυτά, μέσα στην μπόχα και τη δυσωδία που πλανάται στη χώρα μας, υπάρχουν οι πολύ φωτεινές εξαιρέσεις. Όπως λέει και η παροιμία: "από τ' αγκάθια βγαίνει ρόδο". Το Σάββατο όσοι βρεθούμε στη συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε έναν πολύ καλό ιερέα (οι κρίσεις δικές μου), αλάνθαστο δείγμα ότι ο Θεός δεν εγκαταλείπει τον άνθρωπο, αλλά φροντίζει να υπάρχουν οι καλοί ιερείς που θα τον βοηθήσουν στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Όσον αφορά στους πολιτικούς μας, πιστεύω ότι έχουν κάνει όχι απλά λάθη, αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ εις βάρος των Ελλήνων, υπακούοντες στα κελεύσματα αυτών που κουμαντάρουν τον πλανήτη και οι οποίοι θέλουν μια Ελλάδα ανίσχυρη οικονομικά και διεφθαρμένη ψυχικά, μια Ελλάδα που ΔΕΝ θα προβάλει καμία αντίσταση στην επικείμενη ηλεκτρονική δικτατορία των οραματιστών της παγκοσμιοποίησης.
Ναι, φταίμε που τους ψηφίζουμε, όπως φταίμε που επιδιώκουμε να μας βολέψουν εις βάρος κάποιων άλλων, αλλά μέχρις εκεί. Φταίνε πρωτίστως αυτοί, που άλλα υπόσχονται προεκλογικά και άλλα κάνουν μετά.
Δεν ελπίζω σε τίποτε το καλό, από το νυν πολιτικό σύστημα. Επειδή το θεωρώ διεφθαρμένο, περιμένω να καταρεύσει και ελπίζω να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για τον απλό λαό. Το ελπίζω μεν, αλλά φοβάμαι ότι θα βιώσουμε γερό τράνταγμα στο μέλλον! Όμως έτσι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις: όταν έχεις μια άσχημη αρρώστια πρέπει να εγχειριστείς προκειμένου να σωθείς.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν θα αθωώσω τα μικρά κόμματα γενικώς.ψυχουλα έγραψε: καλη Χριστιανη δεν ειμαι, αλλα καλη πολιτης ειμαι, δε βλεπω να εχω βλαψει σε τιποτα τη χωρα μου, το αντιστροφο ισως. και ψηφιζω μικρα κομματα...... φυσικα ξερω οτι δεν αναφερεσαι σε εμενα αλλα στην πλειοψηφια και εχεις δικιο οτι για το δικομματισμο φταιμε εμεις, απο την αλλη ποσο προβαλλονται και διαφημιζονται τα μικρα κομματα και ποσο τα μεγαλα; και τι παιδεια εχουν οι Ελληνες ωστε να εχουν ισχυρο ανοσοποιητικο στη διαφημιση και προωθηση και σε ο, τι τους πασαρουν.και αν δεν εχουν παιδεια ποιος ευθυνεται; δεν ξερω για σκοτεινα κεντρα της Σιων, ξερω ομως οτι μια χωρα που απο την επανιδρυση της και μετα ζει με δανεικα, κατευθυνεται στα παντα απο τους δανειζοντες και αυτοι καθοριζουν και την παιδεια της και το τι θα προβαλλεται και το ποιοι πολιτικοι και ποιες πολιτικες θα προωθουνται. Απο τη στιγμη που δεν εχουμε οικονομικη ανεξαρτησια δεν υπαρχει περιπτωση να εχουμε αυτοδιαθεση.
Γιατί αυτά δεν είπαν προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν;
Έχετε ακούσει ποτέ π.χ. το Σύριζα να στιγματίζει τους τεμπέληδες στο Δημόσιο; τους νέους που χτίζουν καθηγητές μέσα στα γραφεία τους;
Είπε παλιότερα η Λιάνα Καννέλη σε πρωινό στο MEGA πως η εξεταστική για τα εξοπλιστικά για τα πεπραγμένα Τσοχατζόπουλου, βρήκε την οφ σόρ που πιαθνώς να είχαν μπει οι μίζες.
Μπορούσε η εξεταστική να την ανοίξει, όμως δεν τόλμησε!
Το κατήγγειλαν τα μικρά κόμματα;
Μές την τρέλλα της το ομολόγησε η Λιάνα.
Το ΚΚΕ δεν θέλει έλεγχο στα οικονομικά του...
Τα κόμματα της αριστεράς φαίνεται να οροματίζονται μια ελληνική κοινωνία που να κάθεται και να πληρώνεται. Αλήθεια από ποιόν;
Κατανοώ ότι έχω φύγει από το θέμα, αλλά...
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΕΥΓΕ !!!aposal έγραψε: Η διδασκαλία του Χριστού δεν γίνεται μέρος του συστήματος, ούτε εξασθενεί. Καμιά γήινη παρέμβαση δεν μπορεί να την αλλοιώσει ούτε στο ελάχιστο. Αυτό που έχει αλλοιωθεί είναι οι ψυχές μας, γιατί επιλέξαμε να ζούμε μια ζωή μακριά από τον Χριστό και επομένως είμαστε ευάλωτοι στις επιθέσεις του διαβόλου. Παρασυρόμαστε λοιπόν πολύ εύκολα και χορεύουμε στον δικό του ρυθμό.
Βλέπεις λοιπόν ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέω; Με κατηγορείς για το ίδιο πράγμα που ισχυρίζομαι!fotios έγραψε: Βγάζεις μιζέρια και άλλοι..., ενώ θα έπρεπε πρώτα να διορθωθείς και μετά να κάνεις τον κριτή για ολόκληρο
Εγώ πρώτος είπα ότι φταίμε πρώτα οι ίδιοι: που σημαίνει πρώτα να εξετάσουμε τον εαυτό μας και μετά τους άλλους. Πρώτα η ατομική και μετά η συλλογική ευθύνη δεν είπα; Αν δεν γίνουμε καλύτεροι σε ατομικό επίπεδο δεν θα γίνουμε ποτέ σε εθνικό. Εσύ τα ξεπερνάς όλα αυτά με το να διαστρεβλώνεις όσα είπα, λέγοντας μου πως βγάζω μιζέρια. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αν βλέπετε ότι ο λόγος του Χριστού δεν έχει χάσει την δύναμή του -λέγοντας απλά ότι ο λόγος του Θεού ποτέ δεν καταπίπτει ούτε εξασθενεί- τότε κατά την γνώμη μου απλά κάνετε ότι γίνεται όλα αυτά τα χρόνια που εγώ κατάλαβα σαν ζωντανός, κουκουλώνετε την κατάσταση και προχωράτε. Αν δεν καθαρίσουμε κάτω από το χαλί το να σκουπίζουμε από πάνω του δεν θα αποτρέψει την βρωμιά να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Τι εννοείται όταν λέτε ότι ο λόγος του Θεού δεν καταπίπτει; Έχετε δει με τι άθλιο τρόπο τον πουλάνε (ή μέρος του;) σε άθλιες τηλεοπτικές εκπομπές και ο κόσμος που υποστηρίζει πως είναι Χριστιανός τον αγοράζει... Εγώ βλέπω υποκρισία και ψέμα για προσωπικό όφελος τουλάχιστον στην αμαρτωλή κοινωνία που ζω εγώ. Τώρα στην δική σου δεν ξέρω. Αλλά σε πιστεύω.
Να'ναι ευλογημένο.
όπως νομίζεις...
όπως νομίζεις...
Δεν νομίζω τίποτε για σίγουρο. Ψάχνομαι συνέχεια.
Να είναι ευλογημένο και για εσένα.
Να είναι ευλογημένο και για εσένα.
Η γνώμη μου είναι και κρίνεται, ότι αν και οι "έλληνες" πολιτικοί μπορούσαν να ξελασπώσουν την χώρα παίρνοντας από τους γερμανούς τα λεφτά που μας χρωστάνε από το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο της Ελλάδας στο Γ' Ράιχ στο γερμανικό κράτος δηλαδή, που έχει αποδεχθεί την υποχρέωσή του προς την Ελλάδα, παρά ταύτα κάνουν εδώ και χρόνια πως δεν καταλαβαίνουν.
Μας είπε και ένας έλληνας που είναι βουλευτής στην Γερμανία ότι "δεν δαγκώνουμε το χέρι που μας ταϊζει"
το θέμα είναι ποιός ταϊζει ποιόν η Γερμανία εμάς ή εμείς την Γερμανία μέσω των όπλων που αγοράζουμε τόσα χρόνια, μέσω των γερμανικών προϊόντων που αγοράζουμε μέσα από τα καταστήματά τους στην Ελλάδα που αν δεν είμασταν στην ΕΕ δεν θα μπορούσαν να τα ανοίξουν και μέσω των κρατικών έργων και προμηθειών που βάζαν ένα σκασμό λεφτά στις τσέπες των γερμανών!
Γι'αυτό έφτιαξαν οι "τίμιοι" γερμανοί αυτούς τους μηχανισμούς στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες γιά να δωροδοκούν και να παίρνουν μεγάλες κρατικές παραγγελίες, όταν πήγε ο κος Χριστοφοράκος στην Γερμανία και τον ζήτησε η Ελλάδα τα εκεί δικαστήρια είπαν ΟΧΙ, γιατί βέβαια προσπαθούν να καλύψουν τα γερμανικά συμφέροντα και δεν τους ενδιαφέρει ούτε η τιμή ούτε το ήθος αλλά τα συμφέροντα της πατρίδας τους και μόνο.
Η Ελλάδα γιατί αποπληρώνει τα δάνεια που είχε πάρει από την εποχή του Τρικούπη, και η Γερμανία δεν αποπληρώνει το δάνειο που πήρε από την Ελλάδα; Τα λεφτά των άλλων έχουν αξία ενώ των ελλήνων δεν έχουν αξία;
Οι ουσία είναι ότι οι πολιτικοί "μας" δεν αποσκοπούν πραγματικά να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους έλληνες αλλά να βρουν τα προσχήματα να μας αφανίσουν, όρα γλώσσα, ιστορία, παραδόσεις, πίστη, ιθαγένεια γενικά να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία και όταν έλθει στο αίσχιστο σημείο να σηκώσουν τα χέρια και να πουν "τί να κάνουμε τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα δεν γίνεται αλλιώς" να μας εξαφανίσουν χωρίς αντίδραση και χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι και ηθικά και βιολογικά μέσω των συνθηκών που θα τις κάνουν αφόρητες, αν μία μέση ελληνική οικογένεια έκανε ένα άντε στην καλύτερη περίπτωση δύο παιδιά υπό τις νέες συνθήκες υπάρχει περίπτωση να σηκώσει το κεφάλι και να συντηρηθεί ο ελληνικός πληθυσμός ή θα πάμε ακόμη χειρότερα ώστε να γίνουμε μαθηματικά μία μεινότητα στον ίδιο μας τον τόπο; εκεί είναι το κλειδί.
Μας είπε και ένας έλληνας που είναι βουλευτής στην Γερμανία ότι "δεν δαγκώνουμε το χέρι που μας ταϊζει"
το θέμα είναι ποιός ταϊζει ποιόν η Γερμανία εμάς ή εμείς την Γερμανία μέσω των όπλων που αγοράζουμε τόσα χρόνια, μέσω των γερμανικών προϊόντων που αγοράζουμε μέσα από τα καταστήματά τους στην Ελλάδα που αν δεν είμασταν στην ΕΕ δεν θα μπορούσαν να τα ανοίξουν και μέσω των κρατικών έργων και προμηθειών που βάζαν ένα σκασμό λεφτά στις τσέπες των γερμανών!
Γι'αυτό έφτιαξαν οι "τίμιοι" γερμανοί αυτούς τους μηχανισμούς στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες γιά να δωροδοκούν και να παίρνουν μεγάλες κρατικές παραγγελίες, όταν πήγε ο κος Χριστοφοράκος στην Γερμανία και τον ζήτησε η Ελλάδα τα εκεί δικαστήρια είπαν ΟΧΙ, γιατί βέβαια προσπαθούν να καλύψουν τα γερμανικά συμφέροντα και δεν τους ενδιαφέρει ούτε η τιμή ούτε το ήθος αλλά τα συμφέροντα της πατρίδας τους και μόνο.
Η Ελλάδα γιατί αποπληρώνει τα δάνεια που είχε πάρει από την εποχή του Τρικούπη, και η Γερμανία δεν αποπληρώνει το δάνειο που πήρε από την Ελλάδα; Τα λεφτά των άλλων έχουν αξία ενώ των ελλήνων δεν έχουν αξία;
Οι ουσία είναι ότι οι πολιτικοί "μας" δεν αποσκοπούν πραγματικά να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους έλληνες αλλά να βρουν τα προσχήματα να μας αφανίσουν, όρα γλώσσα, ιστορία, παραδόσεις, πίστη, ιθαγένεια γενικά να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία και όταν έλθει στο αίσχιστο σημείο να σηκώσουν τα χέρια και να πουν "τί να κάνουμε τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα δεν γίνεται αλλιώς" να μας εξαφανίσουν χωρίς αντίδραση και χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι και ηθικά και βιολογικά μέσω των συνθηκών που θα τις κάνουν αφόρητες, αν μία μέση ελληνική οικογένεια έκανε ένα άντε στην καλύτερη περίπτωση δύο παιδιά υπό τις νέες συνθήκες υπάρχει περίπτωση να σηκώσει το κεφάλι και να συντηρηθεί ο ελληνικός πληθυσμός ή θα πάμε ακόμη χειρότερα ώστε να γίνουμε μαθηματικά μία μεινότητα στον ίδιο μας τον τόπο; εκεί είναι το κλειδί.
Αν βρείτε χρόνο δείτε την ταινία [Capitalism A Love Story του Moore.