Επιτίμια επέβαλε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε 6 ιερωμένους
Συντονιστής: Συντονιστές
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Επιτίμια επέβαλε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε 6 ιερωμένους
δεν ξερω αν με καταλαβενεις.....;;;

- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αλλο είναι να συμμετέχει ένας ιερωμένος, σε βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές και άλλο σε εσωκομματικές εκλογές οποιουδήποτε κόμματος.
Διότι αυτή η συμμετοχή, σαφώς υποδηλώνει και την κομματική προτίμησή του.
Και όπως είπε και ο plagiaskepsi, τότε γιατί μαζί με το εκλέγειν, να μην επιτρέπεται και το εκλέγεσθαι?
Διότι αυτή η συμμετοχή, σαφώς υποδηλώνει και την κομματική προτίμησή του.
Και όπως είπε και ο plagiaskepsi, τότε γιατί μαζί με το εκλέγειν, να μην επιτρέπεται και το εκλέγεσθαι?
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

1. Θεωρώ ότι η συμμετοχή ενός ιερωμένου σε κομματική εκδήλωση είναι λάθος. Η συμμετοχή του σε πολιτική βέβαια, όχι. Η κομματική εκδήλωση δεν απευθύνεται σε όλους τους ορθόδοξους και γι' αυτό οποιαδήποτε ανάμιξη της Εκκλησίας θα προκαλέσει διαχασμό και διαίρεση των πιστών. Ο ιερέας μπορεί να ταυτιστεί από τον κόσμο με εκπρόσωπο της Εκκλησίας και μια τέτοια, λανθασμένη έστω, ερμηνεία καλόν είναι να αποφευχθεί, γιατί θα σκανδαλίσει και θα απομακρύνει τον κόσμο περαιτέρω.
2. Η ανακοίνωση του σεβασμιωτάτου αναφέρει ότι είχαν προηγηθεί συστάσεις προς τους κληρικούς να μην συμμετάσχουν. Επομένως εδώ έχουμε ΚΑΙ παρακοή.
2. Η ανακοίνωση του σεβασμιωτάτου αναφέρει ότι είχαν προηγηθεί συστάσεις προς τους κληρικούς να μην συμμετάσχουν. Επομένως εδώ έχουμε ΚΑΙ παρακοή.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ωραια η ουσια ειναι οτι αν ημουνα ιερομενος και η συνηδειση μου το επεβαλε θα ημουν περηφανος για την τιμορεια μου
αν ημουνα ανωτεροσ κληρικος θα ημουνα περιφανος παλι που εδρασα κατα συνηδηση....τιμορισα εστω αθοους για αποφυγη σκανδαλισμου....
εδω μιλαμε και για διπλη οφειελεια;;;;;
αν ημουνα ανωτεροσ κληρικος θα ημουνα περιφανος παλι που εδρασα κατα συνηδηση....τιμορισα εστω αθοους για αποφυγη σκανδαλισμου....
εδω μιλαμε και για διπλη οφειελεια;;;;;
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

οκ....δεν υπαρχη ουσιαστικα προβλημα

- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παναγιώτη και Απόστολε δεν έχετε δίκιο η ψήφος, όπως λέει κι ο Αντώνης, είναι καθήκον απέναντι στην κοινωνία. Μην ξεχνάτε ότι η ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού μεγάλου κόμματος, είναι κατ' ουσίαν συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής του εν δυνάμει μελλοντικού πρωθυπουργού της χώρας, δεν είναι αυτό που μπορεί να περιγράψει κάποιος ¨κομματική εκδήλωση". Η προσπάθεια του Μητροπολίτη να εμποδίσει τους κληρικούς της Μητρόπολής του να ψηφίσουν, είναι στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Δεν ξέρω αν η Ιερά Σύνοδος συμφωνεί με την πράξη αυτή;
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

νικο μου δεξου την λογικη της διπλης οφελειας....ειναι πιο λογικη

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Επιτέλους βρήκα ένα θέμα για να διαφωνήσω μαζί σου, Νίκο!
Δόξα σοι ο Θεός!
Δόξα σοι ο Θεός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

filotas έγραψε:Παναγιώτη και Απόστολε δεν έχετε δίκιο η ψήφος, όπως λέει κι ο Αντώνης, είναι καθήκον απέναντι στην κοινωνία. Μην ξεχνάτε ότι η ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού μεγάλου κόμματος, είναι κατ' ουσίαν συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής του εν δυνάμει μελλοντικού πρωθυπουργού της χώρας, δεν είναι αυτό που μπορεί να περιγράψει κάποιος ¨κομματική εκδήλωση". Η προσπάθεια του Μητροπολίτη να εμποδίσει τους κληρικούς της Μητρόπολής του να ψηφίσουν, είναι στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Δεν ξέρω αν η Ιερά Σύνοδος συμφωνεί με την πράξη αυτή;
Εγώ δεν μίλησα, για το θέμα της τιμωρίας από τον Μητροπολίτη. Σε αυτό το θέμα συμφωνώ με τον Αντώνη.
Μίλησα για το πώς θα μου φαινόταν εμένα προσωπικά, να ήξερα ότι αυτός ο ιερωμένος είναι ΠΑΣΟΚ, ο άλλος ιερωμένος ΝΔ και ο άλλος ΚΚΕ. Αυτός σοσιαλιστής και ο άλλος φιλελεύθερος.
Δεν θα μου άρεσε αυτό.
Και νομίζω και το ποίμνιο θα διαιρείτο σε τέτοιες περιπτώσεις. Κανονικά ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται διότι οι καταστάσεις δεν είναι ιδανικές, ενώ εμείς αμαρτωλοί.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
To θέμα είναι λεπτό και αγαπητοί αδελφοί, χρειάζεται να σκεφθούμε πολλά πράγματα, ενώ δεν γνωρίζουμε ακριβώς λεπτομέρειες από τα πραγματικά περιστατικά. Όμως:
Ο Σεβασμιότατος κατά τη γνώμη μου σωστά ενήργησε αφού:
1) Είχε προειδοποιήσει, και άρα είχε αναλάβει την πνευματική κυρίως ευθύνη η οποία μας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο.
Ναι μεν έχει όλα τα πολιτικά δικαιώματα ο ιερέας, που έχουν όλοι οι πολίτες, αλλά κατά την εξάσκησή τους πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, προ πάντων δεν ωφελεί κυρίως πνευματικά ούτε αυτόν ούτε το ποίμνιό του, να εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Σκεφθείτε ότι πρόκειται για επαρχία, και στα χωριά γίνονται σχόλια, οι δε αντιπαραθέσεις είναι πιο έντονες.
2)Ο Σεβασμιότατος μας πιστοποιεί ότι έγιναν παράπονα – καταγγελίες πολιτών αλλά αυτό είναι δευτερεύον, θα μπορούσε να ενεργήσει όπως ενήργησε και μόνο με την λογική της αποφυγής οποιασδήποτε εμπλοκής σε πολιτικά πράγματα.
Επί πλέον πιστεύω ότι κατά του Επισκόπου αυτού ο οποίος διακρίνεται για την πεντακάθαρη πολιτεία του, και ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε γίνει στόχος του βρώμικου πολιτικού κόσμου της περιφερείας του και τοπικών παραγόντων, επειδή δεν συντάσσεται στους ρυθμούς και τις επιθυμίες τους, είναι άδικος ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε, καθώς και ο ΄΄σάλος΄΄ δυστυχώς από αυτούς που δεν αρμόζει προς τούτο.
Ο Σεβασμιότατος κατά τη γνώμη μου σωστά ενήργησε αφού:
1) Είχε προειδοποιήσει, και άρα είχε αναλάβει την πνευματική κυρίως ευθύνη η οποία μας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο.
Ναι μεν έχει όλα τα πολιτικά δικαιώματα ο ιερέας, που έχουν όλοι οι πολίτες, αλλά κατά την εξάσκησή τους πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, προ πάντων δεν ωφελεί κυρίως πνευματικά ούτε αυτόν ούτε το ποίμνιό του, να εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Σκεφθείτε ότι πρόκειται για επαρχία, και στα χωριά γίνονται σχόλια, οι δε αντιπαραθέσεις είναι πιο έντονες.
2)Ο Σεβασμιότατος μας πιστοποιεί ότι έγιναν παράπονα – καταγγελίες πολιτών αλλά αυτό είναι δευτερεύον, θα μπορούσε να ενεργήσει όπως ενήργησε και μόνο με την λογική της αποφυγής οποιασδήποτε εμπλοκής σε πολιτικά πράγματα.
Επί πλέον πιστεύω ότι κατά του Επισκόπου αυτού ο οποίος διακρίνεται για την πεντακάθαρη πολιτεία του, και ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε γίνει στόχος του βρώμικου πολιτικού κόσμου της περιφερείας του και τοπικών παραγόντων, επειδή δεν συντάσσεται στους ρυθμούς και τις επιθυμίες τους, είναι άδικος ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε, καθώς και ο ΄΄σάλος΄΄ δυστυχώς από αυτούς που δεν αρμόζει προς τούτο.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.