Η ορκομωσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ορκομωσία όλων των βουλευτών.

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η ορκομωσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ορκομωσία όλων των βουλευτών.

Δημοσίευση από fosterer »

lovethink έγραψε:
aposal έγραψε: Γιοα να ψηφίσω έναν υποψήφιο βουλευτή ΑΠΑΙΤΩ να γνωρίζω αν είναι:
1. στρέϊτ, ομοφυλόφιλος, ή αμφίφυλος,
Προσπάθησα να μην το αναφέρω μέχρι τώρα αλλά με αναγκάζεις
Είχα ακούσει ένα απαράδεκτο κύρηγμα στο οποίο ο ομιλητής ( δεν θα αναφέρω ποιός ) φώναζε πως ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να είναι καλός καθηγητής , καλός πολιτικός ,καλός γιατρός , καλός επιστήμονας κτλπ
Ισως είσαι και εσύ των παραπάνω απόψεων
Και σου λέω εγώ υποθετικά ότι υπάρχει ένας πολιτικός πολύ καλός άνθρωπος , παράγει κοινωνικό έργο ,νοιάζεται για τον λαό ,δεν λέει ψέμματα αλλά είναι ομοφυλόφιλος .
Με ποιό σκεπτικό δεν θα τον ψήφιζες ;
Θεωρείς πως ένας ομοφυλόφιλος πολιτικός δεν μπορεί να είναι καλός στην δουλειά του ; υστερεί σε κοινωνική ευαισθησία ; έχει χαμηλότερο πνευματικό επίπεδο ; δεν μπορεί να έχει ποιότητα σαν άνθρωπος ;
Εφόσον δεν θα ψήφιζες έναν άνθρωπο που η ερωτική του ζωή δεν συμφωνεί με την δική σου αυτό σημαίνει ότι θα απέλυες και έναν υπάλληλό σου αν ίσχυε το ίδιο ;

Δεν σε ρωτάω για να απαντήσεις σε μένα . Απάντα στον εαυτό σου

Καλό μεσημέρι σε όλους
Μπορεί να είναι ο καλύτερος των καλύτερων αλλά δεν μπορώ σε καμμία περίπτωση να εμπιστευτώ έναν άνθρωπο που αρνείται την φύση του.
Αυτό πάλι είναι εντελώς προσωπική άποψη........
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Σωστός ο Μάνος στην υπόθεσή που κάνει. Όμως καλό θα ήτανε αν πρόκειται περί ψήφου να μην αποκρύψει την ομοφυλοφιλία του, και να κρίνουν οι ψηφοφόροι. Είναι γνωστό πως ψηφίστηκε Δήμαρχος ομοφυλόφιλος, γιατί ο λαός έκρινε με το σκεπτικό του Μάνου. Όμως δεν το απέκρυψε. Τώρα αν μπορεί η κάθε κοινωνία να κρίνει σωστά, είναι θέμα, το οποίο δεν έχει νομίζω νόημα να συζητάμε στις δημοκρατίες.
Συμπερασματικά, συμφωνώ με τον Απόστολο πως σαν ψηφοφόρος θέλω να ξέρω αυτά που θέλω για τον υποψήφιο, αλλά συμφωνώ και με το Μάνο ότι δεν υπάρχουν προυποθέσεις για την υποψηφιότητα κάποιου.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Σαφώς και δεν επηρεάζει στο να γίνει μεγάλος επιστήμονας, καλλιτέχνης, η οτιδήποτε άλλο. Όσο όμως πιο αμαρτωλός είναι ένας άνθρωπος, τόσο χειρότερος θα είναι ο χαρακτήρας του, επομένως δεν θα με εκπροσωπήσει σωστά στη Βουλή. Γι αυτό επιθυμώ να μάθω όσο το δυνατό περισσότερα για κάθε υποψήφιο.
Δεν είπα ότι ΔΕΝ θα ψηφίσω ποτέ έναν ομοφυλόφιλο. Είπα ότι αυτά τα 11 κριτήρια θα παίξουν σοβαρό ρόλο (ΚΑΙ τα 11) στην επιλογή μου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
akylina
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από akylina »

Ο Απ. Παύλος άναφέρει στους Θεσσαλονικείς ¨Προς Θεσσαλονικείς Β κεφ. 3, στίχος 6.

"Παραγγέλλομεν δε υμίν, αδελφοί, εν ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στέλλεσθαι υμάς από παντός αδελφού ατάκτως περιπατούντος και μη κατά την παράδοσιν ην παρέλαβον παρ’ ημών."

Μετάφραση

"Σας παραγγέλουμε αδελφοί να απομακρύνεσθε από κάθε αδελφό ο οποίος έχει άτακτη ζωή και δεν συμπεριφέρεται σύμφωνα με όσα διδαχτήκατε από μένα και τους συνεργάτες μου."
Αυτά λέει ο Απόστολος Παύλος στους Θεσσαλονικείς... Και σαφώς είναι βέβαιο ότι δεν τους δίδαξε ποτέ ότι επιτρέπεται η ομοφυλοφιλία, αφού σε άλλο σημείο στην Καινή Διαθήκη μιλάει αυστηρά για την αρσενοκοιτία.
Μας λέει λοιπόν, να απομακρυνόμαστε απο τους ανθρώπους που έχουν "άτακτη" ζωή.. Είτε αυτοί είναι φίλοι, συνεργάτες, συγγενείς.. Πόσο μάλλον να παίρνουν τον ψήφο της εμπιστοσύνη μας.. :shock:
Σίγουρα το δίλλημα για εμάς είναι μεγάλο για το τι θα πράξουμε, ιδιαίτερα άν γνωρίζουμε οτι οι άνθρωποι αυτοί εκτελούν ορθά τα διάφορα άλλα καθηκοντά τους.. Όμως τα λόγια του Απ. Παύλου μας δίνουν σαφή απάντηση για το τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός, αλλά και τον τρόπο της συμπεριφοράς μας.. :roll:
-Αινείτε τον Κύριον εκ των ουρανών,αινείτε αυτών εν τοις υψίστοις..
-Ευφράνθην επι τοις ειρηκόσι μοι εις οίκον Κυρίου πορευσόμεθα. Εστώτες ήσαν οι πόδες ημών εν ταις αυλαίς σου, Ιερουσαλήμ..
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

fosterer έγραψε:Μπορεί να είναι ο καλύτερος των καλύτερων αλλά δεν μπορώ σε καμμία περίπτωση να εμπιστευτώ έναν άνθρωπο που αρνείται την φύση του.
Μα δεν αρνείται την φύση του ο ομοφυλόφιλος για αυτό και είναι ομοφυλόφιλος
Αν προσπαθούσε να την αρνηθεί θα έκανε ψέμματα πως είναι ετεροφυλόφιλος και θα τον "εμπιστευόσασταν"
akylina έγραψε: Μας λέει λοιπόν, να απομακρυνόμαστε απο τους ανθρώπους που έχουν "άτακτη" ζωή.. Είτε αυτοί είναι φίλοι, συνεργάτες, συγγενείς..
Θα μου επιτρέψετε τότε να αποχωρήσω από την παρέα σας ,αφού δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε εσείς από μένα ας απομακρυνθώ εγώ
Τι νόημα έχει άλλωστε να είσαι σε μια παρέα όταν σου λένε ότι "δεν μπορούν να σε εμπιστευθούν" ;
Ετσι δεν είναι ; :wink:
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

ΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ;
Πάνω που ετοίμασα την ωραία μου απάντηση! :mrgreen:
Τεσπα. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι όλοι ψηφίζουμε τον καλύτερο (ή τον λιγότερο κακό) βουλευτή. Το διαφορετικό στην άποψή μου είναι ότι θελώ να γνωρίζω την προσωπικη ζωή του υποψηφίου, γιατί ΕΚΕΙ εκδηλώνεται αυθόρμητα και όχι στις προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις και συζητήσεις.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

akylina έγραψε: Μας λέει λοιπόν, να απομακρυνόμαστε απο τους ανθρώπους που έχουν "άτακτη" ζωή.. Είτε αυτοί είναι φίλοι, συνεργάτες, συγγενείς..
Θα ήθελα λίγο να διορθώσω-συμπληρώσω την απάντησή μου ( πριν φύγω :lol: ) γιατί η akylina είναι καινούργια φίλη ( 7 μηνύματα είδα ) και να την καλωσορίσω :)
Αkylina και βέβαια από ανθρώπους που η "άτακτη" ζωή τους μπορεί να μας παρασύρει και να μας επιρρεάσει αρνητικά ή μπορεί να μας βλάψει απομακρυνόμαστε
Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει αυτό ;
Αν δεις πχ ότι κάποιος κάνει επικίνδυνες παρέες ,που σε τρομάζουν , εννοείται ότι θα απομακρυνθείς για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Το ίδιο και σε όποιαδήποτε περίπτωση νιώθεις ότι αποτελεί κίνδυνο για την ψυχοσωματική σου υγεία
Αλλά θέλει σίγουρα πολύ διάκριση και προσοχή και συμβουλή από πνευματικό , διότι υπάρχει κι ο κίνδυνος με την απομάκρυνσή μας από έναν άνθρωπο να μην τον βοηθήσουμε και να αδιαφορήσουμε
Αυτά από μένα
Καλή σας συνέχεια :)
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Μιας και το θέμα φαίνεται πως κλείνει να το κάνω λίγο πιο σφαιρικό.

Δεν υπάρχει κανένα πακετάκι που να το λάβουμε και χρυσώνοντας χάπια, να λέμε πως είμαστε πιστοί.
Η πίστη θέλει καθημερινό αγώνα, εντός και εκτός Εκκλησιών ή Γραφών. Και συνέπεια.
Είμαι εγώ και λέω πως είμαι Ορθόδοξος.
Και εκκλησιάζομαι συνεχώς.
Και λέω ότι πρέπει να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους.
Και εξομολογούμαι.
Αν αυτά τα κάνω με εγωισμό μέσα μου, με τάση υποκρισίας και εξομολογούμαι π.χ. τα 2/3 των αμαρτιών, παίρνω 35 μετάνοιες, πάω σπίτι μου και τις κάνω, ωχαδερφίζοντας και μεμψιμοιρώντας.

Και αν είναι ένας άνθρωπος στο δρόμο, γελαστός και ανέμελος, που δεν δίνει δεκάρα για καμμία θρησκεία, που έχει καλωσύνη και δεν αγκομαχάει να λύσει τα υπαρξιακά του θέματα.

Ε τότε αυτός είναι 1000 φορές καλύτερος από εμένα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
akylina
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από akylina »

Καλό βράδυ σε όλους & ευχαριστώ lovethink για το καλωσόρισμα. :smile: Συμφωνώ με την απάντησή σου στο σημείο που αναφέρεις για την διάκριση & σαφώς την συμβουλή του πνευματικού μας, ιδιαίτερα σε τόσο λεπτά ζητήματα. Θέλω να παραμείνω λίγο σε αυτό που έγραψα για το δίλημμα που αισθανόμαστε, όταν θα πρέπει να επιλέξουμε.. Και αυτό θεωρώ ότι είναι το δύσκολο & ίσως το επώδυνο του θέματος :7 Και εδώ υπάρχει η ανάγκη διακρίσεως & η συμβουλή του πνευματικού μας..
Τέτοια διλήμματα είναι καθημερινά π.χ- πως να εμπιστευτώ το παιδί μου σε έναν δάσκαλο , που ενώ κάνει άριστη δουλειά, είναι ομοφυλόφυλος ή παιδεραστής ή εξαρτημένος απο ουσίες;; Σίγουρα τα παραδείγματα που μπορεί να βρούμε είναι πολλά & που θα αφορούν το δίλημμα αυτό για την επιλογή που θα κάνουμε.. Ιδιαίτερα όταν κάποιες πράξεις του ανθρώπου αυτού (που είναι μακριά απο τη ζωή που συμβουλεύει η εκκλησία & ο Χριστός μας), έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη ζωή του, που μπορεί να είναι δημιουργική, αποδοτική, βοηθητική, παραγωγική για το κοινωνικό σύνολο. Μα ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι ξεκάθαρος & ίσως πολλές-πολλές φορές επώδυνος. :cry:
Θα ήθελα ξανά να υπενθυμήσω ότι όσα ανέφερα είναι λόγια του Απ. Παύλου & όχι δικές μου σκέψεις. & βέβαια επαναλαμβάνω οτι για την εφαρμογή τους στις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής είναι απαραίτητη η διάκριση & η συνεργασία με τον πνευματικό μας.
-Αινείτε τον Κύριον εκ των ουρανών,αινείτε αυτών εν τοις υψίστοις..
-Ευφράνθην επι τοις ειρηκόσι μοι εις οίκον Κυρίου πορευσόμεθα. Εστώτες ήσαν οι πόδες ημών εν ταις αυλαίς σου, Ιερουσαλήμ..
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Φίλε lovethink,πάλι είμαστε εκτός θέματος αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να απαντήσω.
Τι εννοείς?
Οι άντρες που "κοιτούν" άλλους άντρες,είναι σύμφωνοι με την φύση τους???????????? :shock:
Μάλλον δεν κατάλαβα καλά,έτσι???
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”