Θα τον αναγνωρίζαμε?
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Θα τον αναγνωρίζαμε?
Καλημέρα σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Αν κάποια στιγμή έμπαινε ένας άγιος μέσα σε αυτό το φορουμ και όταν λέω άγιος εννοώ ένας άνθρωπος πολύ προχωρημένος πνευματικά με την αρετή του να αγγίζει την τελειότητα, θα τον αναγνωρίζαμε? Θα καταλαβέναμε οτι αυτός ο άνθρωπος έχει πλήρη τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και ευαρεστεί σε όλα Τον Θεό? Και θα μου πείτε κάποιοι, τι δουλειά έχει ένας άγιος σε ένα φορουμ και δη στο ιντερνετ. Ο άγιος θα καθόταν σε κάποιο κελάκι και θα προσευχόταν όλη μέρα ή το πολύ πολύ δεν θα είχε καμία σχέση με κομπιουτερ και διαδύκτυο. Λέω απλά, πεστε ότι ο Θεός μπορεί να οικονόμισε για να έρθει αυτός εδώ να μας συνετίσει. Πείτε μου, εσείς τι πιστεύετε, θα τον αναγνωρίζαμε ή μόλις θα μας εξέφραζε τις απόψεις του και θα μας έλεγχε για τα σφάλματα μας...θα τον παίρναμε με τις πέτρες?
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Θα τον αναγνωρίζαμε?
Πιστεύω δυστυχώς ότι θα του αρχίζαμε πόλεμο!
Ωσάν τους γραμματείς και Φαρισαίους του Κύριό μας!
Και θα προσπαθούσαμε να του βάλουμε και μυαλό, για να καταλάβει την πλάνη του!
Ωσάν τους γραμματείς και Φαρισαίους του Κύριό μας!
Και θα προσπαθούσαμε να του βάλουμε και μυαλό, για να καταλάβει την πλάνη του!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
angieholi
- Συντονιστής

Ο λογισμος μου μου λεει, πως οπως οταν ακουμε ενα Γεροντα σε καποια ομιλια, και τα λογια του, μας γεμιζουν την καρδια, και μας κανουν να αισθανομαστε ομορφα και κοντα στο Θεο και καταλαβαινουμε οτι ο αυτος ο ανθρωπος ειναι δοχειο του Αγιου Πνευματος, ετσι πιστευω οτι θα νιωθαμε και για καποιον μεσα εδω στο φορουμ, οταν θα διαβαζαμε τα γραπτα του.
Διοτι ακομα και αν μας ηλεγχε και μας τονιζε τα σφαλματα μας θα καταλαβαιναμε οτι το κανει με αγαπη και για το καλο μας. Αυτο που θα εκρυβε μεσα του, η θεια χαρη δηλαδη, θα εβγαινε και μεσα απο τα κειμενα του.
Αποκλειεται λοιπον να τον περναμε με τις πετρες, μαλλον εκεινος θα επρεπε, μπας και ταρακουνηθει λιγο το μυαλο μας και αρχισει να λειτουργει προς την σωστη κατευθυνση!!!
Διοτι ακομα και αν μας ηλεγχε και μας τονιζε τα σφαλματα μας θα καταλαβαιναμε οτι το κανει με αγαπη και για το καλο μας. Αυτο που θα εκρυβε μεσα του, η θεια χαρη δηλαδη, θα εβγαινε και μεσα απο τα κειμενα του.
Αποκλειεται λοιπον να τον περναμε με τις πετρες, μαλλον εκεινος θα επρεπε, μπας και ταρακουνηθει λιγο το μυαλο μας και αρχισει να λειτουργει προς την σωστη κατευθυνση!!!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πολύ καλή ερώτηση Θεοδόση!
Νομίζω ότι ανάλογα με την ταπείνωση του καθενός θα ήταν και ο βαθμός αναγνώρισής του. Σ' εμένα που είμαι - ακόμη - εγωιστής, θα κακόπεφταν αρκετά οι παρατηρήσεις που θα μου έκανε, θα αντιδρούσα κι έτσι δεν θα έβλεπα την ποσότητα της αγάπης (προς εμένα) που θα έκρυβαν τα λόγια του, ούτε βέβαια θα ακολουθούσα τις - σωτήριες - συμβουλές του.
Νομίζω ότι ανάλογα με την ταπείνωση του καθενός θα ήταν και ο βαθμός αναγνώρισής του. Σ' εμένα που είμαι - ακόμη - εγωιστής, θα κακόπεφταν αρκετά οι παρατηρήσεις που θα μου έκανε, θα αντιδρούσα κι έτσι δεν θα έβλεπα την ποσότητα της αγάπης (προς εμένα) που θα έκρυβαν τα λόγια του, ούτε βέβαια θα ακολουθούσα τις - σωτήριες - συμβουλές του.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.