Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από aposal »

Παναγιώτη συμφωνώ μαζί σου. Έτσι είναι. Με το ζόρι δεν γίνεται κανείς Χριστιανός, γιατί η αγάπη προς τον Θεό, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση, δεν αναπτύσσεται από καταναγκασμό.
Μπορεί όμως κάποιο - μικρό - ποσοστό ανθρώπων που δεν είναι συνειδητοί Χριστιανοί, λόγω του φόβου κάποιας τιμωρίας (πχ ποινή για μοιχεία) να συγκρατηθούν και να μην αμαρτήσουν περαιτέρω, ανακόπτοντας έτσι την περαιτέρω ηθική τους πτώση και πιθανόν διασώζοντας το γάμο τους. Δεν αξίζει να προσπαθήσουμε, μήπως σώσουμε αυτούς τους λίγους; Υποστηρίζω δε, ότι οι πιο βαριές αμαρτίες είναι οι σαρκικές. Όταν κάποιος αφήνεται ελεύθερος να πορνεύει και να μοιχεύει, θα οδηγηθεί, κάποια στιγμή και στις ποινικά κολάσιμες πράξεις (βία, ληστείες, διαρρήξεις, φόνοι) διότι κάθε ηθικός φραγμός θα έχει πάει περίπατο. Μην νομίζετε ότι οι μπορεί κάποιος να αμαρτάνει σαρκικά συνεχώς (και συνειδητά) και να είναι νομιμόφρονας πολίτης.
Οπωσδήποτε ο καταναγκασμός ΔΕΝ είναι σωστό μέτρο. Το σωστό είναι η σφαιρική πληροφόρηση, η παιδεία δηλαδή, που θα οδηγήσει κάποιον στο να θέλει να ζει με τρόπο αρεστό προς τον Θεό συνειδητά, χωρίς να του το επιβάλλει κανείς.
Το ίδιο συμβαίνει και σε πολιτικό επίπεδο. Η πιο καλή κοινωνία είναι αυτή που οι πολίτες σέβονται τα δικαιώματα των άλλων συμπολιτών τους και δέχονται, για το λόγο αυτό, να κάνουν παραχωρήσεις. Τότε δεν θα έχουμε καν παραβιάσεις της νομοθεσίας. Παρ' όλα αυτά, επειδή για την ώρα δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, έχουμε την αστυνομία για να μας προστατεύει και τα δικαστήρια για να επιβάλλουν ποινές σε όσους παρεκτράπησαν. Χρησιμοποιούμε δηλαδή τον φόβο της τιμωρίας για να κάνουμε τη ζωή μας υποφερτή.
Και δεχόμαστε ότι η ατιμωρησία είναι αυτή που ωθεί τον κόσμο σε περαιτέρω ανομίες και κάνει τη ζωή μας κόλαση.
Αν το σωστό είναι να αφήνουμε τους συνανθρώπους μας να γεύονται όση ηδονή θέλουν, με όποιο τρόπο θέλουν, τότε γιατί τους στερούμε τα ναρκωτικά;
Δεν είμαι υπέρ του καταναγκασμου, επαναλαμβάνω, παρ' όλο που όλοι τον δεχόμαστε στη ζωή μας, όπως προανέφερα.
Αλλά:
1. Θα δεχόμουν να στερηθώ κάτι αν πρόκειται έτσι να σώσω τον εαυτό μου και να βελτιώσω το επίπεδο ζωής μου και των άλλων συμπολιτών μου.
2. Όταν βλέπω όλες αυτές τις - ηθικές - απαγορεύσεις σταδιακά να αίρονται ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ που το πάνε όσοι τις αίρουν. Δεν είναι επειδή σέβονται τις ελευθερίες του ατόμου. Είναι επειδή ο ηθικός ξεπεσμός του κόσμου βολεύει καλύτερα τις σατανικές τους επιδιώξεις. Κι αυτό ΔΕΝ πρόκειται να το αφήσω να περάσει έται, χωρίς να εναντιωθώ, χωρις να πω ή να γράψω κάτι ΕΝΑΝΤΙΟΝ.
3. Δεν είναι κομματικό το θέμα. Αλλά, έχω την εντύπωση, ότι οι κυνερνώντες υπακούν πλέον τυφλά στα κελεύσματα της λέσχης που αποφασίζει για την τύχη ολάκερου του πλανήτη και προσπαθεί να επιβάλει την παγκοσμιοποίηση.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

aposal έγραψε:Μάνο χαίρομαι που τα βρίσκουμε. Οι όποιες διαφωνίες μας θεωρώ ότι είναι δείγμα - πνευματικής - υγείας και όχι διαχωρισμού.
Εδώ τα βρίσκουμε αλλού διαφωνούμε και το βρίσκω απόλυτα λογικό
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι στο φόρουμ πως καμμία προσωπική τοποθέτηση ανθρώπινη δεν αποτελεί ντεφάκτο και τοποθέτηση Θεού απέναντι σε κάποιο ζήτημα
Δεν αντιπροσωπεύει κανείς Τον Θεό με την άποψή του ,ούτε ο Θεός έχει ανάγκη από "δικηγόρους"
Από εκεί και πέρα η γνώμη η δική μου είναι ξεκάθαρη
Είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας όταν η ελευθερία του άλλου δεν καταπατά την δική μου
Και εγώ θα ήθελα να είχαμε έναν πρωθυπουργό που κάθε Κυριακή θα πήγαινε Εκκλησία ( εγώ πάω ? )
κι εγώ θα ήθελα ένα πρωθυπουργό που θα διάβαζε καθημερινά Καινή Διαθήκη ( εγώ το κάνω ? )
κι εγώ θα ήθελα ένα πρωθυπουργό που θα είχε νικήσει τα όποια πάθη του ( εγώ τα έχω ? )
κι εγώ θα ήθελα μια κυβέρνηση που τα μέλη της ποτέ δεν θα είχαν εμπλακεί σε "σκάνδαλα" ( εγώ είμαι απόλυτα νομοταγής ; αποδείξεις κόβω ; ζητάω ; κατεβάζω ταινίες και τραγούδια παράνομα; )
κι εγώ θα ήθελα μια κυβέρνηση να μην διορίσει με μέσο τους ανθρώπους ( αλλά μήπως εγώ μέσα μου βαθειά δεν θα ήθελα να είχα ένα μέσο να βάλω το παιδί μου σε ένα γραφείο ; )
κι εγώ θα ήθελα μια κυβέρνηση με ένα τέλειο σύστημα υγείας ( αλλά μήπως εγώ δεν θα δώσω στην πρώτη ευκαιρία φακελάκι στο γιατρό ; )
Μήπως τελικά η πολιτική ζωή ενός τόπου είναι και ο καθρέφτης της κοινωνίας ;
Αυτά έτσι σαν μια σκέψη
Και για επίλογο να πω πως για μένα "Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία αλλά δικαίωμα επιλογής"
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Αvva δεν διαφωνώ, πολύ ωραία τοποθετήθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι, το τελευταίο post του Απόστολου τα λέει όλα για το θέμα. Έχω ανάλογες αν όχι τις ίδιες εμπειρίες με εσένα, αλλά δεν χρειάζεται νομίζω να αρχίσουμε συζήτηση για τη σημασία του περιβάλλοντος στη ζωή του κάθε ανθρώπου.
Όλα έχουν την αξία και τη σημασία τους, κατα τα άλλα ποτέ δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει στον κόσμο αυτό περιβάλλον αποστειρωμένο, αλλά, άλλο είναι να κολλυμπάς στο Φάληρο και άλλο στα λύματα ενός βόθρου.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
paratiritis88
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από paratiritis88 »

Σιγά παιδιά μή τρέχουμε, φαίνεται ακούσανε στίς δυσοίωνες προβλέψεις μας, μάς... φοβήθηκαν καί έτσι είχαμε τοκετό χθές...

Τό νέο όνομα τού...μωρού λοιπόν είναι:

"Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων"

Νά τό χαιρόμαστε λοιπόν καί καλές κηδείες ( διά Βίου Μάθησης... )

paratiritis88
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

paratiritis88 έγραψε:

Σιγά παιδιά μή τρέχουμε, φαίνεται ακούσανε στίς δυσοίωνες προβλέψεις μας, μάς... φοβήθηκαν καί έτσι είχαμε τοκετό χθές...

Τό νέο όνομα τού...μωρού λοιπόν είναι:

"Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων"

Νά τό χαιρόμαστε λοιπόν καί καλές κηδείες ( διά Βίου Μάθησης... )

Αχ παίζουνε με τις λέξεις .......... βρε διορθώστε την παιδεία και ονομάστε όπως θέλετε μετά το υπουργείο
Καλή Σαρακοστή
Συνταξιδιώτης
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Συνταξιδιώτης »

Νομίζω ότι όποιος εκλέγεται για πρωθυπουργός για να κυβερνήσει την Ελλάδα είναι καλοπροαίρετος και πρέπει και εμείς να βοηθάμε διότι ο λαός τον εξέλεξε.Τώρα αν παρατηρηθεί κάτι που είναι αντίθετο προς τη θρησκεία μας και τα εθνικά μας συμφέροντα,η Αθήνα είναι στη θέση της και σε μια βραδυά γίνεται στάχτη.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ποτέ δεν ήταν τα πράγματα ίδια στη ροή του χρόνου και ούτε θα είναι
Θα αλλάξουν θα ξανά αλλάξουν θα έρθουν χειρότερες μέρες ,καλύτερες μέρες ,μετά πάλι χειρότερες μετά πάλι καλύτερες κτλπ
Ας είμαστε ο καθένας από εμάς για τους γύρω μας σωστοί και αυτό θα φτιάξει μια πιο όμορφη κοινωνία
Βαρέθηκα αυτή τη συζήτηση ,πάμε για άλλα :p
Καλή Σαρακοστή
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

theodosis79 έγραψε:Θα συμφωνίσω σε όλα με την Evi j
Κάποιος πρέπει να συμφωνήσει και με την Evi j.. να μην αισθάνεται μοναξιά (αστειεύομαι)
theodosis79 έγραψε:και θέλω επίσης να επισημάνω κάτι που αφορά το forum και κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να προβληματίσει και να απασχολίσει όλους. Ανοίγουμε μια συζήτηση και φτάνουμε μετά στο σημείο αντί να συζητάμε για το θέμα αρχίζουμε μετά να σχολιάζουμε τα λεγόμενα του καθενός. Και μετά αρχίζουν τα "είσαι κολλημένος..." " οχι εσύ είσαι αιρετικός..." "όχι εσύ είσαι φασιστας"... κ.ο.κ. Και για σκεφθείτε ότι αν δεν γινόταν αυτό ποσοι και πόσοι δεν θα είχαν αποχωρίσει και δεν θα είχαν banαριστεί. Για να το σκεφτούμε αυτό όλοι μας. Αυτό ισχύει για όλα τα θέματα.
Συμφωνώ με την επισήμανση. Αυτό βέβαια συμβαίνει για έναν πάρα πολύ απλό λόγο (και συμβαίνει σε όλα τα forums): όταν κάποιος δεν έχει να αντιπαραθέσει κάτι στην άποψη του συνομιλητή τότε καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς του συνομιλητή για να καλύψει την αδυναμία του για αντιπαράθση επί του θέματος

Εξ ου και «δικηγόρος του Θεού» «Νεοδημοκράτης» «Πασόκος» «φασίστας»
«ιεχωβάς» «προτεστάντης»«αιρετικός» «πλανεμένος» και δεν συμμαζεύεται

Αυτό που χρειάζεται να έχουμε στον νού μας πάντα πως δεν αποτελεί αντικείμενο
της οποιασδήποτε συζήτησης το ποιός ή το τι είναι ο κάθε συνομιλητής μας αλλά
το τι άποψη, γνώμη, θέση παραθέτει επί του συγκεκριμένου θέματος που συζητάμε.

Ο συνομιλητής μας μπορεί αυτός σαν άνθρωπος να είναι ότι κάνει κέφι. Δικαίωμά του.
Αν έχω κάτι να αντιπαραθέσω στην άποψή του τότε το αντιπαραθέτω.
Κανένας δεν έπαθε ποτέ τίποτε επειδή δεν εξέφρασε άποψη για ένα θέμα σε ένα φόρουμ.
Έτσι, αν δεν έχω να παραθέσω μια άποψη, την οποιαδήποτε άποψη για ένα θέμα
.... σιωπώ.. δεν μιλάω... το κλείνω. Απλά.
Και αφήνω τους συνομιλητές μου να συζητάνε συμμετέχοντας απλά σαν αναγνώστης.
Και το να αποδειχτεί μια άποψή μου λάθος δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Πολλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο έχουν πιο τεκμηριωμένες απόψεις από μένα
για πάρα πολλά θέματα και για χιλιάδες διαφορετικούς τομείς της ζωής μας.
Τι να κάνουμε;

Επί της διαδικασίας η παρέμβασή μου και όχι επί του θέματος. Συγχωρέστε με.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Evi_J έγραψε:σεβασμός σημαίνει συγχρόνως και ψυχική ικανοποίηση ότι πετύχαμε τον στόχο μας και εγώ δεν νιώθω κάτι τέτοιο σε ότι αφορά την ελευθερία μου στο να διαλέξω αν θέλω πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο.
Γιατί ποιός σε εμποδίζει να παντρευτείς με θρησκευτικό ;
Μάνο πριν σου απαντήσω θέλω κάτι άλλο να επισημάνω πρώτα. Μπορείς να μου πεις γιατί από τις π.χ 10 πτυχές που έχει ένα θέμα, εσύ ΠΑΝΤΑ διαλέγεις την προσωπική, η οποία σαν προσωπική δεν αφορά τρίτους, για να την βάλεις σε θέματα που αφορά τους πάντες και τα πάντα; Και μάλιστα γιατί κάνεις και το αντίθετο; Έχω αυτήν την απορία εδώ και καιρό...

Να σου πω ένα παράδειγμα. Πριν, στο προηγούμενο μου ποστ, μέσα σε όλη την επεξήγηση που έδωσα περί ελευθερίας, διατύπωσα -και είχα την εντύπωση ότι το καταλάβατε- ότι μιλάω αντικειμενικά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Εσύ όμως ρωτάς εμένα. Προσωπικά! ΓΙΑΤΙ;

Να σου απαντήσω λοιπόν αφού ρωτάς εμένα. Αν σου απαντήσω όμως, θα μου απαντήσεις και εσύ σε αυτό που ρωτάω εγώ; Το οποίο είναι αυτό ακριβώς το νόημα που είπε ο Σπάρτακος στον avva: "Αν μου καταστρέψεις τις δυνατότητες να επιλέξω κάτι, και μου αφήσεις περιθώρια μόνο για κάτι άλλο, και εγώ το διαλέξω το κάτι άλλο, τότε αυτό λέγεται ελευθερία;" ΑΥΤΟ ακριβώς είναι το νόημα που προσπαθώ να εξηγήσω σε όλους και αμέσως όλοι φαγώθηκαν να διατυμπανίζουν ότι "με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα" λες και εγώ είπα να γίνει κάτι, και μάλιστα τόσο καταπιεστικό λες και σας δέσαμε. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατι συγχέετε αυτά τα δύο εντελώς άσχετα θέματα;

Όσο για την προσωπική μου απάντηση: Κανείς! Κανείς δεν με εμποδίζει ΤΩΡΑ που ξέρω τι εστί εκκλησία. Εγώ όμως ρωτάω ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΩ για την εκκλησία, που ουσιαστικά σημαίνει ότι με εμποδίζουν...
Μπορείς να μου πεις ΕΝΑ λόγο που θα πρέπει στην εφορία ή στην τράπεζα ή στο αεροδρόμιο να γνωρίζουν το θρήσκευμα κάποιου;
Και εσύ μπορείς να μου πεις γιατί κάποιος αν θέλει να το κάνει αυτό να μην μπορεί επειδή κάποιος ΑΛΛΟΣ του αφαiρεί το δικαίωμα; (Μιας και ΑΥΤΟ ρωτάω τόση ώρα η καημένη....)

Όσο για λόγους.. ας μη παίζουμε με τις λέξεις. Αν καθήσεις να σκεφτείς θα βρεις τουλάχιστον δέκα. (Έχω στο μυαλό μου μερικές ιδέες αλλά δεν θέλω να τις αναφέρω γιατί θα αλλάξει η συζήτηση... εδώ μια ερώτηση κάνω και δεν μπορείτε να απαντήσετε...)
από ένα φύλο χαρτί πλαστικοποιημένο περιμένουμε να "μαρτυρήσουμε" Θεό ; ή από την ζωή μας και τις πράξεις μας ;
1) Α, δηλ δεν μπορούμε και από τα δύο; Πρέπει ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ να είναι μόνο το ένα!! Κοίτα να σου πω και κάτι. (Μιας και ρωτάς προσωπικά εμένα δηλ). Αυτήν την σύγκριση μεταξύ των πραγμάτων λες και ο καθένας δεν έχει δικαίωμα να διαλέξει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ πάντα την σιχαινόμουνα. Να πρέπει δηλ να περιοριστείς μόνο σε ένα, όχι επειδή το επέλεξες αλλά επειδή έτσι γουστάρουν οι άλλοι, ε, συγνώμη αλλά δεν το δέχομαι.

2) ΝΑΙ από ένα χαρτί θα μαρτυρήσουμε αυτό που πιστεύουμε. (ΔΕΝ έχεις πάει ποτέ σε περιοχές τύπου Ιράκ έτσι δεν είναι; ) Ή μήπως το χαρτί -και για να ακριβολογήσω: το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χαρτί που είναι η ταυτότητα μας δηλ ΕΜΕΙΣ- δεν αναγράφει τα πιστεύω μας; Ή μήπως η ταυτότητα είναι κάποιου άλλου; Καλά δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί έκοψαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

ο Σταυρος που φοραμε δεν ειναι προαιρετικος ,η αυτο δηλωνει οτι ημαστε χριστιανοι ....και γιατι αυτο δεν ειναι αρκετο ,..μηπως πρεπει να κανουμε και τατουα? Ο χριστιανος κρινετε αλλου .που? οχι απο το τη φοραει και γραφετε στις ταυτοτητες ,αλλα απο την ζωη του και την προσφορα του στον γειτονα , στον πονεμενο ,στον αβοηθητο , στον φτωχο και πεινασμενο...ΛΑΜΠΕΙ απο τη ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”