Πληροφορίες για προσκύνημα

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

tzikis11
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Πληροφορίες για προσκύνημα

Δημοσίευση από tzikis11 »

Καλή χρονιά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος, με υγεία και ευτυχία.

Επειδή η πρώτη φορά που πήγα στο Άγιο Όρος, ήταν πριν από αρκετά χρόνια (7 χρόνια) και την οργάνωση του προσκυνήματος την έκανε ο πατέρας μου, θέλω πληροφορίες για το εξής:

Θέλουμε τρία άτομα, να πάμε στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα

1η μέρα Μεγ. Λαύρα
2η μέρα Καυσοκαλύβια ή Αγ. Άννα
3η μέρα Αγ. Παύλου ή Αγ. Άννα

Θέλω να μου πει κάποιος ακριβώς, πώς πρέπει να οργανώσω το προσκυνημά μας, εφόσον βέβαια υπάρχουν κενές θέσεις για τα μέσα Μαρτίου που σκεφτόμαστε να το πραγματοποιήσουμε.

Τί τηλέφωνα πρέπει να κάνω και πού πρέπει να τα κάνω.

Λοιπόν, ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Καλή χρονιά!
Επισκέπτης

Re: Πληροφορίες για προσκύνημα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 2310252575. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΕΣ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ.
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΛΑΥΡΑ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ ΜΟΝΟ ΠΕΖΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΚΑΡΑΒΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΔΙΑΒΑΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.
ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΠΕΖΗ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ. ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ. ΗΛΙΑΣ
Επισκέπτης

Re: Πληροφορίες για προσκύνημα

ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΙ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ Μ. ΛΑΥΡΑ -ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ. ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΑΤΟ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
Α] ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ Μ. ΛΑΥΡΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΦΙΛΟΘΕΟΥ Ή ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΙΒΗΡΩΝ Ή ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΣΙΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.
Β] ΑΝ ΘΕΣ ΩΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΓ. ΑΝΝΑ. ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΜΕΡΙΑΣ. ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΠΟΛΗ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.
CHRIS
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από CHRIS »

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙΣ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ.
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ(ΠΑΩ ΣΥΧΝΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ,ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ Ή ΤΗΝ ΦΙΛΟΘΕΟΥ.Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ.
Επισκέπτης

ΗΛΙΑΣ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ 1Η ΜΕΡΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΣΤΙΣ 9:45 ΑΠΟ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΑΥΡΑ. ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΠΑΣ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ. ΣΥΝΙΣΤΩ ΕΙΔΙΚΩΣ ΤΗ ΜΟΝΗ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΕΣ.
tzikis11
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Τελικά, αποφάσισα να ακολουθήσω το παραπάνω πρόγραμμα προσκυνήματος στο Άγιον Όρος (όπως δείχνουν τα πράγματα) και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετάβασής μας στην Ουρανούπολη.

Πώς μπορώ να πάω από τη Θεσσαλονίκη στην Ουρανούπολη?

Επίσης, πώς μπορώ να πάω από τις Καρυές στη Μεγίστης Λαύρας?
tzikis11
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Θα ήθελα να μου πει κάποιος, πώς μπορώ να πάω στην Ουρανούπολη, με το λεωφορείο!

Υπάρχει κάποιο δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη, που να φτάνει τα ξημερώματα? Ή καλλίτερα είναι να διανυκτερεύσουμε και την επόμενη το πρωϊ να μπούμε μέσα ?!?!

Επίσης, πώς μπορώ να πάω από τη Δάφνη στην Μεγίστης Λαύρας?

Ευχαριστώ πολύ, και τελικά συγκλίνω προς το αρχικό μου πρόγραμμα προσκυνήματος, το οποίο με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζω να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα.

Και πάλι ευχαριστώ.
Επισκέπτης

από αθήνα το κτελ χαλκιδικής για ουρανούπολη φεύγει από τον κηφισό στις 23.00.απο θεσσαλονίκη το κτελ χαλκιδικής φεύγει απο την περιοχή της κηφισιάς στις 6.00 κατευθείαν για ουρανούπολη.φτάνει γύρω στις 8.15 την ώρα που ανοίγει το γραφείο προσκυνητών
από δάφνη παίρνεις το λεωφορείο για καρυές (2 ευρώ) .στις καρυές υπάρχουν ταξί για όλες τις μονές. για την μ.λαύρα πρέπει να βρεις και άλλα άτομα για το ταξί, αλλιώς θα πληρώσεις αρκετά λεφτά.
καλο προσκύνημα, μιχάλης
CHRIS
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από CHRIS »

Καλημέρα,
Συμφωνώ με τον Μιχάλη για τα δρομολόγια από τη θεσ/νικη προς την Ουρανούπολη και γι αυτα εντός Αγίου Όρους.Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να διανυκτερεύσεις.Το λεοφωρειο φτάνει στην ώρα του γιατί το δρομολόγιο έχει δημιουργηθεί γι αυτό το λόγο.Όταν με το καλό επιστρέψεις περιμένουμε τις εντυπώσεις σου.Καλό προσκύνημα!
tzikis11
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Σχετικά με τη διαμονή!!!!

Ευχαριστώ καταρχήν για τις πολύτιμες πληροφορίες σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν η φιλοξενία στην Αγ. Άννα είναι στα πρότυπα ενός μοναστηριού, ή θα πρέπει να κάνουμε κάποια προετοιμασία προκειμένου να είναι, κατα το δυνατόν, καλλίτερη η φιλοξενία μας ;!;!

Επίσης, πιο είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαδρομής Μεγ. Λαύρας - Αγ. Άννας ;; Σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέσω Κρύων Νερών και όχι μέσω Καυσοκαλυβίων!

Ευχαριστώ για τις μελλοντικές σας πληροφορίες!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”