Το Θέλημα του Κυρίου στην καθημερινότητα του χριστιανού

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

katerinaki
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Το Θέλημα του Κυρίου στην καθημερινότητα του χριστιανού

Δημοσίευση από katerinaki »

Ο χριστιανός πρέπει να παραβλέπει το ιδικό του θέλημα και να ακολουθεί το θέλημα του Κυρίου Ιησού Χριστού. «Οχι όπως εγώ θέλω Κύριε, αλλά όπως εσύ». Εκτός από την τήρηση των εντολών του Κυρίου, ο χριστιανός πως μπορεί να αναγνωρίζει το θέλημα Του στην καθημερινότητά του και να κάνει υπακοή στις θείες βουλές Του;
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το Θέλημα του Κυρίου στην καθημερινότητα του χριστιανού

Δημοσίευση από fosterer »

Αυτό και αν είναι θέμα!!!
Ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει το θελημά Του?
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας έδωσε το μυαλό και την δυνατότητα της κρίσης, ώστε να αποφασίζουμε αν θα ακολουθήσουμε τα "θέλω" μας ή τα "πρέπει"!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

katerinaki έγραψε:Ο χριστιανός πρέπει να παραβλέπει το ιδικό του θέλημα και να ακολουθεί το θέλημα του Κυρίου Ιησού Χριστού. «Οχι όπως εγώ θέλω Κύριε, αλλά όπως εσύ». Εκτός από την τήρηση των εντολών του Κυρίου, ο χριστιανός πως μπορεί να αναγνωρίζει το θέλημα Του στην καθημερινότητά του και να κάνει υπακοή στις θείες βουλές Του;
Αγαπητή Κατερίνα, το πρόβλημα είναι ότι εξ αιτίας της ολιγοπιστίας μας δεν έχουμε αρκετή εμπιστοσύνη στην Αγάπη του Θεού για ν' αποδεχτούμε ότι η τήρηση του θελήματός Του είναι ο μόνος σωστός και ασφαλής τρόπος επίλυσης των προβλημάτων μας. Έτσι τις περισσότερες φορές ακολουθούμε το δικό μας θέλημα και συνήθως τα βρίσκουμε σκούρα. Μακάρι έστω και τότε να έχουμε το κουράγιο ν' αναγνωρίσουμε το λάθος μας και να προστρέξουμε στη βοήθεια του Πνευματικού μας για να διορθώσουμε την κατάσταση.

Αγαπητέ fosterer σε περίπτωση απορίας, ο Πνευματικός είναι αυτός που είναι αρμόδιος να μας εξηγήσει ποιο είναι το θέλημα του Θεού σε κάθε περίπτωση, επειδή πολλές φορές και το θέλω και το πρέπει, που μας λέει το μυαλό μας είναι λάθος.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Κύριε Νίκο,το σωστό και το λάθος όλοι το ξέρουμε κατά βάθος!
Στο χέρι μας είναι να φανούμε δυνατοί και να διαλέξουμε το σωστό!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Δεν μπορούμε να έχουμε πάντοτε εμπιστοσύνη στην κρίση μας, επειδή πολλές φορές ο εγωισμός μας μας οδηγεί σε παγίδες. Γι αυτό, όταν έχουμε απορίες, καλύτερα είναι να ρωτάμε τον Πνευματικό μας.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Ναι ο Πνευματικός μας με την φώτιση του Αγίου Πνεύματος,πληροφορείται από τον Θεό ποιό είναι το θέλημα Του για εμάς,την κάθε φορά και για το κάθε θέμα.
Φίλε Νίκο όμως μπορούμε να πούμε πως και με την καθημερινή μας προσευχή στον Κύριο,ο Κύριος φωτίζει κι εμάς για το τι να πράττουμε την κάθε μέρα,ώστε η ζωή μας να είναι πλήρως ευάρεστη σε Αυτόν και σύμφωνη με το Άγιο θέλημά Του.
Γι'αυτό ας επιμένουμε στην προσευχή για να τηρούμε το θέλημα του Κυρίου και να αποφεύγουμε τις παγίδες του εχθρού.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αν καταπιέζεσαι και κάνεις ότι σου λέει ο πνευματικός σου με βαριά καρδιά,είναι σωστό?
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Αλίμονο αν ο χριστιανός καταπιέζεται. Ο Θεός μας έπλασε και μας θέλει ελεύθερους! "Όστις θέλει οπίσω µου ελθείν", όχι με το ζόρι. :25
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re:

ntinoula έγραψε:Αλίμονο αν ο χριστιανός καταπιέζεται. Ο Θεός μας έπλασε και μας θέλει ελεύθερους! "Όστις θέλει οπίσω µου ελθείν", όχι με το ζόρι. :25
Ακριβώς!
Κρίνουμε και αποφασίζουμε τι θα κάνουμε. Και φυσικά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποστούμε τις συνέπειες των πράξεων μας!
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Αν νιώθεις καταπίεση κάνοντας ό,τι σου λέει ο Πνευματικός σου,τότε είτε δεν είναι ο Πνευματικός που έχεις ο κατάλληλος Πνευματικός για σένα και δεν σε αναπαύει,είτε έχεις υπερφουσκωμένο εγωισμό και δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου το περιεχόμενο της πίστης σου στον Θεό,και ποιο είναι το θέλημα του Θεού αληθινά για σένα.
Αλλά το καλύτερο είναι να συζητήσεις με τον Πνευματικό σου,λέγοντας του ανοικτά οτί καταπιέζεσαι,προκειμένου να αναζητήσετε και να βρείτε γιατί καταπιέζεσαι αλλά και γιατί σου ζήτησε να κάνεις αυτό το οποίο όταν το κάνεις νιώθεις καταπίεση.
Συνήθως ο άκρατος εγωισμός και το υπερφουσκωμένο σαρκικό φρόνημα προκαλούν καταπίεση σε κάποιον,όμως γι΄αυτά δεν φταίει ο Θεός αλλά όποιος άφησε και βγάλαν βαθιές ρίζες αυτά μέσα του σε συνεργασία με τον δαίμονα.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”