Απίστευτο ενδιαφέρον αθέων για την υγεία των Ορθοδόξων !

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Απίστευτο ενδιαφέρον αθέων για την υγεία των Ορθοδόξων !

Δημοσίευση από pilotos »

Τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την εμφάνιση της νέας γρίπης έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απέραντης παραφιλολογίας εκ μέρους κάποιων ( πάντως όχι εκκλησιαστικών ) κύκλων για τη Θεία Κοινωνία των Ορθοδόξων Χριστιανών !

( http://ierapostoli.wordpress.com/2009/0 ... _koinonia/ )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Απίστευτο ενδιαφέρον αθέων για την υγεία των Ορθοδόξων !

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Πάρα πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου αδελφέ.
Αυτοί οι "άθεοι" που αναφέρεις ότι κόπτονται για την υγεία των Ορθοδόξων, ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία των "αθέων", που θα την προσδιόριζε πιο καλά η έκφραση "εχθροί της Ορθοδοξίας". Μπορεί κάποιοι απ αυτούς να μην είναι άθεοι. Μπορεί νάχουν κάποιον άλλο Θεό, σκοτεινό και μοχθηρό.
Εξάλλου κατά τη γνώμη μου, η πλειοψηφία των πραγματικών άθεων, δεν θα έπρεπε καθόλου να ασχολείται με παρεμφερή θέματα. Οποιοσδήποτε αυτοπροσδιορίζεται ως άθεος,θα έπρεπε να αγνοεί, να αδιαφορεί και να απαξιώνει την εν γένει ενασχόληση με ο,τιδήποτε σχετικό,
Σε τι του πέφτει λόγος άλλωστε? Τι ζόρι τραβάει? Τι τον μέλλει?
Είναι σαν να ψηφίζουμε π.χ. εμείς για το ποιά θα είναι η κυβέρνηση μιας άλλης χώρας! Θα ήταν ποτέ δυνατόν κάτι τέτοιο?
Ας σοβαρευτούν επιτέλους αυτοί οι "άθεοι" εντός εισαγωγικών. Γιατί αυτά τα εισαγωγικά είναι πάρα πολύ ύποπτα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

afou men ideme tis alithies ton atheon
as tis meletisoume ke me tin voithia tou
alithinou theou pou iparxi as katesxinthoun
apo ton alithino ke zonta theo mas......
ti anxoneste?
pios sovaros anthropos asxolite me teties alithies
((atheistikes))....mipos mono i T.V. ke ta MME...?
an den to diavaza apo edo
den tha ixa idea gia to thema
san Xristianos den katadexome na asxolitho
para mono me alithies....
den exo kero gia xasimo.
:8 :8 :8
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου Νικόλαε.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

plagiaskepsi έγραψε:afou men ideme tis alithies ton atheon
as tis meletisoume ke me tin voithia tou
alithinou theou pou iparxi as katesxinthoun
apo ton alithino ke zonta theo mas......
ti anxoneste?
pios sovaros anthropos asxolite me teties alithies
((atheistikes))....mipos mono i T.V. ke ta MME...?
an den to diavaza apo edo
den tha ixa idea gia to thema
san Xristianos den katadexome na asxolitho
para mono me alithies....
den exo kero gia xasimo.
:8 :8 :8
META APO MIA DEFTERI ANAGNOSI.....IDA OTI DEN IPOLOGIASA SOSTA KAPIES ALES DIASTASIS TOU THEMATOS....
IPOTIMISA TO THEMA
LATHOS MEGA LATHOS.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

facebook:Anargyros Filotas έγραψε:Ουράνια πνευματική τροφή και όχι ψωμί και κρασί

"26 Εσθιόντων δε αυτών λαβών ο Ιησούς τον άρτον και ευλογήσας έκλασε και εδίδου τοίς μαθηταίς και είπε· Λάβετε φάγετε· τούτό εστι το σώμά μου· 27 και λαβών το ποτήριον και ευχαριστήσας έδωκεν αυτοίς λέγων· Πίετε εξ αυτού πάντες· 28 τούτο γάρ εστι το αίμά μου το της καινής διαθήκης το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών. (Ματθ. 26, 26-28).

Όποιος κοινωνεί, κοινωνεί Σώμα και Αίμα Χριστού, Ουράνια πνευματική τροφή, και όχι ψωμί και κρασί, επίγεια τροφή. Επομένως η Ουράνια τροφή δεν μπορεί να περιέχει ή να μεταδίδει αρρώστιες, επειδή στον Ουρανό ή ασθένεια και ο θάνατος δεν υπάρχουν. Όποιος κοινωνεί εν πίστη και μετανοία, όχι μόνο δεν κινδυνεύει από τίποτε, αλλά λαμβάνει και τη Δύναμη της Θείας Χάριτος για ν' αντιμετωπίσει τις όποιες δοκιμασίες του τύχουν και να κερδίσει τη Βασιλεία των Ουρανών, δηλαδή την αιώνια κοινωνία με το Σωτήρα Χριστό.

Όποιος δεν κοινωνεί εν πίστη και μετανοία ή δεν κοινωνεί καθόλου είναι ήδη νεκρός: "Αμήν αμήν λέγω υμίν, εάν μη φάγητε την σάρκα τού υιού τού ανθρώπου και πίητε αυτού το αίμα, ουκ έχετε ζωήν εν εαυτοίς . 54 ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον, και εγώ αναστήσω αυτόν εν τή εσχάτη ημέρα. (Ιωαν. 6, 53-54)" Επομένως ούτε αυτοί κινδυνεύουν από την αρρώστια, αφού δεν μπορεί να τους προξενήσει μεγαλύτερο κακό απ' ότι έχουν κάνει ήδη οι ίδιοι στον εαυτό τους.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Και έτσι αποφάσισα να κοινωνάω πιό συχνά από πριν.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”