Νέο ΚΥΣΕΑ

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Νέο ΚΥΣΕΑ

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Η διεξαγωγή του ΚΥΣΕΑ αύριο είναι πλέον βέβαιη.

Ένα από τα θέματα προς συζήτηση που έχει πλέον επιβεβαιωθεί, είναι το θέμα της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με διεξαγωγή έκτακτων κρίσεων.

Φημολογείται έντονα αλλά δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί και μεταδίδεται με την μέγιστη επιφύλαξη ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δ. Γράψας έχει υποβάλλει την παραίτησή του.

http://www.defencenet.gr/defence/index. ... &Itemid=40
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Νέο ΚΥΣΕΑ

Αλλάζει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων
Εικόνα
Εκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί το ΚΥΣΕΑ «βάζοντας στο τραπέζι» θέματα σχετικά με τις αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Η διεξαγωγή των έκτακτων κρίσεων στη στρατιωτική πυραμίδα αναμένεται να επιφέρει την αντικατάσταση δύο αρχηγών στα Γενικά Επιτελεία.
http://www.protothema.gr/content.php?id=40796

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η θερινή «σφαγή» των στρατηγών
Σε αιφνιδιαστικές αλλαγές στην κορυφή των Ενόπλων Δυνάμεων και του Στρατού Ξηράς προχωρά σήμερα εν μέσω θέρους και έξω από τα λογικά χρονικά όρια για τέτοιες κινήσεις η κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) συνέρχεται σήμερα στις 11 το πρωί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού με μοναδικό θέμα «Κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων». Σύμφωνα με πληροφορίες από ασφαλείς πηγές του υπουργείου Άμυνας, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει εισηγηθεί ήδη στον κ. Κώστα Καραμανλή την αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημ. Γράψα και του αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Δημ. Βούλγαρη με το αιτιολογικό ότι συμπλήρωσαν διετία στη θέση τους- χρονικό διάστημα που θεωρείται, όπως φέρεται να είπε και σ΄ εκείνους, εύλογο. Για τις θέσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ προορίζεται ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας (ΓΕΑ) πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και του αρχηγού Στρατού Ξηράς (ΓΕΣ) εκτός απροόπτου ο γενικός επιθεωρητής του Στρατεύματος αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο Πολεμικό Ναυτικό δεν θα υπάρξει αλλαγή καθώς ο ναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης δεν έχει συμπληρώσει διετία που κατά τον υπουργό είναι λογικός χρόνος θητείας. Για τη θέση του αρχηγού ΓΕΑ προορίζεται εκτός απροόπτου ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Α. Κλόκοζας, ενώ τη θέση του φέρεται να καταλαμβάνει ο αντιπτέραρχος Ι. Πατσαντάρας.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4530203

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

O αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήσε το μεσημέρι της Πέμπτης το ΚΥΣΕΑ για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας, αρχηγός ΑΤΑ (Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας) είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΑ, ενώ ο μέχρι πρότινος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος αναλαμβάνει αρχηγός ΓΕΣ.

Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ

Ο Ιωάννης Γιάγκος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1951. Εισήλθε στη σχολή Ικάρων το 1970 και μετά την αποφοίτησή του το 1974 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος, τοποθετήθηκε στην 117 ΠΜ, ως Ιπτάμενος αεροσκαφών F-4Ε.

Από το 1974 μέχρι το 1991 συμπλήρωσε πάνω από 3.000 ώρες πτήσης, σε αεροσκάφη F-4 Ε και F-16C/D.

Παρακολούθησε τα προβλεπόμενα σχολεία της στρατιωτικής εκπαίδευσης στο εσωτερικό, καθώς και στο εξωτερικό και υπηρέτησε σε διάφορες Επιτελικές θέσεις, καθώς και θέσεις Διοίκησης. Έχει επίσης υπηρετήσει ως Επιτελής στο SHAPE.

Καθήκοντα Α/ΓΕΑ ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2007.

Ο νέος Α/ΓΕΑ

Ο αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας γεννήθηκε στην Αμφισσα το 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1973 και αποφοίτησε το 1977 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος.

Εκτέλεσε καθήκοντα διοίκησης σε επίπεδο Μοίρας και Πτέρυγας. Τα πρόσφατα καθήκοντά του περιλαμβάνουν τοποθετήσεις στο ΝΑΤΟ, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής. Έχει πετάξει συνολικά 5.500 ώρες με μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

Ο νέος Α/ΓΕΣ

O αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος γεννήθηκε το 1951 στην Κομοτηνή. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων 1ος το 1970, από την οποία αποφοίτησε 1ος το 1974.

Υπηρέτησε ως Διοικητής Υπομονάδας και Μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων. Υπηρέτησε επίσης, ως Στρατιωτικός Ακόλουθος από 29 Νοε 1991 έως 16 Σεπ 1994 και ως Ακόλουθος Αμυνας από 15 Ιουλ 1998 έως 30 Ιουν 2001 στην Ελληνική Πρεσβεία στην Aγκυρα.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO DEFENCE COLLEGE (NADEFCOL). Υπηρέτησε ως Επιτελής σε Σύνταγμα, σε Μεραρχία, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Aμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Το 2003 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντού Πολιτικής Σχεδίων και Εκμετάλλευσης στο ΓΕΕΘΑ. Το 2004 προήχθη σε Υποστράτηγο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντού Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Το 2006 ανέλαβε τη Διοίκηση της XVI M/Κ ΜΠ.

Το 2007 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε τη Διοίκηση του Β΄ ΣΣ και το 2008 ανέλαβε τη Διοίκηση της 1ΗΣ Στρατιάς.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Κρίμα για τον Γράψα! Ήταν ο αξιωματικός που μ' έκανε να αλλάξω (το 1988 που συνυπηρετήσαμε) την κακή γνώμη που είχα για τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού και δη τους μαυροσκούφηδες (του όπλου των Τεθωρακισμένων).
Φήμες λένε ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Κρίμα για τον Γράψα! Ήταν ο αξιωματικός που μ' έκανε να αλλάξω (το 1988 που συνυπηρετήσαμε) την κακή γνώμη που είχα για τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού και δη τους μαυροσκούφηδες (του όπλου των Τεθωρακισμένων).
Φήμες λένε ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση!
Φήμες λένε ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση
Ε καλα να^σε,,,,,, αλλα παλι θα τον χρειαστουνε σε λιγο καιρο

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η κόντρα Ντόρας-Καραμανλή "έφαγε" τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ
Εικόνα
Η αιφνιδιαστική αλλαγή της ηγεσίας του στρατεύματος, που επισημοποιήθηκε με την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, είναι αποτέλεσμα της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ τού μέχρι χθες Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Γράψα, με την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, και στη συνέχεια με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η «Zougla.gr» είναι σε θέση να γνωρίζει, τόσο από στελέχη του Υπουργείου Άμυνας όσο και από έμπειρους διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών, πως η σύγκρουση της "γραμμής" Γράψα στο Αιγαίο με τις επιλογές της Υπουργού Εξωτερικών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελεί τον πυρήνα του προβλήματος που οδήγησε στην αποπομπή του στρατηγού από την αρχηγία του στρατεύματος.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=56450&cid=6

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δημήτρη μου, σ' ευχαριστώ που έμεινες πιστός στις αρχές σου και προσέφερες στην αγαπημένη μας Ελλάδα. Όσο για τους πολιτικούς και τους διπλωμάτες...ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε :
«Με αναπαυμένη συνείδηση παρακαλώ τον Θεό να τους δίνει μετάνοια και να τους παίρνει, για να μην κάνουν μεγαλύτερο κακό και να αναστήσει Μακκαβαίους».
(Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ» του Ιερομονάχου Ισαάκ - ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2004).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”