Ιστοσελίδα του αρχιμανδρίτη της Ι. Μ. Πεντέλης

Διάφορες σελίδες που ανακαλύψαμε εμείς, ή εσείς, και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και κάποιους άλλους.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ιστοσελίδα του αρχιμανδρίτη της Ι. Μ. Πεντέλης

Δημοσίευση από Domna »

Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ιστοσελίδα του αρχιμανδρίτη της Ι. Μ. Πεντέλης

Δημοσίευση από Teri »

Διαβάζουμε στην παραπάνω σελίδα:

* Ονομάζομαι άνθρωπος.
* Πατρίδα μου η Γη.
* Γλώσσα μου η αλήθεια.
* Πόθος μου η λευτεριά.
* Ζωή μου η αγάπη.
* Και όμως, οι πιο πολλοί δεν με καταλαβαίνουν.
* Αυτοί θέλουν για όνομα τους μόνο αυτό που λέει η ταυτότητα τους. / s
* Για πατρίδα τους μόνο τον τόπο που γεννήθηκαν.
* Για γλώσσα τους μόνο αυτή που έμαθαν στο σχολείο τους.
* Για πόθο τους μόνο ό, τι γυρίζει γύρω από το εγώ τους.
* Και αγάπη μόνο να παίρνουν ξέρουν. Να δίνουν όχι. Έχουν γύρω τους όλο καθρέπτες, που βλέπουν μόνο τον εαυτό τους. Ποτέ τους άλλους.
* Μα είναι άνθρωποι αυτοί;
* Ποτέ ο άνθρωπος δεν είναι τόσο μεγάλος, όσο όταν παραμερίζει να περάσει ο άλλος.
* Άνθρωπος ίσον αγάπη. Αγάπη ίσον Θεός.
* Όποιος δεν είναι «κατά χάρη Θεός» δεν είναι άνθρωπος.
* Η παράφορη αγάπη για τη ζωή, μόνο όταν γίνεται τόλμη για τη θυσία και το θάνατο κάνει τον άνθρωπο αθάνατο, γιατί τον κάνει αληθινό άνθρωπο. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αξίζεις να ζεις είναι να θυσιάζεσαι για τους άλλους.
* Τότε είσαι αληθινός άνθρωπος.
* Και μάθε τούτο: θυσιαζόμενος για τους άλλους μην περιμένεις πάντοτε έπαινο. Περίμενε και την αχαριστία. Η ανιδιοτελής αγάπη μας και θυσία για τους άλλους δεν πρέπει να γίνεται για ν' απολαύσουμε επιδοκιμασία και κολακεία, αλλά για αυτοβεβαίωση της ύπαρξής μας. Όσο πιο πολύ αγαπάς και θυσιάζεσαι τόσο πιο πολύ υπάρχεις. Αγαπώ άρα υπάρχω.
zefs2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ιστοσελίδα του αρχιμανδρίτη της Ι. Μ. Πεντέλης

Δημοσίευση από zefs2008 »

Χρονολογικό Βιογραφικό Σημείωμα:
O Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης (Κατά κόσμον: Γεώργιος Κ. Κιλίφης)

Γεννήθηκε το 1928 στο Αίγιο.

Τελείωσε στην ίδια πόλη το οχτατάξιο γυμνάσιο (με καθυστέρηση δύο ετών, λόγω της γερμανικής κατοχής) το 1948.

Στην Αθήνα το 1952 συνεργάστηκε και έγινε μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων "Η Ζωή" και το 1960 της Αδελφότητας Θεολόγων "Ο Σωτήρ", απ' όπου αποχώρησε το 1972 κι εντάχθηκε ως μοναχός στην Ι. Μονή Πεντέλης.

Τώρα είναι Αρχιμανδρίτης της ιδίας Ι. Μονής.

Από πολλά χρόνια ασχολείται με την λογοτεχνία και τα γράμματα γενικότερα.

Για το πλούσιο συγγραφικό του έργο και την κοινωνική του δράση, του έχουν απονεμηθεί λογοτεχνικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.

Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Φλωρεντίας, Τεχνών, Λογοτεχνίας, Επιστημών, Εργασίας και Θεάματος, στις 24 Νοεμβρίου 2001, αποφάσισε -κατά νόμον- την ανακήρυξη του συγγραφέα Τιμόθεου Κιλίφη ως Επιτίμου Ακαδημαϊκού με χρυσό Μετάλλιο, "Για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή του στην επιβεβαίωση των υψηλότερων ιδανικών της ζωής, για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό".
Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον Ημάς.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σελίδες που ανακαλύψαμε και ίσως σας ενδιαφέρουν”