Ανακοίνωση για τα κέντρα Γιόγκα
Συντονιστής: Συντονιστές
- calendula
- Έμπειρος Αποστολέας

Re: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΟΓΚΑ
Δεν μου αρεσει η κλασσικη εκγυμναση αγαπητη μου,προτιμω κατι το διαφορετικο απο την ενταση της αεροβιας ασκησης ( με εξαιρεση το περπατημα που μ'αρεσει). Γι αυτο αλλωστε ειμαι και fun του pilates ,οπως θα δεις στο προφιλ μου.
Οσο για το τι ειναι στην μοδα δεν με απασχολει διολου. Κανω τις δοκιμες μου ,πειραματιζομαι και οτι μου χρησιμευει το κραταω,τα υπολοιπα τα αφηνω.
Χαιρετε (παντα).
Οσο για το τι ειναι στην μοδα δεν με απασχολει διολου. Κανω τις δοκιμες μου ,πειραματιζομαι και οτι μου χρησιμευει το κραταω,τα υπολοιπα τα αφηνω.
Χαιρετε (παντα).
Κράτα με Χριστέ μου να μην σου φύγω...
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όποιος κάνει καράτε δηλ. πιστεύει στον Βούδα;
Δε νομίζω.
Αν κάποιος κάνει τη γιόγκα σαν γυμναστική, χωρίς να μπερδεύεται με παραπέρα
πράγματα, (λέξεις, εκφράσεις υπό τύπου προσευχής ή επίκλησης) δε νομίζω πως κάνει κάτι κακό.
Αν έχει κάποιος το Χριστό μέσα του, δεν αλλάζει ούτε με τη γιόγκα ούτε με τίποτα.
Δε νομίζω.
Αν κάποιος κάνει τη γιόγκα σαν γυμναστική, χωρίς να μπερδεύεται με παραπέρα
πράγματα, (λέξεις, εκφράσεις υπό τύπου προσευχής ή επίκλησης) δε νομίζω πως κάνει κάτι κακό.
Αν έχει κάποιος το Χριστό μέσα του, δεν αλλάζει ούτε με τη γιόγκα ούτε με τίποτα.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νομίζω πως στο βιβλίο του ο Διονύσιος Φαρασιώτης μιλάει γενικότερα για τον πνευματισμό και μέσω αυτού και για τη γιόγκα. Ο ίδιος παρακολούθησε σεμινάρια για τη γιόγκα σαν είδος φιλοσοφίας (=τρόπου ζωής) και δεν περιορίστηκε στην άσκηση του σώματος.
Θεωρώ πώς οι περισσότερες ανατολίτικες φιλοσοφίες είναι συνδεδεμενες με κάποια μέθοδο εκγύμνασης. Κάποτε που είχα εμπλακεί με το Kick-boxing και το παραδοσιακό (Ταϊλανδέζικο) Muai-Thai, στο στάδιο της προθέρμανσης κάναμε κάποιες περίεργες "τελετουργικές" κινήσεις και προσευχόμασταν στον Θεό που πίστευε ο καθένας. Αργότερα κάποιοι θα πηγαίνανε στην Ταύλάνδη για περαιτέρω κατάρτιση στο Muai-Thai. Εγώ δεν ενδιαφέρθηκα γιατί είχα τότε προχωρημένη ηλικία για τέτοια αθλήματα. Ποιός όμως μπορεί να μου εγγυηθεί ότι στην εξειδίκευση δεν γινόταν και μύηση στον ανατολίτικο "πνευματισμό";
Οι γυμναστικές αυτές νομίζω ότι χρήζουν πολλής προσοχής και επαγρύπνησης, ώστε να μην μας μυήσουν χωρίς να το καταλάβουμε!
Θεωρώ πώς οι περισσότερες ανατολίτικες φιλοσοφίες είναι συνδεδεμενες με κάποια μέθοδο εκγύμνασης. Κάποτε που είχα εμπλακεί με το Kick-boxing και το παραδοσιακό (Ταϊλανδέζικο) Muai-Thai, στο στάδιο της προθέρμανσης κάναμε κάποιες περίεργες "τελετουργικές" κινήσεις και προσευχόμασταν στον Θεό που πίστευε ο καθένας. Αργότερα κάποιοι θα πηγαίνανε στην Ταύλάνδη για περαιτέρω κατάρτιση στο Muai-Thai. Εγώ δεν ενδιαφέρθηκα γιατί είχα τότε προχωρημένη ηλικία για τέτοια αθλήματα. Ποιός όμως μπορεί να μου εγγυηθεί ότι στην εξειδίκευση δεν γινόταν και μύηση στον ανατολίτικο "πνευματισμό";
Οι γυμναστικές αυτές νομίζω ότι χρήζουν πολλής προσοχής και επαγρύπνησης, ώστε να μην μας μυήσουν χωρίς να το καταλάβουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Bεβαια με αυτα που γραφοντε αλλοι θα γινουν διστακτικοι και αλοι μπορει να το ριξουν στον ωχαδερφισμο(δεν βαριεσαι βρε αδερφε μου) τιποτα δεν ειναι.Υπαρχουν τοσοι αλλοι τροποι να σκαψεις ενα αμπελι να ανοιξεις φυλλο για μπακλαβα σπιτικα (15 θελει) τωρα αν δεν σας καλυπτουν αυτα παρτε μια κατσαρολα ριξτε βοτανα βραστε και οταν αχνιζουν σκεπαστητε με μια πετσετα μαζι με την κατσαρολα λεβαντα κυριως Αυτο μου το ειπε μια αισθητικος εψαξα και στην βιβλιογραφια και αν θες ευεξια σωματος και πνευματος λεβαντα.Ακομα αν εχετε λεβαντα σε γλαστρα στο σαλονι δεν εχετε πονοκεφαλους Σημερα μου λυθηκε η απορια τι ειναι pilates
Φυλλα και λουλουδια λεβαντας ανακουφιζει απο ημικρανιες πονοκεφαλους ιλιγγους λιποθυμια και διωχνει την αυπνια
Η λεβαντα ειναι ηρεμιστικη αντισηπτικη βακτηριοκτονα σε αρρωστιες του αναπνευστικου συστηματος ασθμα γριπη βροχιτιδα κοκιτη φυματιωση τοσο με την μυρωδια της οσο κα με εντριβη
Και μην ξεχναμε το σκορο
Η λεβαντα ειναι ηρεμιστικη αντισηπτικη βακτηριοκτονα σε αρρωστιες του αναπνευστικου συστηματος ασθμα γριπη βροχιτιδα κοκιτη φυματιωση τοσο με την μυρωδια της οσο κα με εντριβη
Και μην ξεχναμε το σκορο
-
efadamop
- Συστηματικός Αποστολέας

«…… 1.Η Γιόγκα
Οι τεχνικές της γιόγκα δίδονται από τον γκουρού κατά τη διαδικασία της μυήσεως με στόχο την εκπλήρωση του «σκοπού», που είναι η απελευθέρωση από τη Samsara.
Η λέξη γιόγκα προέρχεται από την σανσκριτική ρίζα JUG, που σημαίνει κυρίως ένωση, δηλαδή σ’ αυτή την περίπτωση ένωση με την υπέρτατη υπερβατική πραγματικότητα. «Γιόγκα σημαίνει εμπειρία ενότητας με την εσωτερική σας ύπαρξη. Αυτή η ενότητα έρχεται μετά τη διάλυση της δυαδικότητας του νου και της ύλης μέσα στην υπέρτατη πραγματικότητα» (Σατυανάντα Παραμαχάμσα, Ασάνα σ.1). Όμως ταυτόχρονα σημαίνει και την «ατραπό» γι αυτή την ένωση, δηλαδή τις διάφορες τεχνικές.
………….
«Γιόγκα είναι η διαδικασία με την οποία μπορούμε να ελευθερώσουμε την συνειδητότητά μας από κάθε μεσολάβηση γνώσης… Αυτή είναι η κατάσταση της υπερσυνειδητότητας» (Γιόγκα 2/30, σ. 11)
Ο αληθινός σκοπός της γιόγκα δεν είναι η υγεία και η ευεξία του σώματος, αλλά καθαρά θρησκευτικός. Ο γκουρού του Σατυανάντασραμ ομολογεί:
«Θερμά σας παρακαλώ όλους τους ομιλητές και όλους αυτούς οι οποίοι την ασκούν να μην υποβιβάζουν την Γιόγκα κάτω του αληθινού σκοπού της. Εάν θέλεις να κάνεις γιόγκα μόνο για την ομορφιά σου, υπάρχουν γι’αυτό το σκοπό τα κέντρα ομορφιάς. Παρακαλώ πήγαινε σε αυτά και μην έρχεσαι στα κέντρα της Γιόγκα. Εάν θέλεις επίσης να φορμάρεις το σώμα σου, υπάρχουν και κέντρα φυσιοθεραπευτικής αγωγής καθώς και άλλα παρόμοια μέρη να πας. Πήγαινε λοιπόν εκεί. Γιατί στα κέντρα της γιόγκα θα πρέπει μόνο ο σκοπός της συνειδητότητάς σου να σε φέρει. ……. (Γιόγκα 1/80 σελ.6)
…………Το ιδανικό της Γιόγκα δεν είναι η υγεία και η ευεξία αλλά η εξουδετέρωση του σώματος και ολόκληρης της προσωπικότητας του ανθρώπου. Για τον Σατυανάντα, οι επιθυμίες και οι προσδοκίες εκείνων που πλησιάζουν τον Γκουρού και τη Γιόγκα και αναφέρονται σε γήινους στόχους, όπως είναι η "καλή υγεία και ευτυχία", χαρακτηρίζονται "χονδροειδείς" (Σάτυ) και "εγκόσμια θέματα" που διασκορπίζουν "το νου, το σώμα και το πνεύμα" και εμποδίζουν τον άνθρωπο να φθάσει "σε ανώτερες καταστάσεις πραγμάτωσης του Θεού" (Σατυανάντα, Φως, σ.101)
.......................
Αποσπάσματα από το βιβλίο «Αποκρυφισμός, Γκουρουϊσμός, Νέα εποχή» (σελ 168-169-170..) του
π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, Δρ. Φιλοσοφίας, Δρ. Θεολογίας
Οι τεχνικές της γιόγκα δίδονται από τον γκουρού κατά τη διαδικασία της μυήσεως με στόχο την εκπλήρωση του «σκοπού», που είναι η απελευθέρωση από τη Samsara.
Η λέξη γιόγκα προέρχεται από την σανσκριτική ρίζα JUG, που σημαίνει κυρίως ένωση, δηλαδή σ’ αυτή την περίπτωση ένωση με την υπέρτατη υπερβατική πραγματικότητα. «Γιόγκα σημαίνει εμπειρία ενότητας με την εσωτερική σας ύπαρξη. Αυτή η ενότητα έρχεται μετά τη διάλυση της δυαδικότητας του νου και της ύλης μέσα στην υπέρτατη πραγματικότητα» (Σατυανάντα Παραμαχάμσα, Ασάνα σ.1). Όμως ταυτόχρονα σημαίνει και την «ατραπό» γι αυτή την ένωση, δηλαδή τις διάφορες τεχνικές.
………….
«Γιόγκα είναι η διαδικασία με την οποία μπορούμε να ελευθερώσουμε την συνειδητότητά μας από κάθε μεσολάβηση γνώσης… Αυτή είναι η κατάσταση της υπερσυνειδητότητας» (Γιόγκα 2/30, σ. 11)
Ο αληθινός σκοπός της γιόγκα δεν είναι η υγεία και η ευεξία του σώματος, αλλά καθαρά θρησκευτικός. Ο γκουρού του Σατυανάντασραμ ομολογεί:
«Θερμά σας παρακαλώ όλους τους ομιλητές και όλους αυτούς οι οποίοι την ασκούν να μην υποβιβάζουν την Γιόγκα κάτω του αληθινού σκοπού της. Εάν θέλεις να κάνεις γιόγκα μόνο για την ομορφιά σου, υπάρχουν γι’αυτό το σκοπό τα κέντρα ομορφιάς. Παρακαλώ πήγαινε σε αυτά και μην έρχεσαι στα κέντρα της Γιόγκα. Εάν θέλεις επίσης να φορμάρεις το σώμα σου, υπάρχουν και κέντρα φυσιοθεραπευτικής αγωγής καθώς και άλλα παρόμοια μέρη να πας. Πήγαινε λοιπόν εκεί. Γιατί στα κέντρα της γιόγκα θα πρέπει μόνο ο σκοπός της συνειδητότητάς σου να σε φέρει. ……. (Γιόγκα 1/80 σελ.6)
…………Το ιδανικό της Γιόγκα δεν είναι η υγεία και η ευεξία αλλά η εξουδετέρωση του σώματος και ολόκληρης της προσωπικότητας του ανθρώπου. Για τον Σατυανάντα, οι επιθυμίες και οι προσδοκίες εκείνων που πλησιάζουν τον Γκουρού και τη Γιόγκα και αναφέρονται σε γήινους στόχους, όπως είναι η "καλή υγεία και ευτυχία", χαρακτηρίζονται "χονδροειδείς" (Σάτυ) και "εγκόσμια θέματα" που διασκορπίζουν "το νου, το σώμα και το πνεύμα" και εμποδίζουν τον άνθρωπο να φθάσει "σε ανώτερες καταστάσεις πραγμάτωσης του Θεού" (Σατυανάντα, Φως, σ.101)
.......................
Αποσπάσματα από το βιβλίο «Αποκρυφισμός, Γκουρουϊσμός, Νέα εποχή» (σελ 168-169-170..) του
-
efadamop
- Συστηματικός Αποστολέας

«Αποκρυφισμός, Γκουρουϊσμός, Νέα εποχή»
http://www.stamoulis.gr/vivliognosia/vi ... b%3D950.11#
http://www.stamoulis.gr/vivliognosia/vi ... b%3D950.11#
-
agiooros
- Διαχειριστής

- Επικοινωνία:
Edit: orismenes dimosiefsis diegrafisan.
To lathos itan diko mou gia tin anafora pou egine se kapio onoma.
To lathos itan diko mou gia tin anafora pou egine se kapio onoma.
Περίεργα πράγματα ή μάλλον διάφορες ανατολικές θρησκείες διαδίδονται σήμερα και από πολλές σχολές πολεμικών τεχνών, και μάλιστα χωρίς ενδοιασμούς. Για αυτό χρειάζεται προσοχή. Στο στρατό ο αμίμητος Ζαχόπουλος μας έκανε καράτε ( οχι πως προλάβαμε να μάθουμε και τίποτα) ε δεν γίναμε και ινδουιστές. Στα περισσότερα γυμναστήρια υποθέτω ασκήσεις Σουηδικής γυμναστικής κάνουν τύπου γιόγκα, δεν νομίζω ότι κινδυνεύουν οι μετέχοντες, εκτός και αν προχωρήσουν σε άλλες πιο πονηρές διδασκαλίες και πρακτικές.
Ας έχουμε το νου μας. Καλές είναι και οι προειδοποιήσεις και οι επισημάνσεις.
Ας έχουμε το νου μας. Καλές είναι και οι προειδοποιήσεις και οι επισημάνσεις.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.