Καταρχάς δεν είπα εγώ ότι είναι ο Μεγαλέξανδρος ο σφαγέας των λαών. Άλλος ανέφερε αυτον τον όρο, και εγώ είπα την προσωπική μου γνώμη, ότι όποιος ηγείται μιας εκστρατείας μοιραία φέρει ευθύνη και για τους θανάτους που προκύπτουν.Οι διαμαρτυρίες για τις δημοσιεύσεις σου έχουν σχέση με την παραποίηση της ιστορίας, που επιχειρείται με αναφορές του τύπου "Μέγας Αλέξανδρος ο σφαγές των λαών". Εμείς δεν πρέπει να ενδίδουμε σε τέτοιου είδους ανιστόρητες παραποιήσεις της πραγματικότητας.
Διότι το κυριότερο θέμα είναι οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται. Αν το παραβλέπουμε αυτο, μπορεί να καταλήξουμε πχ σαν τους οπαδούς του Στάλιν, που λένε ότι μπορεί να έκανε μερικές υπερβολές (!!!) αλλά έκανε μια Ρωσία ισχυρή που στάθηκε εμπόδιο στην πορεία του Χίτλερ. Και η Ρωσία έγινε ισχυρή και ο Χίτλερ συνάντησε αντίσταση και αντίπαλον δέος, αλλά...πόσος κόσμος έχασε τη ζωή του και δεινοπάθησε από τις ...υπερβολές του Στάλιν.
Αν παραβλέπουμε δηλαδή τον ανθρώπινο παράγοντα, τις ζωές που χάνονται, στο τέλος θα φτάσουμε σε αντιλήψεις του στυλ ΄΄ο σκοπός αγιάζει τα μέσα''.