Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 888
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am

Re: Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Zafeiris,
επειδή δεν έχω διαβάσει καλά ή όσο θα ήθελα την ιστορία εκείνης της περιόδου, δεν έχω αποκρυσταλλώσει άποψη ωστέ να αποδεχτώ τον βαρύ χαρακτηρισμό ΄΄σφαγέας των λαών''.
Ωστόσο, αυτο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι κατά του ιμπεριαλισμού οπότε στο βαθμό που ο Μέγας Αλέξανδρος κρίνεται ιμπεριαλιστής, δεν συμφωνώ με τέτοιες πρακτικές έστω και αν ονομάζονται εκστρατείες ''εκπολιτισμού''.
Πολύ απλά δεν έχω τις γνώσεις για να αποδεχτώ τον ένα χαρακτηρισμό ή τον άλλο, αλλά με την πρακτική του ιμπεριαλιστικού πολέμου το έχω ξεκάθαρο ότι διαφωνώ, από όπου και αν αυτη εκπορεύεται, έστω και αν αυτος είναι ένας διακεκριμένος έλληνας όλων των εποχών.
Εξάλλου κάθε μεγάλη προσωπικότητα έχει τα υπερ και τα κατά της. Μόνο ο Πάπας διαθέτει το αλάνθαστο.
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Re: Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Δημοσίευση από zafeiris »

μονο ο Χριστός έχει το αλάθητο και κανένας θνητός.....
οκ κατάλαβα για τα ιστορικά γεγονότα αδελφε...
ο καιρός γαρ εγγυς
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1648
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 03, 2007 5:00 am

Re: Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ksipnate den pezi mpala mono o tremopoulos.......
:8 :8 :8
ke an tolmisi ESI ISE O DIETITIS
XAXAXAXAXA
:8 :8 :8 :8 :8 :8 :8 :8
ax exo na kano pola iperoxa pragmata
:8 :8
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1648
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 03, 2007 5:00 am

Re: Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

kali epitixia se olous osous politevonte
me to kalo
:8
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Re: Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Δημοσίευση από pilotos »

Ιδού η επιστολή Τρεμόπουλου για να καταδικαστεί η Ελλάδα
( http://troktiko.blogspot.com/2009/05/bl ... _2384.html )



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
Η είδηση εντοπίστηκε από το troktiko


Ας δούμε τώρα ΠΟΙΟΙ υπογράφουν το κείμενο μαζί με τον κ.Τρεμόπουλο:
Η γνωστή ανθελληνική παρέα
1) Παύλος Αθανασόπουλος (δείτε τις θέσεις του στην εφημερίδα Αυγή) αλλά και την ιδιότητά του.
2) Γρηγόρης Βαλλιανάτος (ο γνωστός ομοφυλόφιλος του ΠΑΣΟΚ)
3) Παύλος Βοσκόπουλος (του Ουράνιου τόξου)
4) Παναγιώτης Δημητράς (κατά τ' άλλα ο κ.Τρεμόπουλος το παιζε ότι δεν τους ήξερε και σχεδόν κατά λάθος βρέθηκε στην αίθουσα με την παρουσίαση του "μακεδονικού" αναγνωστικού)
5) Γεώργιος Νακρατζάς (επίσης της ομάδας του ΕΠΣΕ- Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του ελσίνκι)


6) Νίκος Δήμου (ο γνωστός φιλόσοφος που τη μια μέρα έγραφε άρθρα σε περιοδικά αυτοκινήτων και την επόμενη σε περιοδικά υπολογιστών χωρίς να έχει σπουδάσει τίποτε από τα δύο, και ισχυριζόταν ότι επειδή σπούδασε φιλοσοφία, έχει μάθει λέει να σκέφτεται και συνεπώς να εκφράζει άποψη για το κάθε τι.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι τοποθετείτε ως ειδικός από αυτ/τα μέχρι τα PC αλλά ότι μιλάει και για τα εθνικά θέματα. Σε δεκάδες βιβλία του υβρίζει συστηματικά στηλιτεύει την αγάπη που έχουν οι Έλκληνες για την πατρίδα τους, προβάλοντας μόνιμα τον διεθνισμό. Φέτος υποψήφιος με το κόμμα ΔΡΑΣΗ του Στ.Μάνου).
7) Στέφανος Μάνος (είναι μερικοί πολιτικοί που όταν κατεβαίνουν στις εκλογές δεν έχουν "στον ήλιο μοίρα" αλλά το σύστημα εκεί! σταθερά τους στηρίζει, από κόμμα σε κόμμα, Δεν αφήνει να πάνε χαμένοι)

οι δημοσιογράφοι:
8) Σταύρος Θεοδωράκης (θυμηθείτε κάτι ρεπορτάζ στην tv και τις αποκλειστικές πληροφορίες ..., δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται ότι προέρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες)
9) Ριχάρδος Σωμερίτης (ναι με τις επίσης γνωστές "εθνικές" θέσεις του όταν αρθρογραφεί, απλά όχι υπέρ άλλων γειτονικών εθνών!)
10) Πάσχος Μανδραβέλης (και οι δημοσιογράφοι της Καθημερινής για την διάσωση της πατρίδας μας. Σκέψεις για τυχόν συμφέροντα με μεγαλοεργολάβους κλπ αποτάσσονται μετά βδελυγμίας!)

11) Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ (ο γνωστός δημοσιογράφος της μειονότητας στη Θράκη. Κοιτάξτε ΕΔΩ τον σύνδεσμο, η Θράκη ,τμήμα της Μακεδονίας, η Κρήτη, η Ρόδος, και νησιά του Αιγαίου όλα εμφανίζονται με την Τουρκική σημαία)
12) Γκασμέντ Καπλάνι (ο γνωστός Αλβανός που αρθρογραφεί σε εφημερίδες και "εφευρίσκει" και ρατσιστικά περιστατικά από τη φαντασία του για να τονίζει πόσο ρατσιστές είναι οι Έλληνες. Του είχε δοθεί και μόνιμη εβδομαδιαία εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο... πλήρωνε κορόιδο ελληνικέ λαέ ...)

οι πολιτικοί:
13) Νίκος Μπίστης
14) Πέτρος Κουναλάκης
15) Ανδρέας Ανδριανόπουλος
πολιτικοί καταδικασμένοι από το λαό σε όλες τις εκλογές όμως ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ από την πολιτική ζωή

4) Αντώνης Λιάκος, καθ/τής Παν/μίου που οργάνωσε ανθελληνικές ημερίδες
16) Τάκης Μίχας (γνωστός "φιλέλληνας" της Ελευθεροτυπίας)

Ονοματεπώνυμα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά με κοινά χαρακτηριστικά σε πλήρη αρμονία.

Πόσο όμορφα συσχετίζονται
οι γνωστοί ανθέλληνες (του Ουράνιου τόξου, Ελληνικού Παρατηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και δημοσιογράφοι της Θράκης), με πολιτικούς, δημοσιογράφους, ομοφιλόφιλους, καθηγητές Παν/μίου και πλήθος άλλων ατόμων που κυριολεκτικά "εξουσιάζουν" το ελληνικό κράτος και κατευθύνουν κάθε τι ανθελληνικό και αντιθρησκευτικό στην πατρίδα μας.

Όλοι ΜΑΖΙ, με τον κ. Τρεμόπουλο των "Οικολόγων-Πράσινων". Για να δέσει η αλυσίδα και να χορηγούνται σωστά τα κονδύλια στις Μ.Κ.Ο.

Το μόνο ερώτημα που μένει είναι αν ότι λένε οι "Οικολογοι-Πράσινοι" στην ελλάδα το κάνουν επειδή έχουν να κερδίσουν κάτι (ευρωπαϊκά κονδύλια κλπ με τις ΜΚΟ που έχουν ιδρύσει) ή έχοντας συνταχθεί πλέον με τις δυνάμεις των ΕΧΘΡΩΝ της Πατρίδας μας.


( http://antiparakmi.blogspot.com )


Αυτό το έλαβα στο εμαιλ από φίλο.
Παρακάτω θα πω και τη προσωπική μου άποψη.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Re: Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Δημοσίευση από pilotos »

Αυτά τα φειβολάν έριξε το Ουρανιο Τόξο σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας
( http://troktiko.blogspot.com/2009/06/bl ... _2712.html )

Και οι Έλληνες της Μακεδονίας , αλλά και όλης της Ελλάδας κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ...

Και κανένας δεν μιλάει ... Μόνο το Άγιο Όρος ξέρουν να βρίζουν ...

Πρώτοι στο να υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα των ... γειτόνων μας !!!
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Re: Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Δημοσίευση από pilotos »

Πολλά είναι τα γεγονότα που ξεχείλισαν το ποτήρι της αγανάκτησης.

Το κορυφαίο είναι ότι τα ελληνικα κόμματα έτρεξαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα των μουσουλμάνων, για ένα κομματάκι χαρτί, που βεβήλωσε, άθελά του ένας αστυνομικός, ενώ αντιθέτως εδώ και ΧΡΟΝΙΑ τα ίδια αυτά κόμματα ΒΡΙΖΟΥΝ, συκοφαντούν, πολεμούν τον Χριστό, την Εκκλησία,το Άγιο Όρος.

1) Αρχηγός κόμματος έκανε συγκέντρωση στην Ουρανούπολη και μίλησε για "μαφία" του Αγίου Ορους !

2) Βάζουν βόμβες σε ναούς, στην Αγιορείτικη Εστία, καταστρέφουν εικόνες και αγιογραφίες από "σεβασμό" στον άλλον, την ίδια ώρα που διαδηλώνουν για το δικαίωμα του σεβασμού της μουσουλμανικής θρησκείας !

3) Στα σχολικά βιβλία (ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ) έχουμε και λέμε :
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας : Η γάτα του παπά αφοδεύει πάνω στην Αγία Τράπεζα ! "Έργο τέχνης"!!! Σεβασμός ; ΠΟΥΘΕΝΑ !
Ιστορία Γ' Γυμνασίου : 2 παράγραφοι για τους Βουλγάρους στη Μακεδονία, σε μια παράγραφο οι Έλληνες μακεδονομάχοι ( Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης, Παύλος Μελάς )! ( μερικά παραδείγματα μόνο ).

4) Το έργο του Ανδρουλάκη Μν, κώδικας Νταβίντσι και κάθε άλλη σαχλαμάρα που "βαπτίζονται" "έργα τέχνης" δεν αποτελούν προσβολή του θρησκευτικού μας συναισθήματος , ε; Μόνο το κομματάκι το χαρτί σας μάρανε ;

5) Τα βιβλία ων Θρησκευτικών ξαναγράφονται , όσον αφορά τη μασονία και την εταιρία Σκοπιά, ύστερα από ωμές παρεμβάσεις τους, χωρίς την άδεια των συγγραφέων.

6) Δήμαρχοι ελληνικών πόλεων ( Κιλκίς, Βέροιας,Νέας Αγχιάλου κλπ ) δίνουν αίθουσες στην αμερικάνικη εταιρία Σκοπιά για να κάνει προσηλυτισμό και να αυξήσει τους αντιρρησίες συνείδησης , και τα "κορόιδα" οι Ορθόδοξοι νέοι να τρέχουν να φυλάνε στα σύνορα τη πατρίδα, για να μπορεί η Σκοπιά ελεύθερα να πουλάει τα βιβλία της και να καθυβρίζει την Εκκλησία, την Ελλάδα, το Σταυρό, τη σημαία κλπ.

7) Συχνά , δημοσιογράφοι , κυρίως της Ελευθεροτυπίας και της Καθημερινής , γράφουν ανακριβή άρθρα, με εμπάθεια και μίσος, κατά της Εκκλησίας και κατά του ελληνισμού, αμφισβητώντας τις γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων , και προσπαθώντας να σπιλώσουν κάθε πτυχή της Ελληνικής Ιστορίας ( από την αρχαιότητα έως το Βυζάντιο και τη σύγχρονη Ελλάδα ) , προσπαθώντας να βγάλουν όλους τους ιερείς "προδότες" κλπ. Και αυτά τα επαναλαμβάνουν ( με άφθονη ειρωνεία ) μέσα από ανώνυμα μπλογκ, από εκπομπές στη τηλεόραση, με πρωτοφανή εμπάθεια και μίσος για την Εκκλησία.

Ειρωνεύονται και συκοφαντούν Αγίους, αυτοκράτορες, κληρικούς. Και τι δεν έχουν ακούσει ο Παλαιών πατρών Γερμανός , ο Γρηγόριος ο Ε' ( που κάθε χρόνο , με μίσος, τον ξανασταυρωνουν ), ειρωνεύονται και χλευάζουν τα πάντα, ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα σε εκπομπές στη κρατική τηλεόραση. Μίσος, χολή, ειρωνεία για όλα όσα αφορούν τον Χριστό, την Εκκλησία, τα λείψανα, τις εικόνες, τους Αγίους, τη Παναγία, τα εθνικά θέματα.

Αυτά είναι μόνο μερικά.

Σημειώνω ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια και όλοι είμαστε μέλη της Εκκλησίας, ανεξαρτήτως τι ψηφίζουμε ή τι θα ψηφίσουμε. Για όλα τα παραπάνω, στις ευρωεκλογές, πρέπει να πάμε . Η αποχή, το λευκό, το άκυρο ή η ψήφος σε χαβαλέ κομματα, ευνοεί το σύστημα που περιέγραψα παραπάνω. Πριν ψηφίσουμε, ας προσευχηθούμε. Η Κύπρος,λόγω Πεντηκοστής, έβαλε τη ψηφοφορία το Σάββατο. Εμείς ;

Τελειώνοντας, το δίλημμα για μένα είναι ( λόγω της απογοήτευσης από τα παραπάνω που ανέφερα ):
Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο με τον Στέλιο Παπαθεμελή ή Κοινωνία με τον Βολουδάκη ; Δεν θα απαντήσω , παρά μόνο μέσα στην κάλπη, Σ

τις ευρωεκλογές δεν παίζεται η διακυβέρνηση της χώρας, άρα μπορούμε να τους στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ( μικρό ή μεγάλο θα το δείξουν τα αποτελέσματα, αν και φοβάμαι ότι τα ΜΜΕ έχουν πετύχει να αλλοτριώσουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού )ότι θέλουμε να μας σέβονται, και να μην μας θεωρούν πρόβατα , που θα τους ψηφίζουμε, θα τους βλέπουμε ή θα τους αγοράζουμε ( ΜΜΕ )για να μας χλευάζουν και να μας λοιδορούν και να πολεμούν, μέρα-νύχτα, την Εκκλησία και τον Χριστό και να υποβαθμίζουν συνεχώς τα εθνικά θέματα.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Τρί Ιουν 13, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Χρήστος@Thessaloniki
Επικοινωνία:

Re: Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Δυστυχως όσο η Εκκλησία συνεχίζει να βγαίνει δημόσια χωρίς σαφή και "σύγχρονη" εικόνα παραβλέποντας το αίωνια σοφό "συν Αθηνά και χείρα κίνει" τόσο οι εχθροί της Ορθοδοξίας θα βρίσκουν πατήματα για να επιτίθενται.

Για μας που κατανοούμε τον Λόγο της Εκκλησίας δεν υπάρχει πρόβλημα. Για όλους του άλλους όμως φαντάζει παλιό, άχρωμο, διαπλεκόμενο και κυρίως απόμακρο.

Εμφανίζονται δημοσίως άσχετοι, ημιτρελλοί και σελεμένοι που δέχθηκαν "την επιφοίτηση" και ο πολύς ο κόσνμος πιστεύει ότι αυτή είναι η Εκκλησία. Το δε σταρ και τα άλλα κανάλια/έντυπα δίνουν βήμα στους σαλεμένους αυτούς, σαφώς ενισχύοντας την εικόνα ότι η Εκκλησία αποτελείται απο "βλήτα".

Η γνώμη μου ήταν και συνεχίζει να είναι ότι η Δημόσια εικόνα του Μεσογαίας και του Αλβανίας όχι μόνο πείθει αλλα δίνει την ελπίδα και την πίστη ότι η Θρησκεία μας πράγματι υπάρχει και είναι δυνατή.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 888
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am

Re: Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Να ρωτήσω κάτι, στο κείμενο που αναφέρθηκε πιο πάνω, λέει για μια σφαγή από το καθεστώς Μιλόσεβιτς. Επίσης δεν λέει ''να καταδικαστεί η Ελλάδα'' αλλά να αποδοκιμαστεί η σφαγή με την αιτιολογία ότι είναι εγκλήματα πολέμου, και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συμμετείχαν σε αυτα.

Εμενα γιατί μου φαίνεται απολύτως λογικό αυτο; Πρέπει να είμαστε κατά των εγκλημάτων πολέμου, και πρέπει να τα αποδοκιμάζουμε, ακόμα και αν συμμετέχουν με το ένα ή με το άλλο πρόσχημα και ελληνικές δυνάμεις σε αυτά.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 888
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am

Re: Ο άυπνος, άθεος και άπατρις κ. Τρεμόπουλος

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Η σφαγή στη Βοσνία, συγκεκριμένα στη Σρεμπρένιτσα, θεωρείται η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την χαρακτήρισε γενοκτονία.

Επομένως είναι απολύτως θεμιτό να καταδικάζει κανείς την συμμετοχή σε πολεμικές πρακτικές, άσε που οι υπογραφές αυτες δεν ζητούν ''καταδίκη της Ελλάδας'' αλλά αυτων που συμμετείχαν.

Δεν ξέρω, εγώ ίσως είμαι και χαζός, αλλά αν κάποιος συμμετέχει σε εγκλήματα πολέμου, λογικό δεν είναι κάποιος να ζητά την αποδοκιμασία και την καταδίκη αυτης της πράξης;

Ασε που τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτα τα εγκλήματα πολέμου θεωρείται ότι φέρουν φρόνημα σύγχρονων νεοναζί.

Επομένως από που προκύπτει η ''καταδίκη της Ελλάδας''; Ίσα ίσα, θα ήταν επαίσχυντο αν η Ελλάδα ταυτιζόταν με τα εγκλήματα των νεοναζί - αυτοί είναι πατριδοκάπηλοι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”