Ιερά Μονή Αγάθωνος- Η ζωή του Ιερομόναχου Βησσαρίωνα

Διάφορες σελίδες που ανακαλύψαμε εμείς, ή εσείς, και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και κάποιους άλλους.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ιερά Μονή Αγάθωνος- Η ζωή του Ιερομόναχου Βησσαρίωνα

Δημοσίευση από Domna »

Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ- Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ

Δημοσίευση από aposal »

Στην Ι. Μονή Αγάθωνος πηγαίνω ένα Σαββατοκύριακο κάθε χρόνο απο το 2001. Όταν πιάναμε τη συζήτηση για τους σύγχρονους μακαριστούς Γέροντες, όπως οι Πορφύριος, Παΐσιος, Ιάκωβος κλπ, ο ηγούμενος της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτης πατήρ Δαμασκηνός Ζαχαράκης, μου έλεγε (από τότε) ότι και ο ίδιος είχε την τύχη να μονάσει δίπλα σε έναν παρόμοιο σε πνευματική αξία μοναχό, τον Βησσαρίωνα. Για να πω την αμαρτία μου δεν τον πολυπίστεψα τότε. Αργότερα βέβαια (το 2006) όταν ανακαλύφθηκε, άφθαρτο, το σκήνωμά του, κατάλαβα το λάθος μου.
Ο Ηγούμενος έγινε γνωστός, αργότερα, διότι υπεβλήθη στην ίδια εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος, όπως - παρά λίγο - και ο μακαριστός κυρός Χριστόδουλος, το 1996, στο ίδιο Νοσοκομείο (Memorial) από τον ίδιο γιατρό, τον κ. Τζάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως λέοντα! Η όλη ιστορία του, από την αδυναμία του να επιβιώσει, από τον τρόπο που βρήκε τα χρήματα για να πάει στην Αμερική, από τον τρόπο που βρέθηκε κατάλληλο μόσχευμα μέχρι και την επέμβαση, αξίζει κανείς να την ακούσει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σελίδες που ανακαλύψαμε και ίσως σας ενδιαφέρουν”