Γυναικεία απορία

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση από smarti »

Νομίζω εχει απαντησει καπου ο πατερας Αντώνιος θα ψαξω και αν το βρω θα το δημοσιευσω...
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

όπως είπε και ο spirosn γιατί να μην ασπασεί το χέρι του ιερέος, μήπως αυτός θεωρήται ποιό αγνός?
Εκτός άμα γίνεται γιατί θεωρήται εκπρόσωπος του Θεού...
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

viewtopic.php?f=63&t=1257#p8326
Απανταέι ο πατέρας Αντώνιος!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Δημοσίευσηαπό pAntonios την Παρ Σεπ 29, 2006 1:58 am
Ο λόγος είναι ότι για να κοινωνήσει κάποιος Σώμα και Αίμα Χριστού πρέπει να είναι καθαρός ψυχικά αλλά και σωματικά. Και η ψυχική προετοιμασία βέβαια είναι η σπουδαιότερη και πετυχαίνεται με την μετάνοια και την Εξομολόγηση. Η σωματική καθαρότητα περιλαμβάνει και το ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να είναι σε περίοδο εμμηνορρυσίας.
Αυτό περιλαμβάνει και τους άντρες (μιας και αυτός που ερωτά είναί μάλλον ανήρ!) οι οποίοι δεν μπορούν να κοινωνήσουν αν την προηγούμενη νύχτα είχαν ονείρωξη (δηλαδή ακούσια νυχτερινή ρεύση).
Για τον ίδιο λόγο πολλοί πνευματικοί, σύμφωνα με την αρχαία Εκκλησιαστική παράδοση συνιστούν να μην παίρνουν οι γυναίκες ούτε αντίδωρο, ούτε να προσκυνάνε τις εικόνες αν δεν έχουν καθαρίσει τελείως και σωματικά.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

Kαποτε ημουν αδιαθετη οταν ειχα παει να δω τον γεροντα μου καποια απεξω μου ειπε οτι δεν υα με δεχτει...τη νακανω μπηκα μεσα και του ειπα δεν το ηξερα αυτο και αυτο μου ειπαν ,,φευγω .....καυησε κατω και γονατησε μου ειπε απο τοτε και το χερι και μετανοια του ειχα βαλει και δεν μου ειχε αναφερει κατι το οποιο ηταν απαγορευτικο και εικονες προσκυναγα και ολα ,οσο για το υεμα της κοινωνιας ,δεν ξερω.....
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αναρωτιεμε ομως, πως μια εντελως φυσιολογικη λειτουργια και απαραιτητη για τηντεκνοποιηση ειναι ΒΡΩΜΙΚΗ και αυτοματα υποβιβαζει τη γυναικα σε κατι το υποδιεστερο εως δαιμονικο....? :oops:
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Α..... Καποια αλλη φορα μαλιστα ειχε προσευχηθει να μου περασει και ο πονος...........
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Φέτος το Πάσχα είχα αυτό το πρόβλημα...και όταν πήγα στον Επιτάφιο για να περάσω από κάτω ρώτησα τον ιερέα του χωριού και μου έιπε...πέρνα μία φορά απο κάτω δεν πειράζει...και του είπα..μα αφού είμαι ακάθαρτη..κια μου είπε...ναι αλλα και ο επιτάφιος μία φορά το χρόνο είναι...αλλα μου ειπε μονο από κάτω να περάσω μια φορά και να μην τον προσκυνήσω και να μην φιλήσω το ευαγγέλιο και το Αγιο σώμα του Χριστού! Και τον πνευματικό μου όταν του είπα οτι πιθανόν να έχω καθαρίσει εως το βράδυ της Αναστάσεως και αν κάνει να κοινωνήσω μετα την Ανάσταση στο τέλος..μου είπε να μην το διακινδυνεύσω...καλύτερα την εβδομάδα που ακολοθούσε να κοινωνήσω..
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Πέπη κοιτα το π.μ σου! :45 :45
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pepiixthis »

Εγώ ρώτησα όχι γιατί δεν ξέρω απλώς δεν ήμουν σίγουρη για τον αγιασμό.Είναι λογικό να μην κοινωνάμε, κοινωνάω ΣΩΜΑ + ΑΙΜΑ και θα χάσω αυτό που πήρα,(χώρια από την σωματική ακαθαρσία) :shock:
εδώ και σε οδοντιατρο δεν πηγαινα γιαυτο τον λόγο (όχι οτι το ζητάει ο πνευματικός)
dora μου δεν ειναι υποβιβασμος να απέχεις απο την Θεία Κοινωνία για μια εβδομάδα
αα και προς Θεού εννοειται οτι επίτρεπεται να σου διαβάσει και ευχή και να ασπαστείς το πετραχίλη , εμένα προσωπικά ο πνευματικος μου δεν μου απαγορευσαι κάτι τέτοιο
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”