Σεβασμός πίστης
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Σεβασμός πίστης
Κατά την άποψή μου τίποτε από τα δύο. Απλά του κάνεις παρέα σεβόμενος τις πεποιθήσεις του, χωρίς όμως να υποχωρείς από τις δικές σου.
Νομίζω πως μόνο με το - σωστό - παράδειγμά μας θα διακρίνει κάποιος την ανωτερότητα του Χριστιανισμού και μόνος του θα θελήσει να αλλάξει. Ας είμαστε εμείς σωστοί ως Χριστιανοί (αυτή είναι η μαγκιά) και ο Κύριος θα αναλαβει τα υπόλοιπα.
Νομίζω πως μόνο με το - σωστό - παράδειγμά μας θα διακρίνει κάποιος την ανωτερότητα του Χριστιανισμού και μόνος του θα θελήσει να αλλάξει. Ας είμαστε εμείς σωστοί ως Χριστιανοί (αυτή είναι η μαγκιά) και ο Κύριος θα αναλαβει τα υπόλοιπα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Φίλος είναι κάτι μοναδικό και ακριβό , ειδικά στη σημερινή εποχή .Δακόπτει κανείς μαζί του γιατί δηλώνει άθεος ή αλλόθρησκος;;;Captain Yiannis έγραψε:Θα ήθελα λίγο να το επεκτείνουμε το θέμα , πέρα από τον Γάμο ,
και γύρο από την φιλία και άλλα.
Εάν ένας φίλος σου είναι άθεος , ή διαπιστώνεις , ότι δεν είναι Χριστιανός , τότε τι κανεις , διακόπτης μαζί του , γιά να μην σε παρασύρει , ή προσπαθείς να τον διαφωτίσης ??
Noμίζω ότι οφείλει κανείς να δείχνει αγάπη , να σέβεται αλλά ταυτόχρονα να υπερσπίζεται τα πιστεύω του . Από τις δάφορες κόντρες και συζητήσεις μόνο όφελος μπορεί να βγει.
ο Χριστός σώζει....
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συμφωνώ ,aposal έγραψε:Κατά την άποψή μου τίποτε από τα δύο. Απλά του κάνεις παρέα σεβόμενος τις πεποιθήσεις του, χωρίς όμως να υποχωρείς από τις δικές σου.
το Θέμα είναι ότι , εάν αυτός είναι -όπως οι περισσότεροι Νεοέλληνες - , και βαπτισμένος Χριστιανός , και σου λέει ανυπόστατα πράγματα , τότε εκτός από θλίψη , βγαίνουν και άλλα συναισθήματα.
Τότε τίθετε το ερώτημα , που ανέφερα προηγουμένως.
Υ.Γ.Στέφανε , συμφωνώ , πλήν όμως το όλο θέμα είναι πολυδιάστατο , και επιπλέον κανείς μας δεν είναι τέλειος.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τίποτε απ' τα δύο. Εκεί μπορείς να σεβαστείς τη διαφορετικότητα και να προσδιορίσεις τα πεδία στα οποία μπορείς να συνεργαστείς μαζί του. Αν σου δώσει την ευκαιρία μπορείς με διάκριση και πολύ αγάπη να του μιλήσεις για το Χριστό και την Εκκλησία, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στο τι προσέφεραν στη δική σου ζωή και λιγότερο στη θεωρία. Το παράδειγμα επίσης είναι από μόνο του μια μορφή ευαγγελισμού, αν όμως καταφέρνεις να είσαι το κατάλληλο παράδειγμα.Captain Yiannis έγραψε:Θα ήθελα λίγο να το επεκτείνουμε το θέμα , πέρα από τον Γάμο ,
Εάν ένας φίλος σου είναι άθεος , ή διαπιστώνεις , ότι δεν είναι Χριστιανός , τότε τι κανεις , διακόπτης μαζί του , γιά να μην σε παρασύρει , ή προσπαθείς να τον διαφωτίσης ??
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καπετάνιε μου σε χαιρετώ και σε χαίρομαι !!! Ωραία τα θέματα... !Captain Yiannis έγραψε:Θα ήθελα λίγο να το επεκτείνουμε το θέμα , πέρα από τον Γάμο ,
(και με ένα ποτήρι κρασί στο ίδιο τραπέζι......... ακόμα καλύτερα!
Όταν δεν κάπνιζα, δεν είχα πρόβλημα να πηγαίνω ολούθε με παρέες φίλων που κάπνιζαν, γιατί «δεν μου έκανε καμία εντύπωση», ήταν «ξένο» για μένα και δεν φοβόμουνα μήπως παρασυρθώ, αλλά και ούτε με ενοχλούσε.(απροσεξία-σιγουριά στον εαυτό μας - χαλαρότητα σκέψης)
Όταν πάλι έμαθα κι εγώ να καπνίζω, πάλι δεν είχα πρόβλημα να βρίσκομαι σε παρέες φίλων που ή κάπνιζαν ή δεν κάπνιζαν. (αναισθησία σαν φυσικό επακόλουθο........ )
Σήμερα όμως που δεν θέλω να καπνίζω, και επειδή το μικρόβιο μέσα μου υπάρχει και με πολεμάει και θέλω κι εγώ να το πολεμάω, αποφεύγω και ανθρώπους και παρέες συγκεκριμένες, ακόμα και συγκεκριμένο είδος διασκέδασης................
Τί θέλω να πώ? Το τσιγάρο το έφερα σαν παράδειγμα και μόνο. Είναι και αυτό (κατά την δική μου άποψη) όπως όλα τα άλλα πάθη (σωματικά, πνευματικά) που κουβαλάει η φθαρτή φύση μας.
Άλλες φορές έχουμε την επίγνωση του λάθους, άλλες φορές όχι. Άλλες φορές αισθανόμαστε ευάλωτοι και άλλες όχι με τους ανθρώπους.
Το πρόβλημα όμως στην ουσία του είναι η δική μου ασθένεια, το δικό μου (οποιοδήποτε) πάθος, και όχι ο αδελφός μου (φίλος, συγγενείς κτλ).
Νομίζω πως ο άνθρωπος που δεν θέλει να στενοχωρήσει τον ίδιο του τον εαυτό –και τον Χριστό που γυρεύει τόπο μέσα μας- θα υποχρεωθεί από τις συνθήκες να στενοχωρήσει τους γύρω του που δεν έχουν κοινή βάση, κοινή πυξίδα, τον Χριστό.
Γάμος, φιλίες, συγγενείς, σχέσεις........... Εάν εξαιρέσω τον γάμο που ο ίδιος ο Κύριος ευλόγησε, θεωρώ «αναγκαίο» κακό την χαλάρωση των σχέσεων με τους υπόλοιπους ανθρώπους που δεν πιστεύουν και δεν ζουν κατά Χριστόν. (η αγάπη δεν αποδεικνύεται από το πόσο κοντά έρχονται 2 άνθρωποι ή από το πόσες ώρες περνάνε μαζί, το ξέρουμε και το βιώνουμε καθημερινά αυτό. )
Η κάθε μία ψυχή θα σταθεί ολομόναχη στον Δεσπότη εν ημέρα κρίσεως.............. Ούτε πατέρας, ούτε φίλος, ούτε αδελφός θα είναι κοντά μας.
Οι σχέσεις είναι δεσμά............... και εάν αυτές μας βοηθούν στον πνευματικό μας αγώνα έχει καλώς, διαφορετικά δουλειά σωστή δεν γίνεται. (κατά την γνώμη μου)
Η αγάπη όμως σε αντίθεση με τις σχέσεις είναι Η ΛΥΣΗ και ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.
Όταν αγαπάς εν Χριστώ δεν γίνεται ούτε να προσβάλλεις, ούτε να θίξεις. Αντίθετα εκφράζεις την αγάπη σου με το αληθινό ενδιαφέρον, με την προσφορά όταν είναι ανάγκη, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και την αγάπη του Θεού για το πλάσμα Του, ένα πλάσμα που δεν θέλει να Τον στενοχωρήσει, αλλά και ούτε τον αδελφό του να λυπήσει, τότε νομίζω πως οι λύσεις στα προβλήματα των σχέσεων έρχονται κατά τον δυνατό καλύτερο τρόπο.
Και πάλι να τα «έχουμε καλά» και με τον Θεό και με τον εαυτό μας και με όλον τον κόσμο......... ε δεν γίνεται !!!!! ("κοινωνικώς" δεν γίνεται, στην σφαίρα του πνεύματος της ΑΓΑΠΗΣ του Χριστού μας γίνεται και παραγίνεται, αλλά δεν γίνεται αντιληπτό από τους "χριστιανούς" που δεν είναι ακόμα ενωμένοι στο σώμα της Εκκλησίας. Ο ένας "μιλάει" ρώσικα και ο άλλος "σουαχίλι"......... και ότι παλεύει η καυμένη η αγάπη να μεταφράσει............
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θεοδώρα , ο Κύριος μας και ο Θεός μας να σε έχει καλά,
Τα κόκκινα γραμματάκια που έχεις κάτω-κάτω στις δημοσιεύσείς σου , είναι μεγάλη κουβέντα , κατ' αρχήν.
Θα πρέπει να πώ εδώ , ότι είναι και ένα βασικό κριτήριο γιά μένα Πλέον.
Ίδωμεν
Δόξα τω Θεώ
Τα κόκκινα γραμματάκια που έχεις κάτω-κάτω στις δημοσιεύσείς σου , είναι μεγάλη κουβέντα , κατ' αρχήν.
Θα πρέπει να πώ εδώ , ότι είναι και ένα βασικό κριτήριο γιά μένα Πλέον.
Ίδωμεν
Δόξα τω Θεώ
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Στο αρχικό θέμα και στις προεκτάσεις του.
1) ΔΕΝ είσαι ερωτευμένος, το λοιπόν μπορείς να ακολουθήσεις τη λογική, την πίστη και την καρδιά σου και να στρίβεις όχι δια του αρραβώνος, αλλιώς δεν σου φταίει τίποτα παρα το κεφάλι σου. Ότι τραβάει το κορμί η κεφαλή τα φταίει, λένε οι Κρητικοί. Ανάλογα ενεργείς στις προεκτάσεις του θέματος που έθεσες.
2) ΕΙΣΑΙ ερωτευμένος. Ζείς τις ωραιότερες στιγμές της ζωή σου. Πως έγινε αυτό; Εσύ πιστός αυτή όχι, ή το αντίστροφο; Δεν έχει σημασία άνθρωποι είμαστε, προέκειψε. FOLLOW YOUR HEART αλλά να έχεις τον ανδρισμό να δεχτείς τις συνέπειες των πράξεών σου,( που δεν θα είναι απαραίτητα αρνητικές) μόνο πρόσεξε να μην την πληρώσουν άνθρωποι που δεν θα φταίνε....
Στις πρεκτάσεις του θέματος τα πράγματα είναι πιό εύκολα...
1) ΔΕΝ είσαι ερωτευμένος, το λοιπόν μπορείς να ακολουθήσεις τη λογική, την πίστη και την καρδιά σου και να στρίβεις όχι δια του αρραβώνος, αλλιώς δεν σου φταίει τίποτα παρα το κεφάλι σου. Ότι τραβάει το κορμί η κεφαλή τα φταίει, λένε οι Κρητικοί. Ανάλογα ενεργείς στις προεκτάσεις του θέματος που έθεσες.
2) ΕΙΣΑΙ ερωτευμένος. Ζείς τις ωραιότερες στιγμές της ζωή σου. Πως έγινε αυτό; Εσύ πιστός αυτή όχι, ή το αντίστροφο; Δεν έχει σημασία άνθρωποι είμαστε, προέκειψε. FOLLOW YOUR HEART αλλά να έχεις τον ανδρισμό να δεχτείς τις συνέπειες των πράξεών σου,( που δεν θα είναι απαραίτητα αρνητικές) μόνο πρόσεξε να μην την πληρώσουν άνθρωποι που δεν θα φταίνε....
Στις πρεκτάσεις του θέματος τα πράγματα είναι πιό εύκολα...
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΑΠΛΟΤΗΤΑ..........LOCKHEART έγραψε:Καλημέρα σας,
Πάμε όμως στο θέμα : Εχουμε έναν άντρα Χριστιανό ο οποίος θέλει να διατηρήσει την παρθενία μέχρι το γάμο, όμως ερωτεύεται μια γυναίκα (αλλόθρησκη , αθεη κλπ) με λίγα λόγια γυναίκα που δεν είναι Χριστιανή. Της αναφέρει λοιπόν ότι είναι Χριστιανός και η θρησκεία του λέει να ειναι παρθένος μέχρι το γάμο και θέλει να το πράξει. Η γυναίκα απο την άλλη του εκφράζει την διαφωνεία και του λέει οτι είναι αθεη και για αυτή ο έρωτας ειναι οτι καλυτερο πριν το γαμο κλπ .
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΒΛΕΠΩ;
ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ 2 ΕΠΙΠΕΔΑ ....ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ
Ο ΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΒΙΑΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΓΥΝΕΚΑΣ ΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΗΣΤΑΜΕΝΗ........
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ
ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ;
ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΟΠΟΥ;
ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ (ΙΣΩΣ ΣΠΑΝΙΑ) ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ..........
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ,ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ..........
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΘΕΜΑ......ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΕΛΕΓΑ ΘΕΟ
ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ
ΚΑΙ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ......
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΝΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΕ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΥ ΤΟΥ.ΕΥΧΟΜΕ ΝΑΝΕ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΣΩΣ ΨΕΥΔΕΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΛΕΟ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ;
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ
ΚΑΙ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ......
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΝΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΕ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΥ ΤΟΥ.ΕΥΧΟΜΕ ΝΑΝΕ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΣΩΣ ΨΕΥΔΕΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΛΕΟ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ;
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΕΥΧΕΣΤΕ