επινόηση κακού-αμαρτίας?
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
- preloude
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: επινόηση κακού-αμαρτίας?
εγω θελω να σας ρωτησω ολους,λογω του πνευματικου μου επιπεδου,αναλογες ειναι και οι ερωτησεις.
εχει δει καποιος απο εμας εδω καποιον αγγελο του θεου?
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

filotas..
Ευχαριστώ για την απάντηση σου και όλους όσους μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν.
Νομίζω πως αρχίζω να το ξεδιαλύνω το πράγμα.
Παραταύτα θα το συζητήσω εκτενέστερα και με τον Πνευματικό μου.
Ότι αποκομίσω, θα σας το μεταφέρω και εδώ.
Προσωπικά δεν έχω δεί.
Τολμώ όμως να πω πως έχω αισθανθεί την βοήθεια του.
Ευχαριστώ για την απάντηση σου και όλους όσους μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν.
Νομίζω πως αρχίζω να το ξεδιαλύνω το πράγμα.
Παραταύτα θα το συζητήσω εκτενέστερα και με τον Πνευματικό μου.
Ότι αποκομίσω, θα σας το μεταφέρω και εδώ.
Ποιός είναι άξιος να δεί άγγελο;preloude έγραψε:εγω θελω να σας ρωτησω ολους,λογω του πνευματικου μου επιπεδου,αναλογες ειναι και οι ερωτησεις.
Προσωπικά δεν έχω δεί.
Τολμώ όμως να πω πως έχω αισθανθεί την βοήθεια του.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Εντω μεταξυ κανα δυο ειπαν οτι απαντηθηκε, για πειτε μου και εμενα λοιπον ποια ειναι η απαντηση τελικα.
Ας γραψει ενας ενα ποστ σε λογικο μεγεθος με την απαντηση, οπως θελει, με υψηλη θεολογια, με χαμηλη θεολογια, με λαικους ορους...
Να δουμε ρε παιδι μου με την υψηλη θεολογια εαν αυτος που το εχει το κακο ειναι Θεος εστω του κακου, η το κακο εχει αρχη το καλο, η το κακο δεν υπαρχει, οπως δεν υπαρχουν και τα χρωματα (στο απολυτο σκοταδι δεν υπαρχει ακτινοβολια να απορροφηθει και ετσι τα χρωματα δεν υπαρχουν) αλλα ας μην το συνεχισω...να εξηγησουμε λεγω εστω με λαικες εκφρασεις πως ενας που δεν εχει δει και φαει μπριτζολα ποτέ, μια στιγμη να λεει για την γευση της και θελει να παει σε ψησταρια να χλαπακιασει, που την ηξερε την μπριτζολα? του εδιναν μεχρι τοτε φασολαδα??
Και ωραια ωραια να καταληξουμε οτι το κακο ειναι ανυπαρκτο η εαν δεν υπηρχε Θεος δεν θα υπηρχε κακο...
Μου αρεσει αυτη η συζητηση παντως! Αλλα να γινεται live για να τσιγκλαω τους ομιλητες

Ας γραψει ενας ενα ποστ σε λογικο μεγεθος με την απαντηση, οπως θελει, με υψηλη θεολογια, με χαμηλη θεολογια, με λαικους ορους...
Να δουμε ρε παιδι μου με την υψηλη θεολογια εαν αυτος που το εχει το κακο ειναι Θεος εστω του κακου, η το κακο εχει αρχη το καλο, η το κακο δεν υπαρχει, οπως δεν υπαρχουν και τα χρωματα (στο απολυτο σκοταδι δεν υπαρχει ακτινοβολια να απορροφηθει και ετσι τα χρωματα δεν υπαρχουν) αλλα ας μην το συνεχισω...να εξηγησουμε λεγω εστω με λαικες εκφρασεις πως ενας που δεν εχει δει και φαει μπριτζολα ποτέ, μια στιγμη να λεει για την γευση της και θελει να παει σε ψησταρια να χλαπακιασει, που την ηξερε την μπριτζολα? του εδιναν μεχρι τοτε φασολαδα??
Και ωραια ωραια να καταληξουμε οτι το κακο ειναι ανυπαρκτο η εαν δεν υπηρχε Θεος δεν θα υπηρχε κακο...
Μου αρεσει αυτη η συζητηση παντως! Αλλα να γινεται live για να τσιγκλαω τους ομιλητες
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να κλάψω τώρα ή μετά;panos0 έγραψε:να εξηγησουμε λεγω εστω με λαικες εκφρασεις πως ενας που δεν εχει δει και φαει μπριτζολα ποτέ, μια στιγμη να λεει για την γευση της και θελει να παει σε ψησταρια να χλαπακιασει, που την ηξερε την μπριτζολα? του εδιναν μεχρι τοτε φασολαδα??
Ότι πήγαινα να το ξεδιαλύνω,
μου έσπειρες πάλι το ζιζάνιο κι εσύ.
Θα κρατήσω ττις απαντήσεις των παιδιών και την απάντηση του Ευθύμη
σε πιο πίσω σελίδα, μέχρι να ρωτήσω τον πνευματικό μου.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πολύ χρήσιμη η παρούσα συζήτηση και νομίζω ότι εμείς οι πτωχότεροι πλουτύναμε τις γνώσεις μας. Πάντα τέτοια, εύχομαι!
Όσον αφορά την ερώτησή σου preloude, έχω την άποψη ότι όποιος είναι τόσο προχωρημενος πνευματικά, ώστε να δει κάποιον άγγελο, ή τον φύλακα - άγγελό του, θα είναι και τόσο ταπεινός που δεν πρόκειται να το δημοσιοποιήσει.
Όσον αφορά την ερώτησή σου preloude, έχω την άποψη ότι όποιος είναι τόσο προχωρημενος πνευματικά, ώστε να δει κάποιον άγγελο, ή τον φύλακα - άγγελό του, θα είναι και τόσο ταπεινός που δεν πρόκειται να το δημοσιοποιήσει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Byzantine_Spirit, ορθοτατη η προηγουμενη σου δημοσιευση, και με βρισκει απολυτα συμφωνο, και την λαμβανω πολυ σοβαρα υπ'οψιν μου, ιδιως δε οταν προερχεται απο ενα συγκροτημενο προσωπο με εντονες αναζητησεις και προβληματισμους, οπως το δικο σου.
Δεχομαι την υποδειξη σου, και ειναι ορθη.
Ομως υπαρχουν προκλησεις και καταστασεις που επιβαλουν να σηκωσουμε και λιγο τον τονο της φωνης μας, οσο και εαν αυτο κατα βαση δεν ειναι το καλυτερο.
Εγω παντως οτι εχω να πω το λεω ευθεως και δεν δειχνω -τουλαχιστον προσπαθω- αλλο προσωπο αγκαλιτσες και φιλακια μπροστα, και μολις στριμωξουν τα πραγματα βγαζω το αληθινο μου προσωπο, και ισως αυτο το ευθυ κατα προσωπο που εχω, με εκθετει πολλες φορες, και δημιουργει εχθρους και φιλους ανα περισταση.
Οσο και εαν ειναι απροσωπο το μεσο με το οποιο συνομιλουμε, οσο και εαν ειναι ηλεκτρονικο και αψυχο, εχουμε υποχρεωση απεναντι στον εαυτο μας, να ειμαστε αυτοι που ειμαστε ολη την ημερα, οχι αλλα εδω και αλλα την υπολοιπη ημερα.
Οχι αλλα οταν μας υμνολογουν, και αλλα οταν μας ελεγχουν. Ευθειαι αι οδοι μας..
Καλυτερα να με παρεξηγησουν καποιοι ηθελημενα η αθελητα, παρα να δειχνω κατι που δεν ειμαι, και να το παιζω ο κυριος ολους τους αγαπω και ολους τους ελεω..
Εγω παραμυθι δεν πουλαω. Τελεια και παυλα. Σε οποιον αρεσουμε. Εχει ο Θεος για ολους.
Δεχομαι την υποδειξη σου, και ειναι ορθη.
Ομως υπαρχουν προκλησεις και καταστασεις που επιβαλουν να σηκωσουμε και λιγο τον τονο της φωνης μας, οσο και εαν αυτο κατα βαση δεν ειναι το καλυτερο.
Εγω παντως οτι εχω να πω το λεω ευθεως και δεν δειχνω -τουλαχιστον προσπαθω- αλλο προσωπο αγκαλιτσες και φιλακια μπροστα, και μολις στριμωξουν τα πραγματα βγαζω το αληθινο μου προσωπο, και ισως αυτο το ευθυ κατα προσωπο που εχω, με εκθετει πολλες φορες, και δημιουργει εχθρους και φιλους ανα περισταση.
Οσο και εαν ειναι απροσωπο το μεσο με το οποιο συνομιλουμε, οσο και εαν ειναι ηλεκτρονικο και αψυχο, εχουμε υποχρεωση απεναντι στον εαυτο μας, να ειμαστε αυτοι που ειμαστε ολη την ημερα, οχι αλλα εδω και αλλα την υπολοιπη ημερα.
Οχι αλλα οταν μας υμνολογουν, και αλλα οταν μας ελεγχουν. Ευθειαι αι οδοι μας..
Καλυτερα να με παρεξηγησουν καποιοι ηθελημενα η αθελητα, παρα να δειχνω κατι που δεν ειμαι, και να το παιζω ο κυριος ολους τους αγαπω και ολους τους ελεω..
Εγω παραμυθι δεν πουλαω. Τελεια και παυλα. Σε οποιον αρεσουμε. Εχει ο Θεος για ολους.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Παναγιώτη απ ό,τι έχω καταλάβει το καλό και το κακό δεν είναι μπριζόλα και φασουλάδα (από τη λέξη φασούλια), αλλά μπριζόλα και έλλειψη μπριζόλας.panos0 έγραψε:να εξηγησουμε λεγω εστω με λαικες εκφρασεις πως ενας που δεν εχει δει και φαει μπριτζολα ποτέ, μια στιγμη να λεει για την γευση της και θελει να παει σε ψησταρια να χλαπακιασει, που την ηξερε την μπριτζολα? του εδιναν μεχρι τοτε φασολαδα??
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Παναγιώτη απ ό,τι έχω καταλάβει το καλό και το κακό δεν είναι μπριζόλα και φασουλάδα (από τη λέξη φασούλια), αλλά μπριζόλα και έλλειψη μπριζόλας.panos0 έγραψε:να εξηγησουμε λεγω εστω με λαικες εκφρασεις πως ενας που δεν εχει δει και φαει μπριτζολα ποτέ, μια στιγμη να λεει για την γευση της και θελει να παει σε ψησταρια να χλαπακιασει, που την ηξερε την μπριτζολα? του εδιναν μεχρι τοτε φασολαδα??
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μην γραφετε ρε παιδια για μπριζολες εν μεσω 40ημερης νηστειας.. panos0, τι ειναι αυτα τα πραγματα που γραφεις αδελφε μου, νηστικος σηκωθηκες; βαλε κατι στο στομα σου πρωι πρωι να στηλωθεις.
Και εσυ βρε Αποστολε, βαλτος εισαι και το συνεχιζεις..
Και εσυ βρε Αποστολε, βαλτος εισαι και το συνεχιζεις..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Byzantine_Spirit έγραψε:Να κλάψω τώρα ή μετά;panos0 έγραψε:να εξηγησουμε λεγω εστω με λαικες εκφρασεις πως ενας που δεν εχει δει και φαει μπριτζολα ποτέ, μια στιγμη να λεει για την γευση της και θελει να παει σε ψησταρια να χλαπακιασει, που την ηξερε την μπριτζολα? του εδιναν μεχρι τοτε φασολαδα??
Ότι πήγαινα να το ξεδιαλύνω,
μου έσπειρες πάλι το ζιζάνιο κι εσύ.![]()
Θα κρατήσω ττις απαντήσεις των παιδιών και την απάντηση του Ευθύμη
σε πιο πίσω σελίδα, μέχρι να ρωτήσω τον πνευματικό μου.
Λοιπον ακου, τα παιδια εδωσαν μια κατευθηνση, αυτη η συζητηση δεν ειναι για να την πιανεις πολυ (για εμενα μιλω) εκτος εαν εισαι μελος της MENSA, τωρα θα μου πεις να μην εχω ερωτηματα? Φυσικα και να εχεις ο Χριστιανος μπορει να ειναι προβατο αλλα δεν ειναι μοσχαρι, θα παρεις μια γνωμη απο εδω θα διαβασεις μια αλλη απο εκει αλλα ενταξει η ανθρωπινη λογικη δεν ειναι και πολυ καλη οταν προσπαθεις να καταλαβεις την Θεικη.
Κρατα οτι ο Θεος εχει αποδειξει οτι ειναι φιλανθρωπος.
Χαχαχαχα η -μη μπριτζολα-
προτεινω να μαζευτουμε να τα λεμε αυτα η καλυτερη μου
Δημοσ.: 590