Υπακοή στον πνευματικό

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

dionysisgr έγραψε:Byzantine_Spirit, σεβασου και το αυτεξουσιο λιγο, εδω το σεβεται μεχρι τελους, ο Ιδιος ο Θεος..

Μπορει να φαινεται οτι ειμαι μεσα, και να εχω ξεχασει να αποσυνδεθω, η να ασχολουμαι με κατι αλλο, γιαυτο δεν απανταω αμεσως, αλλα και οταν απανταω αμεσως βγαινουν καποιοι καλοθελητες και λενε οτι ο Διονυσης εχει γλωσσα τετοια που δεν μπορει να την μαζεψει και το χειροτερο ειναι οτι αυτο αληθευει.
Σαφώς και το σέβομαι. Αλλά ας σεβαστούμε και το διάλογο μέχρι εδω που τον φτάσαμε.
Να κάνεις αυτό που νοιώθεις και κυρίως το σωστό.
Αν κινείσαι με βάση τους καλοθελητές, τότε δε θα ξαναπούμε κουβέντα εδώ μέσα.
Έχω σχηματίσει άποψη για το άτομό σου και προσωπικά δεν επηρρεάζομαι απο κανέναν καλοθελητή. Γι' αυτό ας σεβαστούμε την κουβέντα που ανοίξαμε, χωρίς να αγνοούμε ο ένας τον άλλον. Τους καλοθελητές θα κοιτάξουμε να βγάλουμε πέρα, η τη συζήτηση που έχει όφελος για όλους μας;
dionysisgr έγραψε:Λοιπον, στα καθ'ημας..

Μιας και το διευκρινισες, με το παραδειγμα που εφερες, θα σου ελεγα οτι σε τιμα ιδιαιτερα και μονο το γεγονος, οτι δεν απογοητευθηκες, και δεν τα παρατησες, αλλα επεμεινες, και πηγες σε αλλον Πνευματικο, και αναπαυθηκες. Εχει και αυτο μεγιστη αξια, δηλαδη το να μην τα παραταμε. Ειναι και αυτο Υπακοη, στον Θεο, στην κληση Του, για την σωτηρια μας.

Αρα πρακτικα δεν εμεινες εξω απο την αγια υπακοη, αλλα αλλαξες τροφο και διδασκαλο για την ψυχη σου. Εφοσον πηρες ευλογια και δεν εμεινε καποια σκια με τον προηγουμενο, και σε δεχτηκε με επισης χαρα και ευλογια ο νυν Πνευματικος σου, εγω τι να προσθεσω παραπανω;

Το κεντρικο μας θεμα ειναι να μενουμε εκει που ειμαστε, οταν δεν γινονται φυσικα σημεια και τερατα με την κακη εννοια, και να παλευουμε χωρις λογισμους δυσπιστιας και απαξιωσεως του Πνευματικου-Γεροντος μας, που πολλες φορες δημιουργουνται απο κενοδοξια η απο τον ιδιο τον διαβολο, που φθονει καθε πνευματικη σχεση που προοδευει και πασχιζει να την καταστρεψει.

Και το εχουμε νομιζω καλυψει αρκετα εκτενως ηδη με πολλες και ωφελιμες αποψεις ολων των αδελφων μας.

Μεινε εκει που εισαι, και ανεβαινε την κλιμακα των αρετων και της πνευματικης προοδου. Και εφοσον ειναι καλος, να τον προτεινεις σε οσους μπορεις, για να παρεις μισθο και απο αυτην την θεαρεστη πραξη και προτροπη.
Άσχετα απο εμένα, γιατί δε θα ήθελα να είμαι παράδειγμα προς μίμηση, βλέπω ότι ανακαλύπτουμε τη χρυσή τομή. Γιατί υπάρχει αυτή στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Δηλ. η αλλαγή του πνευματικού, με σύνεση και σεβασμό πάντα, όταν αυτή πρέπει να γίνει.
dionysisgr έγραψε:Λιγο πνευμα αντιλογον εισαι, αλλα κατα τα αλλα φαινεσαι να εχεις πολυ και ωφελιμο και βαθυ ψυχικο περιεχομενο. Ετσι εξηγειται και η συνεχης αντιλογια σου, ως κινηση και σφριγος ακμαζουσας ψυχης.

Εαν σε ειχα εγω πνευματικοπαιδι θα σου ειχα αλλαξει τα φωτα στην μετανοια και στον βαρυ κανονα, μεχρι να στρωσεις.. :lol:
Δε ξέρω αν είμαι πνεύμα αντιλογίας, πάντως να είσαι σίγουρος πως δε το κάνω απο σκοπού.
Κινούμαι αυθόρμητα και παρομητικά πολλές φορές.
Πάντα όμως με γνώμονα τα λόγια του πνευματικού μου και ότι λίγα γνωρίζω απο δική μου πρωτοβουλία. Και μιλώ για τις συζητήσεις μας εδώ, περί θρησκείας.
Τώρα εάν σε είχα κι εγω πνευματικοπαίδι...θα σε έστρωνα μια χαρά.
Και ξέρεις πως;
Χωρις να το καταλάβεις. :lol:
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Δεν στρωνω εγω με καλο τροπο.. :angryfire
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Byzantine_Spirit έγραψε:...........................
Αν κινείσαι με βάση τους καλοθελητές, τότε δε θα ξαναπούμε κουβέντα εδώ μέσα.
Έχω σχηματίσει άποψη για το άτομό σου και προσωπικά δεν επηρρεάζομαι απο κανέναν καλοθελητή. Γι' αυτό ας σεβαστούμε την κουβέντα που ανοίξαμε, χωρίς να αγνοούμε ο ένας τον άλλον. Τους καλοθελητές θα κοιτάξουμε να βγάλουμε πέρα, η τη συζήτηση που έχει όφελος για όλους μας;
.........................
Άσχετα απο εμένα, γιατί δε θα ήθελα να είμαι παράδειγμα προς μίμηση, βλέπω ότι ανακαλύπτουμε τη χρυσή τομή. Γιατί υπάρχει αυτή στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Δηλ. η αλλαγή του πνευματικού, με σύνεση και σεβασμό πάντα, όταν αυτή πρέπει να γίνει.
dionysisgr έγραψε:.................................

Εαν σε ειχα εγω πνευματικοπαιδι θα σου ειχα αλλαξει τα φωτα στην μετανοια και στον βαρυ κανονα, μεχρι να στρωσεις.. :lol:
.............................
Τώρα εάν σε είχα κι εγω πνευματικοπαίδι...θα σε έστρωνα μια χαρά.
Και ξέρεις πως;
Χωρις να το καταλάβεις. :lol:
Πές τα Χρυσόστομη! Εμένα πάντως με αναπαύεις......
Αν εξαιρέσει κανείς τις δυο παραπάνω αποστροφες του λόγου του Διονύση, κατά τη γνώμη μου πάντα και με φιλική διάθεση, εδώ κάνει μια σωστή τοποθέτηση στο θέμα.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ionas, εσενα, αααχ, ετσι και σε ειχα πνευματικοπαιδι να δεις τι θα σου εκανα..

Θα σε εβαζα να κοψεις με το τσεκουρι ολο το δασος του Αμαζονιου, και μετα να το κανεις οδοντογλυφιδες με το νυχοκοπτη..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Θα το έκανα, Διονύση, αν προλάβαινα...βέβαια.
Οι οδοντογλυφίδες αυτές θα θεράπευαν από την ουλίτιδα κλπ.κλπ. τα δόντια, οποτε θα τις παρουσίαζες και θα έλεγες στον Κόσμο: Ιδού οι καρποί της υπακοής...
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ooοχι! Τεκνον, δεν τελειωσες ακομα. Θα τις βουταγες μετα σε διαλυμα μεντας για να εχουν ευχαριστη γευση, και επειτα θα τις συσκευαζες μια μια σε σακουλακι, και μετα θα σου πω τι θα τις κανουμε.. :mrgreen:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”