Τι είναι το Υπερώον της Σιών?
Συντονιστής: Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τι είναι το Υπερώον της Σιών?
Nα τολμησω να ρωτησω τι ειναι το Υπερωον της Σιων? αναφερεται καπου μεσα στη Καινη Διαθηκη....ηταν καποια αιθουσα που γινονταν συναξεις? Μου ειπαν οτι εκει εγινε και ο Μυστικος Δειπνος....ισχυει αυτο?
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: τι ειναι το υπερωον της Σιων?
Το Υπερώο της Σιών που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη είναι ένα ιδιωτικό διώροφο σπίτι, που μεταμορφώθηκε σε χώρο συναθροίσεων των χριστιανών.
Σ'αυτό έγιναν, ο Μυστικός Δείπνος και το Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, η Επιφοίτηση του Αγιου Πνεύματος και η ίδρυση της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας (Πραξ. 2.).
Σύμφωνα με μια παλιά παράδοση το Υπερώο στη Σιών ανήκε σε ευσεβεστάτη πλούσια γυναίκα, τη Μαρία, μητέρα του Ευαγγελιστή Μάρκου
http://www.orthodox-answers.gr
Σ'αυτό έγιναν, ο Μυστικός Δείπνος και το Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, η Επιφοίτηση του Αγιου Πνεύματος και η ίδρυση της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας (Πραξ. 2.).
Σύμφωνα με μια παλιά παράδοση το Υπερώο στη Σιών ανήκε σε ευσεβεστάτη πλούσια γυναίκα, τη Μαρία, μητέρα του Ευαγγελιστή Μάρκου
http://www.orthodox-answers.gr
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ευχαριστω Θεοδωρα μου για την αμεση απαντηση!!!
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ελπίδα μου καλή από κει βγήκαν ψέλνοντας τους ύμνους για τελευταία φορά και πήγαν στον κήπο των ελαιών όπου και τον συνέλαβαν για την Σταύρωση Αυτό το υπερώο δίπατο σπίτι ήταν το σπίτι της Μαρίας μάνα του Ευαγγελιστή Μάρκου. Και γιαυτό όταν έφυγαν από το σπίτι αυτό ο Μάρκος τους ακολούθησε τυλιγμένος σε ένα σεντόνι ως άνθρωπος του σπιτιού δεν φόραγε άλλα ρούχα. ότι είχε πρόχειρο.. Και όταν πήγαν να τον πιάσουν στο κήπο των ελαιών ο φαρισαϊκός κόσμος τους άφησε το σεντόνι στα χέρια τους και έτρεχε γδυτός να σωθεί ο άνθρωπος Μάρκος ΙΔ-51--52 Έχω μία αμφιβολία ως προς το όνομα που αναφερεις Σιών
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δε ξερω κι εγω να σου πω σιγουρα,ειχα μια συζητηση με τον αντρα μου γι αυτο το θεμα και ως συνηθως ψαχνεται με τα της Καινης και της Παλαιας και ειπα να ρωτησω εδω εσας μηπως γνωριζει καποιος να μου πει τι ακριβως ηταν....
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Και πάλι εδώ. Θέλει προσοχή πολύ το μπέρδεμα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και πρέπει να ξέρεις πότε ισχύει το ένα και πότε το άλλο Παραδείγματος να για το ίδιο πράγμα μιλούν Παλαιά και Νέα, τότε αφήνεις πίσω τι λέει η Παλιά και πιάνεσαι μόνο τι λέει η Νέα Εδώ είμαι αν θες κάτι παραπάνω από αυτό δεν καταλαβαίνω και πολλά.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Για ψαξε στα κειταπια σου κατι θα βρεις Χαρη μου εσυ γι αυτο!!!! εχεις πληροφοριες για τα πιο απιθανα πραγματα.Σωζεται ακομα αυτο το μερος? εχω δει σε προσκυνηματικες εκδρομες που λενε οτι θα επισκεφτουν τη περιοχη της Αγιας Σιων.Προκειται να κανει και η μητερα μου μια εκδρομη στα Ιεροσολυμα σε λιγο καιρο.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ελπίδα μου καλή, αυτό σώζεται ακόμη αλλά το γαμώτο (παρντόν) είναι ότι είναι στην κατοχή των Προτεσταντών. Τι δουλειά έχουν αυτοί με αυτά να αρπάξουν μέσα από τα χέρια μας τέτοιους θησαυρούς;;;
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τι είναι το Υπερώον της Σιών?
Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.jerusalem-patriarchate.info/gr/agia_sion.htm
για το υπερώον. Κι αν διαβάσεις όλη την ενότητα με τα "Ιερά Προσκυνήματα" και πολλές λεπτομέρειες θα βρεις και ποιο ανήκει σε ποιους!
http://www.jerusalem-patriarchate.info/gr/agia_sion.htm
για το υπερώον. Κι αν διαβάσεις όλη την ενότητα με τα "Ιερά Προσκυνήματα" και πολλές λεπτομέρειες θα βρεις και ποιο ανήκει σε ποιους!
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τι είναι το Υπερώον της Σιών?
Ευχαριστω πολυ Κατερινα μου!!!!