Γιόγκα...άλλη μια μάστιγα
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Γιογκα...αλλη μια μαστιγα
Σμαρώ δεν έχεις λάβει γνώση ότι υπάρχει η Κουνταλίνι γιόγκα και ο διαλογισμός ;
Αυτό είναι σωματική άσκηση ή άσκηση ( ας πουμε άσκηση ) του μυαλού μας ;
Εμείς ξεφεύγουμε;
Εμείς ξεφεύγουμε;
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βασιλική μου στα γυμναστήρια στα οποία έχω δουλέψει και βλέπω και αυτόν τον καιρό......υπάρχει η απλή γιογκα ή power yoga....η οποία δεν έχει καμία σχέση με διαλογισμό.Είναι καθαρά μορφή άσκησης. Γι αυτό που λές πρώτη φορά το ακούω...δεν αμφιβάλω ότι υπάρχει.....αλλά δεν νομίζω να υπάρχει σε ένα γυμναστήριο το οποίο το δουλεύουν άνθρωποι χριστιανοί ορθόδοξοι.Τουλάχιστον από τη πείρα μου μέσα στα γυμναστήρια σας λέω....αν κάνω λάθος συγχωρέστε με.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η γιόγκα στην Ινδία αναγάγεται σε θρησκευτικό επίπεδο.
Εδώ στα γυμναστήρια βλέπουμε τον εκμοντερνισμό της γιόγκα = αυτο που μας αναφέρεις κι εσύ
Όμως αυτο που αναφέρεις δεν είναι η καθεαυτού γιόγκα .
Επανειλημμένα ομως εμενα προσωπικα εδω στο φορουμ με προσβάλλεις για κάτι που εκφράζω την άποψή μου - το να λες ότι αν αναγάγουμε τη γιόγκα σε θρησκευτικο επίπεδο τότε ξεφεύγουμε ..........................είναι βαριά κουβέντα
α. δεν την αναγάγουμε ΕΜΕΙΣ σε θρησκευτικο επίπεδο ( αν διάβασες αυτά που γράφουμε )
β. δε νομιζω να μας κρινεις ή να με κρινεις αν ξεφεύγω !
Πάντως σου είμαι ευγνώμων !!
Εδώ στα γυμναστήρια βλέπουμε τον εκμοντερνισμό της γιόγκα = αυτο που μας αναφέρεις κι εσύ
Όμως αυτο που αναφέρεις δεν είναι η καθεαυτού γιόγκα .
Επανειλημμένα ομως εμενα προσωπικα εδω στο φορουμ με προσβάλλεις για κάτι που εκφράζω την άποψή μου - το να λες ότι αν αναγάγουμε τη γιόγκα σε θρησκευτικο επίπεδο τότε ξεφεύγουμε ..........................είναι βαριά κουβέντα
α. δεν την αναγάγουμε ΕΜΕΙΣ σε θρησκευτικο επίπεδο ( αν διάβασες αυτά που γράφουμε )
β. δε νομιζω να μας κρινεις ή να με κρινεις αν ξεφεύγω !
Πάντως σου είμαι ευγνώμων !!
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

[quote="vasilikirimp"]Σμαρώ δεν έχεις λάβει γνώση ότι υπάρχει η Κουνταλίνι γιόγκα και ο διαλογισμός ;
Εμείς ξεφεύγουμε;[/quote Τωρα το καταλαβα που το ξαναδιαβασα....το ξεφευγουμε, δεν το ειπα πανω σε εμας εδω που μιλαμε , αλλα πανω σε αυτους τους ανθρωπους που συνδιαζουν την ασκηση γιοκγα με τον διαλογισμο ...Εκει ξεφευγουμε...εννουσα....
Εμείς ξεφεύγουμε;[/quote Τωρα το καταλαβα που το ξαναδιαβασα....το ξεφευγουμε, δεν το ειπα πανω σε εμας εδω που μιλαμε , αλλα πανω σε αυτους τους ανθρωπους που συνδιαζουν την ασκηση γιοκγα με τον διαλογισμο ...Εκει ξεφευγουμε...εννουσα....
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βρε Βασιλικη, τι ειναι αυτα που λες παλι.....μαλλον εγω δεν το διατυπωσα σωστα το ,,ξεφευγουμε...,,δεν ηταν προς τα εσενα....διαβασε λιγο πιο πανω ...αν ειναι δυνατον να λες οτι σε προσβαλω..Τι να σου πω..Το μονο που μπορω να πω ειναι συγνωμη !Νομιζω ομως οτι εχεις αδικο.Το ξεφευγουμε αλλου πηγαινε.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σμαρώ συνέχεια διαβάζω λάθος και δε σε καταλαβαίνω ;
Ειρήνη ημίν βρε κορίτσια που θα μαλώσετε για την γιόγκα. ο κάθε ένας έχει της απόψεις του. Σεβαστές όποιες κ αν είναι αυτές.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μαλλον Βασιλικη!
Δεν συνηθίζω ομως να προσβαλω ανθρωπους.Αν το κανω και δεν το καταλαβαινω...τοτε μαλλον εχεις δικαιο και πρεπει να συμμορφωθώ.Σε ευχαριστω για την παρατηρηση σου.
Δεν συνηθίζω ομως να προσβαλω ανθρωπους.Αν το κανω και δεν το καταλαβαινω...τοτε μαλλον εχεις δικαιο και πρεπει να συμμορφωθώ.Σε ευχαριστω για την παρατηρηση σου.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ξέρεις με την ίδια λογική μπορώ και εγώ συνέχεια να ζητώ συγγνώμη και να δείχνω πόσο λάθος κάνω σε όλα .
Προτιμώ όμως να είμαι αληθινή -
Προτιμώ όμως να είμαι αληθινή -
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Kοριτσακια μου επειδη τυγχανει ναχω περασει και απο τη γιογκα σε γυμναστηρια που τριγυρναγα καποτε,σας λεω οτι δε μενουν μονο στην ασκηση.Υπαρχουν παντα οι επιτηδιοι γυρω που σε τσεκαρουν με το καιρο και μετα σου πασαρουν αλλου ειδους ασκησεις,αυτοσυγκεντρωση του νου,διαλογισμοι,reconection,κ.ο.κ και καταληγεις ξαφνικα σε ενα γκρουπ οπως λεει κι ο Σπυρος (LOCKHEART)με εναν γκουρου απο κοντα....και Θεος φυλαξει μετα αν μπλεξεις.
Εγω παντως ρωτησα τον πνευματικο μου για ολες αυτες τις ασκησεις τις ξενοφερτες και μου ειπε κατηγορηματικα ΟΧΙ.Αυτη ειναι η γνωμη μου.
Εγω παντως ρωτησα τον πνευματικο μου για ολες αυτες τις ασκησεις τις ξενοφερτες και μου ειπε κατηγορηματικα ΟΧΙ.Αυτη ειναι η γνωμη μου.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».