Έπεσε από τα σύννεφα ο Ευστάθιος για τον Αρχιμανδρίτη

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Έπεσε από τα σύννεφα ο Ευστάθιος για τον Αρχιμανδρίτη

Δημοσίευση από panos0 »

Τι να πει κανεις.....μακαρι να διορθωθει στην φυλακη, να γινει το "εἰς ἑαυτὸν δὲ ἐλθὼν.."
Ο Θεος εαν δει καποιον να εχει καλη διαθεση θα τον βοηθησει να τον βρει και ας εχει πει στην αρχη "κοιτα τι κανουν οι παπαδες".
Κανει ομως μεγαλο κακο στην εκκλησια καθε 3 και λιγο να βγαινουν τετοια στην φορα, θα κανουμε την "δικαιολογια" "δεν ειναι ολοι ετσι" να μην μπορει να χρησιμοποιηθει σε λιγο !!
aposal έγραψε:Είναι απορίας άξιον πώς μας ανέχεται ο Δημιουργός μας, όταν εμείς Τον πληγώνουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε δευτερόλεπτο!
Και είναι μια ελάχιστη απόδειξη του πόσο πολύ μας αγαπά!
Εμείς πόσο αγαπάμε αυτούς που μας πληγώνουν κάθε μέρα;
Ασε φιλε Αποστολη.........Μην ανοιξουμε συζητηση "πως μας ανεχεται" και τα λοιπα....

Εχεις δικιο παντως, πρεπει να αναρωτηθουμε. Να βρουμε ευκαιρια μεσα απο αυτο το γεγονος να γινουμε καλυτεροι στα ματια του Θεου.
Αντι να επιτεθουμε λοιπον στον Αρχιμανδριτη στον διπλανο στον, στον, τι κανουμε για να τον βοηθησουμε πετωντας τον εγωισμο/εκδικηση εαν μας εβλαψε προσωπικα ή την κριτικη διαθεση αλά "αναμαρτητος" εαν οχι. Κανει οτι μπορει ο καθε ενας μια προσευχη, εναν καλο λογο για την εκκλησια σε συζητησεις, ενα δεν πειραζει αδελφε!
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."

I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
filli
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από filli »

Προσωπικα, δεν με αναπαυει να πω δεν πειραζει για καποιον που εγκληματει σε βαρος παιδιων!
Δεν τον συγχωρώ! Και δεν συγχωρω και το εαυτο μου, αφου το δαιμονικο αυτο κακο εφτασε σε τετοια μεγεθη. Η αδιαφορια μου, επετρεψε τετοιες συμπεριφορες.
Ειναι παιδια αυτα που πληγωνονται ... Οτι πιο αθωο διαθετει το ανθρωπινο ειδος ...
Τα παιδια και τα ματια μας . Ας ελπισουμε να επουλωθουν τα τραυματα αυτων των παιδιων . Ας προσευχηθουμε θερμα ολοι μας να τα σκεπασει η Παναγια μας.

Παναγια μου, παναγιτσα
που 'χεις το Χριστο αγκαλιτσα
βαλε στην χρυση ποδιά σου
τα παιδια της γης κοντα σου!

Ασπρα ,κιτρινα, μαυρακια
ολα του Χριστού αδελφακια
διπλα στο Χριστο να τα εχεις
να μπορεις να τα προσεχεις...

(Προσευχη-τραγουδι του νηπιαγωγειου)
Φανταστειτε τα παιδακια με τα αθωα τους προσωπακια να το τραγουδουν κοιταζοντας τον ουρανο...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

filli έγραψε:Προσωπικα, δεν με αναπαυει να πω δεν πειραζει για καποιον που εγκληματει σε βαρος παιδιων!
Δεν τον συγχωρώ! Και δεν συγχωρω και το εαυτο μου, αφου το δαιμονικο αυτο κακο εφτασε σε τετοια μεγεθη. Η αδιαφορια μου, επετρεψε τετοιες συμπεριφορες.
Καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες γίνονται αποκρουστικές όταν εξελίσσονται σε πράξεις. Είναι πράγματι εγκλήματα που τραυματίζουν - άλλη μια φορά - την πολύπαθη Εκκλησία μας, αλλά έχω την άποψη ότι δεν είναι Χριστιανικό το να μην τους συγχωρούμε.
Καλύτερα να προσευχηθούμε γι' αυτούς και - επιπροσθέτως - να ζητήσουμε από τον Θεό να μας βοηθήσει να μην πέσουμε κι εμείς, γιατί αν αποσύρει και από εμάς τη χάρη Του ο Κύριος θα διολισθήσουμε στα ίδια (ή και χειρότερα) επίπεδα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
filli
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από filli »

Eχεις δικιο... :46
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Θέλει μεγάλη δύναμη να πεις πως μπορείς να συγχωρήσεις ένα παιδόφιλο και να προσευχηθείς για αυτόν.
Σαν άνθρωπος που είμαι με αυτά τα τέρατα δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ να είμαι στον ίδιο πλανήτη πόσο μάλλον να βρω την δύναμη να προσευχηθώ για κάποιον τόσο αποκρουστικό.
Ποιο εύκολα θα τον εξαφάνιζα από προσώπου γης παρά θα μου πέρναγε από το μυαλό να τον συγχωρήσω.Με συγχωρήτε αλλά με τα παιδιά είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος.
Και να πούμε πως ο παιδόφιλος είναι η μοναδική διαστροφή,πάθος,άπό την οποία δεν γιατρεύεται
κανείς.Ο παιδόφιλος δηλαδή δεν συνετίζεται στην φυλακή ούτε γίνεται άλλος άνθρωπος στον ψυχίατρο.Απλά με εντολή δικαστηρίου στο εξωτερικό και με την χορήγηση ειδικών φαρμάκων
ευνουχίζεται.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έτσι καταντάει ο άνθρωπος όταν απομακρύνεται από τον Θεό και δίνει δικαιώματα στον διάβολο : ένα τέρας!
Οι άνθρωποι αυτοί όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά άρρωστα και εξουθενωμένα (ψυχικά) άτομα, έρμαια πλέον των διαμόνων.
Έτσι, ή και χειρότερα ακόμη, μπορούμε να καταλήξουμε όλοι μας αν δεν κρατηθούμε κοντά Στον Κύριό μας, ώστε να παίρνουμε δύναμη από Αυτόν και να αντιμετωπίζουμε τους δάιμονες. Αν μπορούσαμε να τους δούμε διαφορετικά, θα βλεπαμε του δάιμονες να έχουν μπει μέσα τους και να τους πειράζουν ολοένα και περισσότερο κι αυτοί να μην μπορούν να αντισταθούν στα τρομερά πάθη που τους δημιουργούν. (Και είναι τρομερά τα πάθη αυτά...)
Είναι για λύπηση τα άτομα αυτά και ας ελπίσουμε ότι εμείς δεν θα ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις. Αρκεί να είμαστε σε ΣΥΝΕΧΗ πνευματική εγρήγορση!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Προς Filtor:

Ως προς τα σημεία που έθεσες:

Ονόματα δεν λέγονται γιατί υπάρχει κάποια ευθύνη..."
- "Τον ιερέα αυτόν δεν το χειροτόνησα εγώ..."

Ο Σπάρτης τόνισε πως δεν το λέει αυτό απο απολογία ή για να δικαιολογήσει κατάσταση. Ωστόσο ο επίσκοπος έχει πολύ μεγάλες ευθύνες όταν χειροτονεί ιερέα και δή μοναχό.

- "Τον πήρα στην μητρόπολη γιατί ήταν εδώ ο πατέρας του..."

- "Έπεσα από τα σύννεφα..."
- "Πόνεσα επειδή διακινούσε τέτοιο υλικό..."

Ο Σπάρτης δάκρυσε....

- "Διέσυρε το ράσο..."
Αλήθεια είναι....

- "Είναι ανθρωποειδή όσοι κάνουν τέτοιες πράξεις..."
Πρώτιστα είναι αδελφοί που πέφτουν.
Έπειτα μεγάλη ευθύνη έχει πρώτιστα το οικογενειακό περιβάλλον αν και την ψυχή του και τους επιμέρους λόγους τους ξέρει ο Θεός...

- "Έβγαζε ένα περιοδικό, εάν το διαβάσετε θα καταλάβετε ότι κάτι συμβαίνει στην σκέψη του..."
Εδώ εντοπίζονται και ευθύνες, νομίζω του μητροπολίτου καθώς και εκείνο "το ερχόταν κάθε 15 ημέρες και λειτουργούσε". Τί σόι ποιμαντική ασκεί ιερέας που ιερουργεί στην ενορία του κάθε 15 ημέρες.

Το απίστευτο της υποκρισίας είναι πως έχει γεμίσει κάθε περίπτερο και πρόγραμμα με σεξιστικές αναφορές και προσφορές πορνό, άσε το διαδίκτυο και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για την παιδική πορνογραφία. Κάθε ψυχή που συμμετέχει εκούσια ή ακούσια στην διαδικασία αυτή βιάζεται...

Τέλος το γελοίο ήταν το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της πάλαι ποτέ αυστηροτάτης εφημερίδος και προπυργίου της ηθικής δεξιάς Βραδυνής: "Αρχιμανδρίτης...." με πηχαίους τίτλους.....

Για λογαριασμό της τυπωθήκανε ως προσφορές εκατομμύρια D.V.D. πορνό..............

Κριτής της Ξεφτίλας.....
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Μιλάμε για απλή κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας (ίσως και διακίνηση) και όχι για παραγωγή.

Κάποιος που κατέχει τέτοιο υλικό είναι "εν δυνάμει" παιδόφιλος αλλα μόνο στο μυαλό του.

Αυτό που πάντα ερευνάται είναι κατα πόσο μετείχε στην δημιουργία των dvd ή όχι.

Επίσης αυτό που θα πρέπει να υπογραμιστεί είναι ότι πάσης φύσης κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας τιμωρείται απο τον Νομο. Αγνοια Νόμου δεν γίνεται αποδεκτή στο Δικαστήριο. Η ποινή είναι 2-4 χρόνια συνήθως εξαγοράσιμα.

Η κατοχή και διακίνηση με σκοπό το κέρδος επιφέρει ακόμα βαρύτερες ποινές.

Ο Αρχιμανδρίτης είπε οτι θα μιλήσει στην πορανάκριση για το τι και το πώς.

Ιδωμεν.

Η Εκκλησία της Ελλάδος καλά έκανε και τον έπαυσε (προσωρινώς).

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

konstantinoupolitis έγραψε: και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για την παιδική πορνογραφία. ..
δηλαδή η παιδική πορνογραφία θα επρεπε να επιτρεπεται???
το ποια εφημερίδα γράφει ενα γεγονός αφαιρεί σημασία απο το γεγονός και ειναι ...υποκρισία ?
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Αυτό κατάλαβες;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”