Ιησούς Χριστός και Έλληνες

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ιησούς Χριστός και Έλληνες

Δημοσίευση από eleimon »

Εξ αρχης σας λεω οτι δεν με εκφράζει το κείμενο, δεν είναι δικό μου, αλλά μπορεί να τύχει μιας ανάλυσης και ανταλλαγής απόψεων.
Δεν γνωρίζω τον συγγραφέα του, γνωρίζω όμως τη φιλη που μου το εστειλε,ειναι Χριστιανη Ορθοδοξη και αυτη επισης εχει αποριες πανω στο κειμενο.

Ελληνες και Ιησούς Χριστός

" Ο δε Ιησούς απεκρίνατο αυτοίς λέγων. Ελύληθε η ώρα ίνα δοξασθεί ο Υιός του ανθρώπου."
Ιωάννης 12,23
Ηλθε η ώρα για να δοξασθεί ο Υιός του ανθρώπου, απεκρίθη ο Ιησούς όταν του γνωστοποιήθηκε ότι Ελληνες εζήτησαν να τον συναντήσουν. Οι Ελληνες αυτοί, όπως αναφέρεται στο Ευαγγέλιο ήταν "εκ των αναβαινόντων να προσκυνήσωσιν εν τη εορτή".

Και εχω την εξης απορια,ειναι ορθοδοξο κειμενο αυτο,αναφερεται στη Καινη Διαθηκη και που?Αν γνωριζετε θα ηθελα να με διευκολυνατε.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ιησούς Χριστός και Έλληνες

Δημοσίευση από Teri »

Είναι από κει ακριβώς πού γράφει: Από το κατά Ιωάννην ευαγγέλιο, κεφάλαιο 12 (ιβ') στίχος 23.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ιησους Χριστος και Ελληνες

Δημοσίευση από eleimon »

Σωστα,αλλου κι αλλου κοιταζα,....ειμαστε εκλεκτος λαος δηλαδη,για να πει κι ο Χριστος οτι απο μας θα δοξαστει ο Υιος του Θεου.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ο Ιησούς για τους Έλληνες που πήγαν να τον δουν : «Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου»
Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 12 (ιβ΄), στίχοι 20-23 (Ιω ιβ΄ 20-23)

20. Ήσαν δε τινες ‘Ελληνες εκ των αναβαινόντων, ίνα προσκυνήσωσιν εν τη εορτή.
21. Ούτοι ουν προήλθον Φιλίππω, τω από Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ηρώτων αυτόν λέγοντες : Κύριε θέλομεν τον Ιησούν ιδείν.
22.Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα και πάλιν Ανδρέας και Φίλιππος λέγουσι τω Ιησού.
23. Ο δε Ιησούς απεκρίνατο αυτοίς, λέγων : Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο υιός του ανθρώπου

Ερμηνεία Π. Τρεμπέλα :
20. Υπήρχαν κάποιοι Έλληνες (προσήλυτοι) από εκείνους που συνήθως ανέβαιναν στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσουν κατά την εορτή του Πάσχα.
21. Αυτοί λοιπόν ήρθαν προς τον Φίλιππο, που ήταν από την Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον παρακαλούσαν λέγοντες : «Κύριε θέλουμε να δούμε ιδιαιτέρως τον Ιησού και να συνομιλήσουμε μαζί του».
22. Επειδή όμως ο Φίλιππος δίσταζε να το αναγγείλει στον Διδάσκαλο, ήρθε και το ανακοίνωσε στον συμμαθητή και συμπολίτη του, Ανδρέα. Και πάλι ο Ανδρέας και ο Φίλιππος, λέγουν στον Ιησού, ότι έλληνες προσήλυτοι θέλουν να τον δουν.
23. Ο Ιησούς απεκρίθη σ’ αυτούς και είπε : «Ήλθε η ώρα η ορισμένη κατά το προκαθορισμένο σχέδιο του Θεού για να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου, δια του θανάτου Του και της Ανάληψής Του, οπότε και θα αναγνωρισθεί ως Μεσσίας και υπό των εθνικών.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Αχ βρε Αποστολε ημουν σιγουρη οτι απο καπου θα φαινοσουν να μου παραθεσεις το κειμενο...ευχαριστω παρα πολυ. :6
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Σ' όλο τον κόσμο αξίζει η ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ , όμως οι έλληνες είναι αυτοί που αιώνες τώρα μεταλαμπαδεύουν αιώνες τώρα την αδιασάλευτη πίστη τους.
Παρ' όλα αυτά ας μη θεωρούμε τους εαυτούς μας εκλεκτούς , ας σκύψουμε το κεφάλι και ας συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα ιερά και όσιά μας μέχρι τέλους.
ο Χριστός σώζει....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ» του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου

Ο Θεός μας ανέχεται σαν έθνος, όχι λόγω της καλοσύνης μας, αλλά επειδή έχουμε την ορθή πίστη (ορθοδοξία). Έτσι, αν και όλοι μας μισούν, ο Θεός δεν μας αφήνει να πάθουμε κάτι κακό.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ – Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994» του Νικόλαου Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγού ε.α.

Μαρτυρία μοναχού Σίμωνος, Ι. Μ. Καρακάλλου, Άγιον Όρος : (σελ. 192-193)
Για τους ορθόδοξους έλεγε ότι είναι ο περιούσιος λαός του Θεού. Έχουμε όμως και πολύ μεγάλη ευθύνη για την ορθόδοξη κληρονομιά μας, να την διατηρήσουμε, να την βιώσουμε, για να μπορούμε να την μεταδώσουμε και να την μεταλαμπαδεύσουμε. Οι άλλοι Χριστιανοί, οι προτεστάντες και οι καθολικοί, έχουν μόνο εξωτερική πνευματική ζωή, επίπλαστη, ενώ οι ορθόδοξοι, βιώνουν τη χάρη του Θεού, με την εν χάριτι άσκηση, ως συνέχιση του ορθόδοξου βιώματος των αγίων. Όχι φαρισαϊκά και υποκριτικά.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Δοξα σοι ο θεος η ελπις ημων δοξα σοι
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”