Προβληματισμός περί γάμου

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Οχι Σμαρω κανένας δεν είναι καταδικασμένος, μη γεννοιτο! Απλά μετά τηνμετάνοια του θα γίνει όπως θα είναι και οι άλλοι! Και δεν είναι κακό να λες κρινεις κάτι που μπορεί να σε φθείρει. Εσένα αν το παιδί σου αυριο σου φερει το σύντροφο του δεν θα μπεις στον κόπο να τον κρίνεις? Και αν δεις κατι που δεν σου αρέσει δεν θα το επισημάνεις?
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

θεοδοση,σιγουρα θα θελω και εγω καποια στιγμη ,τα παιδια μου να βρουν εναν καλο ανθρωπο ,που θα ειναι της εκκλησιας ,θα αγαπαει ,θα σεβεται ,θα εκτιμα ,θα ειναι σωστος ,θα ειναι σωστος οικογενιαρχης..........Αλλα το τι ειναι γραφτο να γινει και αν ο θεος στειλει καποιον ο οποιος δεν πιστευει ,τι μπορουμε να κανουμε εμεις?Για να τα φερει ,ετσι ο θεος τα πραγματα ,σιγουρα εχει το σκοπο του ,τον οποιο εμεις ισως το καταλαβουμε καποια στιγμη και ισως οχι.Καποια στιγμη σημερα σκεφτομουν ολα αυτα που γραψατε και καταβαθος νομιζω εχετεαι δικιο,αλλα οταν ο ιδιος σου περνας αυτες τις καταστασεις ,προσπαθεις μαλλον να πεισεις τον εαυτο σου ,για κατι αλλο.Καποια στιγμη σημερα σκεφτηκα τον εαυτο μου σαν ενα πιονι ,πανω σε ενα σκακι και ενα χερι να το μετακινει.Νομιζω καπως ετσι ειναι νιωθω και καπως ετσι πρεπει να ειναι η ανθρωποτητα.Καθετι στη ζωη μας νομιζω εχει το σκοπο του,απλως εμεις ακολουθουμε.Το τι θελουμε δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ειναι να γινει.Συγνωμη αν δεν ταιριαζει η σκεψη μου με ολα τα γραφομενα σας :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

δεν είναι τόσα απλά

Δημοσίευση από pr28 »

smarti νομιζω οτι δεν είναι τόσα απλά.Δεν υπάρχει μοιρα-κισμετ.έχουμε και εμεις ενα μεριδιο ευθυνης και μπορουμε να επιλεξουμε εναν ανθρωπο,και να κρινουμε αν μας ταιριαζει αν μας αγαπαει αν μας αναπαυει σαν ανθρωπους.
Για λόγους σεβασμού στην λειτουργία του ιστοχώρου συζητήσεων δεν μπορώ να σου περιγραψω πως βλέπουν οσοι ειναι θρησκευτικά αδιαφοροι ή εχθρικοί συμπολίτες μας εμάς τους χριστιανούς.Στην καλύτερη περίπτωση μας βλέπουν ως ιδανικά θύματα.
η καλοπεραση δεν ειναι αυτοσκοπός και φυσικα ως χριστιανοι δεν πρεπει να κυνηγουμε το απατηλό χρήμα ,την απατηλότερη δοξα κλπ.,αύτο ομως δεν σημαίνει οτι θα πρεπει να περάσουμε και εθελοντικο μαρτυριο στα χέρια του καθενός .
Και εμείς παιδια του θεού είμαστε και πρεπει να υπάρχει και για εμας η θεια δικαιοσυνη ,και απο την καλή και απο την αναποδη πλευρά,δηλσδή να μην αδικηθουμε και φυσικα να μην αδικήσουμε .
Δεν θα εκρινα βεβαια το ποιον θα μου εφερνε το παιδι μου ,
(γιατί δεν θα ζουσα εγώ μαζι του) αλλά θα απέφευγα να ενθουσιαστω αν δεν εβλεπα μια καλη ψυχή.Για μένα μονο αυτό μετραει .Χρηματα ή αλλα αγαθα είναι πλά μεσα βιοπορισμου,που λιγο-πολυ ολοι θα τα βρουν ,θα τα εχουν ή στο μελλον με δουλειά θα τα αποκτησουν.Ο ανθρωπος μετραει .
Συγνωμη για την πολυλογία μου :oops:
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Αν εσυ μιλας για πολυλογια ,τοτε τι να πουμε εμεις? :oops: :oops:
Ουτε εγω θα ηθελα να δω το παιδι μου ,να κακοπερναει η να το εκμεταλευονται .Γι αυτο παρακαλαω καθε μερα το θεο,,να φωτισει τα παιδακια μου να γινουν καλοι ανθρωποι ,καλοι χριστιανοι.Αν τα εχει ,ο Χριστουλης μας στην τρυφερη αγκαλια του ,απο εκει και περα τα αφηνω ολα στο θεο.Δεν θα ηθελα ουτε να αδικησουν ,ουτε να αδικηθουν.Να ειναι καλοι ανθρωποι ,για να καλοπερασουν και αυτοι που θα ειναι μαζι τους.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Αχ γλυκειά μου Σμάρω!!!! Όσο καλοπερνάμε εμείς τόσο θα καλοπεράσουν και τα δικά σου παιδάκια.............. Και στην κάμινο να τα δεις, θα καλοπερνάνε με τέτοια μανούλα που έχουνε........... Μακάρι να είχαμε όλοι μας τέτοια μανούλα. Μην ανησυχείς για τίποτα. Για μας σταυρώθηκε. Τους τρισάθλιους. Μην προβληματίζεσαι και μην χολοσκάς. Έχουμε τέτοιον Πατέρα που δεν θα αφήσει να χαθεί κανείς μας. Ούτε εμείς, ούτε οι αγαπημένοι μας. Είναι όλα τόσο πολύ απλά και εμείς τα βάζουμε κάτω με το φτωχό μας κεφάλι και την λίγη πίστη μας και τα κοσκινάμε. ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Και τα υπόλοιπα δικά Του.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

smarti έγραψε:θεοδοση,σιγουρα θα θελω και εγω καποια στιγμη ,τα παιδια μου να βρουν εναν καλο ανθρωπο ,που θα ειναι της εκκλησιας ,θα αγαπαει ,θα σεβεται ,θα εκτιμα ,θα ειναι σωστος ,θα ειναι σωστος οικογενιαρχης..........Αλλα το τι ειναι γραφτο να γινει και αν ο θεος στειλει καποιον ο οποιος δεν πιστευει ,τι μπορουμε να κανουμε εμεις?Για να τα φερει ,ετσι ο θεος τα πραγματα ,σιγουρα εχει το σκοπο του ,τον οποιο εμεις ισως το καταλαβουμε καποια στιγμη και ισως οχι.Καποια στιγμη σημερα σκεφτομουν ολα αυτα που γραψατε και καταβαθος νομιζω εχετεαι δικιο,αλλα οταν ο ιδιος σου περνας αυτες τις καταστασεις ,προσπαθεις μαλλον να πεισεις τον εαυτο σου ,για κατι αλλο.Καποια στιγμη σημερα σκεφτηκα τον εαυτο μου σαν ενα πιονι ,πανω σε ενα σκακι και ενα χερι να το μετακινει.Νομιζω καπως ετσι ειναι νιωθω και καπως ετσι πρεπει να ειναι η ανθρωποτητα.Καθετι στη ζωη μας νομιζω εχει το σκοπο του,απλως εμεις ακολουθουμε.Το τι θελουμε δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ειναι να γινει.Συγνωμη αν δεν ταιριαζει η σκεψη μου με ολα τα γραφομενα σας :oops:
Σμάρω κανείς δε σε αναγκάζει να παντρευτείς κάποιον ο οποίος δεν είναι κοντά στο Θεό, πολύ περισσότερο ο Θεός. Ο Θεός μας έπλασε ελεύθερους. Ούτε μοίρα, ούτε πεπρωμένο. Ο Θεός παρόλο που προγνωρίζει, κι αν πχ απο 10 επιλογές ξέρει ποια θα επιλέξουμε, δεν μας αφαιρεί τις υπόλοιπες, δεν μας στερεί το δικαίωμα της επιλογής. Δεν είμαστε πιονάκια σε σκάκι. Μπορεί ο Θεός να επιτρέπει καταστάσεις, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αφαιρέσει την ελευθερία μας!

"Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν". Δεν είπε θέλετε, δε θέλετε θα με ακολουθήσετε. :wink:
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
eikonikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από eikonikos »

gkdgr έγραψε: Αρα το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΗΜΕΙΑ στο ζευγάρι....
Αρα η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική .. Κατα την γνώμη μου είναι λαχείο.. Το πιο θα τραβήξεις είναι τύχη και διορατικότητα..
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι η Χημεία. Οι γυναίκες φαίνεται να συμφωνούν ότι όλα βασίζονται στη χημεία. Αλλα τι είναι αυτή η χημεία ?
και πόσο κρατάει η χημεία? υπάρχει περίπτωση μετά από ένα χρονικό διάστημα να χαθεί η χημεία και να χαλάσει η σχέση?
Εγώ κατά βαθος δεν πιστεύω καθόλου σε όλα αυτά. Μου φαίνονται απλώς ωραία λόγια και ως μια προσπάθεια να εξηγήσουμε τα συναισθήματα με τη λογική.
eikonikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από eikonikos »

stratos έγραψε: Ηθελα νάξερα τόσα χρόνια γιατι δέν εχουν παντρευτεί ακόμα καί ψάχνονται,κουβεντιάζουν ,αναλύουν το θέμα ;
Στράτο, αναλύουμε το θέμα επειδή θέλουμε να έχουμε άποψη περί παντός επιστητού. Μπορούμε να μιλάμε για αυτό συνέχεια...
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από georgeva »

Αδελφια μου αγαπητα.Ταπεινα θα΄θελα να πω την γνωμη μου σαν εγγαμος.Αν ο/η υποψηφιος συντροφος δεν ειναι της εκκλησιας που λεμε,ειναι δυσκολα τα πραγματα.Να το πω πιο καλα,αν δεν προσπαθει να τηρει το θελημα του θεου,αν και μεσα στο γαμο δεν ζουν κατα θεον,να εχουν τον ιδιο πνευματικο να εξομολογουνται,να νηστευουν,να εκκλησιαζονται,τοτε οντως λιγο δυσκολα.Ειδικα τωρα με το μεγαλυτερο διδασκαλειο διαστροφης που ειναι η τηλεοραση......Εγινε μοδα τωρα,το καθε ζευγαρι να απατα ο ενας τον αλλον.Δεν υπαρχει σιριαλ στην TV,που να μην το <<διδασκει>> αυτο.Μην νομιζετε, 34 χρονων ειμαι,απλα εχω αηδιασει με αυτα που βλεπω και ακουω,για το ποσο ευκολα απατα ο ενας τον αλλον.Αν ο ανθρωπος σου σε <<πουλαει>>,ο πλησιον σου τι πρεπει να σε κανει;
Ο Κυριος μας,μας ειπε οτι και να δεις καποια/καποιον και να την/τον επιθυμησεις ειναι αμαρτια.Που να πουμε πως πρεπει να ειναι το ζευγαρι οταν φτασουν με την χαρη του θεου στην προπτωτικη κατασταση...Δεν τα λεμε αυτα, γιατι αυτοι που δεν πιστευουν θα μας περασουν για τρελους.
Αγαπη και ταπεινωση,που στην ουσια ειναι το ιδιο,και ολα θα πανε καλα.Μονο αυτο,να πορευονται μαζι στα πνευματικα,και με τη χαρη του θεου θα πανε καλα.
Ο πατερ παισιος ειχε δωσει μια ευχη σε ενα παιδι που θα παντρευοταν:<<ευχομαι να μαλωνεις με ολο τον κοσμο,μονο με την Μαρια να μην μαλωνετε ποτε.>>.Αυτο τα λεει ολα.

Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexandergreek »

georgeva έγραψε:Αδελφια μου αγαπητα.Ταπεινα θα΄θελα να πω την γνωμη μου σαν εγγαμος.Αν ο/η υποψηφιος συντροφος δεν ειναι της εκκλησιας που λεμε,ειναι δυσκολα τα πραγματα.Να το πω πιο καλα,αν δεν προσπαθει να τηρει το θελημα του θεου,αν και μεσα στο γαμο δεν ζουν κατα θεον,να εχουν τον ιδιο πνευματικο να εξομολογουνται,να νηστευουν,να εκκλησιαζονται,τοτε οντως λιγο δυσκολα.
Γνωρίζω ένα ζευγάρι που έχουν και κοινό πνευματικό και ο σύζυγος είναι και γυός παπα... και αυτή τη στιγμή είναι σε διάσταση. Γνωρίζω και άλλο ένα ζευγάρι που γνωρίστηκαν μέσω Πνευματικού, και ζούν εκκλησιαστική ζωή... και είναι ψυχραμένο μεταξύ τους.

Τι θέλω να πώ: Αν προσευχηθούμε να μας στείλει ο Κύριος κάποιο σύντροφο και αρχίσουμε να Του λέμε πώς τον θέλουμε να είναι ο "κάποιος", και αν επιλέξουμε σύντροφο με ανθρώπινα κριτήρια (π.χ. να είναι κοντά στην Εκκλησία, να έχει λεφτά ή να είναι καλός άνθρωπος!!!) τότε ζητάμε απο τον Θεό να ικανοποιήσει το θέλημά ΜΑΣ, όχι το δικό ΤΟΥ! Και Εκείνος μπορεί να μας στείλει π.χ. μια κοπέλα ή έναν άντρα που εκκλησιάζεται, αλλά δεν είναι ο "ετοιμασμένος" για εμάς σύντροφος, άρα η ποιότητα των αισθημάτων και του ταιριάσματος είναι χαμηλή, και άρα θα υπάρξουν προβλήματα.

Κάποιος ζήταγε απο το Θεό να του στείλει μια γιατρίνα, ο Θεός του την έστειλε, αλλά πολύ δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στο γάμο και με τις ευχές του π.Πορφυρίου "εστρωσαν" μετά απο χρόνια...

Φρονώ ότι πρέπει να ζητάμε απο τον Κύριο "γεννηθήτω το θέλημά ΣΟΥ... εν λευκώ... πάντρεψέ με με τον κατ Ευδοκίαν ΣΟΥ σύντροφο, που εσύ ξέρεις πώς θα είναι... μου αρκεί που τον έχεις ετοιμάσει ΕΣΥ για μένα, προ καταβολής κόσμου... Σε εμπιστεύομαι απόλυτα και δε βάζω κανένα άλλο κριτήριο... Εσυ ξέρεις τι μου ταιριάζει".

Δηλαδή: Ανθρώπινα κριτήρια (εστω και "ευσεβή", π.χ. ο άνθρωπος μας να εκκλησιάζεται, να είναι καλός, να μας αγαπάει κλπ) = βάζω ίδιον θέλημα = ο Θεός μας δίνει κάποιον "κατ οικονομίαν" (και όχι κατ Ευδοκίαν) = δεν είναι ο καλύτερος δυνατός για τη σωτηρία μας.

Ενώ: Μοναδικό κριτήριο να είναι ο "Κατ ευδοκίαν Κυρίου" σύντροφος = εμπιστευόμαστε Εκείνον εν λευκώ = μας δίνει τον ετοιμασμένο για εμάς = τον καλύτερο για τη σωτηρία μας!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”