Εκλογή Νέου Αρχιεπισκόπου
Συντονιστής: Συντονιστές
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όσον αφορά την τοποθέτησή υπέρ του Ιγνατίου και για την οποία ο Thomas15n αλλά και ο justin βιάστηκαν να με επικρίνουν, αλλά και άνθρωποι που εκτιμώ ιδιαίτερα με παρεξήγησαν, για να δούμε τί ήθελε να πει ο ποιητής, αν και άτομα όπως ο Μανώλης κατάλαβαν πολύ καλά τί είπα:
Γράφω:
"Απο την 5δα δεν έχω προτιμήσεις".
Είχαμε μια 5δα που στην πορεία έγινε 4δα και κανένας δεν ήταν της προτιμησής μου. Αυτό λέει πολλά. Ο Σπάρτης, που δεν έχω κάτι για το άνθρωπο, και γενικά άκουσα καλά λόγια για το πρόσωπό του είναι 68. Ο Θηβών και πλέον Αθηνών είναι 70 !!!!!!!!! Τον Άνθιμο και μόνο για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο αναφορικά με την διαμάχη - ακοινωνησία για την Πράξη του 1928 και ο νοών νοείτω. Το 74ο!!!!!!!!!!!!!! έτος της ηλικίας του έρχεται δεύτερο.
Με γνώμονα, λοιπόν, το ότι ήταν συγκεκριμένες οι υποψηφιότητες και εξ αυτών θα εκλέγονταν προτίμησα τον π. Ιγνάτιο γιατί διάγει ωφέλιμη ποιμαντικά ηλικία, είναι ικανός, και άνθρωπος που με την επιλογή του αυτή, φαντάζει στην δική μου οπτική πιο δημοκρατικός, σε μια εκκλησιαστική καθεστηκυία τάξη στην οποία, συχνά, κυριαρχεί ο φασισμός και η άρνηση της διαφορετικής γνώμης. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Δεσποτισμό. Ούτως ή άλλως οι επίσκοποι είναι καρποί λαϊκών καρπών. Δεν αποκτούν τον υποβόσκοντα φασισμό την ημέρα που χειροτονούνται....
Την διαλλακτικότητα με την καλή έννοια του π. Ιγνατίου, την πληροφορήθηκα απο τον ίδιο τον π. Θεόδωρο, για την οποία τον επαίνεσε δημόσια σε ομιλία που έγινε το 2007 στην πολη μου.....................
(Ο π. Θεόδωρος Ζήσης υπήρξε καθηγητής μου, διατηρούμε επικοινωνία και ο γιός του π. Σεραφείμ, ο γνωστός υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ήταν συμφοιτητής μου και γνωριζόμαστε φυσικά και προσωπικά)
Η φράση "ο ίδιος όχι ίσως ο πρώτος Αντιπαπικός" προφανώς αναφέρεται στο ότι ο π. Ιγνάτιος συμμετέχει σε διάφορες τέτοιες διαδικασίες αλλά και ακολουθεί την Πατριαρχική ντιρεκτίβα περι μυρώσεως και όχι Βαπτίσματος όπως Κανονικά πρέπει, σε Παπικούς που υπάρχουν στην Μητρόπολή του και προσέρχονται στην Ορθοδοξία. Αν με είχαν οι συγκεκριμένοι χρήστες διαβάσει παλαιότερα εγώ ο ίδιος είχα κάνει θέμα σε άρθρο περι Βαπτίσματος και γενικά Παπικών, για σχετικά τεκταινόμενα στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Καμιά φορά πριν καταφερθούμε με ελαφρά τη καρδία, ας προσέχουμε μην η τάση μας για "Υπερορθοδοξία" που μας διακατέχει ώρες - ώρες, μας κάνει να μην βλέπετε πολύ μακριά.
Ξανατονίζω ότι δεν είχε για μένα νόημα να πω το ποιόν θα ήθελα, αφού η επιλογή ήταν μεταξύ ( και πως άλλωστε συγκεκριμένων ) . Απο τους 4 λοιπόν θα προτιμούσα αυτόν, γνωρίζοντας βέβαια ότι συνευδοκεί.
Αν ήταν στο χέρι μου θα επέλεγα αυστηρά είτε επίσκοπο άσημης και μικρής Μητροπόλεως, είτε αρχιμανδρίτη που αντιστέκεται στην ιδέα της προχειρίσεώς του και όχι να το επιδιώκει......................
Κωνσταντίνος
Γράφω:
"Απο την 5δα δεν έχω προτιμήσεις".
Είχαμε μια 5δα που στην πορεία έγινε 4δα και κανένας δεν ήταν της προτιμησής μου. Αυτό λέει πολλά. Ο Σπάρτης, που δεν έχω κάτι για το άνθρωπο, και γενικά άκουσα καλά λόγια για το πρόσωπό του είναι 68. Ο Θηβών και πλέον Αθηνών είναι 70 !!!!!!!!! Τον Άνθιμο και μόνο για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο αναφορικά με την διαμάχη - ακοινωνησία για την Πράξη του 1928 και ο νοών νοείτω. Το 74ο!!!!!!!!!!!!!! έτος της ηλικίας του έρχεται δεύτερο.
Με γνώμονα, λοιπόν, το ότι ήταν συγκεκριμένες οι υποψηφιότητες και εξ αυτών θα εκλέγονταν προτίμησα τον π. Ιγνάτιο γιατί διάγει ωφέλιμη ποιμαντικά ηλικία, είναι ικανός, και άνθρωπος που με την επιλογή του αυτή, φαντάζει στην δική μου οπτική πιο δημοκρατικός, σε μια εκκλησιαστική καθεστηκυία τάξη στην οποία, συχνά, κυριαρχεί ο φασισμός και η άρνηση της διαφορετικής γνώμης. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Δεσποτισμό. Ούτως ή άλλως οι επίσκοποι είναι καρποί λαϊκών καρπών. Δεν αποκτούν τον υποβόσκοντα φασισμό την ημέρα που χειροτονούνται....
Την διαλλακτικότητα με την καλή έννοια του π. Ιγνατίου, την πληροφορήθηκα απο τον ίδιο τον π. Θεόδωρο, για την οποία τον επαίνεσε δημόσια σε ομιλία που έγινε το 2007 στην πολη μου.....................
(Ο π. Θεόδωρος Ζήσης υπήρξε καθηγητής μου, διατηρούμε επικοινωνία και ο γιός του π. Σεραφείμ, ο γνωστός υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ήταν συμφοιτητής μου και γνωριζόμαστε φυσικά και προσωπικά)
Η φράση "ο ίδιος όχι ίσως ο πρώτος Αντιπαπικός" προφανώς αναφέρεται στο ότι ο π. Ιγνάτιος συμμετέχει σε διάφορες τέτοιες διαδικασίες αλλά και ακολουθεί την Πατριαρχική ντιρεκτίβα περι μυρώσεως και όχι Βαπτίσματος όπως Κανονικά πρέπει, σε Παπικούς που υπάρχουν στην Μητρόπολή του και προσέρχονται στην Ορθοδοξία. Αν με είχαν οι συγκεκριμένοι χρήστες διαβάσει παλαιότερα εγώ ο ίδιος είχα κάνει θέμα σε άρθρο περι Βαπτίσματος και γενικά Παπικών, για σχετικά τεκταινόμενα στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Καμιά φορά πριν καταφερθούμε με ελαφρά τη καρδία, ας προσέχουμε μην η τάση μας για "Υπερορθοδοξία" που μας διακατέχει ώρες - ώρες, μας κάνει να μην βλέπετε πολύ μακριά.
Ξανατονίζω ότι δεν είχε για μένα νόημα να πω το ποιόν θα ήθελα, αφού η επιλογή ήταν μεταξύ ( και πως άλλωστε συγκεκριμένων ) . Απο τους 4 λοιπόν θα προτιμούσα αυτόν, γνωρίζοντας βέβαια ότι συνευδοκεί.
Αν ήταν στο χέρι μου θα επέλεγα αυστηρά είτε επίσκοπο άσημης και μικρής Μητροπόλεως, είτε αρχιμανδρίτη που αντιστέκεται στην ιδέα της προχειρίσεώς του και όχι να το επιδιώκει......................
Κωνσταντίνος
NIKOSZ έγραψε:Ετσι ετσι !F10 έγραψε:@ romfaia
ανδρισμός είναι κατά τη γνώμη σου το ψέμα , η υποκρισία, και η υποκατάσταση της γνώμης των άλλων; Σε ποιο ζηλωτικό λεξικό εντόπισες τη σημασία αυτή;
Αυτο ειναι !
ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !
Ποτε δεν μας ειπε σε ποια παραταξη του παλιου ανηκει
[ αν ανηκει πουθενα ] !
Τι να πεις γι'αυτον τον ανθρωπο που
το παιζει "αγωνιστρια" και χλευαζει νεκρους !
Που να βρεις αισθηματα και ψυχικα χαρισματα ;
ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΜΟΝΑΧΑ !
Κινειται πισω απο δολιους και πονηρους σκοπους !
Θα παρακαλουσα θερμα τον Διαχειριστη να σβυσει το παραπανω μηνυμα.
Δεν εκφραζει τον Νικο που ξερουμε και που εκτιμουμε.
Οσο για σενα F10, ευχομαι η συμβολη σου στο διαλογο και σε αυτο το φορουμ να εξελιχθει πιο ειρηνικα στο μελλον.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Βρέ άθλιε υποκριτή (!!!) και ψεύτη (!!!) που κατηγορείς τους φίλους σου πίσω απο την πλάτη τους (!!!) έχε υπ'όψη οτι ο "Μεγάλος αδελφός" που βρίσκεται παντού, ευτυχώς μου έδωσε το ΙΡ της κρυμμένης κάμερας και μετά απο έρευνα μου αποδεικνύω τώρα ανοιχτά το "ψεύδος" στο οποίο βρίσκεσαι (!!!).kleanthis έγραψε: ...Υ.Γ.) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ D.V.D.!!!
Ετσι, για να πέσουν οι μάσκες, μήπως αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στην φωτό παρακάτω που αποδυκνείει οτι όχι μονο παίρνεις αλλά και δίνεις DVD !!!
Οχι μόνο αυτό αλλα και ότι πίνεις νερωμένο κρασί και νερωμένο τσίπουρο !!!! εν μέσω κλαρίνων !!!! - υποκρίταρε !!!
Χρ.

στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εάν πιστεύετε οτι το "δηλητήριο αμφισβήτησης με δόσεις" και "συγκεκριμένο πλάνο διαφθοράς" είναι επιτρεπτο να χύνεται στις νοητικές φλέβες όλων ημών, αφήστε το να ρέει στις δικές σας νοητικές φλέβες όχι όμως και στις δικές μου.ROMFAIA έγραψε:...και που ξερετε, ίσως και εκείνη η πολυπόθητη επιστροφη της Εκκλησίας στα πατροπαραδοτα να γίνει πραξη...
Κάθε ευθεία ή πλάγια αμφισβήτηση στην θρησκεία μου και στους επίσημους εκφραστές αυτής δηλ. τους εκλεγμένους προκαθημένους, θα απαντάται πλέον άμεσα και κατάλληλα είτε το θέλετε είτε όχι.
Οι κενές αγαπούλες και οι κενές συγγνώμες δεν είναι για μένα.
Ζω και αναγνωρίζω τον ψυχρό πόλεμο "εκεί έξω". Οχι όμως και "εδώ μέσα" γκεμπελίστικες τακτικές προερχόμενες απο ομάδες ή άτομα με θολούς στόχους...
Πας μη αντιλέγων στις τακτικές αυτές σημαίνει οτι τις αποδέχεται.
Εγώ όχι.
Και για αυτούς που έχουν "κοντή μνήμη" ή επιλέγουν να μην έχουν "μνήμη", σας θυμίζω ένα μηνυμα ως εξής :
"ως ιδιοκτήτης της σελίδας, αναγκάζομαι με πάρα πολύ μεγάλη λύπη και μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα σιγής, να σας συστήσω να αποφεύγετε την ιστοσελίδα ... που ενώ ξεκίνησε ως Ορθόδοξη τελικά κατέληξε να είναι ορμητήριο παλαιοημερολογητών και υπερμάχων κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ι.Σ., του Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος".
Τα σχόλια δικά σας.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

Κατ'αρχήν από πλευράς μου η "επίκριση" δεν είναι προσωπική ούτε κατ'ελάχιστον, απλά όπως το έγραψες είναι σαν λες ορθόδοξος και αλλόδοξος το ίδιο. Να με συγχωρείς αλλά πραγματικά διαβλέπω άμβλυνση του ορθόδοξου κριτηρίου (μιλάω γενικά όχι ειδικά), στην σημερινή Ελλάδα υπάρχει η τάση και μάλιστα αυξανόμενη που λέει: Ορθόδοξος τί λέει αυτό α μάλιστα ετερόδοξος (αιρετικός κατ'εμέ) τί λέει αυτό α μάλιστα, δηλαδή ας ακούσουμε τους πάντες με το ίδιο κριτήριο. Δεν συμφωνώ με αυτή την λογική ως ανθρώπους να τους ακούσουμε μάλιστα, όχι όμως σε θέματα πίστεως δεν μπορούμε να βάλουμε τους αιρετικούς να μας διδάσκουν κι'όλας και να λέμε μετά "Είμαστε ορθόδοξοι". Τί δουλειά είχε ο Δημητριάδος να αφήσει προτεστάντη δηλαδή των αιρετικό των αιρετικών (επειδή οι προτεστάντες προέρχονται από τους παπικούς και είναι γι'αυτούς αιρετικοί) να μιλήσει στο ορθόδοξο ποίμνιο της μητρόπολής του; Καμμία θέλει να συνομιλεί μαζί τους να το κάνει όπως ο Άγιος Νεκτάριος συνομιλούσε με τους Αγγλικανούς αν δεν κάνω λάθος με σκοπό να τους φέρει στην Ορθοδοξία, έτσι μάλιστα. Δεν άφηνε όμως τους Αγγλικανούς να διδάσκουν και στο ποίμνιό του ή στην Σχολή που ήταν διευθυντής.konstantinoupolitis έγραψε:Όσον αφορά την τοποθέτησή υπέρ του Ιγνατίου και για την οποία ο Thomas15n αλλά και ο justin βιάστηκαν να με επικρίνουν, αλλά και άνθρωποι που εκτιμώ ιδιαίτερα με παρεξήγησαν, για να δούμε τί ήθελε να πει ο ποιητής, αν και άτομα όπως ο Μανώλης κατάλαβαν πολύ καλά τί είπα:
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφέ μου Κωνσταντίνε, είναι αλήθεια ότι ο Ιερώνυμος είχε πολλές φιλίες με την κυβέρνηση Σημίτη. Παραμονές εκλογών του 1998 ήταν συνεχώς στο γραφείο του μακαρίτη (Ο Θεός να τον συγχωρέσει) Γιαννόπουλου.konstantinoupolitis έγραψε: Παρ΄ ελπίδα και χωρίς να το περιμένει κανείς εξελέγει ο Ιερώνυμος σε σημείο που η σημερινή κυβέρνηση βιώσε "μούδιασμα", το θέμα της εκλογής στο κρατικό δελτίο ήταν πρώτο μεν αλλά ολιγόλεπτο, ο πρωθυπουργός δεν έκανε για πολύ καιρό σχετικές δηλώσεις αλλά ο κυβ. εκπρόσωπος Αντώναρος, ενώ το πρώτο συγχαρητήριο ήταν του Γιώργου Παπανδρέου, αφού γενικώς θεωρείτο, ο νεοεκλεγείς Μακαριώτατος θεωρείται στα Μ.Μ.Ε. ως προτιμητέος απο τον χώρο αυτό. Αλήθεια ή ψέματα δεν ξέρω.
Τα καλοκαίρια πήγαινε συχνά στη Σίφνο, όπου παραθέριζε ο τότε πρωθυπουργός και χωροστατούσε στη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου.
Αλλά παραμονές των εκλογών για ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, τον Νοέμβριο, εθεάθη να συνομιλεί με τον Ε. Βενιζέλο κάτι που εξόργισε την πλευρά Παπανδρέου, η οποία δεν νομίζω ότι τον στήριξε θερμά αυτή τη φορά! Πάντως είχε τη στήριξη όλων των βουλευτών της περιοχής του (Μπασιάκος, Γιαννάκης, Κουτσούμπας και Τόγιας, οι πρώτοι τρεις της ΝΔ), πράγμα που νομίζω ότι είναι θετικό!
Εγώ δεν περίμενα να εκλεγεί, γιατί είχε συσπειρώσει γύρω του όλους τους σφόδρα αντιπολιτευόμενους τον μακαριστό Χριστόδουλο (οι τρεις Χρυσόστομοι ήταν μπροστάρηδες), αλλά οι τόσοι πολλοί ψήφοι του με διέψευσαν παταγωδώς! Μάλλον επέδρασε καταλυτικά η άποψη του Πατριαρχείου.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά, ας ευχηθούμε όλοι μας να ενεργεί πάντα σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και να μας προστατεύει στις δύσκολες ώρες που περνάμε και που θα περάσουμε στο μέλλον!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφέ μου, είναι πολύ άσχημη η συμπεριφορά σου! Δεν ξέρω τι έχει προηγηθεί, αλλά ό,τι και να είναι, έχω την άποψη ότι η αντίδρασή σου έχει ξεφύγει από τα Χριστιανικά πλαίσια!F10 έγραψε:@κλανθη
είμαι αυτός που θα σε χαρακτηρίσει άθλιο ψεύτη , υποκριτή και χριστιανό της συμφοράς. ¨Εχεις το θράσος να κατηγορείς πίσω από τη πλάτη τους "αδερφους" σου και μετα να παριστάνεις τον φίλο.
Εχεις την αναίδεια να θεωρείς την δική σου γνώμη ως δεδομένη στάση των άλλων.
¨Εχεις τον κουτσαβακισμό να ρωτας ποιος είναι ο ενας και ο αλλος αντι να πας να κανεις μετανοιες και να ζητήσεις συγνώμη.
Η συνήθεια σου αυτή αρχιυποκρίταρε είναι έμφυτη η την απέκτησες μετά από άσκηση και προσευχή;
Πολύ μένος, πολλή εμπάθεια, πολλά απωθημένα! Επιμένει ο πονηρός με όλες του τις δυνάμεις! Μην του κάνεις το χατίρι, σε παρακαλώ.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
«Παιδί μου, ο καρπός της ησυχίας που επιδιώκεις είναι να επιδιώκεις να βλέπεις τους άλλους ως αγίους, ως αγγέλους. Όταν βλέπεις στους άλλους ελαττώματα και ιδίως στον Γέροντά του, να ξέρεις ότι έπεσε η πνευματική σου ζωή , υποβιβάστηκε , και χρειάζεται πολλή μετάνοια και αυτομεμψία. Όταν βλέπω και κρίνω μέσα μου τους αδελφούς μου , να ξέρω ότι δεν πάω καλά.. Πρέπει να πιστέψω καλά μέσα μου, ότι ο κάθε αδελφός είναι καλός και άγιος και μόνο εγώ είμαι ο πιο αχρείος. Σε κάθε παρεξήγηση να βάζω εγώ μετάνοια, είτε φταίω είτε όχι, για να είμαι πάντα ειρηνικός με τους άλλους και να είναι μαζί μου η Χάρις του Θεού. Ποτέ να μην κοινωνήσω τα θεία Μυστήρια αν έχω πικράνει κάποιον αδελφό και δεν έχω συνδιαλλαγεί μαζί του» Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού
Από το βιβλίο « Ο χαρισματούχος υποτακτικός Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης»
Από το βιβλίο « Ο χαρισματούχος υποτακτικός Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης»