Υπακοή στον πνευματικό

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Καλώς.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο.
Τα λένε όλα τα γραπτά σου.
Όλοι εκτιθέμεθα καλά ή κακά, ανάλογα με αυτά που γράφουμε.

Καλή συνέχεια και καλή προσπάθεια στον αγώνα καλυτέρευσης.

Ας μη συγχιζόμαστε όμως, γιατί πιάνουμε την απέναντι όχθη σε χρόνο..ρεκόρ και
γινόμαστε όργανα του ακατανόμαστου, ακόμα κι αν μιλάμε για τη θρησκεία μας.
Ας μας φωτίζει ο Θεός.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΟΩ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ.ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΕΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.
ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΚΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Ειρήνη υμίν!
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

ΑΚΟΥΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΡΕΜΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΔΩ!!!

ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΝΑ ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΡΑΣΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Α Ν Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Ε Σ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΧΩΡΑ.

ΕΤΣΙ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ. ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ, ΕΙΝΑΙ Ο Μ Ο Ι Ο Ι ΤΟΥΣ!!

ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ;;

EAN ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΜΕ, ΕΓΩ ΦΟΡΑΩ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΛΕΩ Κ Α Τ Α Μ Ο Υ Τ Ρ Α ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΑΝΑΞΙΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΜΑΙ, ΑΛΛΑ Β Λ Α Σ Φ Η Μ Ο Σ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΝΕΚΡΩΝ, ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ.

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

ΠΡΑΞΑΝΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ. ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΒΑΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ.

ΠΡΑΞΑΝΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Ασε διονυση εχουμε δει και χειροτερα σ'αυτο το φορουμ...

Απο καταρες μεχρι...υβρεις σε ζωντανους και κεκοιμημενους πατριαρχες...

Χαμος... :roll:

Αβυσος η ψυχη του ανθρωπου...

Ο Κυριος ας μας ελεησει ολους...
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

Κύριε διονύση, λυπάμαι που ξεπερνάς τα όρια με τέτοιο τρόπο... Είναι κρίμα για σένα βασικά...
Αν είχες κάποιο δίκαιο μόλις το έχασες, από μένα τουλάχιστον. Εμείς είμαστε εδώ για να διαβάζουμε
ωφέλιμα πράγματα και όχι να ανεβαίνει και το δικό μας αίμα στο κεφάλι... Και είναι ακόμη περισσότερο κρίμα να μας προσβάλλεις όλους, κάνοντας αυτό που μέχρι πριν λίγο απέρριπτες, την κατάκριση. Νομίζω είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Πατέρα για να εναντιονόμαστε ο ένας στον άλλον.
Αλλἀ τί περιμένεις, εν όψει της Σαρακοστής...υπάρχει και ένα ταγκαλάκι μην το ξεχνάμε...
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Πάντως επί του θέματος ...χαιρομαι που ο πνευματικός μου είναι αυστηρός μαζί μου διότι έτσι με κάνει να νιώθω πόσο τιποτένιος και ανυπάκουος είμαι αλλά και πόση έπαρση και κατάκριση έχω.

Όταν πήγαινα για εξομολόγηση είχα λογισμό "εμ τι πας τώρα αφου θα στην πει , όλο αμαρτίες είσαι ρεζίλι θα γίνεις πάλι ΜΗΝ ΠΑΣ ", τελικά πήγαινα και μάλιστα στην αρχή πίεζα τον εαυτό μου.

Τώρα χαίρομαι η αυστηρότητα του είναι σαν τσεκούρι που σιγά-σιγά μου κόβει την έπαρση με ταρακουνά συνεχώς και μου γεννά την ταπεινότητα την μετάνοια και την επαγρύπνηση για να βελτιώνομαι και να μην τα παρατάω.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

Πάντως όλοι έχουμε λίγο πολύ την κατάκριση στο αίμα μας.
Γιά τον πνευματικό δεν ισχύει το ίδιο για τον καθένα μας.
Αλλιώς αντιμετωπίζει κάθε προσωπο που του παρουσιάζεται.
Δέν σημαίνει ότι με όλους θα είναι αυστηρός η ότι αν είναι αυστηρός
είναι καλύτερα.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Γεροντικό «Αββάς Ιωάννης ο Κολοβός»

Ο Αββάς Ιωάννης ο Κολοβός, προτού γίνει Ερημίτης, έζησε πολλά χρόνια την υποταγή κάποιου γέροντος στη Θηβαϊδα. Όταν πρωτοπήγε, για να τον δοκιμάση ο Αββάς του, τον πήρε μια μέρα και αφού περπάτησαν δώδεκα ώρες δρόμο από την καλύβα τους, έφθασαν σ’ ένα τόπο άνυδρο. Πήρε τότε ο Γέροντας το ραβδί του, το έμπηξε στη γη και πρόσταξε το νεαρό Ιωάννη να πηγαίνη κάθε μέρα μ’ έναν κάδο νερό να το ποτίζη. Ο καλός υποτακτικός έκανε πρόθυμα τον ορισμό του Γέροντος. Ύστερα από τρία χρόνια το ξερό ξύλο βλάστησε κι’ έκανε καρύδια. Τα πήρε ο Γέροντας και τα πήγε την Κυριακή στην Εκκλησία. Μετά τη λειτουργία τα μοίρασε στους Εριμήτες, λέγοντάς τους:
- Ελάτε, αδελφοί. Να γευτήτε τους καρπούς της υπακοής.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Σωστο και ωφελιμοτατο. Εαν ειμασταν εμεις θα του λεγαμε του αββα, να παρει το ραβδι και να αρχισει να δερνει τον εαυτο του μεχρι να του φυγει η.. τρελλα.

Αυτη ειναι και η κρισιμη και θεμελιωδης λεπτομερεια που κανει ομως την διαφορα. Ο υποτακτικος εβαλε πρωτα την Πιστη και αφησε παραμερα την λογικη. Και εκανε υπομονη και υπακοη, και δικαιωθηκε, ΚΟΝΤΡΑ στην λογικη που ελεγε το "αυτονοητο" : Οτι δηλαδη ο Γεροντας λεει πλανεμενα πραγματα..

H Πιστη ομως υπερβαινει την λογικη και να το αποτελεσμα.

Και το αντρανταχτο επιχειρημα για οποιον θελει να δωσει ζωτικο χωρο στην λογικη, σε βαρος της Πιστης, ειναι η εξης απορια..

Τι ειναι αυτο απο τα μεγαλα θεματα, δογματα, σημεια, νοηματα, Μυστηρια, της Πιστεως μας, που εξηγειται πληρως με την λογικη, ωστε να ειναι και το μυστηριο της υπακοης, απολυτα κατανοητο;

Και γιατι ευαρεστειται τοσο πολυ ο Θεος με την υπακοη, ωστε να ανατρεπει και τους φυσικους νομους που ο ιδιος εθεσε απαραβατα και που τοσο λογικα εξηγει η επιστημη;

Η απαντηση ειναι πολυ απλη. Οπως μαλλον εχει γραφτει και πρωτυτερα, οποιος κανει απολυτη υπακοη στο θελημα του Θεου, που κατερχεται μεσω απολυτου Πιστεως δια του Πνευματικου η του Γεροντος του, ομοιαζει με τον Χριστο, που εκανε υπακοη μεχρι ΘΑΝΑΤΟΥ, και μας Οικονομησε απαξ και δια παντος απο το κρατος του διαβολου και του θανατου.

Και αφηστε τους αλλους, να το παλευουν εις αιωνες αιωνων με την.. λογικη τους.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”