lovethink έγραψε:Κοίτα ..... αν μιλάμε για την Ατζελίνα Τζολί ..... μεταξύ μας μου αρκεί να την κοιτάζω
χαχαχαχα ως εκεί
Για μπιμπελό καλή είναι
Για τη γωνία στο σαλόνι δίπλα στο σκρίνιο
Είδες λοιπόν ότι όλοι μας θέλουμε την ανακούφιση της ψυχής; Η ομορφιά παίζει παρηγορητικό για τις δυστυχίες μας ρόλο. Αλλά μέχρι εκεί. Αν δηλ είχες μια κούκλα σαν την Αντελίνα και ήταν ΣΤΡΙΓΓΛΑ θα την ήθελες; Όχι βέβαια...
Αν εσύ λοιπόν είσαι τύπος που σου αρέσει η ποιήση και η τέχνη δεν θα ήθελες να έχει κάποια σχετική μόρφωση ο άλλος ?
Μια φορά το είχα σκεφτεί αυτό. Και διαπίστωσα:
1) Αν ο σύντροφος μου ήταν ανώτερος από μένα στις γνώσεις, θα ένιωθα μειονεκτικά
2) Αν ο σύντροφος μου ήταν κατώτερος από μένα, θα τον εκμεταλευόμουνα είτε επίτηδες είτε όχι. Επίτηδες για τους γνωστούς εγωιστικούς
* λόγους και μη επίτηδες επειδή σαν άνθρωπος θα έκανα λάθη.
3) Αν ήταν ίδιος με εμένα θα ένιωθα φόβο ότι θα κάποια μέρα θα γίνει ανώτερος μου. Και αυτό είναι η ποιο μεγάλη μου πληγή ΟΤΑΝ και ΑΜΑ σκέφτομαι δίκαια και αντικειμενικά. (Φαντάσου δηλ άμα είμαι στις κακές μου).
* = Όπως ξέρεις κάθε άνθρωπος έχει εγωισμό μέσα του. Άλλος μικρό εγωισμό, άλλος μεγάλο. Εγώ μεγάλωσα σε μία οικογένεια που έλεγε ότι ο εγωισμός είναι ΚΑΛΟ πράγμα! Ότι πρέπει να κάνω τέτοια πράγματα (που αν τα δεις ως εγωιστικά είναι πράγματι) αν θέλω να με σέβονται όλοι. Εν ολίγοις ΠΡΕΠΕΙ εγώ να είμαι ανώτερη ΟΛΩΝ!!
Μπορεί με τον καιρό να έμαθα ότι όλο αυτό ήταν πλάνη και μάλιστα εγωιστικότατη πλάνη αλλά οι συνήθειες δεν φεύγουν. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί δίνω τόση σημασία στο Νο3.
Συμπέρασμα. Πρέπει να βρεις έναν άνθρωπο που:
1) Να σε καταλαβαίνει ψυχικά
2) Να σε καταλαβαινει νοηματικά
3) Να είναι τόσο λίγο ή πολύ όμορφος ώστε να είστε και οι δύο ίσοι και να μην υπερτερεί κανένας αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα στον γαμό.
Το Νο3 είναι σχετικά εύκολο.
Το Νο2 είναι είναι και αυτό εύκολο στην εποχή μας που έχουμε τόση μόρφωση.
Το Νο1 όμως πως το βρίσκεις; Που έχουμε δώσει βάση σε χιλιάδες μικροπράγματα και ξεχνάμε το ποιο σημαντικό; Και γιατί αν ένας άνθρωπος είναι τόσο καλός και γεναιόψυχος να παντρευτεί εσένα; Τι καλό θα έχεις εσύ για να σε παντρευτεί; Να σε ανέχεται μια ζωή; Δεν πρέπει να έχεις κάτι ώστε -αν μη τι άλλο αντικειμενικά και δίκαια... το χριστιανικά άστο απέξω... δεν είναι όλοι οι άνθρωποι της γης χριστιανοί- να του αναπληρώσεις με κάτι δικό σου την ψυχή που σου έχει δώσει αυτό ως ευγνωμοσύνη; Και πως θα το κάνεις αυτό; Μόνο αν έχεις και εσύ μια αντίστοιχη ψυχή ώστε να νιώθει και εκείνος το ίδιο όμορφα όπως εσύ χάρη σε αυτόν.
Και αυτό πως το πετυχαίνεις; Μόνο αν ακολουθήσεις το παράδειγμα Εκείνου που έχει από όλα τα καλά, και που τα δίνει απλόχερα σε όλους μας. Ουσιαστικά λοιπόν περισσότερη μελέτη της Αγίας Γραφής και των ευαγγελίων. Περισσότερη εκκλησία και προσευχή. Βλέπεις λοιπόν ότι εδώ δεν χωράνε μικρότητες τύπου "ομορφιάς";