Ο εποικισμός της Ελλάδας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο εποικισμός της Ελλάδας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Και στο παρελθόν,
σε ανάλογο θέμα,
είχα τελειώσει τα σχόλιά μου,
όπως και τώρα,
με το παρακάτω τραγούδι,
το οποίο αφορά κάθε είδους "μετανάστη",
μετανάστη εγχώριο,
αλλοδαπό,
μετανάστη φυλής, θεωρίας, καρδιάς....

Σαν τον μετανάστη....
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Zulfi Livaneli
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Φαραντούρη

Σαν τον μετανάστη στη δική σου γη
μέρα νύχτα λύνεις δένεις την πληγή
κι όλα γύρω ξένα κι όλα πετρωμένα
και δεν ξημερώνει να 'ρθει χαραυγή

Στράγγισε η ζωή σου που αιμορραγεί
κάθε ώρα τρόμος πόνος και κραυγή
και σ' ακούν οι ξένοι κι ο αδερφός σωπαίνει
αχ δεν είναι άλλη πιο βαθιά πληγή....

Σύρμα κι άλλο σύρμα και χοντρό γυαλί
μάτωσε ο ήλιος την ανατολή
κλαις κι αναστενάζεις αχ ξενιτιά φωνάζεις
μα η ελπίδα μαύρο κι άπιαστο πουλί....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Οι ιδέες του lovethink, panagiotispy είναι για μένα εφηβικές ανωριμότητες.
Θεωρώ πως όποτε κάνετε οικογένεια αδερφοί, διότι μερικοί από εμάς έχουμε παιδιά και ανησυχούμε την καλή ανησυχία, θα καταλάβετε.
Μου θυμίζετε Ιαχωβάδες που λένε πως δεν πιάνουν όπλο διότι πιστεύουν στην ειρήνη...σκεφτείτε λίγο και θα καταλάβετε.
Ελπίζω πως οι αριστερίστικες αντιλήψεις με χριστιανικό περίβλημα είναι απλά
ένα λάθος...
Μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε πως δεν μιλάμε για απλούς μετανάστες αλλά λαθραίους μετανάστες που έχουν αυξήσει
την εγκληματικότητα κατακόρυφα ή και αυτό δεν σας ενδιαφέρει; Ε τότε φιλοξενείστε μερικούς στα σπίτια σας;
Η' αν ο-η σύζυγός σας έτοιμος να φέρει στον κόσμο το παιδί σας έπεφτε θύμα 4 Αφγανών για μια κάμερα πάλι δε θα σας ένοιαζε;
Τελικά τι νομίζετε, ότι εμείς μιλάμε γενικά και αόριστα για ξένους;
Δεν καταλαβαίνετε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κράτος χωρίς να λειτουργούν οι θεσμοί;
Να είστε όλοι ευλογημένοι και να με συγχωρείτε.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

fotios έγραψε:Να είστε όλοι ευλογημένοι και να με συγχωρείτε.
Κι' εσύ νάσαι ευλογημένος αδελφέ μου και να με συγχωρείς κι' εμένα σε παρακαλώ, που οι θέσεις μου σε κάνουν να νιώθεις έτσι.. :8 :8

Δημήτρη αδελφέ μου, διαφωνούμε σαφώς, αλλά σεβαστά όσα λες..
Για το θέμα που ανέφερες πάντως περί οικογενείας, να σου πω, ότι είμαι 46 ετών παντρεμένος με δύο παιδιά, ηλικίας 15 και 13 ετών..

Δεν έχει μεγάλη σημασία που διαφωνούμε σφοδρότατα επί του προκειμένου θέματος, αλλά αντίθετα ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ, που συμφωνούμε στα βασικά και σωτηριώδη ζητήματα της Πίστεως και της Αγάπης του Χριστού....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Να 'ναι ευλογημένο Παναγιώτη.
Ελπίζω όλοι να προβληματιζόμαστε δημιουργικά.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Είπε κανείς ότι δεν είναι πρόβλημα το μεταναστευτικό ; ότι δεν πρέπει να βρεθεί μια λύση για το καλό όλων ; Αλλά ρατσιστής δεν θα γίνω.
Δεν θα αρχίσω να φωνάζω ότι μου χαλάνε το DNA ότι είναι εκ φύσεως εγκληματίες ότι δεν φτάνει το νερό για να πιουν κι αυτοί ή ότι είναι σκουπίδια.
Δεν θα γίνει ο πολίτης "τιμωρός" μιας κατάστασης που ούτε οι ίδιοι οι μετατανάστες ήθελαν να βρίσκονται.
Κανείς δεν είπε να μην λειτουργήσουν οι θεσμοί ,και βέβαια να λειτουργήσουν αλλά να είμαστε και λογικοί ,δεν είναι δυνατόν έτσι αβέρτα να ζητάμε απέλαση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων χωρίς κριτήρια.Θα πρέπει να γίνει κάποιο πλάνο,να ξέρει η πολιτεία ποιός είναι πρόσφυγας πολέμου,ποιός είναι οικονομικός μετανάστης,τι έφερε εδώ τον καθένα.
Κανείς δεν γεννιέται εγκληματίας ,οι καταστάσεις τον κάνουν
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

lovethink έγραψε:Είπε κανείς ότι δεν είναι πρόβλημα το μεταναστευτικό ; ότι δεν πρέπει να βρεθεί μια λύση για το καλό όλων ; Αλλά ρατσιστής δεν θα γίνω.
Δεν θα αρχίσω να φωνάζω ότι μου χαλάνε το DNA ότι είναι εκ φύσεως εγκληματίες ότι δεν φτάνει το νερό για να πιουν κι αυτοί ή ότι είναι σκουπίδια.
Δεν θα γίνει ο πολίτης "τιμωρός" μιας κατάστασης που ούτε οι ίδιοι οι μετατανάστες ήθελαν να βρίσκονται.
Κανείς δεν είπε να μην λειτουργήσουν οι θεσμοί ,και βέβαια να λειτουργήσουν αλλά να είμαστε και λογικοί ,δεν είναι δυνατόν έτσι αβέρτα να ζητάμε απέλαση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων χωρίς κριτήρια.Θα πρέπει να γίνει κάποιο πλάνο,να ξέρει η πολιτεία ποιός είναι πρόσφυγας πολέμου,ποιός είναι οικονομικός μετανάστης,τι έφερε εδώ τον καθένα.
Εγώ μόνο από εσένα και κατ' επανάληψη τα άκουσα αυτά... """Δεν θα αρχίσω να φωνάζω ότι μου χαλάνε το DNA ότι είναι εκ φύσεως εγκληματίες ότι δεν φτάνει το νερό για να πιουν κι αυτοί ή ότι είναι σκουπίδια""" Απορώ με τις παρέες που κάνεις :mrgreen: (Αλήθεια όμως...)
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

ΜΙΧΣ έγραψε:
lovethink έγραψε:Είπε κανείς ότι δεν είναι πρόβλημα το μεταναστευτικό ; ότι δεν πρέπει να βρεθεί μια λύση για το καλό όλων ; Αλλά ρατσιστής δεν θα γίνω.
Εγώ μόνο από εσένα και κατ' επανάληψη τα άκουσα αυτά... """Δεν θα αρχίσω να φωνάζω ότι μου χαλάνε το DNA ότι είναι εκ φύσεως εγκληματίες ότι δεν φτάνει το νερό για να πιουν κι αυτοί ή ότι είναι σκουπίδια""" Απορώ με τις παρέες που κάνεις :mrgreen: (Αλήθεια όμως...)
Στην τηλεόραση άκουσα αυτό με τα "σκουπίδια" ,σε διάφορα sites στο ίντερνετ επίσης λέγονται διάφορα αλλά και εδώ σε παλαιότερες συζητήσεις έχουν ακουστεί διάφορα από κάποιους
:)
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

lovethink έγραψε:
ΜΙΧΣ έγραψε:
lovethink έγραψε:
Στην τηλεόραση άκουσα αυτό με τα "σκουπίδια" ,σε διάφορα sites στο ίντερνετ επίσης λέγονται διάφορα αλλά και εδώ σε παλαιότερες συζητήσεις έχουν ακουστεί διάφορα από κάποιους
:)

OK... αυτό εξηγεί πολλά... γι αυτό εγώ δεν βλέπω καθόλου... όσο για το ιντερνετ, ας μην πάμε γυρεύοντας... όσο για εδώ, αυτό με εκπλήσει αν και δεν έχω ρωτήσει ακόμη γι αυτό το ban με ονόματα και δεν ξέρω τι είναι και μόνο ικασίες και υποθέσεις μπορώ να κάνω με το μυαλό μου και μια από αυτές είναι ότι ίσως να ήταν κάποιος από αυτούς που είναι banned και έτσι εξηγείτε πως θα μπορούσε να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο αν δεν είναι άτομο που προσπαθεί και πασχίζει να είναι πνευματικό... και αγωνιά για την σωτηρία της ψυχής του.

Οσο για το αν σε γνωρίζω ή όχι... έχεις ιστορία 6 ετών σε αυτό το φόρουμ κι εγώ ενός μήνα... υποθέτω ότι αν δεν ήσουν καλύτερο άτομο από εμένα θα ήσουν κι εσύ στο ban...αλλά εγώ το είπα μόνο από αυτά που εξέφρασες σχετικά με τους συνανθρώπους μας τους αλλοδαπούς. Μίλησες σαν παιδί του Χριστού ενώ εγώ σαν κακίστρο. Τέλος πάντων μου αρέσει να συμφωνώ να διαφωνώ ειδικά υπέρ συνομιλητή μου... Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής και σε σένα.

:25 :8 :25
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Φώτιε ματαιοπονείς αγαπητέ όσα επιχειρήματα και αν παραθέσεις θα πάνε στον βρόντο, δεν καταλαβαίνουν όχι γιατί τους λείπει μυαλό αλλά γιατί έχουν έναν ιδιότυπο φανατισμό της άποψής τους φορούν ιδεολογικού τύπου παρωπίδες δεν επιθυμούν επ'ουδενί να καταλάβουν τί τους λένε, μόνο όταν θα φάνε κανένα χεράκι ξύλο από τους λαθρομετανάστες ή απειληθεί η ίδια τους η ζωή όπως του κου Κούνδουρου που τον έστειλαν στην εντατική.
Και όλοι αυτοί οι αριστεροκουλτουριάρηδες ανθέλληνες κάνανε την δήλωσή του Κούνδουρου ΓΑΡΓΑΡΑ.
Αλλά σας το λέω ξανά και ξανά ούτε έλληνες με συνείδηση είσαστε ούτε και χριστιανοί πραγματικοί αλλά νεοεποχίτες με προβειά χριστιανική ή και ανόητοι που ούτε καν υποψιάζεστε τί συμβαίνει γύρω σας λέγωντας "μακρυά από τον κ.λο μου κι όπου θέλει ας πάει".

Δεν απαντάει κανένας σας σύγχρονοι υπερχριστιανοί, οι Αγιασμένοι γεροντάδες που νοιαζόντουσαν γιά το έθνος μας μήπως ήταν φασίστες και ρατσιστές αυτοί που γεύτηκαν την αγιοπνευματική χάρη την οποία εσείς την έχετε ακουστά και είσαστε άγευστοι από αυτήν, είσαστε πνευματικότεροι από τους Αγίους Παλαμά, Πατροκοσμά, Νεκτάριο που έπασχαν γιά το έθνος μας, ή τους γεροντάδες μας τον Παίσιο, τον Πορφύριο, τον Τσαλίκη, τον Ιωσήφ Βατοπεδινό και άλλους.

Συμφωνείτε με τους μασώνους και τους νεοεποχίτες που θέλουν την διάλυση των εθνών και την σαλατοποίηση των πάντων;

Λοιπόν όλη η δήθεν αγαπητική επιχειρηματολογία σας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ψεύτικη και κάλπικη, το κάθε έθνος έχει τον τόπο του και την ρίζα του, εμείς είμαστε Έλληνες και ο τόπος μας και η ρίζα μας είναι εδώ και όση έρχονται επιβάλεται να την σέβονται και όχι να μας ζητάνε να φτύσουμε τα μούτρα μας αυτοί που ήρθαν μόλις χθες στην χώρα μας και να τους αποδεχτούμε ως Έλληνες κι αυτούς που δεν έχουν πάρει ούτε μυρωδιά τί σημαίνει Ελλάδα και τί Ορθοδοξία, ζητώντας μας να τους χτίσουμε τζαμί με τα λεφτά μας, την στιγμή που το κράτος δεν έχει χτίσει με δικά του λεφτά ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ.

ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Thomas15n έγραψε:Αλλά σας το λέω ξανά και ξανά ούτε έλληνες με συνείδηση είσαστε ούτε και χριστιανοί πραγματικοί αλλά νεοεποχίτες με προβειά χριστιανική ή και ανόητοι που ούτε καν υποψιάζεστε τί συμβαίνει γύρω σας λέγωντας "μακρυά από τον κ.λο μου κι όπου θέλει ας πάει".
Είμαι κι' εγώ ένας απ' αυτούς που έχουν την άποψη με την οποία διαφωνείς αδελφέ μου Θωμά..

Αλλά γιατί με βρίζεις αδελφέ μου??
Τι σου έκανα??

Απλά διαφορετική άποψη εξέφρασα..

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει για τον άλλον αν είναι πραγματικός Χριστιανός ή αν είναι Έλληνας με συνείδηση, ή αν φορά Χριστιανική "προβειά"..
Δεν μπορείς να προσάπτεις τέτοιους χαρακτηρισμούς στα αδέρφια σου..

Σίγουρα μπορεί οι απόψεις μου νάναι λανθασμένες..

Αλλά αυτή η συμπεριφορά από μέρους σου Θωμά αδελφέ μου, δεν είναι σωστή κατά τη γνώμη μου..

Συγχώρεσέ με, αν γίνομαι αιτία να εκφράζεσαι με αυτόν τον λάθος τρόπο..
Συγχώρεσέ με σε παρακαλώ..

Ας έχουμε όλοι μας καλό υπόλοιπο Σαρακοστής, ας συμφωνούμε ή ας διαφωνούμε με Αγάπη Χριστού....
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”