Προφυλακίζουν τον γ. Εφραίμ;;;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προφυλακίζουν τον γ. Εφραίμ;;;
Περιμένω να πάρετε θέση επί του θέματος μακαριότατε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δηλαδή Νικόλαε λές οτι ο γέροντας Εφραιμ "κάνει " τον άρρωστο;;nikolaos-9 έγραψε: ΥΓ. Θα τολμήσω να σας πω τη σκέψη μου για το θέμα της προφυλάκισης: Ο ηγούμενος Εφραίμ ίσως να κέρδιζε περισσότερη συμπάθεια, εάν παραδιδόταν αμέσως, όπως άλλωστε είχε πεί από την αρχή. Δεν αμφισβητείται το γεγονός πως ο άνθρωπος αρρώστησε, αλλά τα πικρόχολα σχόλια πως ¨κάνει κόλπα για να τη γλιτώσει", "προσπαθεί να κερδίσει χρόνο όπως τον συμβούλεψαν οι δικηγόροι του" δεν έχασαν την ευκαιρία να αναπτυχθούν. Ως πνευματικός οδηγός, θα έπρεπε με ανδρεία να αντιμετωπίσει αυτή τη δόλια σκευωρία και με την πράξη του να σταθεί ανώτερος όλων των υπόλοιπων Ψωμιάδιδων, Χριστοφοράκων και διαφόρων λαμόγιων που την κοπανούσαν για να γλυτώσουν τη σύλληψη.
Θα μου πείτε "εσύ τι θα έκανες, δε θα κοίταζες να τη γλιτώσεις; Ίσως να περίμενα κάτι παραπάνω από έναν Αγιορείτη ποιμένα...
Η έχεις την εντύπωση οτι εάν δεν ήταν θα τον άφηναν στο μοναστήρι;
Άλλωστε τον είδαν γιατρός και εισαγγελέας απο την ελληνική πολιτεία.
Τέλος πάντων όπως και να εχει συμφωνώ με τα παραπάνω και δεν μου προκαλούν εντύπωση γιατί εγω εχω την χειρότερη των εντυπώσεων για αυτούς που μας κυβερνούν εδω και πολλά χρόνια, απλώς τώρα γίνονται μόνοι τους ρεντίκολο και στις αλλάς ευρωπαϊκές χώρες, αλλα δείχνουν και την μάσκα-προσωπείο με το οποίο μας κυβερνούν τόσα χρόνια.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Περιμένω να πάρετε θέση επί του θέματος μακαριότατε!
Καλά Απόστολε θα περιμένεις για πολύ ακόμη και οοοοταν με το καλό πάρει θέση θα έχουν όλα λήξει.
Είπαμε ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΣΕ ΟΛΑ για μένα πάντοτε, είναι προσωπική μου γνώμη και αυτό αισθάνομαι-λαμβάνω.
aposal έγραψε:Περιμένω να πάρετε θέση επί του θέματος μακαριότατε!
Η ανθρώπινη δικαιοσύνη επιβάλλεται με φωνές,
η "πάνω" δικαιοσύνη λειτουργιέται στα σιωπηλά.
Ο Χριστός δεν απάντησε μπροστά στον Πιλάτο...πόσο μάλλον δεν φώναξε για το δίκιο του!!
Μην πέφτεται στην παγίδα. Κατά την άποψή μου η στάση του Αρχιεπισκόπου είναι πραγματικά πνευματική. Τόσο πνευματική στάση είχαμε να δούμε χρόνια και χρόνια από Ιεράρχη!!
Ο άνθρωπος που περνάει μέσα από τη διαδικασία της προσωπικής κάθαρσης και μετάνοιας δεν αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να φωνάξει για την αθωότητά του ενώπιον των ανθρώπων!!
Δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος αυτός που θα πεί στο λαό ότι ο Εφραίμ είναι ο αθώος και οι κατηγορίες εναντίον του ψευδής. Πώς να το ξέρει αυτό άλλωστε??
Αν είναι θέλημα Θεού, Εκείνος θα χαράξει το δρόμο του μέσω του Σταυρού προς την Ανάσταση!!
Άλλωστε εμέις δεν φωνάζουμε καθημερινά...."Γεννηθήτω το θέλημα σου, ώς εν ουρανό και επί της γής"
Δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος αυτός που θα πεί στο λαό ότι ο Εφραίμ είναι ο αθώος και οι κατηγορίες εναντίον του ψευδής. Πώς να το ξέρει αυτό άλλωστε??
Αν είναι θέλημα Θεού, Εκείνος θα χαράξει το δρόμο του μέσω του Σταυρού προς την Ανάσταση!!
Άλλωστε εμέις δεν φωνάζουμε καθημερινά...."Γεννηθήτω το θέλημα σου, ώς εν ουρανό και επί της γής"
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδερφέ καταρχάς χρόνια πολλά, ο Αρχιεπισκοπος ειναι εκπρόσωπος της εκκλησίας ............και οχι του εαυτού του ωστε να μιλάς για πνευματική στάσηlathras έγραψε:Ο άνθρωπος που περνάει μέσα από τη διαδικασία της προσωπικής κάθαρσης και μετάνοιας δεν αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να φωνάξει για την αθωότητά του ενώπιον των ανθρώπων!!
Και ο Χριστός θα μπορούσε να είχε επιβάλλει την αθωότητά του στους ανθρώπους (Θεος ήταν άλλωστε, ότι ήθελε έκανε) και να αποδείξει σε όλους ότι όχι μόνο ήταν αθώος από τις κατηγορίες, αλλά και ότι " Αλληθώς Θεού υιός εστιν" και να συνεχίσει την ζωή και την διδασκαλία του επί της γής και να πεθάνει σε βαθύ γήρας.....και μετά να αναστηθεί!!!
Και πάλι ανάσταση θα είχαμε.... αλλά δεν θα είχαμε σταύρωση!!
"Ἁπαραίτητη προϋπόθεση για την Ανάσταση είναι η Σταύρωση" (Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος).
Λοιπόν...μην ψάχνεται για κοσμική διακιοσύνη και μην εξάπτεστε με τοπεριστατικό της σύλληψης του γέροντα Εφραίμ. Και τονΆγιο Νεκτάριο τον σέρναν στα δικαστήρια.
Μήν ζητάτε επιπλέον μια ισχυρή κοσμικά (κομματικού στύλ) Εκκλησία. Με πανίσχυρο φαινομενικά αρχηγό...ρήτορα..που να τους βάζει όλους στη θέη τους και να τους ταπεινώνει!! Και λαό πλήθως από πίσω έτοιμο να ξεχυθεί στους δρόμους και να επιβάλλει το δίκαιο του Θεού.
Lathra Βιώστε!!!!!
Με αγάπη Lathras
Και πάλι ανάσταση θα είχαμε.... αλλά δεν θα είχαμε σταύρωση!!
"Ἁπαραίτητη προϋπόθεση για την Ανάσταση είναι η Σταύρωση" (Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος).
Λοιπόν...μην ψάχνεται για κοσμική διακιοσύνη και μην εξάπτεστε με τοπεριστατικό της σύλληψης του γέροντα Εφραίμ. Και τονΆγιο Νεκτάριο τον σέρναν στα δικαστήρια.
Μήν ζητάτε επιπλέον μια ισχυρή κοσμικά (κομματικού στύλ) Εκκλησία. Με πανίσχυρο φαινομενικά αρχηγό...ρήτορα..που να τους βάζει όλους στη θέη τους και να τους ταπεινώνει!! Και λαό πλήθως από πίσω έτοιμο να ξεχυθεί στους δρόμους και να επιβάλλει το δίκαιο του Θεού.
Lathra Βιώστε!!!!!
Με αγάπη Lathras
Αγαπητέ Ευστάθιε, Σε ευχαριστώ, και εγώ διαβάζω πάντα τα μυνήματά σου και συμφωνώ με πολλά που λές αλλα εδώ διαφωνούμε. Πστεύω ότι η εκκλησία δεν έχει δικαιώματα.stathis73 έγραψε:Αδερφέ καταρχάς χρόνια πολλά, ο Αρχιεπισκοπος ειναι εκπρόσωπος της εκκλησίας ............και οχι του εαυτού του ωστε να μιλάς για πνευματική στάσηlathras έγραψε:Ο άνθρωπος που περνάει μέσα από τη διαδικασία της προσωπικής κάθαρσης και μετάνοιας δεν αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να φωνάξει για την αθωότητά του ενώπιον των ανθρώπων!!
Άλλωστε εμέις δεν φωνάζουμε καθημερινά...."Γεννηθήτω το θέλημα σου, ώς εν ουρανό και επί της γής"πρέπει να μιλά για οτιδήποτε εχει σχέση με τα συμφέροντα της εκκλησίας ειναι η δουλειά του αυτή και οχι να αφήνει να ισοπεδόνονται ολα κατω απο την λογική της πνευματικής στάσης, δεν θέλω να σε κολάσω μου ερέσει ο τρόπος που σκέφτεσε αλλα αδερφέ μου δεν ειναι ετσι...................σου ευχομαι καλη πρωτοχρονιά.
Ή τουλάχιστον έχει την ελευθερία που δίνουν οι αγαπητικές υποχρεώσεις και όχι την σκλαβιά που δίνουν τα εγωιστικά δικαιώματα (για να γίνει πιο αντιληπτός ο συλλογισμός μου).
Στην πράξη δηλαδή, για να μην λέμε Θεωρείες.
Ούτε εγώ, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε κανένας άλλος δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα αν ο γέροντας Εφράιμ είναι αθώος ή ένοχος των κατηγοριών του. Μόνο ο Θεός ο ίδιος.
Σίγουρα διαφωνούμε όλοι με την προφυλάκιση του γέροντα και μόνο από όλους τους εμπλεκώμενους.
Ο Θεός όμως δεν ακούει φωνές και διαβίματα και ανακοινώσεις. Ο Θεός ακούει προσευχές.
Η σωστή στάση αυτή τη στιγμή κατ'εμἐ είναι σιωπή και προσευχή. Αν ο ηγούμενος Εφραίμ είναι αθώος τότε ο Χριστός μας ετοιμάζει άλλον ένα μάρτυρα και ξέρει Εκείνος τον τρόπο για να τον αναδείξει.
Και επαναλαμβάνω...ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ!!
Ούτε εγώ, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε κανένας άλλος δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα αν ο γέροντας Εφράιμ είναι αθώος ή ένοχος των κατηγοριών του. Μόνο ο Θεός ο ίδιος.
Σίγουρα διαφωνούμε όλοι με την προφυλάκιση του γέροντα και μόνο από όλους τους εμπλεκώμενους.
Ο Θεός όμως δεν ακούει φωνές και διαβίματα και ανακοινώσεις. Ο Θεός ακούει προσευχές.
Η σωστή στάση αυτή τη στιγμή κατ'εμἐ είναι σιωπή και προσευχή. Αν ο ηγούμενος Εφραίμ είναι αθώος τότε ο Χριστός μας ετοιμάζει άλλον ένα μάρτυρα και ξέρει Εκείνος τον τρόπο για να τον αναδείξει.
Και επαναλαμβάνω...ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ!!
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ας ειρηνευουμε μερες αγιες που ειναι,
και ο νεοτεχθεις Χριστος μας,
δεν θα τον αφησει τον π.Εφραιμ,
οπως δεν θα αφησει ποτε κανεναν ανθρωπο,
να ταλαιπωρειται χωρις αιτια, και σκοπο,
και χωρις να βγει αγαθο αποτελεσμα και ευεργεσια,
με προοπτικη αιωνιοτητος παντα,
και οχι με το στενο οριζοντα του πεπερασμενου λογικου μας.
Κανονικα γιαυτους που τον τραβανε πρεπει να προσευχομαστε,
και οχι για τον γεροντα..
Αλλωστε υπαρχει και ο πνευματικος νομος για τους αδικουντας,
και τους αλαζονες "ισχυρους" της ημερας.
και ο νεοτεχθεις Χριστος μας,
δεν θα τον αφησει τον π.Εφραιμ,
οπως δεν θα αφησει ποτε κανεναν ανθρωπο,
να ταλαιπωρειται χωρις αιτια, και σκοπο,
και χωρις να βγει αγαθο αποτελεσμα και ευεργεσια,
με προοπτικη αιωνιοτητος παντα,
και οχι με το στενο οριζοντα του πεπερασμενου λογικου μας.
Κανονικα γιαυτους που τον τραβανε πρεπει να προσευχομαστε,
και οχι για τον γεροντα..
Αλλωστε υπαρχει και ο πνευματικος νομος για τους αδικουντας,
και τους αλαζονες "ισχυρους" της ημερας.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."