Συνάντησ διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών στη Κύπρο
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Συνάντησ διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών στη Κύπρο
Ρε Παναγιώτη (pan) αφού εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι του πατρίου ημερολογίου υποστηρίζετε ότι η Εκκλησία μας είναι αιρετική και ως τέτοιους αποκαλείτε τους Ιεράρχες μας (γι' αυτό άλλωστε αποσχιστήκατε) γιατί ενδιαφέρεστε αν προσκυνούν τον Πάπα και αν κάνουν συλλείτουργα;
Από πίτα που δεν τρώς τι σε νοιάζει κι αν καεί;
Αν μας θεωρείτε μιάσματα γιατί μας πλησιάζετε; Δεν φοβάστε μήπως κολλήσετε το μικρόβιο του οικουμενισμού;
Αν όντως ενδιαφέρεστε για μας, προσευχηθείτε να βρούμε το δρόμο του Θεού, όπως πρέπει να κάνει κάθε Χριστιανός.
Εκφράσεις του τύπου "θα με έφτυνες", ή "θα με σκότωνες" το μόνο που δείχνουν είναι εμπάθεια και αποδεικνύουν πόσο, το πάθος αυτό, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
ΥΓ: Ούτε συλλείτουργα έγιναν, ούτε προσκυνήματα, αλλά ούτε καν συμπροσευχές δεν θέλω να γίνονται. Τα ανέφερα, όχι γιατί ισχύουν, αλλά γιατί αυτό πιστεύουν οι του πατρίου ημερολογίου.
Αν μας θεωρείτε μιάσματα γιατί μας πλησιάζετε; Δεν φοβάστε μήπως κολλήσετε το μικρόβιο του οικουμενισμού;
Αν όντως ενδιαφέρεστε για μας, προσευχηθείτε να βρούμε το δρόμο του Θεού, όπως πρέπει να κάνει κάθε Χριστιανός.
Εκφράσεις του τύπου "θα με έφτυνες", ή "θα με σκότωνες" το μόνο που δείχνουν είναι εμπάθεια και αποδεικνύουν πόσο, το πάθος αυτό, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
ΥΓ: Ούτε συλλείτουργα έγιναν, ούτε προσκυνήματα, αλλά ούτε καν συμπροσευχές δεν θέλω να γίνονται. Τα ανέφερα, όχι γιατί ισχύουν, αλλά γιατί αυτό πιστεύουν οι του πατρίου ημερολογίου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Από άλλο ξεκάθαρο post του konstantinoupolitis αντιγράφω τα παρακάτω :
Παλαιό και Νέο αποτελούν ξεχωριστή Εκκλησία και το χρονολογικό είναι δευτερέυον ζήτημα. Κυρίως όμως η όλη ιστορία, αν ισχύει, δικαιώνει τους με το Παλαιό, αφού τους εξυψώνει σωτηριολογικά στο επίπεδο της Εκκλησίας. Άρα έχουμε δύο εκκλησίες, φιλοσοφία πολύ κοντινή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο εκκλησιών και την θεωρία τους περί πολλών εκ παραλλήλου εκκλησιών.
Και τώρα αφού όλοι οι χριστιανοί τα βρήκαμε μεταξύ μας μπορούμε να πάμε και για έναν εσπερινό, άντε και για κανά τέιον στο αρχονταρίκι, τη αδεία βεβαίως του γέροντος.
Ευχαριστώ και παρά τις αμαρτίες μου δεν θα πάρω...
Για την αντιγραφή
Χρ
Παλαιό και Νέο αποτελούν ξεχωριστή Εκκλησία και το χρονολογικό είναι δευτερέυον ζήτημα. Κυρίως όμως η όλη ιστορία, αν ισχύει, δικαιώνει τους με το Παλαιό, αφού τους εξυψώνει σωτηριολογικά στο επίπεδο της Εκκλησίας. Άρα έχουμε δύο εκκλησίες, φιλοσοφία πολύ κοντινή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο εκκλησιών και την θεωρία τους περί πολλών εκ παραλλήλου εκκλησιών.
Και τώρα αφού όλοι οι χριστιανοί τα βρήκαμε μεταξύ μας μπορούμε να πάμε και για έναν εσπερινό, άντε και για κανά τέιον στο αρχονταρίκι, τη αδεία βεβαίως του γέροντος.
Ευχαριστώ και παρά τις αμαρτίες μου δεν θα πάρω...
Για την αντιγραφή
Χρ
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

εγω φταιω μετα να μηλησω για το πατριο; βαλαμε μια τελία πιο πανο σηνεχηζετε τα ιδια.aposal έγραψε:Ρε Παναγιώτη (pan) αφού εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι του πατρίου ημερολογίου υποστηρίζετε ότι η Εκκλησία μας είναι αιρετική και ως τέτοιους αποκαλείτε τους Ιεράρχες μας (γι' αυτό άλλωστε αποσχιστήκατε) γιατί ενδιαφέρεστε αν προσκυνούν τον Πάπα και αν κάνουν συλλείτουργα;
Πεστε πως δεν ειμαι με το παλιο, παλυ θα ελενχα τον πατριαρχη για τα συλειτουργα και για αυτες τις ακαρπες συζητησεις με παπικους. Βγηκε κανενα συμπεραζμα με αυτην τη συναντηση;
εχω ακουση, δεν ξερω αν ειναι αληθεια αυτο, οτι σε γαμο μεταξη Ορθοδοξου με παπικου θα παρισταντε και απο τις δύο πλευρες ιερεις ειναι αληθεια αυτο; (τωρα εγινε σε αυτο το συνεδριο)
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κανείς δεν φοβάται τον έλεγχο. Ούτε αναφέρθηκα ποτέ σ' αυτό. Εξ άλλου ούτε κι εμένα μ' αρέσουν αυτές οι συναντήσεις.
Αλλά δεν απαντάς στα ερωτήματά μου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αγαπητέ Παναγιώτη, είναι λάθος σου να επιχειρηματολογείς χωρίς να διαβάζεις πρώτα τις δημοσιεύσεις των άλλων.
Όλοι (ακόμη κι ο Χρήστος) έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο που χειρίζονται κάποιοι Ιεράρχες το διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς. Οι δικές μου επιφυλάξεις βρίσκονται κυρίως στο ότι ο διάλογος γίνεται μόνο για λόγους εντυπώσεων και όχι μόνο δεν παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα, αλλά έχει και αρνητικά αποτελέσματα:
1. Επειδή σκανδαλίζει χωρίς λόγο το πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας
2. Επειδή κρατάει τους ετερόδοξους μακριά από την αληθινή πίστη, αφού τους δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει δια του διαλόγου δυνατότητα σύγκλισης των "εκκλησιών" τους με την Εκκλησία, ενώ η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι να κατανοήσουν το για πιο λόγο πρέπει να εγκαταλείψουν τις πλάνες τους και ν' ασπαστούν την Ορθοδοξία.
Παρά τις επιφυλάξεις μας κανείς μας δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Εκκλησία και να καταφύγει σε σκοτεινά σχήματα, επειδή θεωρούν ότι είναι τα μόνα που υπερασπίζονται την Ορθοδοξία. Μην κάνεις άδικα τον κόπο να προσπαθείς να μας πείσεις γι αυτό και προπαντός προσπάθησε να μην προκαλείς με τη συμπεριφορά σου κάνοντας έτσι τον χώρο που ανήκεις ακόμη πιο απωθητικό για μας.
Παρ' όλα αυτά εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μείνεις μαζί μας και να συνεχίσουμε να συζητάμε, μήπως καταλάβεις κάποια στιγμή ότι δεν μπορεί να είμαστε όλοι τρελλοί κι αιρετικοί, κι ίσως υπάρχει αλήθεια σ' όλα αυτά που προσάπτουμε στις λεγόμενες "εκκλησίες" του παλιού εορτολογίου.
Επίσης παραπάνω εξήγησα, γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τη φράση "αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού", δίνοντας της νόημα που δεν έχει.
Όλοι (ακόμη κι ο Χρήστος) έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο που χειρίζονται κάποιοι Ιεράρχες το διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς. Οι δικές μου επιφυλάξεις βρίσκονται κυρίως στο ότι ο διάλογος γίνεται μόνο για λόγους εντυπώσεων και όχι μόνο δεν παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα, αλλά έχει και αρνητικά αποτελέσματα:
1. Επειδή σκανδαλίζει χωρίς λόγο το πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας
2. Επειδή κρατάει τους ετερόδοξους μακριά από την αληθινή πίστη, αφού τους δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει δια του διαλόγου δυνατότητα σύγκλισης των "εκκλησιών" τους με την Εκκλησία, ενώ η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι να κατανοήσουν το για πιο λόγο πρέπει να εγκαταλείψουν τις πλάνες τους και ν' ασπαστούν την Ορθοδοξία.
Παρά τις επιφυλάξεις μας κανείς μας δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Εκκλησία και να καταφύγει σε σκοτεινά σχήματα, επειδή θεωρούν ότι είναι τα μόνα που υπερασπίζονται την Ορθοδοξία. Μην κάνεις άδικα τον κόπο να προσπαθείς να μας πείσεις γι αυτό και προπαντός προσπάθησε να μην προκαλείς με τη συμπεριφορά σου κάνοντας έτσι τον χώρο που ανήκεις ακόμη πιο απωθητικό για μας.
Παρ' όλα αυτά εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μείνεις μαζί μας και να συνεχίσουμε να συζητάμε, μήπως καταλάβεις κάποια στιγμή ότι δεν μπορεί να είμαστε όλοι τρελλοί κι αιρετικοί, κι ίσως υπάρχει αλήθεια σ' όλα αυτά που προσάπτουμε στις λεγόμενες "εκκλησίες" του παλιού εορτολογίου.
Επίσης παραπάνω εξήγησα, γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τη φράση "αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού", δίνοντας της νόημα που δεν έχει.
θα σου απαντησω.aposal έγραψε:Κανείς δεν φοβάται τον έλεγχο. Ούτε αναφέρθηκα ποτέ σ' αυτό. Εξ άλλου ούτε κι εμένα μ' αρέσουν αυτές οι συναντήσεις.
Ρε Παναγιώτη (pan) αφού εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι του πατρίου ημερολογίου υποστηρίζετε ότι η Εκκλησία μας είναι αιρετική και ως τέτοιους αποκαλείτε τους Ιεράρχες μας (γι' αυτό άλλωστε αποσχιστήκατε) γιατί ενδιαφέρεστε αν προσκυνούν τον Πάπα και αν κάνουν συλλείτουργα;
πρωτον : δεν αποσχιστήκαμε εμεις αλλα εσεις = εκει που ήταν ολα καλα ξήπνησαν χωρις ιδοποιιση με 13 ημέρες μπροστα.
δευτερον : σαν σχησμα που ειστε θελουμε την επιστροφη σας = κατα τους λογους των Αγίων Πατέρων μας (νεο-παλιο)
τρίτον : αυτο δεν ειναι αναγκη να μας το πεις εννοήτε = χριάζετε και προσπαθεια απο εσας
αυτο δεν το σχολιάζω = αφυνω αλλους να σχολιάσουν
σε ποιο κοζμο ζεις; δεν έγιναν; δεν γίνοντε; θα μας τρελανης τελειος;
και αυτο, αστο το θεμα με τους παλεοημερολογιτες και κοιτα να διορθόνουμε την κακοδοξια μερικόν, ολοι μαζι, γιατι αυτο ειναι το θεμα μας . Φωνη λαου οργη Θεου.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ουδέν σχόλιον.
αφού δεν σχολιάζης απαντησε μου μονο σε αυτο : το Πάσχα γιατι δεν πηράξαν την ημερομηνια;aposal έγραψε:Ουδέν σχόλιον.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παναγιώτη θα σου απαντήσω εγώ. Αυτό το θέμα αφορά το "διάλογο" Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών που έγινε στην Κύπρο και όχι το παλιό εορτολόγιο. Αν θέλεις ξαναβάλε την απορία σου στο αντίστοιχο θέμα και θα σου απαντήσω.
Διότι για το πότε θα εορτάζεται έχει καθοριστεί από την Α' Οικουμενική Σύνοδο. Φυσικά ο καθορισμός δεν έχει καμμία σχέση με ημερολόγια, διότι εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο της Εαρινής Ισημερίας.pan έγραψε:αφού δεν σχολιάζης απαντησε μου μονο σε αυτο : το Πάσχα γιατι δεν πηράξαν την ημερομηνια;aposal έγραψε:Ουδέν σχόλιον.