Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

filotas έγραψε:Ο Θείος Έρωτας μπορεί ν΄αντικαταστήσει το σαρκικό έρωτα, όταν αυτός είναι καταστροφικός. Όποιος, λοιπόν, ανακαλύπτει ότι ο σαρκικός έρωτας τον οδηγεί στον πνευματικό θάνατο, δεν έχει άλλο δρόμο απ΄το να καταφύγει στο Θείο Έρωτα για να γιατρευτεί.
Εύγε αδελφέ μου!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από relis »

Αδελφή Melpomeni,
νομίζω ότι υπάρχει μία αντίφαση σε αυτό που έγραψες :
"υπαρχουν και ομοφυλοφιλοι που σηκωνουν με γενναιοτητα
το σταυρο της σεξουαλικης αποχης"
διότι νομίζω ότι όπως ο κλέφτης όταν σταματά την αμαρτία του,
δεν είναι πλέον κλέφτης,
έτσι και ο ομοφυλόφιλος όταν απέχει από την αμαρτία του,
δεν είναι πλέον ομοφυλόφιλος.

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !!!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Melpomeni έγραψε:Κοντα στο Χριστο δεν υπαρχει μοναξια.
.
Τότε εσύ γιατί παντρεύτηκες ? δεν άντεχες μόνη σου να αγωνισθείς για Τον Χριστό ? ήθελες μια αγκαλιά ? γιατί ? ήθελες συντροφιά ? Γιατί ?
Αφού κοντά στον Χριστό δεν υπάρχει μοναξιά , τότε παράτησε τον άντρα σου και τα παιδιά σου και κλείσου σε ένα καλύβι πάνω σε ένα βουνό να μη βλέπεις άνθρωπο
Αν έχεις τα κότσια να το κάνεις τότε έλα ξανά μίλα μου και απαίτησε από τους συνανθρώπους σου να μένουν μόνοι όταν εσύ η ίδια δεν το τολμάς
Καλή Σαρακοστή
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

θα πω κάτι γιά το θέμα που ισχύει. Ο γέροντας Παϊσιος είπε αυτά στον νεαρό με την έννοια κάνε εσύ ότι μπορείς και αυτό που σου λείπει θα το αναπληρώσει ο Θεός, και αυτό ισχύει. Όταν ο οποιοσδήποτε άνθρωπος ξεκινήσει πνευματικό αγώνα ο Θεός τον βοηθάει δεν το αφήνει μόνο του, αν και μερικές φορές ο άνθρωπος νομίζει ότι όντως είναι μόνος του επειδή δεν νοιώθουμε την παρουσία του Θεού άμεσα στην ζωή μας.
Στον άνθρωπο που δίνει φιλότιμα και ειλικρινά τον αγώνα του πολλές φορές ο Θεός σε χρόνο που αυτός κρίνει του δίνει και απάθεια γιά μεγάλο διάστημα και τον στηρίζει, μετά μπορεί να τραβηχτεί γιά λίγο να δεί το αποτέλεσμα κατά πόσον ο άνθρωπος θα συνεχίσει μόνος του και μέχρι που θα φτάσει, να δει δηλαδή την πρόοδό του. Αυτό εννοούσε ο γέροντας ο Χριστός και η Παναγία δίνουν και απάθεια με ειρήνη και ψυχική γαλήνη, το θέμα είναι να δίνει ο καθένας τον αγώνα του και να μην το εγκαταλείψει.
Το πρόβλημα με τον εν λόγω "χώρο" είναι ότι οι περισσότεροι σε μεγάλα ποσοστά είναι αδιάφοροι γιά την Εκκλησία και γιά το τί λέει και πολλοί αδιάφοροι τελείως γιά τον Χριστό, στο εξωτερικό δε υπάρχει και κίνηση υπέρ του Σατανά με χλευασμό του Χριστού και των χριστιανικών "συμβόλων", σε πάρτυ εκδηλώσεις. Σε pride parade φτάσαν στο σημείο στην Αμερική, στο Σαν Φραντζίσκο ή στο Σικάγο δεν θυμάμαι πριν από χρόνια να έχουν κάνει ένα σταυρό με "εσταυρωμένο" ένα τραβεστί και οι υπόλοιποι από κάτω να χλευάζουν. Λεσβίες και ομοφυλόφιλοι να κάνουν σε εκδηλώσεις όλοι το σήμα των σατανιστών το el cronado, μόνιμο φαινόμενο είναι ομοφυλόφιλοι άνδρες να ντύνονται καλόγριες που να κάνουν ερωτικές χειρονομίες σε άλλους άνδρες.
Δηλαδή η πλειοψηφία όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται γιά τον Χριστό αλλά έχει προσχωρήσει μαζικά έμμεσα ή άμεσα στον Σατανισμό, και αυτό δεν είναι δική μου διαπίστωση μπορούν να το επιβεβαιώσουν και άλλοι που τυχόν γνωρίζουν. Δηλαδή εντάξει κάποιος έχει γιά διάφορους λόγους αυτήν την "ροπή" όλοι μας έχουμε κάποιο πάθος είτε πορνικό είτε φιλαργυρία είτε υποκρισία και άλλα, το θέμα είναι όμως να κάνουμε αγώνα να διορθωθούμε και όχι να βρίσκουμε δικαιολογίες γιά να συνεχίζουμε, θα μου πει κάποιος ότι είναι δύσκολο, ο ίδιος ο Χριστός όμως μας έχει πεί ότι στενή και τεθλιμένη η οδός η απάγουσα εις σωτηρίαν, και ευρεία η απάγουσα είς απώλειαν, δεν έχουμε πολλές επιλογές δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο δύο ή με τον Χριστό ή με τον Σατανά, αποφασίζουμε και προχωράμε.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εχετε στείλει ουκ ολίγους ανθρώπους στα ψυχιατρεία και στα αντικαταθλιπτικά
Δεν θα το πετύχετε αυτό με μένα πάντως :wink:

Αν νομίζετε πως ομοφυλοφιλία είναι τα βλακώδες gay parade και άλλες τέτοιες ανοησίες τότε είστε εντελώς αλλού
Οι ομοφυλόφιλοι είναι πολύ πιο κοντά σας από όσο νομίζετε
Πολύ πιο μέσα στα σπίτια σας και στις οικογένειές σας απ΄όσο μπορεί να φαντάζεστε
Πολύ πιο κοντά στον εργασιακό σας χώρο από όσο νομίζετε
Και πολύ πιο κοντά στην Εκκλησία από όσο νομίζετε

Δεν φταίτε όμως εσείς , διότι τα συμπεράσματα τα βγάζετε μέσα από τα "πρότυπα" που προβάλουν τα ΜΜΕ
Τα πρότυπα μιας "ασύδοτης" ζωής , πνιγμένη στα χάχανα και στο σεξ
Μια εικόνα πολύ μακριά από την πραγματικότητα

Ρελις είπες
Λάθος
Με την λογική αυτή ο Ετεροφυλόφιλος όταν απέχει από το σεξ δεν είναι πια ετεροφυλόφιλος ?
Καταργείς την ιδιότητα της ψυχοσύνθεσης και της εσωτερικής έκφρασης ενός ανθρώπου και την ταυτίζεις μόνο με την σεξουαλική πράξη ?

Ο Ομοφυλόφιλος είναι πάντα ομοφυλόφιλος ψυχολογικά συναισθηματικά
Ακόμα και αν μείνει παρθένος για όλη του τη ζωή , όταν οι πειρασμοί , ή κατεύθυνσή του , η ψυχολογική , ή συναισθηματική , είναι προς το ίδιο φύλο

Είτε μιλάμε για Γυναίκα ομοφυλόφιλη είτε για άντρα
Καλή Σαρακοστή
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

lovethink έγραψε:Ο Ομοφυλόφιλος είναι πάντα ομοφυλόφιλος ψυχολογικά συναισθηματικά
Ακόμα και αν μείνει παρθένος για όλη του τη ζωή , όταν οι πειρασμοί , ή κατεύθυνσή του , η ψυχολογική , ή συναισθηματική , είναι προς το ίδιο φύλο

Δηλαδή ο Χριστός θα δεί μόνο τις σκέψεις και τους πειρασμούς ότι είναι σε μία άλφα κατεύθυνση και με βάση αυτή θα κρίνει! Νομίζω ότι όχι τον αγώνα θα δεί και με βάση αυτόν θα κρίνει και θα στεφανώσει τον άνθρωπο.
Αν σε δικαιώσει ο Χριστός τί σε νοιάζει τί θα πουν οι άνθρωποι, δεν παν να λένε ότι θέλουν, ο Χριστός τί θα πεί έχει σημασία. Στην δουλειά μου υπάρχει κοπέλλα που είναι λεσβία και το κρύβει από εμένα και άλλους, εγώ το γνωρίζω όμως της μιλάω την βοηθάω και την εκτιμώ σαν άνθρωπο, έχει καλή ψυχή και είναι ειλικρινής αν στο μέλλον μου ζητήσει να την βοηθήσω και μπορώ θα το κάνω ευχαρίστως όμως την σέβομαι και δεν την πιέζω, αυτά γίνονται αυτόβουλα με ελεύθερη επιλογή και απόφαση ώστε να έχουν και αποτέλεσμα. Εγώ έτσι το αντιμετωπίζω σε προσωπικό επίπεδο χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ, αλλά τον κάθε άνθρωπο τον βλέπω σαν ξεχωριστή προσωπικότητα με τα χαρακτηριστικά που έχει.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Θωμά είσαι καλός άνθρωπος για αυτό τα λες αυτά και συμφωνώ μαζί σου
Είπες ότι έχει καλή ψυχή και την εκτιμάς σαν άνθρωπο
Επιβεβαιώνεις αυτά που είπα πριν
Πως το να είναι κάποιος ή κάποια ομοφυλόφιλος/η δεν σημαίνει αυτόματα ότι ακολουθεί ένα τρόπο ζωής ταυτόσημο με την ασυδοσία
Καλή Σαρακοστή
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

lovethink έγραψε:Εχετε στείλει ουκ ολίγους ανθρώπους στα ψυχιατρεία και στα αντικαταθλιπτικά
Δεν θα το πετύχετε αυτό με μένα πάντως :wink:

Αν νομίζετε πως ομοφυλοφιλία είναι τα βλακώδες gay parade και άλλες τέτοιες ανοησίες τότε είστε εντελώς αλλού
Οι ομοφυλόφιλοι είναι πολύ πιο κοντά σας από όσο νομίζετε
Πολύ πιο μέσα στα σπίτια σας και στις οικογένειές σας απ΄όσο μπορεί να φαντάζεστε
Πολύ πιο κοντά στον εργασιακό σας χώρο από όσο νομίζετε
Και πολύ πιο κοντά στην Εκκλησία από όσο νομίζετε

Δεν φταίτε όμως εσείς , διότι τα συμπεράσματα τα βγάζετε μέσα από τα "πρότυπα" που προβάλουν τα ΜΜΕ
Τα πρότυπα μιας "ασύδοτης" ζωής , πνιγμένη στα χάχανα και στο σεξ
Μια εικόνα πολύ μακριά από την πραγματικότητα

Ρελις είπες
Λάθος
Με την λογική αυτή ο Ετεροφυλόφιλος όταν απέχει από το σεξ δεν είναι πια ετεροφυλόφιλος ?
Καταργείς την ιδιότητα της ψυχοσύνθεσης και της εσωτερικής έκφρασης ενός ανθρώπου και την ταυτίζεις μόνο με την σεξουαλική πράξη ?

Ο Ομοφυλόφιλος είναι πάντα ομοφυλόφιλος ψυχολογικά συναισθηματικά

Αυτό που κατάλαβα σύμφωνα νε τα λεγόμενά σου αδελφέ είναι ότι δυο πλευρές τελικά φταίνε για τη μοναξιά και τη δυστυχία των (καλών και ευαίσθητων) ομοφυλόφιλων: Ο Θεός πρώτα που τους έκανε ευαίσθητους και "φάλτσους" σεξουαλικά, και εμείς οι πουριτανοί υποκριτές που δεν τους καταλαβαίνουμε! Ντροπή μας!!! :oops: :oops: :oops: :oops:
(διαμαρτύρομαι δεν ειρωνεύομαι, διόρθωσέ με αν δεν κατάλαβα καλά)
ΥΓ δεν θέλω να υπερασπιστώ την αδελφή Μελπομένη, αλλά ο τρόπος που εκφράστηκες σε μια γυναίκα και γωνιζόμενη απ' ότι φαίνεται σε πολλά επίπεδα, χτυπάει άσχημα :oops: Με αγάπη και ευχαριστώ για το διάλογο, με προβλημάτησες :)
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

Επίσης συμφωνώ μαζί σου ότι ο ομοφυλόφιλος δεν είναι κατ' ανάγκη κακός άνθρωπος, μάλλον περισσότερες πιθανότητες να είναι καλός έχει. Γνωρίζω αρκετούς που είναι αξιοπρεπέστατοι και άνδρες στο λόγο τους , όπως και "άντρακλες" που δεν είναι άνδρες..
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lazarr έγραψε: Ο Θεός πρώτα που τους έκανε ευαίσθητους και "φάλτσους" σεξουαλικά
και εμείς οι πουριτανοί υποκριτές που δεν τους καταλαβαίνουμε!

ΥΓ δεν θέλω να υπερασπιστώ την αδελφή Μελπομένη, αλλά ο τρόπος που εκφράστηκες σε μια γυναίκα και γωνιζόμενη απ' ότι φαίνεται σε πολλά επίπεδα, χτυπάει άσχημα :oops: Με αγάπη και ευχαριστώ για το διάλογο, με προβλημάτησες :)
Δεν είναι όλοι οι ομοφυλόφιλοι ευαίσθητοι , ούτε όλοι οι ετεροφυλόφιλοι ευαίσθητοι
Δεν αποτελεί η ευαισθησία προνόμιο κάποιας ομάδας
Οτι είναι άνθρωποι πολύ πιο πονεμένοι στα νεανικά τους χρόνια από άλλους είναι απόλυτα βέβαιο
Διότι μεγαλώνουν προσπαθώντας να αγαπήσουν ένα Θεό που όλοι τους λένε ότι θα τους κάψει και θα τους στείλει στη κόλαση αν δεν αλλάξουν αυτό που οι ίδιοι δεν επέλεξαν να είναι
Οσο για το "φάλτσους σεξουαλικά" ομοφυλοφιλία δεν είναι μόνο το σεξουαλικό κομμάτι
Οπως και ανάμεσα σε ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι δεν είναι μόνο το σεξουαλικό κομμάτι η αιτία που κάνουν παρέα

Ο Θεός έχει τους δικούς του λόγους και δεν μας πέφτει λόγος για ποιό λόγο άλλος είναι έτσι και άλλος αλλιώς
Απλά η ομοφυλοφιλία υπάρχει και στη φύση
Αυτό σημαίνει ότι όλοι στη παρούσα φάση της φθαρτής μας ζωής είμαστε μέρος τον νόμων της φύσης , ακόμα και των παράλογων στα μάτια μας νόμων που λειτουργούν ως έχει για κάποιο αδιευκρίνηστο σκοπό
Ο Θεός είναι η απόλυτη Αγάπη ο Απόλυτος Ερωτας που όποιος βιώσει τον Ερωτα Θεού Αγνό Ερωτα Αγάπης και Φωτός στη καρδιά του είναι βέβαιο πως θα θέλει τον σύντροφό του δίπλα μόνο για να γευτεί και αυτός την χαρά Του Θεού , και όχι για να ικανοποιήσει φθαρτές περαστικές γήινες ανάγκες του οργανισμού
Ο Θεός επιτρέπει , δεν δημιουργεί το λάθος
Οσο για το "πουριτανοί υποκριτές" δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί τον συνάνθρωπό του
Αλλά είναι υποχρεωμένος όμως να μην τον κοροιδεύει να μην τον κατηγορεί να μην τον προσβάλει κτλπ

Οσο αφορά την "Μελπομένη" δεν εκδράστηκα άσχημα , και η ερώτηση ισχύει
Αν όποιος γνωρίσει Τον Χριστό δεν έχει ανάγκη από συντροφιά τότε γιατί κάνουμε σχέσεις
Διότι μου έχει ξανατύχει παντρεμένος άνθρωπος να μου κάνει κύρηγμα ότι ο δρόμος Του Θεού είναι μοναχικός
Καλή Σαρακοστή
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”