Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Καπου, σε ενα σχετικο θεμα, ο κος Νικος (filotas) ειχε γραψει το εξης (για το θεμα του χαραγματος):

Οι αντιχριστολογούντες βλέπουν την Εκκλησία και το λόγο του Θεού ως σύνολο κανόνων κι όποιος τους παραβεί καίγεται (Δυτική αντίληψη), οι "Χριστολογούντες" βλέπουν τον Θεό ως Ουράνιο Πατέρα με άπειρη Αγάπη (Ορθόδοξη αντίληψη), που δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί σε τύπους όπως είναι το σφράγισμα και άλλα παρόμοια. Κανένα κοινό σημείο συνάντησης.

θα μπορουσατε να το εξηγησετε καλυτερα γιατι γενικα εχω ενα προβληματισμο με τη δυτικη και ορθοδοξη αντιληψη ως προς το πως διακρινουμε πρακτικα τη μια απο την αλλη; ως προς το θεμα του χαραγματος για παραδειγμα, το να θεωρουμε οτι οποιος το παρει ειναι χαμενος ειναι λαθος; ή εννοειτε οτι το χαραγμα θα ειναι κατι ολοφανερο που θα συνδυαζεται με σαφη, συνειδητη και κατηγορηματικη αρνηση του Χριστου (ορθοδοξη αντιληψη) και οχι κρυμμενο σε μια καρτα ή σε ένα τσιπ που θα μπει στο δερμα, αφηνωντας περιθωρια διαφορων ερμηνειων;(δυτικη αντιληψη) (αν και για το υποδοριο τσιπ σε χερι ή μέτωπο δε νομιζω οτι μενουν πολλα περιθωρια παρερμηνειας)
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Θέλω να πω ότι, ο άνθρωπος πρώτα θ' αρνηθεί το Θεό με την ψυχή του κι ύστερα με το σώμα του. Για ν' αποδεχτεί κάποιος το χάραγμα θα πρέπει πρώτα να έχει αρνηθεί το Θεό ή να τον έχει βάλει σε δεύτερη θέση στη ζωή του. Πιστεύω ότι στην περίπτωση που κάποιος καταλάθος (κυρίως από άγνοια) ή παρά τη θέλησή του δεχτεί το χάραγμα, ο Θεός δεν θα τον κρίνει μόνο με βάση το γεγονός αυτό.

Όσο για τη διαφορά μεταξύ δυτικής και Ορθόδοξης αντίληψης, είναι ότι οι ακολουθούντες τη δυτική αντίληψη πιστεύουν ότι θα σωθούμε μόνο με βάση τα έργα μας, ενώ η Ορθόδοξη αντίληψη είναι ότι η βάση της σωτηρίας μας είναι η "πίστις δι αγάπης ενεργουμένη" (Γαλατ. 5, 6).
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

filotas έγραψε:Θέλω να πω ότι, ο άνθρωπος πρώτα θ' αρνηθεί το Θεό με την ψυχή του κι ύστερα με το σώμα του. Για ν' αποδεχτεί κάποιος το χάραγμα θα πρέπει πρώτα να έχει αρνηθεί το Θεό ή να τον έχει βάλει σε δεύτερη θέση στη ζωή του. Πιστεύω ότι στην περίπτωση που κάποιος καταλάθος (κυρίως από άγνοια) ή παρά τη θέλησή του δεχτεί το χάραγμα, ο Θεός δεν θα τον κρίνει μόνο με βάση το γεγονός αυτό.

Όσο για τη διαφορά μεταξύ δυτικής και Ορθόδοξης αντίληψης, είναι ότι οι ακολουθούντες τη δυτική αντίληψη πιστεύουν ότι θα σωθούμε μόνο με βάση τα έργα μας, ενώ η Ορθόδοξη αντίληψη είναι ότι η βάση της σωτηρίας μας είναι η "πίστις δι αγάπης ενεργουμένη" (Γαλατ. 5, 6).
Σωστό αλλά εκεί που λες "κατά λάθος (κυρίως από άγνοια) ή παρά τη θέλησή του" δεν συμφωνώ, και το αιτιολογώ.
Αν διαβάσεις τους πατέρες και κάποιους πνευματικούς γέροντες λένε ότι κανείς δεν θα σφραγιστεί παρά την θέλησή του, με το στανιό που λέει ο πολύς κόσμος, κατά λάθος πάλι δεν υπάρχει γιατί θα γίνεται χαμός με το όλο θέμα δεν θα περάσει στα ψιλά αν και πολλοί θα το ήθελαν. Άρα η μόνη περίπτωση που μας μένει είναι η άγνοια, αλλά και αυτή ελέγχεται διότι άγνοια δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αδιαφορία, η αδιαφορία όμως ελέγχεται διότι είναι δείγμα απιστίας γιατί πιστός και αδιάφορος δεν γίνεται, άρα και εδώ όποιος σφραγιστεί από "άγνοια" είναι απόλυτα υπεύθυνος και δίκαια θα καταδικαστεί.
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται και μάλιστα χλευάζονται από τους αδιάφορους, τί είναι τα κορόιδα της υπόθεσης;
Μη ηθελημένη άγνοια στις ημέρες μας δεν υπάρχει αλλά ηθελημένη άγνοια γιά να περνάνε καλά και να μην σκοτίζουν το μυαλουδάκι τους.
Άβαταρ μέλους
trisathlios
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από trisathlios »

Χαίρετε εν κυρίω,

Φακελωμένοι είμαστε όλοι μας εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Όλοι έχουμε κινητά, όλοι έχουμε Internet, όλοι έχουμε πιστωτικές κάρτες, όλοι έχουμε τηλεκάρτες.
Συνεπώς είμαστε ΗΔΗ αρραβωνιασμένοι με το ΘΗΡΙΟ, δυστυχώς.
Ποιός απο εμάς δεν χρησιμοποιεί το κινητό και το Internet κάθε μέρα ;
Η μήπως να αναφερθώ στο Facebook ? Η ακόμα και σε αυτό το Forum.
Γενικά εφόσον χρησιμοποιούμε τεχνολογίες ιστού , ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ! και φαίνονται ακριβώς τα ΠΑΝΤΑ.

Πιστεύω άλλη μια κάρτα δεν είναι κακό.
Ειδικά όσον αφορά την κάρτα του πολίτη και οτιδήποτε διευκολύνει από το χαοτικό γραφειοκρατικό σύστημα -ειδικά της ελλάδος- , είναι καλό !
Μακάρι να ήταν μηχανογραφημένη εδώ και πολλά χρόνια. Θα είχαμε γλυτώσει έεεναααα σωρό ταλαιπωρία.

Συνεπώς ας ξεκινήσουμε την κουβέντα μας , με το σκεπτικό πώς ήδη την έχουμε πατήσει.

Θυμηθείτε. Το παιχνίδι αλλού είναι !
Όταν θα θελήσουν να μας εμφυτεύσουν ενεργό έξυπνο κύκλωμα τύπου RFID στο σώμα μας.
Εκεί ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ !
Φαντασία είναι μία εξαπάτησις των οφθαλμών, όταν το μυαλό κοιμάται. Φαντασία είναι μία παρασάλευσις του νου, ενώ το σώμα είναι ξύπνιο. Φαντασία είναι ένα θέαμα πού δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.
eikonikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από eikonikos »

Ο γέροντας Παΐσιος είχε πει ότι πρώτα θα μας μοιράσουν κάρτες και μετά θα μας πουν:
ο ένας πήρε την κάρτα του άλλου και του έκλεψε τα χρήματα
και θα μας πείσουν ότι ο κωδικός της κάρτας πρέπει να μπει στο χέρι μας.
Θα το διαφημίζουν σαν να είναι μια νέα τεχνολογία με λεϊζερ.
Φυσικά αυτά υπάρχουν εδώ και χρόνια.
Επίσης είπε ότι θα μας τα φέρουν οι Ευρωπαίοι και θα μας το ζητήσουν ευγενικά.
Η δική μου άποψη είναι η εξής:
Ο κωδικός bar code είναι ένας αριθμός. Αυτός ο αριθμός συμβολίζεται με γραμμές,
Όταν το κομπιούτερ διαβάζει τον αριθμό συνδέεται σε μια βάση δεδομένων που περιέχει
όλα τα στοιχεία του προϊόντος, Πχ έστω ο αριθμός είναι 354647871 αυτό αντιστοιχεί στο
βιβλίο Φυσική του συγγραφέα Παπαδόπουλου Ιωάννη εκδόσεις παπυρος 2002
και εχει 467 σελίδες.
Αυτό γίνεται πολλά χρόνια στα προϊόντα για να δοκιμαστεί
και να ωριμάσει αυτό το σύστημα και να τελειοποιηθεί σταδιακά.
Δηλαδή μετά και οι άνθρωποι θα έχουν έναν αριθμό και όταν τον βάζουμε στον υπολογιστή
θα υπάρχει βάση δεδομένων και μέσα θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία του ανθρώπου.
Θα βρίσκει τα στοιχεία από το κινητό τους και χάρτες που βρίσκεται τώρα, από τις αποδείξεις τι έφαγε, τι ψώνισε
και τα πάντα μέσα από το σύστημα.
Οπότε αν ένας τρομοκράτης θέλει να χτυπήσει ένα θύμα, θα κάνει μια αναζήτηση με τον αριθμό του ανθρώπου στόχου
και θα μαθαίνει τα πάντα.
Και οι εταιρίες θα βρίσκουν τις συνήθειες πελατών
Οι εταιρίες πληροφοριών θα συγκεντρώνουν τα στοιχεία και έναντι αμοιβής θα τα πουλούν σε άλλες εταιρίες.
Και όποιος έχει πρόσβαση στα στοιχεία θα τα διαχειρίζεται όπως θέλει.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Νομίζω ότι επανερχόμαστε στα ίδια και στα ίδια. Για μένα σημασία ΔΕΝ έχει τι νομίζει ο καθένας μας, αλλά η υπακοή στη θέση που θα πάρει η Εκκλησία μας. Μέχρι τότε υπομονή, και κοντά σ' αυτήν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Καλημέρα αδέλφια !παντώς απο οτι βλέπω την κάρτα σχεδον ολοι θα την πάρουνε αλλα ειναι σωστό αφου θα έχει αριθμό μπαρκοουντ ?και θα πατησουμε το δαχτυλο μας το δεξί πανω της και θα είναι και η φατσα μας μπροστά και απο πίσω ο αριθμός του αντιχρίστου?εχω μπερδευτεί παντελως και δεν ξέρω τι να κάνω ισως μετα θα μας πούνε βάλτε τον αριθμό πανω σας με αορατο τατουαζ στο χέρι αφου η κάρτα χάνετε.και καπου λεει το θηρίο πληγώθηκε αλλα μετα γιατρεύτικε και όλοι θαυμασαν..ισως τωρα με όλα αυτα τα προγραματα και τα λεφτα που θα έρθουν ολοι δεν θα θαυμασουν ?
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Γιώργο θα κάνεις ό,τι σου πει ο πνευματικός σου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
trisathlios
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από trisathlios »

Χαίρε αδερφέ εικονικέ,

Σε αυτά που έχει πει ο Πάτερ Παίσιος δεν χωράει καμμιά αμφιβολία.
Ενοείτε ότι είναι έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα είπε.

Να μου όμως που είμαστε ήδη σε κατάσταση που την έχουμε πατήσει όλοι.
Ακόμα και εσυ χρησιμοποιείς ιστό !
Ξέρουν την συνήθεια σου επομένως ότι σου αρέσει αυτο το Forum.

Τα πράγματα απο εκεί και πέρα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφεις.
Μην φοβίζουμε τσάμπα (έως ένα σημείο) τους συνακροατές μας.

Στις βάσεις δεδομένων που φιλοξενούν πράγματα ανθρώπων δέν έχει πρόσβαση χωρίς διαπιστευτήρια ο οποιοσδήποτε ! Προς θεού.

Κλείνοντας θα ξαναπώ το εξής. Πράτουμε πολύ ορθά που το σκαλίζουμαι το θέμα ! Σε αυτό δεν χωράει καμμιά αμφιβολία.
Θα πούμε όμως το ΟΧΙ, κάποτε όταν έρθει εκείνη η στιγμή ; Ότνα θα μας πούνε. Παλικάρια πρέπει να σας τοποθετήσουμε ενα τόσοοοο δα πολύ ωραίο και
μικρό τσιπάκι για λόγους ασφάλειας.
Η μήπως θα πούμε όπως είπαμε και έως στιγμής:
1) Ωραίο το Internet. Θα βάλω και εγώ σπίτι μου.
2) Ωραίο το Facebook. Θα εγγραφώ και εγώ.
3) Ωραίο το κινητό. Θα πάρω τρία. Ενα Cosmote. Ενα Wind καρτοκινητό. Και ένα Vodafone για να πιάνω σήμα στο χωριό μου.

Δεν αξίζει να το αναλύουμε πολλάκις. Προσευχή θέλει το πράγμα και απο εκει και πέρα να μας φωτήσει ο θεός να ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ.
Διότι έως τώρα είμαστε ήδη μείον. Κυρίως εγώ.

Και φυσικά όπως λέει και ο αδερφός aposal , ακούμε ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ.

Να είστε καλά.
Σας χαιρετώ.
Φαντασία είναι μία εξαπάτησις των οφθαλμών, όταν το μυαλό κοιμάται. Φαντασία είναι μία παρασάλευσις του νου, ενώ το σώμα είναι ξύπνιο. Φαντασία είναι ένα θέαμα πού δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχει μεγάλη σημασία, στις περιόδους σύγχυσης όπως αυτή που διανύουμε, να ΜΗΝ κάνουμε τους κεφαλιού μας, αλλά να συμβουλευόμαστε τακτικά τον πνευματικό μας, ιδιαίτερα σε τόσο σημαντικά θέματα.
Όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος. Το ίδιο θα πάθει όποιος κάνει αγώνα μακριά από την Εκκλησία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”