aposal έγραψε:
Αδελφοί μου avvas και Μάνο (lovethink) θα διαφωνήσω.....
Επομένως έχουμε μία συνειδητή ενέργεια εναντίον του Χριστιανισμού.
Tότε γιατί με αποκαλείς "αδερφό" ; αφού θεωρείς πως συνειδητά στράφηκα εναντίον του Χριστιανισμού πως με αποκαλείς "αδελφό" ;
Με ενοχλεί αυτή σου η ευκολία να κατατάσεις ανθρώπους και καταστάσεις
Είναι απαράδεκτο δηλαδή να θεωρείς πως κάποιος ( που δεν γνωρίζεις ) συνειδητά έκανε μια κίνηση εναντίον του Χριστιανισμού
[/quote]
aposal έγραψε:
Σ' εμάς όλοι οι γάμοι γινόντουσαν θρησκευτικά και μετά θεσπίστηκαν ο πολιτικός γάμος και το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβίωσης.
Kαι τι σε πειράζει ; να σε πείραζε αν απαγόρευαν τον θρησκευτικό γάμο ,δεν έχει το ελεύθερο δικαίωμα ο καθένας να αποφασίζει πως θέλει να παντρευτεί και αν θέλει ;
aposal έγραψε:
Με το να είναι η μοιχεία αξιόποινη πράξη, μια μειοψηφία ανθρώπων που ήθελαν να μοιχεύσουν δεν το έκαναν, έστω από φόβο, αλλά έτσι δεν έπεσαν στη συγκεκριμένη - βαριά - αμαρτία.
Λες ; Εγώ από την άλλη δεν θα ήθελα "από φόβο" να μην φάω το κέρατο
Τι να το κάνω από "φόβο" να σε κρατάω κοντά μου ; εγώ θέλω το έτερον μου ήμιση να είναι κοντά μου επειδή με αγαπά και με ποθεί .Αν δεν με αγαπά και δεν με ποθεί με απατήσει δεν με απατήσει το ίδιο μου κάνει .Και αν υπάρχει αγάπη ακόμα και αν με απατήσει για αυτό υπάρχει η συγχώρεση και η κατανόηση
Ιράν δεν είμαστε για να κρεμάμε τους ανθρώπους
aposal έγραψε:
Η κατάργση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης δείχνει, κατ' εμέ, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ, τα αντεθνικά συναισθήματα του ΓΑΠ.
Γιατί επικεντρώνεις στο πρόσωπο και όχι στην παράταξη ; τι θα πει ΓΑΠ ; Και τι σημαίνει "αντεθνικά" και τι "εθνικά" ; Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε έναν Καραμανλή που όταν ο Ομπάμα αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία έσκυψε το κεφάλι , και σε ένα Παπανδρέου ( αδοκίμαστο )
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν τα αναφέρω γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν ποτέ
aposal έγραψε:
Ακόμη δεν είδαμε τίποτε. Για όσους αμφιβάλλουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει (μιλάω πάντοτε σε πνευματικό/εθνικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό/οικονομικό) εύχομαι να έχουν δίκιο.
Δεν μου αρέσει να είμαι οιωνός κακών .Περιμένω και θετικά να δω και αρνητικά όπως με όλες τις κυβερνήσεις .Στο τέλος θα γίνει το ζύγισμα και την επόμενη φορά μπορεί να γίνει όλος ο χάρτης πάλι μπλε
aposal έγραψε:
ΥΓ: Η απάλειψη της λέξης "Θρησκεύματος" από το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει, τελικά, αργότερα (για να μην υπάρχουν πολλές αντιδράσεις) και όχι απότομα, όπως αρχικά αποφασίστηκε.
Προσωπικά αν ήμουν γονιός μόνο από το σχολείο δεν θα περίμενα να μάθει στο παιδί μου θρησκευτικά