Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από lovethink »

aposal έγραψε:Διάβασα ότι απαλείφθηκε και ο όρος "εθνική" ως επιθετικός προσδιορισμός της Παιδείας μας.
Υπουργείο Παιδείας, κλπ
Δηλαδή η ΝΔ κατά τη γνώμη μας υποστήριξε την πατρίδα μας ; η εξωτερική πολιτική της Ντόρας τόσα χρόνια μας έκανε να λύσουμε το Μακεδονικό ή το Κυπριακό ή το ζήτημα της Θράκης ;
κατά την θητεία του Καραμανλή ο Ομπάμα δεν ήταν που αποκάλεσε μπροστά στον Πρωθουπουργό της χώρας μας τα Σκόπια "Μακεδονία" και αυτός ήταν σαν βρεγμένη πάπια ;( για να συνέβαινε αυτό σε κάνα Τούρκο πρωθυπουργό ....) ,Κατά την διάρκεια της ΝΔ δεν προσγειώθηκε ένα αεροπλάνο των Σκοπίων στην χώρα μας με αρχικά "Μακεδονία" ;
Εγώ πιστεύω πως όλα τα κόμματα τα ίδια χάλια είναι ,άλλο λιγότερο άλλο πιο πολύ
Δεν μπορώ όμως να φυλάω καραούλι έτοιμος να κατηγορήσω ότιδήποτε ακούσω ότι κάνει ένα κόμμα που πχ μπορεί να μην συμπαθώ
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Τον κακόμοιρο τον Γ.Α.Π., το τι έχει ακούσει δεν λέγεται, ακόμα δεν πρόλαβε να ορκιστεί!
Παιδιά θα με κάνετε να αρχίσω να τον υπερασπίζομαι, αν και δεν τον υποστηρίζω καθόλου! :smile:

Εν πάση περιπτώσει, συμφωνώ, άλλο πίστη και άλλο πολιτική.
Και αν η παιδεία γίνει πραγματικά ΔΩΡΕΑΝ και πραγματικά ΠΑΙΔΕΙΑ (με ό,τι περιέχει ο όρος παιδεία, πλήρως και απολύτως) και όχι αυτό το χάλι που είναι σήμερα, τότε ας λέγεται με όποιο όνομα το υπουργείο.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

avvas έγραψε:
aposal έγραψε:Αυτλό που λέω είναι πως ακόμη και ο φόβος της τιμωρίας μπορεί να είναι θετικός, αν μας αποτρέψει από την διάπραξη μιας σοβαρής αμαρτίας.
Αν αναφέρεσαι σε πρώτο ενικό πρόσωπο, σε μένα δλδ, τότε συμφωνούμε πως «ο φόβος φυλάει τα έρημα»

Αν όμως μου λές για έναν που ΔΕΝ ενδιαφέρεται για την πίστη, δεν τον νοιάζει ο Θεός, δεν ενδιαφέρεται για την σωτηρία του, είναι απόλυτο δικαίωμά του - και εγώ ΔΕΝ έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να του το στερήσω, ούτε να το φοβίσω, ούτε να τον «εκβιάσω., ούτε τίποτε - να είναι όσο αμαρτωλός θέλει να είναι. Μην σου πω πως για έναν που δεν ενδιαφέρεται για την σωτηρία του είναι και απάνθρωπο να του στερείς την μόνη χαρά που έχει στην ζωή του, δηλ. την αμαρτία. Έτσι και αλλοιώς αυτός ο άνθρωπος τίποτε άλλο δεν θα χαρεί μετά την έξοδό του. Να προσπαθούμε και μάλιστα με εξαναγκασμό να του στερήσουμε και την ηδονή της αμαρτίας δεν το βρίσκω σωστό. Αν ο Θεός δεν τον εμποδίζει ούτε εγώ θα τον εμποδίσω. Έκανε τις επιλογές του. Εν τη ελευθερία του. Και εγώ τις δικές μου. Όπως και ο καθένας. Ελεύθερα.
Τα ναρκωτικα γιατί του τα απαγορεύεις;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

aposal έγραψε: Αδελφοί μου avvas και Μάνο (lovethink) θα διαφωνήσω.....

Επομένως έχουμε μία συνειδητή ενέργεια εναντίον του Χριστιανισμού.
Tότε γιατί με αποκαλείς "αδερφό" ; αφού θεωρείς πως συνειδητά στράφηκα εναντίον του Χριστιανισμού πως με αποκαλείς "αδελφό" ;
Με ενοχλεί αυτή σου η ευκολία να κατατάσεις ανθρώπους και καταστάσεις
Είναι απαράδεκτο δηλαδή να θεωρείς πως κάποιος ( που δεν γνωρίζεις ) συνειδητά έκανε μια κίνηση εναντίον του Χριστιανισμού
[/quote]
aposal έγραψε: Σ' εμάς όλοι οι γάμοι γινόντουσαν θρησκευτικά και μετά θεσπίστηκαν ο πολιτικός γάμος και το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβίωσης.
Kαι τι σε πειράζει ; να σε πείραζε αν απαγόρευαν τον θρησκευτικό γάμο ,δεν έχει το ελεύθερο δικαίωμα ο καθένας να αποφασίζει πως θέλει να παντρευτεί και αν θέλει ;
aposal έγραψε:
Με το να είναι η μοιχεία αξιόποινη πράξη, μια μειοψηφία ανθρώπων που ήθελαν να μοιχεύσουν δεν το έκαναν, έστω από φόβο, αλλά έτσι δεν έπεσαν στη συγκεκριμένη - βαριά - αμαρτία.
Λες ; Εγώ από την άλλη δεν θα ήθελα "από φόβο" να μην φάω το κέρατο
Τι να το κάνω από "φόβο" να σε κρατάω κοντά μου ; εγώ θέλω το έτερον μου ήμιση να είναι κοντά μου επειδή με αγαπά και με ποθεί .Αν δεν με αγαπά και δεν με ποθεί με απατήσει δεν με απατήσει το ίδιο μου κάνει .Και αν υπάρχει αγάπη ακόμα και αν με απατήσει για αυτό υπάρχει η συγχώρεση και η κατανόηση
Ιράν δεν είμαστε για να κρεμάμε τους ανθρώπους
aposal έγραψε: Η κατάργση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης δείχνει, κατ' εμέ, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ, τα αντεθνικά συναισθήματα του ΓΑΠ.
Γιατί επικεντρώνεις στο πρόσωπο και όχι στην παράταξη ; τι θα πει ΓΑΠ ; Και τι σημαίνει "αντεθνικά" και τι "εθνικά" ; Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε έναν Καραμανλή που όταν ο Ομπάμα αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία έσκυψε το κεφάλι , και σε ένα Παπανδρέου ( αδοκίμαστο )
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν τα αναφέρω γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν ποτέ
aposal έγραψε: Ακόμη δεν είδαμε τίποτε. Για όσους αμφιβάλλουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει (μιλάω πάντοτε σε πνευματικό/εθνικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό/οικονομικό) εύχομαι να έχουν δίκιο.
Δεν μου αρέσει να είμαι οιωνός κακών .Περιμένω και θετικά να δω και αρνητικά όπως με όλες τις κυβερνήσεις .Στο τέλος θα γίνει το ζύγισμα και την επόμενη φορά μπορεί να γίνει όλος ο χάρτης πάλι μπλε

aposal έγραψε: ΥΓ: Η απάλειψη της λέξης "Θρησκεύματος" από το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει, τελικά, αργότερα (για να μην υπάρχουν πολλές αντιδράσεις) και όχι απότομα, όπως αρχικά αποφασίστηκε.
Προσωπικά αν ήμουν γονιός μόνο από το σχολείο δεν θα περίμενα να μάθει στο παιδί μου θρησκευτικά
Καλή Σαρακοστή
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

aposal έγραψε: Τα ναρκωτικα γιατί του τα απαγορεύεις;
δεν απαγορεύω σε κανέναν τίποτε.
άσε που η μισή Ελλάδα παίρνει ναρκωτικά .. ή κάνω λάθος;
παρά την απαγόρευση όποιος θέλει να πάρει παίρνει. σωστά;
άρα .. προς τι η απαγόρευση;

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

aposal έγραψε: Τα ναρκωτικα γιατί του τα απαγορεύεις;
ακόμα και αν ήταν νόμιμα τα ναρκωτικά οι ίδιοι θα τα έπαιρναν.
άρα είτε νόμιμα είτε παράνομα ο χρήστης θα είναι χρήστης ναρκωτικών
και ο καθαρός θα παραμένει καθαρός ακόμα και αν τα πουλάνε τα περίπτερα.

ξαναρωτάω: προς τι η απαγόρευση;

για έναν μόνο λόγο: είναι πολλά τα λεφτά Άρη!
και τα κονομάνε μεγάλα κεφάλια της υψηλής κοινωνίας απ το λαθρεμπόριο.

Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Συγνώμη Avva, μήπως για τα περι ναρκωτικών τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι;

Αν πάω έξω απο το σχολείο των παιδιών σου και πουλάω μέ έκπτωση, και δώρο ένα στο άλλο ένα, πως θα με εμποδίσεις να το κάνω, αφού θα είναι νόμιμα;
Θα με καταγγείλεις στην Εφορία επειδή δεν θα έχω κάνει έναρξη επιτηδεύματος; Ή μήπως επειδή δεν απέδωσα τον αναλογούντα Φ.Π.Α.;
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Σπάρτακος έγραψε:Συγνώμη Avva, μήπως για τα περι ναρκωτικών τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι;

Αν πάω έξω απο το σχολείο των παιδιών σου και πουλάω μέ έκπτωση, και δώρο ένα στο άλλο ένα, πως θα με εμποδίσεις να το κάνω, αφού θα είναι νόμιμα;
Θα με καταγγείλεις στην Εφορία επειδή δεν θα έχω κάνει έναρξη επιτηδεύματος; Ή μήπως επειδή δεν απέδωσα τον αναλογούντα Φ.Π.Α.;
Έτσι ακριβώς όπως το θέτεις πράγματι δεν είναι. Συμφωνώ μαζί σου.

Όμως ακόμα και αν στο σχολείο των παιδιών μου βάλεις κάμερες ασφαλείας
και για κάθε παιδί βάλεις και έναν σωματοφύλακα να το προσέχει, αυτά τα
μέτρα πιστεύεις ότι θα αποτρέψουν ένα παιδί όταν μεγαλώσει να γίνει χρήστης
εάν αυτό έτσι επιλέξει να κάνει; Προσωπικά πιστεύως πως όχι.

Το θέμα μας όμως νομίζω πως δεν ήταν τα ναρκωτικά.. αυτό είναι παράδειγμα.

Αν για παράδειγμα εγώ ήμουν άθεος πολίτης αυτής της χώρας - δικαίωμά μου - τι λές..
θα μου άρεσε να με υποχρεώνουν διά της βίας να λέω μία προσευχή που δεν πιστεύω;
Και είναι αυτό τελικά που θέλει ο Θεός απ τον άνθρωπο;
Να αναγκάζει κάποιον να πιστεύει με το ζόρι; ή να μην αμαρτάνει διά της βίας;
Και δεν θα μπορούσε ο Θεός αν ήθελε - σαν παντοδύναμος που είναι - να μας κάνει όλους αναμάρτητους;
Γιατί όμως δεν μας κάνει ο Θεός όλους διά της βίας με εξαναγκασμό αγίους; δεν μπορεί;
Νομίζω πως μπορεί.. εσύ τι λές;
Και αν μπορεί... τότε γιατί δεν το κάνει;
Και αν δεν το κάνει ο Θεός είναι σωστό να το κάνω εγώ; να εξαναγκάζω τον άλλον σε αναμαρτησία;
Πώς το βλέπεις εσύ αυτό το θέμα;

...να ακούσω γνώμη για να αλλάξω την δική μου ψάχνω... γιατί δεν την βλέπω και τόσο σόι..

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

lovethink έγραψε:
aposal έγραψε:Διάβασα ότι απαλείφθηκε και ο όρος "εθνική" ως επιθετικός προσδιορισμός της Παιδείας μας.
Υπουργείο Παιδείας, κλπ
Δηλαδή η ΝΔ κατά τη γνώμη μας υποστήριξε την πατρίδα μας ; η εξωτερική πολιτική της Ντόρας τόσα χρόνια μας έκανε να λύσουμε το Μακεδονικό ή το Κυπριακό ή το ζήτημα της Θράκης ;
Αφού με θεωρείς υποστηρικτή της ΝΔ επειδή αντέδρασα (με οργή είναι αλήθεια) στις πρώτες αποφάσεις του ΓΑΠ, σημαίνει ότι η προπαγάνδα: "πας μη Έλλην βάρβαρος" καλά κρατεί.
Έχω γράψει ότι το κόμμα που σ' αυτές τις εκλογές με εξέφραζε καλύτερα από τα άλλα συγκέντρωσε μόλις το 0,16%.

lovethink έγραψε:
aposal έγραψε: Αδελφοί μου avvas και Μάνο (lovethink) θα διαφωνήσω.....

Επομένως έχουμε μία συνειδητή ενέργεια εναντίον του Χριστιανισμού.
Tότε γιατί με αποκαλείς "αδερφό" ; αφού θεωρείς πως συνειδητά στράφηκα εναντίον του Χριστιανισμού πως με αποκαλείς "αδελφό" ;

Ρε Μάνο, τι έχεις πάθει; Εσένα κατηγορώ ότι στράφηκες εναντίον του Χριστιανισμού; Αυτό που έγραψα επί λέξει είναι:
"Μπορεί στους ορθόδοξους μάρτυρες να μην αναγράφονταν το θρήσκευμα του Χ.Ο. στην ταυτότητα, αλλά μέχρι τότε ΔΕΝ είχε αναγραφεί ποτέ. Δεν υπήρχε δηλαδή προγενέστερη καλύτερη κατάσταση. Σ' εμάς υπήρχε. Το θρήσκευμα αναγραφόταν και το απάλειψαν! Επομένως έχουμε μία συνειδητή ενέργεια εναντίον του Χριστιανισμού".
Τεσπα. Νομίζω ότι το έχουμε παρακουράσει το θέμα. Εγώ ό,τι είχα να πω το είπα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Avva αν μου επιτρέπεις, ελευθερία σημαίνει και ότι έχω επιλογές. Αν μου διαμορφώσεις αρνητικό περιβάλλον, μειώνεις τις θετικές επιλογές μου, και στο όνομα δήθεν ελευθερίας μου κάνεις κακό.

Αυτή άλλωστε ήταν και η τακτική του Διαβόλου εξ αρχής, δημιουργούσε το κακό περιβάλλον προς τους ανθρώπους, και τα υπόλοιπα κυλούσαν εύκολα σχεδόν μόνα τους....

Τα υπόλοιπα ερωτήματα, είναι και δικά μου ερωτήματα. Όμως γνωρίζω ότι δεν μπορώ να έχω προς το παρόν σίγουρες απαντήσεις, αυτά που δεν ξέρουμε είναι πιο πολλά από αυτά που ξέρουμε. Πολλοί εμφανίζονται ως αυτόκλητοι δικηγόροι του Θεού. Πιστεύω ότι δεν έχει ανάγκη ο Ύψιστος από την δικιά μας φτηνή δικηγορία.
Έτσι θα σου πώ ότι μάλλον παίζει σημαντικό ρόλο κατά τη γνώμη μου η ελευθερία, και το εγώ, που χωρίς αυτά δεν γίνεται να υπάρχει το πρόσωπο, μπορεί όμως να κάνω και λάθος.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”