Περί περίεργων μηνυμάτων
Συντονιστής: Συντονιστές
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το μόνον θεραπευτήριο είναι η Εκκλησία (εννοείται Ορθοδοξία) και το πρώτο βήμα προς τον σκοπό αυτό είναι η εύρεση ενός εμπείρου και καλού ιατρού, δηλαδή ενός πνευματικού πατέρα ο οποίος θα μας καθοδηγεί στην πνευματική μας πορεία. Οπωσδήποτε πρέπει να βρείτε έναν έγκριτο κληρικό και να εναποθέσετε λεπτομερώς το πρόβλημά σας και κατόπιν να ακολουθήσετε επακριβώς τις οδηγίες του.
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αποτελεί χρέος μας να έχουμε πνευματικό πατέρα μόνιμο και σταθερό. Ταυτόχρονα αποτελεί δικαίωμά μας να επιλέξουμε αυτόν που θα κρίνουμε σαν πιο κατάλληλο. ΄Οχι τον πιο βολικό, αλλά τον εμπειρότερο, άνθρωπο αληθινά του Θεού, κοντά στον οποίο θα αναπαυόμαστε πνευματικά και θα αισθανόμαστε ασφάλεια. Ο άγιος Συμεών παρατηρεί κάτι που ισχύει και σήμερα: Αυτοί που ξέρουν «καλώς ποιμαίνειν και ιατρεύειν ψυχάς λογικάς» είναι σπάνιοι σε κάθε εποχή
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Κουφέτο είναι η μπάλα ή μπαλίδι ή βόλι ή κοινώς σφαίρα όπλου.kokostur έγραψε:Εξήγησε σε παρακαλώ βρε Σφακιανέ τι λέμε "κουφέτο" στην Κρήτη γιατί μάλλον ότι δε γνωρίζουν οι συμ-πατριώτες μας.Sfakianos έγραψε:Το Σαββάτο ήμουνε στο σπίτι μου στην Ανώπολη , αλλά βαστώ κουφέτα και εδώ . Πε μου συ για τι σκοπό το θέλεις και θα σου πω α θα σου δώσω .strumfi έγραψε:Ορε Σφακιανέ,
τι μπορώ να κάνω για να μου στείλεις εμένα το "κουφέτο"; Με έβαλες στη μπρίζα τώρα.... και καίγομαι για να το δω, και να το στείλω και κάπου.
Έλα, βρε Σφακιανέ, κι είμαστε και πατριώτες...
;)