Πολιτική κρίση στην Αγκυρα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από MHTSAKOS »

Και εγώ κάπου το έχω ακούσει, κάπου το έχω ακούσει, κάτι έχω ακούσει, αλλά δεν θυμάμαι.
Λέτε να γίνει τίποτα;
Μπά!
parmenas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από parmenas »

Εγω νομιζω οτι ο ενας απο τους δυο συγραφεις του αρθρου, ο Deliso, που ειναι ο επιβλεπων του forum και βυζαντινολογος, εχει επηρεαστει απο τις βυζαντινες χρησμολογιες περι του ευσεβους βασιλεως Ιωαννη κτλ.

Χε χε.
MHTSAKOS έγραψε:Και εγώ κάπου το έχω ακούσει, κάπου το έχω ακούσει, κάτι έχω ακούσει, αλλά δεν θυμάμαι.
Λέτε να γίνει τίποτα;
Μπά!
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Α δεν ξέρω Κύριος είδε!
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

parmenas έγραψε:Εγω νομιζω οτι ο ενας απο τους δυο συγραφεις του αρθρου, ο Deliso, που ειναι ο επιβλεπων του forum και βυζαντινολογος, εχει επηρεαστει απο τις βυζαντινες χρησμολογιες περι του ευσεβους βασιλεως Ιωαννη κτλ.

Χε χε.
σωστή η επισήμανση σου parmenas , πιθανόν , επικαλείται όμως και ανώτατες πηγές σε υπουργεία . Πάντως αρχίζουν και δένουν οι προφητείες ...

Επίσης άλλη μια προφητεία που διάβασα τις τελευταίες ημέρες είναι ενός μοναχού γεννάδιου οι οποίος περιγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια τα γεγονότα πως θα εξελιχθούν http://pantokrator.info/logos/vivlia/sy ... fition.pdf

Ομολογώ ότι διαβάζοντας την σοκαρίστηκα !!
parmenas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

πασχετε απο σοβαρη μορφη προφητειασης.

Το τι λεει μια πολιτικη αναλυση ή μια προφητεια, που πως ξερει πως εχει μεταφερθει, δεν μπορουν σε καμια περιπτωση να αποτελουν "πληροφορια" για το μελλον.

Παντως η νοσος εχει επεκταθει και μεταξυ μερικων ορθοδοξων της Αμερικης...
vfilip έγραψε:
parmenas έγραψε:Εγω νομιζω οτι ο ενας απο τους δυο συγραφεις του αρθρου, ο Deliso, που ειναι ο επιβλεπων του forum και βυζαντινολογος, εχει επηρεαστει απο τις βυζαντινες χρησμολογιες περι του ευσεβους βασιλεως Ιωαννη κτλ.

Χε χε.
σωστή η επισήμανση σου parmenas , πιθανόν , επικαλείται όμως και ανώτατες πηγές σε υπουργεία . Πάντως αρχίζουν και δένουν οι προφητείες ...

Επίσης άλλη μια προφητεία που διάβασα τις τελευταίες ημέρες είναι ενός μοναχού γεννάδιου οι οποίος περιγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια τα γεγονότα πως θα εξελιχθούν http://pantokrator.info/logos/vivlia/sy ... fition.pdf

Ομολογώ ότι διαβάζοντας την σοκαρίστηκα !!
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν μπορώ να την δω.
Αν θες να μου την στείλεις μέσω e-mail;
Αλλιώς βάλτην κάπου να την διαβάσουμε όλοι.
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

parmenas έγραψε: Το τι λεει μια προφητεια, που πως ξερει πως εχει μεταφερθει, δεν μπορουν σε καμια περιπτωση να αποτελουν "πληροφορια" για το μελλον.
αν είναι ετσι που τα λές τότε γιατί να υπάρχουν προφήτες και να προφητεύουν ? για το χαβαλέ ?
νομίζω ότι οι προφητείες θα είναι άκρως παρηγορητικές όταν αρχίσουν να εξελίσσονται τα γεγονότα και συνειδητοποιούμε μέσω αυτών ότι όλα είναι σχέδιο θεού και δεν θα βλαφτούμε άν μετανοήσουμε ....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vfilip την Σάβ Μάιος 26, 2007 6:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

MHTSAKOS έγραψε:Συγγνώμη αλλά εγώ δεν μπορώ να την δω.
Αν θες να μου την στείλεις μέσω e-mail;
Αλλιώς βάλτην κάπου να την διαβάσουμε όλοι.
θέλει acrobat reader για να τη διαβάσεις . κατέβασε τον από το adobe.com
parmenas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δε διαφωνω. Απλα δεν μου αρεσει οταν καλλιεργειται μια ταση μη ισορροπημενης ενασχολησης με τις προφητειες. Το λεω γενικοτερα αυτο.

Υπαρχει δηλαδη ο κινδυνος να βλεπουμε σε ασχετα γεγονοτα υποτιθεμενα στοιχεια που συνδυαζονται με τις προφητειες. Και ετσι ολοκληρη η ζωη μας να επηρεαζεται απο τα προφητολογικα.

Αν δε γινει τιποτα το καλοκαιρι μπορει καποιοι που γατζωθηκαν απο τις προφητειες να απογοητευθουν. Θα γελασει βεβαια και το παρδαλο κατσικι και βεβαια αυτοι που δεν εχουν σχεση με εκκλησια και ετυχε να ακουσουν τα διαφορα προφητολογικα οτι δηθεν θα γινουν φετος.

Ας εχουμε στο μυαλο τις προφητειες αλλα ας εχουμε και το ποδι στο φρενο. Στο επομενο λεπτο μπορει να εχουμε αναχωρησει για την ανω Ιερουσαλημ.

vfilip έγραψε:
parmenas έγραψε: Το τι λεει μια πολιτικη αναλυση ή μια προφητεια, που πως ξερει πως εχει μεταφερθει, δεν μπορουν σε καμια περιπτωση να αποτελουν "πληροφορια" για το μελλον.
αν είναι ετσι που τα λές τότε γιατί να υπάρχουν προφήτες και να προφητεύουν ? για το χαβαλέ ?
νομίζω ότι οι προφητείες θα είναι άκρως παρηγορητικές όταν αρχίσουν να εξελίσσονται τα γεγονότα και συνειδητοποιούμε μέσω αυτών ότι όλα είναι σχέδιο θεού και δεν θα βλαφτούμε άν μετανοήσουμε ....
parmenas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

παντως ο Γενναδιος μιλαει για εισβολη απο τον Εβρο. Νομιζω οτι ειναι και ο μοναδικος. Μπορει απλα να συμπληρωνει το προφητολογικο παζλ.

Οσο για την αποβαση στην Κρητη, μπορει να ειναι στα δυο νησια που μιλαει ο π. Παισιος. Παντως ο Γενναδιος ειναι περισσοτερο απαισιοδοξος απο τον π. Παισιο. Με την εννοια οτι λεει οτι θα υποφερει αρκετα η Ελλαδα.

Ερωτησεις
1. Ξερει καποιος τι ακριβως εχει πει ο γεροντας Σιμων Αρβανιτης? Περα απο το οτι θα πεσει μεγαλη πεινα (πρωτος τομος) νομιζω οτι εχει πει πιο συγκεκριμενα πραματα. Ειναι στον τριτο τομο που περιγραφει το βιο του αν δεν κανω λαθος.

2. Επισης υπαρχει μαρτυρια του π. Παισιου οτι θα πεσει λοιμος στην Τουρκια (προφανως πριν την εναρξη του μεγαλου πολεμου, αφου θα εχει χτυπησει η Τουρκια την Ελλαδα). Μπορει κανεις να πει που ακριβως βρισκεται αυτο η μαρτυρια?

3. Θα ηθελα επισης να ξερω αν παρομοια πραματα εχουν πει οι μακαριστοι Πορφυριος και Ιακωβος Τσαλικης. Εχω ακουσει οτι εχουν πει, αλλα αμφιβαλλω αν εχει γραφτει κατι.

4. Ακομη αν αληθευει οτι ο Αγ. Αρσενιος ο Καππαδοκης ειχε πει οτι πριν πεθανει και ο τελευταιος προσφυγας θα γυρισει πισω. Οπως επισης αν ξερει κανεις αν υπαρχει το γνωστο τετραδιο με τις προφητειες γραμμενες στα καραμανληδικα.

5. Τελος, αν εχει πει κατι ο π. Ευμενιος (εχω ακουσει οτι ειχε πει για αποβαση Τουρκων στην Κρητη). Τιποτα περισσοτερο?

Ξανακολλησα παλι τη νοσο. Χε χε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”