Ἐμεῖς δὲν φτάνουμε στὸ πλήρωμα τῆς ἀγάπης τῆς Θεοτόκου, καὶ γι’ αὐτὸ δὲν μποροῦμε νὰ ἐννοήσουμε πλήρως τὸ βάθος τῆς θλίψεώς Της. Ἡ ἀγάπη Της ἦταν τέλεια.
Ἀγαποῦσε ἄπειρα τὸν Θεὸ καὶ Υἱό Της, ἀλλ’ ἀγαποῦσε καὶ τὸ λαὸ μὲ μεγάλη ἀγάπη.
Καὶ τί αἰσθανόταν ἄραγε, ὅταν ἐκεῖνοι, ποὺ τόσο πολὺ ἡ ἴδια ἀγαποῦσε καὶ ποὺ τόσο πολὺ ποθοῦσε τὴ σωτηρία τους, σταύρωναν τὸν ἀγαπημένο της Υἱό;
Αὐτὸ δὲν μποροῦμε νὰ τὸ συλλάβουμε, γιατί ἡ ἀγάπη μας γιὰ τὸν Θεὸ καὶ τοὺς ἀνθρώπους εἶναι λίγη.
Κι ὅπως ἡ ἀγάπη τῆς Παναγίας ὑπῆρξε ἀπέραντη καὶ ἀκατάληπτη, ἔτσι ἀπέραντος ἦταν καὶ ὁ πόνος της ποὺ παραμένει ἀκατάληπτος γιά μᾶς.
Ἡ Θεοτόκος δὲν παρέδωσε στὴ Γραφὴ οὔτε τὶς σκέψεις Της οὔτε τὴν ἀγάπη Της γιὰ τὸν Υἱὸ καὶ Θεό Της οὔτε τὶς θλίψεις τῆς ψυχῆς Της κατὰ τὴν ὥρα τῆς σταυρώσεως, γιατί οὔτε καὶ τότε θὰ μπορούσαμε νὰ τὰ συλλάβουμε.
Ἡ ἀγάπη Της γιὰ τὸν Θεὸ ἦταν ἰσχυρότερη καὶ φλογερότερη ἀπὸ τὴν ἀγάπη τῶν Χερουβεὶμ καὶ τῶν Σεραφείμ, καὶ ὅλες οἱ δυνάμεις τῶν ἀγγέλων καὶ ἀρχαγγέλων ἐκπλήσσονται μὲ Αὐτήν.
Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ.
(ἀπὸ τὶς σημειώσεις τοῦ Ἁγίου Σιλουανοῦ)
Ψυχοφελή μηνύματα...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...
Από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, τι δεν είδαμε, τι δεν ακούσαμε, τι δεν ζήσαμε.
Στις 13 Ιανουαρίου 2017, διαγνώσθηκε με βαριά πνευμονική λοίμωξη.
Ο ειδήμων γιατρός που την εξέτασε, της έδωσε περιθώριο ζωής την διάρκεια μιάς νύκτας και εξονόμασε την κατάσταση πνευ- μονικό οίδημα.
Η Γερόντισσα στο κρεβάτι χωρίς αισθήσεις.
Κάπου κάπου αφυπνίζονταν και εδιηγείτο ισχνόφωνα κάποιες ύπερφυείς εμπειρίες της.
Εννέα ιερείς τέλεσαν αμεσότατα το μυστήριο του Ευχελαίου.
Την ώρα εκείνη, πλημμύρισε με παράδοξη ευωδία το δωμάτιό της.
Δεν ει- χαμε ανάψει θυμίαμα, για να μην επιβαρύνουμε την αναπνευστική δυσλειτουργία.
Η Γερόντισσα περιχαρής αποκάλυψε στην πρωτανηψιά της Αικατερίνη Ρεθυμνιωτάκη που την πρόσεχε, ότι δέχθηκε την επίσκεψη της Κυρίας Θεοτόκου!
Συνοδευόταν από την Αγία Παρασκευή.
Της είπε η Παναγία μας:
«Η βαλίτσα σου είναι έτοιμη και τα τετράδιά σου αστράφτουν. Επίκειται η αναχώρησή σου».
«Πάρε με Παναγία μου, αφού είμαι έτοιμη», παρακάλεσε η ταπεινή Γερόντισσα.
Χαμογέλασε η Θεοτόκος και της απάντησε: «Έλαβες μικρή παράταση.
Σύντομα θα δρομολογήσω το θέμα εγώ».
Και ενώ ιατρικώς ήταν ξοφλημένη, μετά τη Μεγαλοσχημία της σταμάτησε ο επιθανάτιος ρόγχος και ζωντάνευσε απόλυτα.
Ανακάθισε στο κρεβάτι με τα Μοναχικά της ενδύματα και εμπεπλησμένη Πνεύματος Αγίου, δίδασκε, νουθετούσε, ενίσχυε και προφήτευε σε καθένα από τους παρόντες.
Και ήταν αρκετοί!
Πηγή: «Μοναχή Γαλακτία: η Γερόντισσα του Φωτός» Αρχιμ. Αντωνίου Φραγκάκη, εκδ. Αγαθός Λόγος, Αθήνα 2021, σελ. 34-36
Στις 13 Ιανουαρίου 2017, διαγνώσθηκε με βαριά πνευμονική λοίμωξη.
Ο ειδήμων γιατρός που την εξέτασε, της έδωσε περιθώριο ζωής την διάρκεια μιάς νύκτας και εξονόμασε την κατάσταση πνευ- μονικό οίδημα.
Η Γερόντισσα στο κρεβάτι χωρίς αισθήσεις.
Κάπου κάπου αφυπνίζονταν και εδιηγείτο ισχνόφωνα κάποιες ύπερφυείς εμπειρίες της.
Εννέα ιερείς τέλεσαν αμεσότατα το μυστήριο του Ευχελαίου.
Την ώρα εκείνη, πλημμύρισε με παράδοξη ευωδία το δωμάτιό της.
Δεν ει- χαμε ανάψει θυμίαμα, για να μην επιβαρύνουμε την αναπνευστική δυσλειτουργία.
Η Γερόντισσα περιχαρής αποκάλυψε στην πρωτανηψιά της Αικατερίνη Ρεθυμνιωτάκη που την πρόσεχε, ότι δέχθηκε την επίσκεψη της Κυρίας Θεοτόκου!
Συνοδευόταν από την Αγία Παρασκευή.
Της είπε η Παναγία μας:
«Η βαλίτσα σου είναι έτοιμη και τα τετράδιά σου αστράφτουν. Επίκειται η αναχώρησή σου».
«Πάρε με Παναγία μου, αφού είμαι έτοιμη», παρακάλεσε η ταπεινή Γερόντισσα.
Χαμογέλασε η Θεοτόκος και της απάντησε: «Έλαβες μικρή παράταση.
Σύντομα θα δρομολογήσω το θέμα εγώ».
Και ενώ ιατρικώς ήταν ξοφλημένη, μετά τη Μεγαλοσχημία της σταμάτησε ο επιθανάτιος ρόγχος και ζωντάνευσε απόλυτα.
Ανακάθισε στο κρεβάτι με τα Μοναχικά της ενδύματα και εμπεπλησμένη Πνεύματος Αγίου, δίδασκε, νουθετούσε, ενίσχυε και προφήτευε σε καθένα από τους παρόντες.
Και ήταν αρκετοί!
Πηγή: «Μοναχή Γαλακτία: η Γερόντισσα του Φωτός» Αρχιμ. Αντωνίου Φραγκάκη, εκδ. Αγαθός Λόγος, Αθήνα 2021, σελ. 34-36