Ψυχοφελή μηνύματα...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...
Ο π. Σωφρόνιος έλεγε χαμογελώντας πως ο καρκίνος είναι μια αρρώστια που φοβάται την προσευχή.
Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ
Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εκείνη την ημέρα έμαθα ότι είναι και… Διαιτολόγος!
Ρώτησε ο Γέροντας:
– Ξέρεις τί ιδιότητες έχει το κρεμμύδι;
– Πώς δε ξέρω; Αγγειοδιασταλτικές…
– Βλέπεις, λοιπόν, έχω άδικο εγώ; Πού τα ξέρεις εσύ αυτά; Ποιός σου τα έμαθε; Γιατί, πράγματι, το κρεμμύδι έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες. Και κάνει πολύ καλό στην καρδιά, στα αγγεία, στην αρτηριακή πίεση, παντού! Τονώνει πολύ τον οργανισμό τού ανθρώπου. Να πεις στην κυρά-Σοφία να το χρησιμοποιεί πολύ.
Προχωρώντας, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα χώρο με μαρούλια, και με ρώτησε.
– Το μαρούλι ξέρεις σε τί βιταμίνη είναι πολύ πλούσιο;
– Έχω ακούσει ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε.
– Ναι. Έτσι ακριβώς είναι, όπως το λες. Να τρώτε πολλά μαρούλια. και για να μη σε πειράζουν στο στομάχι, θα βράζεις νερό και θα τα βουτάς μέσα, ίσα για να μαλακώσουν. Να πάρουν μια βράση και μετά τα τρως. Έτσι δεν πειράζουν το στομάχι.
Δε μου λες; Καρότα τρώτε;
– Όχι πολλά. Σε ορισμένα φαγητά τα χρησιμοποιεί η γυναίκα μου. Αλλά εγώ τα αποφεύγω, γιατί πειράζουν στο στομάχι.
– Α! Δεν κάνετε καλά. Πρέπει να τρώτε πολλά, πάρα πολλά καρότα, γιατί περιέχουν βιταμίνη Α και ενισχύει τον οργανισμό πολύ και τον προστατεύει από ένα σωρό αρρώστιες. Ακόμη και από τον καρκίνο!
Μέχρι τότε ήξερα ότι ο Παππούλης ήταν Γιατρός, Αρχιτέκτων, Μηχανικός. Ηλεκτρολόγος, Γεωπόνος και πολλά άλλα. Εκείνη την ημέρα έμαθα ότι είναι και.. Διαιτολόγος! Και μάλιστα ΑΡΙΣΤΟΣ!
Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης
[Κ. Γιαννιτσιώτη, Κοντά στο Γέροντα Πορφύριο, Αθήναι 1995, σελ. 122π.]
Το ψωμί που τρώει ο άνθρωπος, να είναι ψωμί ολικής αλέσεως, να τρώει δηλ. ολόκληρο το σιτάρι, διότι το πίτουρο έχει πολλές ιδιότητες. Διότι το πίτουρο βοηθάει την πέψη στο στομάχι και βοηθάει και στο έντερο. Είναι θρεπτικό στο σώμα, τρέφεται ο εγκέφαλος και διατηρεί την μνήμη. Και εμείς αποφλοιώνουμε το σιτάρι και καταστρέφουμε την υγεία μας… Το θυμάρι πάλι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτό έχει μια ουσία που λέγεται θυμόλη και παλιά την χρησιμοποιούσαν για την ανικανότητα. Το λάπατο θεραπεύει τα εντερικά και κοιλιακά προβλήματα, ενώ το ραπανάκι βοηθάει και σπάζουν τα άλατα… Να τρώτε καρότα και μαϊντανό. Είναι αντικαρκινικά φάρμακα. Το λάδι πρέπει να το βάζουμε στο τέλος κάθε μαγειρέματος και όχι στην αρχή
Ρώτησε ο Γέροντας:
– Ξέρεις τί ιδιότητες έχει το κρεμμύδι;
– Πώς δε ξέρω; Αγγειοδιασταλτικές…
– Βλέπεις, λοιπόν, έχω άδικο εγώ; Πού τα ξέρεις εσύ αυτά; Ποιός σου τα έμαθε; Γιατί, πράγματι, το κρεμμύδι έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες. Και κάνει πολύ καλό στην καρδιά, στα αγγεία, στην αρτηριακή πίεση, παντού! Τονώνει πολύ τον οργανισμό τού ανθρώπου. Να πεις στην κυρά-Σοφία να το χρησιμοποιεί πολύ.
Προχωρώντας, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα χώρο με μαρούλια, και με ρώτησε.
– Το μαρούλι ξέρεις σε τί βιταμίνη είναι πολύ πλούσιο;
– Έχω ακούσει ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε.
– Ναι. Έτσι ακριβώς είναι, όπως το λες. Να τρώτε πολλά μαρούλια. και για να μη σε πειράζουν στο στομάχι, θα βράζεις νερό και θα τα βουτάς μέσα, ίσα για να μαλακώσουν. Να πάρουν μια βράση και μετά τα τρως. Έτσι δεν πειράζουν το στομάχι.
Δε μου λες; Καρότα τρώτε;
– Όχι πολλά. Σε ορισμένα φαγητά τα χρησιμοποιεί η γυναίκα μου. Αλλά εγώ τα αποφεύγω, γιατί πειράζουν στο στομάχι.
– Α! Δεν κάνετε καλά. Πρέπει να τρώτε πολλά, πάρα πολλά καρότα, γιατί περιέχουν βιταμίνη Α και ενισχύει τον οργανισμό πολύ και τον προστατεύει από ένα σωρό αρρώστιες. Ακόμη και από τον καρκίνο!
Μέχρι τότε ήξερα ότι ο Παππούλης ήταν Γιατρός, Αρχιτέκτων, Μηχανικός. Ηλεκτρολόγος, Γεωπόνος και πολλά άλλα. Εκείνη την ημέρα έμαθα ότι είναι και.. Διαιτολόγος! Και μάλιστα ΑΡΙΣΤΟΣ!
[Κ. Γιαννιτσιώτη, Κοντά στο Γέροντα Πορφύριο, Αθήναι 1995, σελ. 122π.]
Το ψωμί που τρώει ο άνθρωπος, να είναι ψωμί ολικής αλέσεως, να τρώει δηλ. ολόκληρο το σιτάρι, διότι το πίτουρο έχει πολλές ιδιότητες. Διότι το πίτουρο βοηθάει την πέψη στο στομάχι και βοηθάει και στο έντερο. Είναι θρεπτικό στο σώμα, τρέφεται ο εγκέφαλος και διατηρεί την μνήμη. Και εμείς αποφλοιώνουμε το σιτάρι και καταστρέφουμε την υγεία μας… Το θυμάρι πάλι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτό έχει μια ουσία που λέγεται θυμόλη και παλιά την χρησιμοποιούσαν για την ανικανότητα. Το λάπατο θεραπεύει τα εντερικά και κοιλιακά προβλήματα, ενώ το ραπανάκι βοηθάει και σπάζουν τα άλατα… Να τρώτε καρότα και μαϊντανό. Είναι αντικαρκινικά φάρμακα. Το λάδι πρέπει να το βάζουμε στο τέλος κάθε μαγειρέματος και όχι στην αρχή
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ό ΧΡΙΣΤΌΣ.
.
'Ο Χριστός είναι η Κεφαλή, εμείς το σώμα…
Αυτός είναι το Θεμέλιο, εμείς η οικοδομή..
Αυτός η Κληματαριά, εμείς τα κλήματα..
Αυτός ο Νυμφίος, εμείς η νύμφη..
Αυτός ο Ποιμένας, εμείς τα πρόβατα..
Αυτός η Οδός, εμείς οι οδοιπόροι..
Είμαστε και ναός εμείς, και Αυτός ο Ένοικος..
Αυτός είναι ο Πρωτότοκος και εμείς οι αδελφοί..
Αυτός ο Κληρονόμος, εμείς οι συγκληρονόμοι..
Αυτός η Ζωή, εμείς οι ζωοποιούμενοι..
Αυτός η Ανάσταση, εμείς οι ανασταινόμενοι..
Αυτός το Φως, εμείς οι φωτιζόμενοι..
Όλα αυτά φανερώνουν ένωση
και δεν επιτρέπουν κανένα κενό..
Ούτε το παραμικρό, ανάμεσα σε μας και σ΄Εκείνον.Αμην:-*:-*:-*:
(+Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου+)
'Ο Χριστός είναι η Κεφαλή, εμείς το σώμα…
Αυτός είναι το Θεμέλιο, εμείς η οικοδομή..
Αυτός η Κληματαριά, εμείς τα κλήματα..
Αυτός ο Νυμφίος, εμείς η νύμφη..
Αυτός ο Ποιμένας, εμείς τα πρόβατα..
Αυτός η Οδός, εμείς οι οδοιπόροι..
Είμαστε και ναός εμείς, και Αυτός ο Ένοικος..
Αυτός είναι ο Πρωτότοκος και εμείς οι αδελφοί..
Αυτός ο Κληρονόμος, εμείς οι συγκληρονόμοι..
Αυτός η Ζωή, εμείς οι ζωοποιούμενοι..
Αυτός η Ανάσταση, εμείς οι ανασταινόμενοι..
Αυτός το Φως, εμείς οι φωτιζόμενοι..
Όλα αυτά φανερώνουν ένωση
και δεν επιτρέπουν κανένα κενό..
Ούτε το παραμικρό, ανάμεσα σε μας και σ΄Εκείνον.Αμην:-*:-*:-*:
(+Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου+)
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ
ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΥΣΑΣ ΝΥΦΗΣ ΤΟΥ!
Είναι πολύ χαρακτηριστική η ιστορία που διηγείται η νυφη του Αγίου Λουκά, συζυγος του γιου του Βαλεντίνου:
«Όταν γνωρίστηκα με τον Βαλεντίνο και θελήσαμε να προχωρήσουμε, αυτός είπε στον πατέρα του:
-Γνώρισα μια καλή κοπέλα, αλλά είναι άθεη.
Περιμέναμε ότι θα ήταν αρνητικός αλλά η απάντησή του μας εξέπληξε:
«Αν την αγαπάς και τη θέλεις, ναι, να την παντρευτείς… »
Σε μένα είπε όταν πήγα στο σπίτι και του εξομολογήθηκα ότι είμαι άθεη, παιδί της προπαγάνδας της Κομσομόλ:
«Μην στενοχωριέσαι, δεν μπορεί κανείς να πιστεύει με το ζόρι. Ελπίζω κάποτε να βρεις την πίστη».
Και στους δικούς του συμβούλευσε πώς θα τη μεταχειριστούν:
«Δεν χρειάζεται να της κάνουμε κατήχηση και διδασκαλία.
Εμείς θα τη δεχτούμε όπως είναι με αγάπη, και αν η ζωή μας είναι σωστή θα την πείσει να δεχθεί την πίστη μας».
Από το βιβλίο: “Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΣΒΑΪΤΣΕΡ” .
ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΥΣΑΣ ΝΥΦΗΣ ΤΟΥ!
Είναι πολύ χαρακτηριστική η ιστορία που διηγείται η νυφη του Αγίου Λουκά, συζυγος του γιου του Βαλεντίνου:
«Όταν γνωρίστηκα με τον Βαλεντίνο και θελήσαμε να προχωρήσουμε, αυτός είπε στον πατέρα του:
-Γνώρισα μια καλή κοπέλα, αλλά είναι άθεη.
Περιμέναμε ότι θα ήταν αρνητικός αλλά η απάντησή του μας εξέπληξε:
«Αν την αγαπάς και τη θέλεις, ναι, να την παντρευτείς… »
Σε μένα είπε όταν πήγα στο σπίτι και του εξομολογήθηκα ότι είμαι άθεη, παιδί της προπαγάνδας της Κομσομόλ:
«Μην στενοχωριέσαι, δεν μπορεί κανείς να πιστεύει με το ζόρι. Ελπίζω κάποτε να βρεις την πίστη».
Και στους δικούς του συμβούλευσε πώς θα τη μεταχειριστούν:
«Δεν χρειάζεται να της κάνουμε κατήχηση και διδασκαλία.
Εμείς θα τη δεχτούμε όπως είναι με αγάπη, και αν η ζωή μας είναι σωστή θα την πείσει να δεχθεί την πίστη μας».
Από το βιβλίο: “Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΣΒΑΪΤΣΕΡ” .
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

✔ Παιδί μου, δεν πονάει το σώμα σου, αλλά... |άκουσέ τον! Γιατρός είναι...
Παιδί μου...
Δεν πονάει η πλάτη σου,
αλλά τα βάρη που κουβαλάς στη ζωή σου.
Δεν πονούν τα μάτια σου,
αλλά το άδικο που βλέπεις.
Δεν πονάει το κεφάλι σου,
αλλά οι αρνητικές σκέψεις που κάνεις.
Δεν πονάει ο λαιμός σου,
αλλά αυτά που δεν λες, και κρατάς μέσα σου,
και όσα λες πάνω στο θυμό σου…
Δεν πονάει το στομάχι σου,
αλλά όσα δεν μπορείς να χωνέψεις…
Δεν σου πονάει το συκώτι σου,
αλλά ο θυμός που μαζεύεται μέσα σου...
Δεν σε πονάει η καρδιά,
αλλά σου λείπει η αγάπη...
Δεν πονάει το σώμα σου όλο,
αλλά η φυλακή στην οποία βρίσκεται η ψυχή σου..."
~ Άγιος Λουκάς ο ιατρός Επίσκοπος Κριμαίας
Παιδί μου...
Δεν πονάει η πλάτη σου,
αλλά τα βάρη που κουβαλάς στη ζωή σου.
Δεν πονούν τα μάτια σου,
αλλά το άδικο που βλέπεις.
Δεν πονάει το κεφάλι σου,
αλλά οι αρνητικές σκέψεις που κάνεις.
Δεν πονάει ο λαιμός σου,
αλλά αυτά που δεν λες, και κρατάς μέσα σου,
και όσα λες πάνω στο θυμό σου…
Δεν πονάει το στομάχι σου,
αλλά όσα δεν μπορείς να χωνέψεις…
Δεν σου πονάει το συκώτι σου,
αλλά ο θυμός που μαζεύεται μέσα σου...
Δεν σε πονάει η καρδιά,
αλλά σου λείπει η αγάπη...
Δεν πονάει το σώμα σου όλο,
αλλά η φυλακή στην οποία βρίσκεται η ψυχή σου..."
~ Άγιος Λουκάς ο ιατρός Επίσκοπος Κριμαίας
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μόνο μία προσευχή
ταιριάζει στην κατάσταση που βρισκόμαστε, η ταπεινή προσευχή του αμαρτωλού τελώνου: ''Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ''. Να προσευχώμαστε σαν τον τελώνη, και τότε θα μας ελεήσει ο Κύριος και θα μας στείλει πλούσια την χάρη του.
Άγιος Λουκάς ο Ιατρός
Από ορθ. Χρι ιεραποστολή.
ταιριάζει στην κατάσταση που βρισκόμαστε, η ταπεινή προσευχή του αμαρτωλού τελώνου: ''Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ''. Να προσευχώμαστε σαν τον τελώνη, και τότε θα μας ελεήσει ο Κύριος και θα μας στείλει πλούσια την χάρη του.
Άγιος Λουκάς ο Ιατρός
Από ορθ. Χρι ιεραποστολή.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χάρισε τη καρδιά σου
στον Κύριο και Εκείνος θα της δώσει όλες τις βιταμίνες και όλη τη ενέργεια που χρειάζεται για να μη καταρρεύσει. (Άγιος Λουκάς ο Ιατρός)
στον Κύριο και Εκείνος θα της δώσει όλες τις βιταμίνες και όλη τη ενέργεια που χρειάζεται για να μη καταρρεύσει. (Άγιος Λουκάς ο Ιατρός)
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

÷Με το Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με και το Υπεραγία Θεοτόκε βοήθει μοι.
.
÷Εάν ο εχθρός σου φέρει λογισμούς άτοπους και ενάντιους και αμέλεια στην πνευματική σου εργασία, ή και ότι άλλο εναντίον της σωτηρίας της ψυχής σου και της αγάπης του Χριστού και του Θείου πόθου, με ότι συμβαίνει να βλέπεις ή να ακούς, επειδή ζεις στον κόσμο, πολέμησε τον και συ με την σωτήρια προσευχή, με το
+Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησον με+ και το
+Υπεραγία Θεοτόκε, βοήθει μοι+»..
(+Όσιος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης.+)
÷Εάν ο εχθρός σου φέρει λογισμούς άτοπους και ενάντιους και αμέλεια στην πνευματική σου εργασία, ή και ότι άλλο εναντίον της σωτηρίας της ψυχής σου και της αγάπης του Χριστού και του Θείου πόθου, με ότι συμβαίνει να βλέπεις ή να ακούς, επειδή ζεις στον κόσμο, πολέμησε τον και συ με την σωτήρια προσευχή, με το
+Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησον με+ και το
+Υπεραγία Θεοτόκε, βοήθει μοι+»..
(+Όσιος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης.+)
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να σέβεσαι την παλαιότητα της νηστείας. Είναι συνομήλικη με την ανθρωπότητα· η νηστεία νομοθετήθηκε στον παράδεισο.
Είναι η πρώτη εντολή που έλαβε ο Αδάμ· «Από το δένδρο της γνώσεως του καλού και του κακού δεν θα φάτε» (Γεν. 2,17). Το «δεν θα φάτε» είναι νομοθεσία νηστείας και εγκρατείας.
Εάν είχε νηστεύσει από τον καρπό του δένδρου η Εύα, τώρα δεν θα είχαμε ανάγκη από την νηστεία αυτή. «Διότι δεν έχουν ανάγκη ιατρού οι υγιείς, αλλά οι άρρωστοι» (Ματθ. 9,12).
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
Sinaxari.
Είναι η πρώτη εντολή που έλαβε ο Αδάμ· «Από το δένδρο της γνώσεως του καλού και του κακού δεν θα φάτε» (Γεν. 2,17). Το «δεν θα φάτε» είναι νομοθεσία νηστείας και εγκρατείας.
Εάν είχε νηστεύσει από τον καρπό του δένδρου η Εύα, τώρα δεν θα είχαμε ανάγκη από την νηστεία αυτή. «Διότι δεν έχουν ανάγκη ιατρού οι υγιείς, αλλά οι άρρωστοι» (Ματθ. 9,12).
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
Sinaxari.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Πολλά είναι τα κύματα και φοβερή η τρικυμία, αλλά δεν φοβόμαστε μη καταποντισθούμε, γιατί βρισκόμαστε πάνω στο βράχο των αιώνων που είναι ο Χριστός»
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Sinaxari.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Sinaxari.