Ψυχοφελή μηνύματα...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Τα χαρίσματα του Αγίου Ιακώβου.
Διορατικός και προορατικός!!!
Ας πούμε και ένα γεγονός ενδεικτικό της διορατικότητας και της λεπτότητας του Αγίου Ιακώβου.
Κάποτε είχαμε πάει στο μοναστήρι με μία ομάδα καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μα οι συνθήκες δεν ήταν καλές.
Τα μέλη της συντροφιάς ήταν μεταξύ τους μαλωμένοι.
Να σας πω πως έγιναν τα πράγματα.
Ηταν η τελευταία μέρα του σχολικού έτους για τους καθηγητές.
Τα μαθήματα είχαν τελειώσει αρκετές μέρες νωρίτερα.
Του Αποστόλου Παύλου 29 Ιουνίου, είχαμε γιορτάζει σε ένα ξωκλήσι όπου ερχόταν όλο το χωριό.
Την επομένη συνήθιζα να πηγαίνω και να λειτουργώ σε κάποιο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων σε ένα γειτονικό χωριό.
Όταν γύρισα το μεσημέρι σκέφτηκα να περάσω και να δω λίγο τα παιδιά τους καθηγητές, μιας και από αύριο θα έφευγαν από την περιοχή, ο καθένας για τον τόπο του.
Ήξερα πως θα τους βρω σε ένα σπιτάκι κάτω από το ναό όπου αργότερα έμελλε να μείνω και εγώ.
Ηταν το σπίτι του γιου του Ψάλτη μου και γνώριζα πως εκεί συγκατοικούσαν δυο τρεις εξ αυτών για όσο διάστημα οι καθηγητικές τους υποχρεώσεις τους κρατούσαν στην περιοχή μας.
Πάω, χτυπάω την πόρτα και Πράγματι τους βρήκα μαζεμένος εκεί.
Μόλις όμως μπήκα μέσα, έπεσαν όλοι πάνω μου.
Τι είχε συμβεί? Ενώ είχε περάσει ένας εξαιρετικός χρόνος, έτυχε την τελευταία ημέρα να παρεξηγηθούν.
Κάτι συνέβη, κάτι ειπώθηκε, ξέφυγαν κάπως τα πράγματα και παρεξηγήθηκαν μεταξύ τους.
Μου τα είπαν όλα, ο καθένας με τη δική του εκδοχή, τις δικές του λεπτομέρειες, και στο τέλος με ρωτάνε:
Εσείς τι λέτε για όλα αυτά? έτσι ζαλισμένος από τα πολλά λόγια του ενός και του άλλου, απάντησα αυθόρμητα και εγώ με μία ερώτηση:
Τι θα κάνετε Το απόγευμα?
Τι εννοείτε?
Εχετε κανονίσει κάτι για το απόγευμα? είστε ελεύθεροι?
Ναι πάτερ. Δεν έχουμε κάτι άλλο. Αύριο φεύγουμε.
Ωραία Μπείτε όλοι στο αυτοκίνητο και πάμε μαζί στον Όσιο Δαυίδ.
Καλά στα χάλια που είμαστε τώρα, θα τρέχουμε για εκδρομές? έκανε μία καθηγήτρια από την Κρήτη.
Αν δεν πάμε στα χάλια που είμαστε, πότε θα πάμε? της απάντησα.
Εν πάση περιπτώσει, συναίνεσαν δίχως ιδιαίτερους συνδυασμούς.
Τους έβαλα όλους, 8 άτομα σε ένα μεγάλο αμάξι που είχαμε και ξεκινήσαμε.
Φτάσαμε στο μοναστήρι.
Ήταν πριν από τις τέσσερις.
Ο Γέροντας ξεκουραζόταν, ή εν πάση περιπτώσει, ήταν στο κελί του, διότι ο Γέροντας σπάνια ξεκουραζόταν συνήθως προσευχόταν.
Αφού προσκύνησαν όλοι στο καθολικό, μας λέει ο π. Κύριλλος, πρόσχαρος και αυτός πάντα, να σας φτιάξω ένα καφεδάκι?
Μετά χαράς πάτερ!!
Εκεί που καθόμασταν να πιούμε τον καφέ μας, νά σου ο π. Ιάκωβος
Σηκωθήκαμε όλοι, τον χαιρετήσαμε, πήραμε την ευχή του.
Γέροντα επειδή μερικοί από τους συναδέλφους εδώ, έρχονται για πρώτη φορά στο μοναστήρι, μπορείτε να μας πείτε μερικά πράγματα για τη μονή και τον Άγιο.? ξεκίνησα εγώ.
Ναι πάτερ μου, ναι πάτερ μου, Άλλωστε ο πατήρ Παύλος μας φέρνει πάντοτε καλούς ανθρώπους εδώ.
Αρχισε να τους μιλάει για το μοναστήρι και τον Άγιο και σε κάποια στιγμή, ούτε που καταλάβαμε πως, άρχισε να τους λέει όσα είχαν συμβεί νωρίτερα μεταξύ τους.
Οι άνθρωποι τα έχασαν!
Με κοίταξαν όλοι με νόημα.
Το βλέμμα τους ήταν σαν να μου έλεγε, Μα καλά, πότε του τα πρόλαβες?
Εγώ απλώς χαμογελούσα.
Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα εκείνη την εποχή..
Αφού τελείωσε ότι είχε να μας πει, γύρισε και με ρώτησε:
Πάτερ μου, θα μείνετε να φάμε το βράδυ?
Γέροντα οχι. Θα μείνουμε στον εσπερινό και μετά θα φύγουμε.
Όχι όχι, πάτερ, δεν κάνει.
Θα μείνετε να φάμε!
Πάω να πω στον π. Κύριλλο να ετοιμάσει.
Μόλις βγήκε, έπεσαν οι άλλοι πάνω μου.
Ηρεμήστε βρε παιδιά!
Για θυμηθείτε:
Από τη στιγμή που βρεθήκαμε στο σπίτι μέχρι τούτη την ώρα, έχουμε χωρίσει καθόλου?
Ούτε δευτερόλεπτο..... μονολόγησαν και τότε ακριβώς συνειδητοποίησαν τι λογής άνθρωπος ήταν αυτός που τους είχε μιλήσει και τι χάρισμα διορατικό τον είχε αξιώσει ο Θεός να διαθέτει. Από εκείνη τη μέρα και μετά, άλλαξε η ζωή για τους περισσότερους από εκείνους Τους καθηγητές.
Και μνημονεύουν εκείνη τη συνάντηση ακόμα και σήμερα, οπότε τυχαίνει να με συναντήσουν.
Παύλος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.
Άνθρωπος που δεν είναι ταπεινός δεν μπορεί να αγαπήσει.
Ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης - Θαύμα μετά την κοίμησή του!
Κάθε χρόνο, την επομένη του Αγίου Πνεύματος, γίνεται περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Τριάδας, της ομώνυμης Ιεράς Μονής, στο χωριό Τούμπα των Σερρών. Έρχονται προσκυνητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και γίνεται τριήμερο πανηγύρι! Η εικόνα αυτή βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο, σε μεγάλο βάθος μέσα στη γη, στην Τουρκοκρατία! Ο π. Ιωάννης συνήθιζε κάθε χρόνο να πηγαίνει στην μεγάλη αυτή γιορτή και πάντοτε κατά την περιφορά κρατούσε την άγια εικόνα, για περισσότερο από μια εικοσαετία! Προετοίμαζε δε τον εαυτό του με πολυήμερη νηστεία για το γεγονός αυτό! Οι άλλοι ιερείς από σεβασμό προς αυτόν, δεν πλησίαζαν να την πάρουν και να την κρατήσουν κατά την περιφορά! Μετά την κοίμηση του αγίου Πατρός, κάποιοι πνευματικοί μας αδερφοί από την Αλεξανδρούπολη συνέγραψαν ένα βιβλίο για τον πατέρα Ιωάννη και με παρακάλεσαν αν μπορέσω να βρω μια φωτογραφία με τον παππούλη να κρατάει την θαυματουργή εικόνα κατά την περιφορά για να την βάλουν στο βιβλίο, διότι ετοιμαζόταν η β' έκδοσή του και ήθελαν να το εμπλουτίσουν και με άλλα στοιχεία από την ζωή του π. Ιωάννη. Πήγα λοιπόν στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδας και συνάντησα τον μακαριστό ηγούμενο π. Δαμιανό Κιορπέ με τον οποίο διατηρούσα φιλική σχέση. Τον παρακάλεσα σχετικά και ψάξαμε μαζί για να βρούμε την φωτογραφία που αναζητούσαμε αλλά ο κόπος ήταν μάταιος! Έφυγα λυπημένος και είπα: "Παππούλη μου κρίμα που δεν βρήκαμε φωτογραφία σου με την ιερή εικόνα". Δεν πρόλαβα να διανύσω ούτε δέκα μέτρα από την Ιερά Μονή και με κάλεσαν στο τηλέφωνο. Ήταν ο σεβαστός π. Ευάγγελος Αναστασίου, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σερρών, τον οποίο είχα παρακαλέσει πριν από μερικούς μήνες να ψάξει για να βρει την φωτογραφία που αναζητούσαμε (αν υπήρχε). Ο πατήρ Ευάγγελος την εποχή εκείνη ήταν διάκονος στην Ι. Μητρόπολη Ζιχνών και συμμετείχε στις περιφορές που γίνονταν, γνώριζε τον Παππούλη και μου είπε: " Μόλις βρήκα την φωτογραφία που έψαχνες με τον π. Ιωάννη και την θαυματουργή εικόνα". Τότε αναφώνησα: "Θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις Αυτού". Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη! Ένιωθα ότι ο άγιος Πατήρ ήταν κοντά μου και δόξασα τον Θεό! Αυτά καταθέτω προς δόξαν Θεού και του αγίου Πατρός ημών Ιωάννη Καλαΐδη! Να έχουμε την τίμια ευχή του!
Μιλτιάδης Τσεσμετζής - εκπαιδευτικός
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Όταν οι άλλοι θα σε χειροκροτούν, εσύ θα βάλεις το κεφάλι κάτω και θα πεις: «Θεέ μου, σκέπασέ με αυτήν την ώρα...».
Και όταν οι άλλοι θα σου λένε «Μπράβο!», εσύ να νοιώθεις ότι κλέβεις τον Θεό, διότι ο Θεός είναι Εκείνος που σου έδωσε ό,τι σου έδωσε, ώστε να σε χειροκροτούν και να σου λένε οι άλλοι «Μπράβο!».
Μην αφήσεις τον νου σου ποτέ και πεις, ότι είσαι άξιος για κάτι. Πάντα να νιώθεις ότι είσαι ανάξιος. Έστω κι αν είσαι άξιος. Διότι κι αν είσαι άξιος, δεν είσαι άξιος από δικά σου φόντα. Είσαι άξιος με δανεικά. Είναι τα χαρίσματα που σου έδωσε ο Θεός. Κατά συνέπεια, πρέπει να ταπεινοφρονείς.
Γι' αυτό ο άνθρωπος πάντα πρέπει να είναι δακρυσμένος, δοξολογώντας τον Θεό για όσα του έχει δώσει.
Αλίμονο στον άνθρωπο, που δεν υπολογίζει τον Θεό, νομίζοντας ότι, ό,τι έχει είναι δικά του και ότι τα απέκτησε με δικές του δυνάμεις. Γιατί τότε θα έρθει μια μέρα, που θα εξευτελιστεί.
Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας †
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

είπε Γέρων:
*Οι ευ­τυ­χι­σμέ­νοι άν­θρω­ποι δεν έχουν πάν­τα το κα­λύ­τε­ρο, απλώς απο­δέ­χον­ται με χαρά οτι τους στέλ­νει στο δρό­μο της ζωής ο Κύ­ριος.*
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Άμα θες να δεις σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεται ένας άνθρωπος εξέτασε αν έχει μέσα του Αγάπη… Αγάπη για τους ανθρώπους, Αγάπη για τον εαυτό του, Αγάπη και για το Θεό…
Άμα θες να δεις σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεται ο άνθρωπος εξέτασε αν έχει μέσα του Χαρά. Το πως αντιμετωπίζει τόσο τα εύκολα και τα δύσκολα. Τις πίκρες αλλά και τα εύκολά του.
Άμα θες να δεις σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεται ο άνθρωπος ψάξε να δεις αν ειρηνεύει. Αν μένει ήρεμος. Γαλήνιος. Αμα συγχωρεί. Αν βρίσκει μια δικαιολογία μέσα του για τα σφάλματα που κάνει ο αδερφός του.
Άμα θες να δεις σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεται ο άνθρωπος εξέτασε την Πίστη του. Το πόσο αφήνει τη ζωή του στα χερια του Θεού. Εξέτασε αν είναι πράος και αν προσπαθεί να μένει στέρεος, στους πειρασμούς αυτού του κόσμου…
Άμα θες να δεις σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεται ο άνθρωπος εξέτασε αν είναι ματαιόδοξος. Αμα ζηλεύει… Άμα προκαλεί…
Άμα θες να δεις σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεται ο άνθρωπος εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο στέκεται και διορθώνει τα λάθη των αδερφών…
Και άμα δεις Άνθρωπο, να τα έχει όλα αυτά, μην φύγεις από δίπλα του…
Γιατί όλα αυτά, δεν είναι δικά του. Είναι δώρα. Καρποί του Πνεύματος…
Δώρα που του δόθηκαν.
Άμα δεις Άνθρωπο, να τα έχει όλα αυτά, να είσαι σίγουρος πως στον Άνθρωπο Αυτόν, πνέει Άγιο Πνεύμα…
Χρόνια πολλά αδερφοί.
Ψυχολόγος Ελευθεριάδης Ελευθέριος
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

«Το Άγιο Πνεύμα δεν είναι σαν το βίαιο άνθρωπο, που μπαίνει απρόσκλητα στο ξένο σπίτι.
Μπαίνει μόνο στα σπίτια που έχουν θεληματικά και πρόθυμα την πόρτα τους ανοιχτή, εκεί που το λογαριάζουν ως κάτι το αγαπητό, σαν ένα επισκέπτη που τον περιμένουν από καιρό.
Οι Απόστολοι το περίμεναν με έντονη επιθυμία.
Και το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε σε αυτούς και τους έκανε κατοικητήριό του.
Δεν κατέβηκε κοντά τους με κάποιο απειλητικό θόρυβο, μα με κραυγή χαράς.
Αδελφοί μου!
Να ξέρετε πόσο χαίρεται το Άγιο Πνεύμα, πόσο ευφραίνεται με απερίγραπτη χαρά, όταν βρίσκει ψυχές αγνές, που έχουν ανοιχτές τις πόρτες της ψυχής τους, που το νοσταλγούν!
Σε αυτές φτιάχνει το κατοικητήριό του με μία κραυγή χαράς και τους χαρίζει τις πλούσιες δωρεές του.»
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Καλή προσωπική Πεντηκοστή!
Καλόν Αγιασμό!
Π.Νεκταριος
Ιερος ναος Άγίου Δημητρίου Πατρών.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ.✝️.
Τά θεμέλια τῆς Ἐκκλησίας ἔπεσαν τό Μεγάλο Σάββατο ὅταν ὁ Χριστός κατέβηκε γιά 33 ὧρες στόν Ἅδη καί κήρυξε στά ἐκεῖ ἐν φυλακῇ πνεύματα καί ζωοποίησε ὅλους ὅσους Τόν πίστεψαν καί ἔριξε τά θεμέλια τῆς πρώτης Ἐκκλησίας...
Τότε ὁ Χριστός ἔφτιαξε τήν Ἐκκλησία, τά θεμέλια...
Και κατά τήν Πεντηκοστή ἄρχισε νά χτίζεται ἡ Ἐκκλησία ἐπί τῶν θεμελίων της καί νά συνεχίζεται τό ἔργο τῆς Ἐκκλησίας καί θά προστίθενται οἱ σωζόμενοι στήν Ἐκκλησία μέχρι συντελείας τῶν αἰώνων.Αμην.👏.
(+Δημήτριος Παναγόπουλος
Ἱεροκήρυκας+)
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Μήν κατηγορήσεις ποτέ κανένα Ιερωμένον ή αφιερωμένον είς Τόν Θεόν , ούτε τούς κοσμικούς, ούτε τούς μεγαλύτερους αμαρτωλούς καί άν ακόμα τούς βλέπεις νά αμαρτάνουν...
Όλους τούς ανθρώπους, πού κατοικούν είς τήν γήν καί τούς κοιμηθέντας από κτίσεως κόσμου νά τούς βλέπομε αγίους καί δικαίους και μόνον τον εαυτό μας να βλέπομε αμαρτωλόν, τελευταίον όλου του κόσμου και άξιον κατακρίσεως και πολλών τιμωριών..Είναι καλόν και θεάρεστον να πεθάνομε διά τον κόσμον διά να ζήσωμε αιωνίως με τον Θεόν.+++ ΑΜΗΝ.:⁠-⁠*:⁠-⁠*:⁠-⁠*:
(+π. Ευμένιος Σαριδάκης+)
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

«Το Άγιο Πνεύμα είναι η Πηγή του Αγιασμού…!!!
Στο Άγιο Πνεύμα οφείλεται η Πρόγνωση των Μελλόντων, η Κατανόηση των Μυστηρίων, η Διανομή των Χαρισμάτων, η Ατελείωτη Ευφροσύνη, η Ομοίωση προς τον Θεό και το ανώτερο από όσα μπορεί κανείς να επιθυμήσει, το να γίνει Θεός!
Με το Άγιο Πνεύμα οι Αδύνατοι γίνονται Ισχυροί, οι Φτωχοί γίνονται Πλούσιοι και οι Αγράμματοι Σοφότεροι από τους σοφούς»…!!!
Μέγας Βασίλειος
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Η αρετή ειναι μια και για τον άνδρα και για την γυναίκα, επειδή και η φύση τους ειναι ίσοτιμη , ώστε και η ανταμοιβή να ειναι ιδια και για τους δύο....
Μέγας Βασίλειος.....!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”