Δε πάμε καλά

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

l_katerina συμφερει σέ ενα ζηλωτή μοναχό να παραδεχτει την Αγιοτητα τού γεροντα Παισιου;
:)
Εικόνα
l_katerina
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από l_katerina »

Ειλικρινά ποτέ δεν ασχολήθηκα με το τι σημαίνει η φράση "είμαι ζηλωτής" και τις συνέπειές τις. Το άκουγα κατά καιρούς και αδιαφορούσα.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που ένας άγγελος του Θεού όπως είναι ο μοναχός που σχολίασα και ποιό πριν δεν καταλαβαίνει το διαμάντι που έχει δίπλα του.
Από ζήλια;; Από τι; Αν μπορεί κάποιος με απλά ελληνικά -ώστε να καταλάβω ως άσχετη που είμαι- τι είναι ζηλωτισμός.
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από preloude »

l_katerina έγραψε:Ειλικρινά ποτέ δεν ασχολήθηκα με το τι σημαίνει η φράση "είμαι ζηλωτής" και τις συνέπειές τις. Το άκουγα κατά καιρούς και αδιαφορούσα.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που ένας άγγελος του Θεού όπως είναι ο μοναχός που σχολίασα και ποιό πριν δεν καταλαβαίνει το διαμάντι που έχει δίπλα του.
Από ζήλια;; Από τι; Αν μπορεί κάποιος με απλά ελληνικά -ώστε να καταλάβω ως άσχετη που είμαι- τι είναι ζηλωτισμός.
ισως αυτος να ελαμπε περισοτερο και να μην το προσεξατε.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

kleanthis έγραψε:ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΕΓΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ Ο ΝΙΚΟΣΖ.

ΛΟΙΠΟΝ

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΟΙ ΣΕΣΩΣΜΕΝΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 144.ΟΟΟ (ΟΧΙ ΕΥΡΩ)

ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 50 ΧΙΛΙΑΔΕΣ(ΕΠΙΜΕΝΩ, ΟΧΙ ΕΥΡΩ), ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΟΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 94000(ΞΕΡΕΤΕ, ΟΧΙ ΕΥΡΩ), ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....
Έχω την εντύπωση ότι ο αριθμός 144.000 είναι συμβολικός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Εντάξει...Ξέσπασες Νίκο..? Ηλία..? οι υπόλοιποι...?

Να ρωτήσω κάτι (έτσι εγκυκλοπαιδικά δηλαδή) ? Το δημοσίευμα το διαβασατε ή αρχίσατε να με βρίζετε χωρίς καν να το ανοίξετε ? Γιατί σαν απάντηση σε όσα καταλογίστηκαν στον τεθνεωντα ακούστηκαν αφορισμοί. Και μπήκαν και αλλα θέματα που καμμία σχεση δεν είχαν με το θεμα.

Εγινες εξαλλος λες Νίκο. Εγω να δεις τι επαθα όταν έβλεπα την παραμονή της κηδείας την ΝΕΤ να προβαλλει την ακολουθία της Μ. Παρασκευής, όταν ακουσα τον μικρό μου να μου λέει πως τους ειπαν στο σχολείο πως οι Ιεραρχες είναι τεσσερεις και ακουσα τον Ανθιμο Θεσ/νικης να αποκαλεί τον κυρό Χριστόδουλο "προσωπικότητα που συγκρίνεται με τον Ιωαννη τον Χρυσόστομο".

Αν θελατε αντρίκια να μιλάτε (Νίκο εσυ το λες συνεχεια) θα απαντούσατε στο δημοσίευμα.
Αν θελατε αντρίκια να μιλάτε δεν θα τα βαζατε με όποιον ναναι (Μελπομένη πχ) αλλα με αυτόν που σας φταιει (Ρομφαια) και μόνον.
Αν θελατε αντρίκια να μιλάτε και Ορθόδοξα δεν θα στηνατε διθυραμβους στον εκλιπόντα, αλλά βλέποντας τα λάθη του θα ρίχνατε το βαρος σας στον πιθανό διάδοχο να μην τα επαναλάβει.
Αν θελατε αντρίκια να μιλάτε θα λέγατε ευθεως "Καλα εκανε και μας εφερε τον πάπα. Ετσι γουσταρουμε" και δεν θα το "παιζατε" αντιοικουμενιστες .

Εγραψα πως το θεμα δεν θα κλείσει όσο ακούω και διαβαζω "πόσο άγιος ανθρωπος" υπήρξε.
Από το ίδιο τευχος και το παρακάτω δημοσίευμα:

ΕικόναΕικόνα

Εικόνα
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ !

ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥΣ !

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΩ !

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ !
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

Ρομφαία....πήρες τη ρομφαία σου.....και καθαρίζεις το χώρο απο τα μιάσματα της πίστης.

Μη ξεχνάς όμως......"μάχαιραν έδωκες μάχαιραν θα λάβεις".
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΣΥ ΡΟΜΦΑΙΑ ?

ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ?

Ε ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Για την ταμπακερα θα πούμε κάτι, ή μόνο φωνες και κατηγορίες?
Δεν χλεύασα νεκρό. Παρεθεσα ενα δημοσίευμα και περιμενω απαντησεις. Εχεις?

Και ακου Νικο..δεν εμαθα να φευγω...αλλοι την "κανουν" με ελαφρια πηδηματακια. Όμως νόμιζα πως γνωρίζεις ότι γραφω απο την δουλειά μου
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΡΟΜΦΑΙΑ
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ !

ΕΣΥ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ?

ΘΕΟΣ ?

ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ
ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ?

ΠΕΡΙΜΕΝΩ !
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”