Να προσθέσω και αυτό (πραγματικό περιστατικό), σχετικά με τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν μερικές φορές τα ζευγάρια ορισμένοι πνευματικοί που επιμένουν τόσο πολύ στο σεξουαλικό μέρος της σχέσης (ακόμα και αν αυτή είναι χάλια και συναισθηματικά και σεξουαλικά! Αλλά είπαμε, αυτά είναι δευτερεύοντα!).
Γνωστό μου ζευγάρι (και οι δύο άνθρωποι της Εκκλησίας), όπου σοβαρότατο γυναικολογικό πρόβλημα και ακόλουθη εγχείριση καθιστούσε τη σύλληψη παντελώς αδύνατη, καταφεύγει σε εξωσωματική, με την άδεια πνευματικού και μάλιστα παραδοσιακού και διακριτικού πνευματικού. Η εξωσωματική πετυχαίνει με την πρώτη, και συμβαίνει και κάτι που και οι δύο και όσοι το άκουσαν (και εγώ προσωπικά) το ερμηνεύουν ως σημείο.
Ο ευτυχής πατέρας μετά από λίγο καιρό πηγαίνει (ας πρόσεχε!) σε κάποιο ιερομόναχο πνευματικό, που υποτίθεται ότι έχει κάποια φήμη. Τον απασχολεί σοβαρό πρόβλημα, που άπτεται και του ιδίου και της σχέσης με τη σύζυγό του. Ο πνευματικός μόλις ακούει εξωσωματική, "απαγορεύεται αυστηρά" λέει. Μα, πέτυχε με την πρώτη, έχουμε παιδάκι. Τίποτα ο πνευματικός, ούτε καν χαρά έδειξε για τη γέννηση του παιδιού. Μα πήραμε ευλογία από τον π. Χ. Τίποτα ο πνευματικός, άκαμπτος, πάγος! Είστε και ένοχοι για έκτρωση, του λέει του φίλου μου, γιατί το ένα γονιμοποιημένο ωάριο χάθηκε με την εμφύτευση. Προσοχή, όχι αποβολή,
έκτρωση!!! Γιατί έκτρωση πάτερ μου, εξανίσταται αυτός; Γιατί ξέρατε ότι υπήρχαν σοβαρές πιθανότητες να αποβληθεί το γονιμοποιημένο ωάριο από τον οργανισμό, άρα συνειδητά προχωρήσατε προς έκτρωση!!!
Η ωραία εξομολόγηση συνεχίζεται. Εννοείται καμμία κουβέντα για το πως τα πας με τη γυναίκα σου και αν κοιτάς και αλλού κ.λπ. Σημασία έχει ΤΙ κάνεις με τη γυναίκα σου επακριβώς. Και σε ρωτάει για τα πάντα. Κάμα Σούτρα κανονικότατο (συγχωρέστε με, όπως μου τα είπε το παιδί σας το λέω). Και εννοείται όλα είναι απολύτως απαγορευμένα, και τον δέσμευσε ως πνευματικός να μην κάνει πλέον παρά ένα ξερό μηχανιστικό σεξ και όχι Σαββατοκύριακα (αυτό έλειπε!).
Αλλά δεν τελειώσαμε:
Ο πνευματικός συνεχίζει: Ναι, αλλά εσείς δεν μπορείτε να κάνετε παιδιά, άρα γιατί κάνετε σεξ; Εεεεεε.... Κανονικά, εφ' όσον δεν μπορείτε να κάνετε παιδιά, πρέπει να το σταματήσετε. Διαφορετικά, θα κοινωνάτε μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα και θα κάνετε και ελεημοσύνες από πάνω, για να συγχωρεθείτε που κάνετε σεξ ενώ ξέρετε ότι δεν μπορεί η γυναίκα να συλλάβει!!!!
Ο άνθρωπος ένοιωσε σαν παγιδευμένο ζώο. Δεν μπορείς να κάνεις παιδιά, σε αφήνω να σηκώσεις μόνος σου τον σταυρό σου, αλλά σου απαγορεύω εξωσωματική (ευτυχώς κατόπιν εορτής, χαχα

), δεν θα κάνεις όμως ούτε σεξ, αλλά αν κάνεις δεν θα κοινωνάς παρά Πάσχα και Χριστούγεννα!
Δηλαδή, το πλήρες αδιέξοδο...
Περιττό να σας πω ότι ο άνθρωπος ένοιωθε μετά την εξομολόγηση ότι είχε ανάγκη να εξομολογηθεί που του ερχόταν να τα σούρει στον πνευματικό!
Και σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ πιστός και παραδοσιακός Χριστιανός, καθόλου νεωτεριστής.
(Ερώτηση: Αν με λίγο περιστασιακό εξωσυζυγικό σεξ, του δίνεται η ευλογία να κοινωνάει Πάσχα και Χριστούγεννα, γιατί να μην το προτιμήσει ο Χριστιανός, που μπορεί να είναι και καλύτερο;;;;

).