Και τώρα τι κάνουμε ?

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Ο Θεός, είναι παντού αλλά ο Λόγος του Θεού δεν μπορεί ν΄ακούγεται παντού γιατί χάνει την ουσία και τη σοβαρότητά του. "Μη ρίχνεται τα Άγια στους σκύλους" είπε ο Κύριος.

Η Θεολογία δεν είναι για όλους, ούτε μπορούν όλοι να την κατανοήσουν, ούτε έχουν όλοι διάθεση να την κατανοήσουν. Είναι λοιπόν καλύτερα να μην την ακούν παρά να την παρεξηγούν.

Όποιος βλέποντας τη ζωή των Χριστιανών, θελήσει να τη μιμηθεί, ας πάει στο ναό να ζήσει την ατμόσφαιρα των ακολουθιών και μέσα σ΄αυτή ν΄ακούσει το και το κύρηγμα.

Αλλοιώς η Θεολογία ακούγεται σαν μια ακόμη θεωρία, σαν αυτές που λένε όλοι οι φιλοσοφούντες ανά τις τηλεοράσεις.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

nkope έγραψε:Η Θεολογία δεν είναι για όλους, ούτε μπορούν όλοι να την κατανοήσουν, ούτε έχουν όλοι διάθεση να την κατανοήσουν..
Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να κλειστεί στο καβούκι της ?
Τότε να πάψει και η εξωτερική ιεραποστολή
Να κλείσουν οι δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί της εκκλησίας
Να πάψει το ίντερνετ με τους τόσους Βυζαντινούς ύμνους

Δεν με τρομάζει που διαφωνούμε αλλά που συμφωνεί μαζί μου η Εvi :lol:
Καλή Σαρακοστή
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

lovethink έγραψε: Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να κλειστεί στο καβούκι της ?
Τότε να πάψει και η εξωτερική ιεραποστολή
Να κλείσουν οι δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί της εκκλησίας
Να πάψει το ίντερνετ με τους τόσους Βυζαντινούς ύμνους
Όχι Μάνο μου, αλλά έξω απ΄ τους ναούς έργα κι όχι λόγια. Το παράδειγμα που λέγαμε. Τα λόγια παρεξηγούνται, τα έργα μιλούν από μόνα τους. Ο Κύριος λέει "για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάζουν τον Ουράνιο Πατέρα σας", κι όχι ν΄ακούν τα καλά σας λόγια.

Το Ιντερνετ είναι μια άλλη ιστορία. Αφού υπάρχει σαν πηγή πληροφόρησης, ας υπάρχει σ΄αυτό κι ο κάλος λόγος κι όχι μόνο ο βλάσφημος. Άλλωστε εμείς εδώ δεν Θεολογούμε από μόνοι μας, ανταλάσσουμε εμπειρίες και κείμενα Θεολογικά. Οι εμπειρίες είναι κάτο σαν γραπτό παράδειγμα. Αν μέσ΄απ΄αυτές προκύπτει Θεολογία τόσο το καλύτερο.
Vosk0z
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Vosk0z »

lovethink έγραψε:Απλά επειδή το θέμα ξεκίνησε απ'το ότι ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από την εκκλησία , τι θα γίνει σχετικα με το τσιπάρισμα , πως ο κόσμος θα ενημερωθεί ποιός θα προστατευθεί και στο ότι εν ολίγοις είτε έρθει ο Αντίχριστος είτε όχι αν είμαστε έξω από την εκκλησία θα κινδυνεύουμε
Ηθελα απλώς να ρωτήσω .. Πόσες φορές έχετε ακούσει στις εκκλησίες να μιλάνε για το χάραγμα ? Και ύστερα .. Αντε και πες πως μιλάνε .. Τι λένε ?

Σαφώς και αναφέρομαι στις εκκλησίες που ακολουθούν το νέο ημερολόγιο ..
Νεο ημερολόγιο = "ΕΚ - συγχρόνιση" του προκατόχου του .. ητοι του Παλιού (= old στην βαρβαρική..)

Αγαπητέ Μάνο, μετά βεβαιότητος σου λέω, πως θα υπάρξει η ύστατη στιγμή που θα κάτσουν (?) να ακούσουν όλοι .. εχμ , ΟΛΟΙ πάνω στην Γη για το τι πρόκειται να συμβεί .. Και αυτή θα είναι η τελετυταία προειδοποίηση .. Μετά ? "Αν και αυτούς δεν ακούσεετε, δεν είστε άξιοι Μου .."

Αυτή η στιγμή είναι πάρα πολύ κοντά .. Και δεν εννοώ "μέσα στα επόμενα 50 χρόνια..", ούτε καν στα επόμενα 12..
"Ο μισθωτός δε, και ουκ ών ποιμήν, ου ουκ εισί τα πρόβατα ίδια, θεωρεί τον λύκον ερχόμενον και αφίησι τα πρόβατα και φεύγει"
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Vosk0z έγραψε:Αυτή η στιγμή είναι πάρα πολύ κοντά .. Και δεν εννοώ "μέσα στα επόμενα 50 χρόνια..", ούτε καν στα επόμενα 12..
Αγαπητέ άγνωστε ψηφιακέ συνομιλητή (συνγράφοντα δηλαδή ) όταν ακούω για ημερομηνίες και προφητείες βγάζω σπυριά
Ασε αυτά να τα κάνουν οι αιρέσεις που τρομάζουν τον κόσμο για να τον φέρουν κοντά τους
Ούτε οι ίδιοι οι Αγγελοι δεν γνωρίζουν τη μέρα και την ώρα
Στοιχεία έχουμε μόνο
Αλλωστε χίλιες μέρες δικές μας μία μέρα για Το Θεό λένε
Και δεν θα κρίνω την εκκλησία του νέου ημερολογίου ή του παλαιού
Εγώ στο νέο γεννήθηκα στο νέο θα μείνω
Και με το νέο ημερολόγιο έχουμε αναδείξει Αγιους
:wink:
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Vosk0z έγραψε:Αυτή η στιγμή είναι πάρα πολύ κοντά .. Και δεν εννοώ "μέσα στα επόμενα 50 χρόνια..", ούτε καν στα επόμενα 12..
Αγαπητέ άγνωστε ψηφιακέ συνομιλητή (συνγράφοντα δηλαδή ) όταν ακούω για ημερομηνίες και προφητείες βγάζω σπυριά
Ασε αυτά να τα κάνουν οι αιρέσεις που τρομάζουν τον κόσμο για να τον φέρουν κοντά τους
Στοιχεία έχουμε μόνο
Και δεν θα κρίνω την εκκλησία του νέου ημερολογίου ή του παλαιού
:wink:
Καλή Σαρακοστή
Carlos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Carlos »

Η απάντηση στην ερώτηση "και τώρα τι κάνουμε" είναι:

Προμηθευόμαστε όλοι ένα ειδικό πομπό τύπου Matrix που στέλνει έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό ο οποίος καταστρέφει κάθε ηλεκτρονικό κύκλωμα σε κάποια ακτίνα δράσης.

Θέλετε τον μπλε ή τον κόκκινο?

8) :lol: 8) :lol: 8) :lol: :idea:
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Carlos έγραψε:Η απάντηση στην ερώτηση "και τώρα τι κάνουμε" είναι:

Προμηθευόμαστε όλοι ένα ειδικό πομπό τύπου Matrix που στέλνει έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό ο οποίος καταστρέφει κάθε ηλεκτρονικό κύκλωμα σε κάποια ακτίνα δράσης.

To MΠΛΕ το ΜΠΛΕ :lol:
Καλή Σαρακοστή
Vosk0z
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Vosk0z »

Πες μου έναν .. Για αγίους πάντα μιλάμε .. Αλλά πρόσεξε μην είναι σαν τον νεο-αγιοποιήσαντα πάπα .. (αν δεν το έχουν κάνει ακόμα) ..
Δεν μίλησα για την 2α Παρουσία του Κυρίου μας .. Αυτή οντως, κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει ..
Και αυτό το έχει πει .. Αλλά και πάλι , δεν μίλησα για αυτό ..

Μια χαρά τα τσουβαλιάζουμε όλα :)

Σε ευχαριστώ :)
Με αποτελείωσες με αυτό ..

Αλλά .. Πες μου ποια πρόταση από αυτές που έγραψες κολλάει με αυτές που έγραψα εγώ ..
"Ο μισθωτός δε, και ουκ ών ποιμήν, ου ουκ εισί τα πρόβατα ίδια, θεωρεί τον λύκον ερχόμενον και αφίησι τα πρόβατα και φεύγει"
Carlos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Carlos »

lovethink έγραψε:
Carlos έγραψε:Η απάντηση στην ερώτηση "και τώρα τι κάνουμε" είναι:

To MΠΛΕ το ΜΠΛΕ :lol:

χεχε 50 ευρώπουλα αγόρι μου!!!! dink
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”