Αλάθητο ή όχι των Πατερικών παραινέσεων, κανόνων, παραδόσεων
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αλαθητο ή όχι των Πατερικών παραινέσεων, κανόνω, παραδόσ
Δεν είμαι Θεολόγος, ούτε ειδικός στα της Καινής Διαθήκης, αλλά ακόμη δεν έχω βρει κάτι στο Θεόπνευστο αυτό βιβλίο που να μπορεί να αμφισβητηθεί, ως προς την ορθότητά του. Αυτό που είναι πιθανόν να αμφισβητηθεί είναι η ερμηνεία κάποιου αποσπάσματος της Διαθήκης, κι αυτό γιατί η ερμηνεία είναι ανθρώπινη και εάν ο ερμηνευτής δεν έχει Θεία φώτιση, ενδεχομένως να οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ Η ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ...aposal έγραψε:Δεν είμαι Θεολόγος, ούτε ειδικός στα της Καινής Διαθήκης, αλλά ακόμη δεν έχω βρει κάτι στο Θεόπνευστο αυτό βιβλίο που να μπορεί να αμφισβητηθεί, ως προς την ορθότητά του. Αυτό που είναι πιθανόν να αμφισβητηθεί είναι η ερμηνεία κάποιου αποσπάσματος της Διαθήκης, κι αυτό γιατί η ερμηνεία είναι ανθρώπινη και εάν ο ερμηνευτής δεν έχει Θεία φώτιση, ενδεχομένως να οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα.
ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΩΣ ΒΙΩΜΑ , ΩΣ ΖΩΗ...
ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΛΟΙ , ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ...
ΣΕΜΝΑ ΟΜΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΑΥΤΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.
ο Χριστός σώζει....
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Aγαπητη ψυχουλα, ακουσε.
καταρχην μην με λες κυριο, γιατι ειμαι νεος ανθρωπος, δεν ειμαι γεροντας σαν τον Αποστολο, για παραδειγμα..
Επειτα να σου επισημανω δυο-τρια πραγματακια για την οικονομια της συζητησης και το ορθον του πραγματος.
1. Την φραση : "Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον και τούς προφήτας· ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι."
στο κατα Ματθαιον, την διετυπωσε ο Ιδιος ο Κυριος μας Ιησους Χριστος. το γραφω και παραπανω. Οποτε μην λες οτι το ειπα εγω, γιατι θα καουμε ολοι μαζι..
Λοιπον μην φτανουμε στο σημειο να αμφισβητουμε και τα λογια του Κυριου.. εστω και εν αγνοια μας.
Λεει ξεκαθαρα ο Κυριος, οτι συμπληρωνει τον Νομο, καθως η ανθρωποτητα εισερχεται πλεον στο σταδιο του φωτισμου,
της Καινης Διαθηκης, και δεν εχει αναγκη απο τον πρωταρχικο νομο, τοσο οσο την εποχη που την εβγαλε ο Θεος απο την ζωωδη κατασταση, της πληρους ληθης, στην οποια ειχε περιελθει μετα την πτωση.
Αλλιως νουθετεις ενα βρεφος, αλλιως εναν ενηλικα. Αυτο λεει ο Κυριος. Δεν λεει οτι καταργει τον νομο, γιατι ηταν λαθος. Τον αναπτυσει τον συμπληρωνει, για να παιδαγωγησει τον ανθρωπο προς την τελειοτητα. Αυτο ειναι το νοημα.
2. Το εαν ειχαν συναισθηση οι Αποστολοι που εγραψαν τα Ευαγγελια, οτι αυτα θα γινουν Κανονας της Αγιας Γραφης, απο την Εκκλησια με τις Οικουμενικες Συνοδους, δεν θα το κρινουμε εμεις.
Αυτο το ξερουν οι ιδιοι, και το Πνευμα το Αγιον που οικονομει την σωτηρια του κοσμου, και τους καθοδηγησε. Αυτο ειναι μια εικασια του συγγραφεως και δεν ειναι θεσφατο.
3. Ο Αποστολος Παυλος λεει ξεκαθαρα οτι εαν εχει ολα τα χαρισματα, του Θεου, και δεν εχει Αγαπη, ειναι κυμβαλο αλλαλαζον!
Και οτι μαστιγωθηκε τρις, ναυαγησε δις, φυλακιστηκε, ερραπισθη, εξεδιωχθη, επεινασε, ατιμωθηκε, και τελος εκτελεστηκε ως αμνος επι σφαγη, τι αλλο δηλωνει απο την εσχατη αγαπη για ολους και ολα;
Τον αδικεις καταφωρα τον Αποστολο. Μην λετε τετοια πραγματα ετσι ευκολα. Εμεις στην θεση του, θα την ειχαμε κανει με ελαφρα πηδηματακια, και ας μιλαμε για αγαπη καθημερινα..
4. Το οτι εχουν θρυλους και μυθους οι πλανες των αρχαιων λαων, που καποιοι βρισκουν οτι προσομοιαζουν με την Πιστη μας και τους Αγιους μας, ουδολως πρεπει να μας απασχολει, καθως ο Θεος δεν αφησε αμαρτυρητο τον Εαυτο Του, οπως αναφερει και η Αγια Γραφη, αλλα εδωσε σπερματα και ψηγματα αληθειας, απο φιλανθρωπια, ωστε να μην χαθει ολοτελα ο ανθρωπος.
Ακομα και η εμφυτη ταση προς την θρησκεια του ανθρωπου, ειναι ψιλη μνημη Θεου, που παρεμεινε στον εκπεσοντα ανθρωπο, εξαιτιας της αρχεγονης καθ'εικονας, καταστασης - προτυπο στην οποια πλασθηκε, και την οποια αμαυρωσε κατα τους Πατερες, αλλα δεν εχασε τελειως.
Αυτο το εχουν ολοι. Το θεμα ειναι προς τα που θα το στρεψουν ομως, προς την Αληθεια, η προς το ψεμμα και τον δαιμονα;
Αλλο αυτο, και αλλο η αποκαλυψη της Αληθειας και η Πιστη που σωζει, η Ορθοδοξια, για τον κοσμο. Εκει ηταν το σχεδιο να παμε. Και εκει μας εφερε ο Χριστος.
5. Το πηδαλιο εχει κανονες για ιερατικη και ποιμαντικη χρηση, και δεν ειναι βιβλιο για λαϊκους. Οποτε δεν μας πεφτει λογος για το τι προβλεπει και τι κανονιζει σε καθε περιπτωση. Εκτος και εαν εμεις ειμαστε πλεον θεοφοροι, και αγιοι απο τους Πατερες που το συνεγραψαν, και ειμαστε σε θεση να το κρινουμε κιολας..
6. Οι Αγιοι Πατερες ηταν φωτισμενοι, και το αποτελεσμα φαινεται απο το οτι εχει φτασει ως τις ελεεινες μας μερες, η Πιστη, αλωβητη και απαραλλακτη, και σωζει κοσμο και κοσμακη που δεν την "ψαχνει και πολυ", να το πω και λαϊκα.
Αυτος που θα πιστεψει, απλα, ταπεινα, με αδολο καημο για τον Χριστο, χωρις να εχει πνευμα αντιδρασεως και περιεργειας, θα σωθει, καθως η Οδος ειναι δοκιμασμενη 20 αιωνες τωρα. Και αυτο το χρωσταμε, στους Πατερες. Κατα το ανθρωπινο.
Το πολυ το βαζει ο Θεος, αλλα και αυτο που χρειαζεται και ειναι απαραιτητο, το εβαλαν οι Πατερες που εβαλαν και πλατη, και σωμα και αιμα και πνευμα, για να καυχομαστε εμεις σημερα οτι ειμαστε Ορθοδοξοι.
Οποτε απομενει απο εμας να καταθεσουμε προαιρεση, και αγωνα, και οχι να τους αμφισβητουμε κιολας, για να ακουσουν και το ευχαριστω απο πανω, απο εμας τους "προχωρημενους".
Αυτα τα ολιγα, οχι για μενα, αλλα για την φουκαριαρα την θεολογικη και ιστορικη αλλα και πατερικη πραγματικοτητα.
Και μην ξενυχτατε πολυ, γιατι οποιος ξενυχταει, θα πρεπει να κανει και μεσονυκτικο και ορθρο, και οχι να καθεται να χαζευει.
καταρχην μην με λες κυριο, γιατι ειμαι νεος ανθρωπος, δεν ειμαι γεροντας σαν τον Αποστολο, για παραδειγμα..
Επειτα να σου επισημανω δυο-τρια πραγματακια για την οικονομια της συζητησης και το ορθον του πραγματος.
1. Την φραση : "Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον και τούς προφήτας· ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι."
στο κατα Ματθαιον, την διετυπωσε ο Ιδιος ο Κυριος μας Ιησους Χριστος. το γραφω και παραπανω. Οποτε μην λες οτι το ειπα εγω, γιατι θα καουμε ολοι μαζι..
Λοιπον μην φτανουμε στο σημειο να αμφισβητουμε και τα λογια του Κυριου.. εστω και εν αγνοια μας.
Λεει ξεκαθαρα ο Κυριος, οτι συμπληρωνει τον Νομο, καθως η ανθρωποτητα εισερχεται πλεον στο σταδιο του φωτισμου,
της Καινης Διαθηκης, και δεν εχει αναγκη απο τον πρωταρχικο νομο, τοσο οσο την εποχη που την εβγαλε ο Θεος απο την ζωωδη κατασταση, της πληρους ληθης, στην οποια ειχε περιελθει μετα την πτωση.
Αλλιως νουθετεις ενα βρεφος, αλλιως εναν ενηλικα. Αυτο λεει ο Κυριος. Δεν λεει οτι καταργει τον νομο, γιατι ηταν λαθος. Τον αναπτυσει τον συμπληρωνει, για να παιδαγωγησει τον ανθρωπο προς την τελειοτητα. Αυτο ειναι το νοημα.
2. Το εαν ειχαν συναισθηση οι Αποστολοι που εγραψαν τα Ευαγγελια, οτι αυτα θα γινουν Κανονας της Αγιας Γραφης, απο την Εκκλησια με τις Οικουμενικες Συνοδους, δεν θα το κρινουμε εμεις.
Αυτο το ξερουν οι ιδιοι, και το Πνευμα το Αγιον που οικονομει την σωτηρια του κοσμου, και τους καθοδηγησε. Αυτο ειναι μια εικασια του συγγραφεως και δεν ειναι θεσφατο.
3. Ο Αποστολος Παυλος λεει ξεκαθαρα οτι εαν εχει ολα τα χαρισματα, του Θεου, και δεν εχει Αγαπη, ειναι κυμβαλο αλλαλαζον!
Και οτι μαστιγωθηκε τρις, ναυαγησε δις, φυλακιστηκε, ερραπισθη, εξεδιωχθη, επεινασε, ατιμωθηκε, και τελος εκτελεστηκε ως αμνος επι σφαγη, τι αλλο δηλωνει απο την εσχατη αγαπη για ολους και ολα;
Τον αδικεις καταφωρα τον Αποστολο. Μην λετε τετοια πραγματα ετσι ευκολα. Εμεις στην θεση του, θα την ειχαμε κανει με ελαφρα πηδηματακια, και ας μιλαμε για αγαπη καθημερινα..
4. Το οτι εχουν θρυλους και μυθους οι πλανες των αρχαιων λαων, που καποιοι βρισκουν οτι προσομοιαζουν με την Πιστη μας και τους Αγιους μας, ουδολως πρεπει να μας απασχολει, καθως ο Θεος δεν αφησε αμαρτυρητο τον Εαυτο Του, οπως αναφερει και η Αγια Γραφη, αλλα εδωσε σπερματα και ψηγματα αληθειας, απο φιλανθρωπια, ωστε να μην χαθει ολοτελα ο ανθρωπος.
Ακομα και η εμφυτη ταση προς την θρησκεια του ανθρωπου, ειναι ψιλη μνημη Θεου, που παρεμεινε στον εκπεσοντα ανθρωπο, εξαιτιας της αρχεγονης καθ'εικονας, καταστασης - προτυπο στην οποια πλασθηκε, και την οποια αμαυρωσε κατα τους Πατερες, αλλα δεν εχασε τελειως.
Αυτο το εχουν ολοι. Το θεμα ειναι προς τα που θα το στρεψουν ομως, προς την Αληθεια, η προς το ψεμμα και τον δαιμονα;
Αλλο αυτο, και αλλο η αποκαλυψη της Αληθειας και η Πιστη που σωζει, η Ορθοδοξια, για τον κοσμο. Εκει ηταν το σχεδιο να παμε. Και εκει μας εφερε ο Χριστος.
5. Το πηδαλιο εχει κανονες για ιερατικη και ποιμαντικη χρηση, και δεν ειναι βιβλιο για λαϊκους. Οποτε δεν μας πεφτει λογος για το τι προβλεπει και τι κανονιζει σε καθε περιπτωση. Εκτος και εαν εμεις ειμαστε πλεον θεοφοροι, και αγιοι απο τους Πατερες που το συνεγραψαν, και ειμαστε σε θεση να το κρινουμε κιολας..
6. Οι Αγιοι Πατερες ηταν φωτισμενοι, και το αποτελεσμα φαινεται απο το οτι εχει φτασει ως τις ελεεινες μας μερες, η Πιστη, αλωβητη και απαραλλακτη, και σωζει κοσμο και κοσμακη που δεν την "ψαχνει και πολυ", να το πω και λαϊκα.
Αυτος που θα πιστεψει, απλα, ταπεινα, με αδολο καημο για τον Χριστο, χωρις να εχει πνευμα αντιδρασεως και περιεργειας, θα σωθει, καθως η Οδος ειναι δοκιμασμενη 20 αιωνες τωρα. Και αυτο το χρωσταμε, στους Πατερες. Κατα το ανθρωπινο.
Το πολυ το βαζει ο Θεος, αλλα και αυτο που χρειαζεται και ειναι απαραιτητο, το εβαλαν οι Πατερες που εβαλαν και πλατη, και σωμα και αιμα και πνευμα, για να καυχομαστε εμεις σημερα οτι ειμαστε Ορθοδοξοι.
Οποτε απομενει απο εμας να καταθεσουμε προαιρεση, και αγωνα, και οχι να τους αμφισβητουμε κιολας, για να ακουσουν και το ευχαριστω απο πανω, απο εμας τους "προχωρημενους".
Αυτα τα ολιγα, οχι για μενα, αλλα για την φουκαριαρα την θεολογικη και ιστορικη αλλα και πατερικη πραγματικοτητα.
Και μην ξενυχτατε πολυ, γιατι οποιος ξενυχταει, θα πρεπει να κανει και μεσονυκτικο και ορθρο, και οχι να καθεται να χαζευει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

...vasilis_m21 έγραψε:Διονυση παλι με ολο το σεβασμο, λιγο γενικολογη βρισκω την απαντηση σου που εγραψες γιαυτα που ειπα. Δεν μου απαντας καθολου συγκεκριμενα, και μου λες οτι παω με το πνευμα των καιρων.
Τελος παντων εγω σου ξαναλεω οτι ο αγιος Γεωργιος και ολοι οι αγιοι εχουν καταγεγραμενες ευεργεσιες και επι αλλοθρησκων. Διαβασε τι λεει η ιερα μητροπολις Πριγκηπονησων για την ιερα μονη Αγιου Γεωργιου Κουδουνα, το οποιο καταμαρτυρουν και ολοι: '
'Ἡ μονὴ αὐτή, ἐλλείποντος εἰδικοῦ νοσοκομείου, ἐχρησίμευεν ὡς καταφύγιον τῶν νευροπαθῶν ἢ φρενοβλαβῶν εἴτε καὶ ἀπὸ ἄλλας σωματικὰς ἢ ψυχικὰς νόσους κατεχομένων ὀρθοδόξων πιστῶν, ἄλλων χριστιανῶν καὶ ἑτεροθρήσκων, οἱ ὁποῖοι ἀνεύρισκον ἐδῶ τὴν σωτηρίαν καὶ τὴν θεραπείαν των.''
Χιλιαδες μουσουλμανοι καθε χρονο κατακλύζουν την Εκκλησία του Αϊ Γιώργη , αφήνοντας τάματα, προσκυνώντας τις άγιες εικόνες και πηγαίνοντας σε ατέλειωτες ουρές για να χριστούν με το λαδάκι από το καντήλι του Αγίου!
Οποτε , ας μην βιαζομαστε να μιλαμε εκ μερους του Θεου και των Αγιων. Δεν μας εχρισε κανενας εκπροσωπους τους.
Ωραια, γινε τοτε.. μουσουλμανος vasilis_m21, να απολαυσεις τις ευεργεσιες του Αγιου Γεωργιου,
και να γλυτωσεις και την στενη και τεθλιμμενη οδο, αλλα και τον Σταυρο τον οποιο υποσχεθηκε ο Χριστος,
σε οσους βαπτιστηκαν στο ονομα του, και Τον ακολουθουν.
Δηλαδη, συγνωμη αλλα πας να μας τρελλανεις τωρα; Tι ειναι αυτα που μου λες;
Oταν ειπε ο Κυριος στον μυστικο μαθητη Του, Νικοδημο οτι : "οποιος δεν γεννηθει ανωθεν απο πνευμα και υδωρ, δεν προκειται να εισελθει στην Βασιλεια του Θεου",
δηλαδη τι εννοουσε, για πες μου εσυ σε παρακαλω, για να καταλαβω.
Προσεξε: Aλλο η φιλανθρωπια, και η οικονομια του Θεου, για τον ανθρωπο γενικα, και η προγνωση Του για οσους εχουν καλη προαιρεση, αλλα ειναι μακραν Του,
και αλλο, ποιοι ειναι οι δουλοι Του, τους οποιους εχει καλεσει προ καταβολης κοσμου, να γινουν τεκνα και υιοι Φωτος, και ομοιοι με Αυτον.
Το να επιτρεψει ο Θεος σε εναν Αγιο, να θαυματουργησει, (καθως ολα εννοειται οτι με την Χαρη του Θεου τελουνται), σε αλλοδοξους, αλλοθρησκους, η και αθεους ακομα, ειναι ανεξιχνιαστο θεμα της Προνοιας Του.
Αυτο δεν σημαινει επ'ουδενι οτι αποδεχεται την "θρησκεια" τους, η την πλανη τους, η οτι Λεει: δεν πειραζει, μεινετε οπως ειστε, και θα μπειτε στην Βασιλεια των Ουρανων, με τα τσαρουχια..
Γιατι εαν ισχυε αυτο, τοτε τι κανουμε εμεις εδω; Τι εκαναν οι Προφητες, οι Αποστολοι, οι Μαρτυρες, οι Ασκητες, οι Μοναχοι, ολοι οσοι θυσιαστηκαν στους αιωνες, και μενουν ακομα να θυσιαστουν;
Εις ματην γινανε ολα; Καποιο λαθος κανανε; Μηπως πλανηθηκαν;
Γιατι Σταυρωθηκε ο Κυριος, και θεμελιωσε Εκκλησια, και δεν ελεγε απο ψηλα: Eνταξει, θα σωθειτε ολοι, μαγικα, με μια μου αποφαση, αρκει να ειστε καλα παιδακια, και ας λατρευετε και την κουτση και ψωριαρα γατα της γειτονιας σας ακομη..
Μα τι καθομαστε και λεμε, θα μας παρουν με τις τοματες, βρε vasilis_m21..
Αλλο "καλος ανθρωπος" απλα χωρις Χριστο,
και αλλο Χριστιανος ανθρωπος, που πρεπει να ειναι και καλος εννοειται.
Το ενα καλο ειναι αλλα ΔΕΝ φτανει. Το αλλο τελειο ειναι, αλλα, καλο ειναι να το πραγματοποιουμε κιολας, και οχι να το κανουμε ισωμα με το τι πρεσβευουν οι αλλοι.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΟ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΤΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΒΑΤΑ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ ΘΥΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΣΟΥ "ΓΙΝΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ".dionysisgr έγραψε: Ωραια, γινε τοτε.. μουσουλμανος vasilis_m21, να απολαυσεις τις ευεργεσιες του Αγιου Γεωργιου,
και να γλυτωσεις και την στενη και τεθλιμμενη οδο, αλλα και τον Σταυρο τον οποιο υποσχεθηκε ο Χριστος,
σε οσους βαπτιστηκαν στο ονομα του, και Τον ακολουθουν
ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ... ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ .
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΩ - ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η ΦΡΑΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΜΕ ΘΙΓΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ(ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ) ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΧΩΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.
ο Χριστός σώζει....
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βρε παιδιά συγχωρέστε μου την παρέμβαση αλλά νομίζω τελικά χάσαμε το θέμα.
Αντιδικίες για εκφράσεις ή λέξεις νομίζω δεν έχουν μεγάλο νόημα.
Και ούτε νομίζω πως υπάρχουν ουσιαστικές αντιθέσεις.
Ο Διονύσης σε κάποια θέματα μιάζει άκαμπτος.
Προσωπικά πιστεύω πως επειδή έχει προχωρήσει αρκετά, δεν μπορεί να το δει ΄΄χαλαρά΄΄.
Πολλοί άλλοι (μέσα σε αυτούς και εγώ) τα θέματα τα εξετάζουμε πιο ΄΄ανοιχτά΄΄.
Μη μένουμε σε λεκτικές αντιδικίες σας παρακαλώ
Αντιδικίες για εκφράσεις ή λέξεις νομίζω δεν έχουν μεγάλο νόημα.
Και ούτε νομίζω πως υπάρχουν ουσιαστικές αντιθέσεις.
Ο Διονύσης σε κάποια θέματα μιάζει άκαμπτος.
Προσωπικά πιστεύω πως επειδή έχει προχωρήσει αρκετά, δεν μπορεί να το δει ΄΄χαλαρά΄΄.
Πολλοί άλλοι (μέσα σε αυτούς και εγώ) τα θέματα τα εξετάζουμε πιο ΄΄ανοιχτά΄΄.
Μη μένουμε σε λεκτικές αντιδικίες σας παρακαλώ
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Επειδη εχεις γνωστη, και φανερη σε ολους, εμπαθεια με τις θεσεις και το προσωπο μου,
και δεν χανεις ποτε την ευκαιρια να το δειχνεις αγαπητε Στεφανε, αλλα και να διαφωνεις κατ'επαγγελμα με οτι λεω,
θα σε παρακαλεσω, οταν τοποθετουμαι σε ενα θεμα,
να μην παρεμβαινεις εαν δεν εχεις να πεις κατι ουσιαστικο που προωθει την συζητηση.
Οχι τιποτα αλλο, δεν με πειραζει να διαφωνεις, αλλα εχει καταντησει λιγο γραφικο αυτο που κανεις.
Αντιδραση για την αντιδραση και μονο.
Αιντε να απολογηθω αφου το θελεις.
Ο ιδιος ο Βασιλης, και για τον οποιο προτρεχεις, και τον καθιστας ανικανο να καταλαβει προφανως απο μονος του, θα καταλαβε ανετα, οτι το σχημα αυτο που του προτεινω, ειναι ρητορικο και δεν αποτελει αληθινη προτροπη, πως θα τολμουσα αλλωστε;
Γιαυτο και λεω: "Ωραια, γινε τοτε.. μουσουλμανος vasilis_m21, να απολαυσεις τις ευεργεσιες του Αγιου Γεωργιου, ..."
με τελιτσες αναμεσα στο γινε τοτε.. για να δειξω οτι το λεω υπο τυπου πειραγματος, και οξυμωρου σχηματος, για να φανει η αντιθεση της αληθινης πιστεως που αποφερει το θαυμα και την λυτρωση, και της οικονομιας του Θεου για τα πλασματα που Βλεπει οτι μπορουν να ακουσουν την Φωνη Του, εστω και μεσα στην πλανη οπου βρισκονται.
Αυτο ηθελα να καταδειξω, και μονο.
Τωρα, πως το πηρες, πως το εφερες, οτι προσπαθω να προσβαλω τον Βασιλη, αυτο μονο εσυ το ειδες αγαπητε μου.
Εαν μου το πει ο ιδιος, θα ανακαλεσω, αλλα ημουν ξεκαθαρος, στο τι εννοω νομιζω.
Δημιουργεις καπνο, εκει που δεν υπαρχει ουτε υποψια φωτιας. Δεν σε καταλαβαινω ειλικρινα.
και δεν χανεις ποτε την ευκαιρια να το δειχνεις αγαπητε Στεφανε, αλλα και να διαφωνεις κατ'επαγγελμα με οτι λεω,
να μην παρεμβαινεις εαν δεν εχεις να πεις κατι ουσιαστικο που προωθει την συζητηση.
Οχι τιποτα αλλο, δεν με πειραζει να διαφωνεις, αλλα εχει καταντησει λιγο γραφικο αυτο που κανεις.
Ο ιδιος ο Βασιλης, και για τον οποιο προτρεχεις, και τον καθιστας ανικανο να καταλαβει προφανως απο μονος του, θα καταλαβε ανετα, οτι το σχημα αυτο που του προτεινω, ειναι ρητορικο και δεν αποτελει αληθινη προτροπη, πως θα τολμουσα αλλωστε;
Γιαυτο και λεω: "Ωραια, γινε τοτε.. μουσουλμανος vasilis_m21, να απολαυσεις τις ευεργεσιες του Αγιου Γεωργιου, ..."
με τελιτσες αναμεσα στο γινε τοτε.. για να δειξω οτι το λεω υπο τυπου πειραγματος, και οξυμωρου σχηματος, για να φανει η αντιθεση της αληθινης πιστεως που αποφερει το θαυμα και την λυτρωση, και της οικονομιας του Θεου για τα πλασματα που Βλεπει οτι μπορουν να ακουσουν την Φωνη Του, εστω και μεσα στην πλανη οπου βρισκονται.
Τωρα, πως το πηρες, πως το εφερες, οτι προσπαθω να προσβαλω τον Βασιλη, αυτο μονο εσυ το ειδες αγαπητε μου.
Εαν μου το πει ο ιδιος, θα ανακαλεσω, αλλα ημουν ξεκαθαρος, στο τι εννοω νομιζω.
Δημιουργεις καπνο, εκει που δεν υπαρχει ουτε υποψια φωτιας. Δεν σε καταλαβαινω ειλικρινα.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΩΧ Παλι θα τις μαζεψει ο Αποστολος
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οι βουλες του Θεου ειναι ανεξιχνιαστες. Εγω προσωπικα πιστευω οτι ο Θεος εκτιμα πολυ περισσοτερο εναν μουσουλμανο ή βουδιστη αν ειναι σωστος ανθρωπος και γνησιος, παρα εναν ορθοδοξο αν δεν εχει την ιδια ποιοτητα στον χαρακτηρα.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ... ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΘΕΜΑ...dionysisgr έγραψε:Επειδη εχεις γνωστη, και φανερη σε ολους, εμπαθεια με τις θεσεις και το προσωπο μου,
ΠΡΟΤΡΕΧΕΙΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ...
ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΟΥ Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ"
ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ....
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΕΩ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ...
ΓΙΑ ΥΤΟ ΙΣΩΣ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΙΓΟ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟ...
ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.
ο Χριστός σώζει....