max1 έγραψε:Αιρετικέ εε.. συγνώμη lovethink εννοώ :D δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύσαι. Μιλάς για 2 εκδοχές και μετά λες αν ο Θεός αλλάζει γνώμη. Μα 2 εκδοχές σημαίνει ή το ένα ή το άλλο όχι και τα 2.
Δηλ. ο Κύριος θα κάνει Ή το ένα Ή το άλλο ανάλογα με το τι είναι για το συμφέρον του ανθρώπου.
Τώρα όσον αφορά τις προσευχές μας αυτό πρέπει να παρακαλάμε δηλ. να γίνει ότι είναι για το συμφέρον του ανθρώπου. Απλά επειδή εμείς είμαστε αδύναμοι ζητάμε μόνο την μία εκδοχή (συνήθως)
Θα μου πεις τώρα αφού ο Θεός ξέρει τι θα κάνει γιατί προσευχόμαστε; Γιατί νομίζω ότι θέλει να δει και συγκινείται ίσως από τη δική μας προσπάθεια αλλιώς αφού θέλει πάντα το καλό μας δε θα έπρεπε να προσευχόμασταν ποτέ.
Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά απάντηση δε πήρα
ΑΡΑ ? αφού ο Θεός ξέρει τι θα κάνει γιατί προσευχόμαστε ?
Συγκινείτε από τη δική μας προσπάθεια και όχι από του ασθενούς ?
Κάτι άλλο συμβαίνει , μεταφυσικό ίσως πολύ απλό αλλά σίγουρα πολύ όμορφο με τη προσευχή και τη Χάρη Του Θεού
Misha έγραψε:lovethink τα λέει μια χαρα ο π.Παίσιος στα βιβλια του και στις απομαγνητοφωνημενες ομιλιες του τα λεει κι ο π.Σωφρονιος στο βίο του Αγίου Σιλουανού.
αλλά κανε αλλο ποστ για το ερωτημα αυτό,εάν θέλεις...
ας μεινει τούτο το θεμα μονο για την προσευχη στις 10....
Οκ συμφωνώ .Θα κοιτάξω κάποια στιγμή τα βιβλία που λες
Προς Lovethink:
«Το θαύμα το κάνει η πίστη μας ή ο Θεός; Αν το κάνει η πίστη μας, δε χρειαζόμαστε το Θεό. Αν το κάνει ο Θεός, γιατί χρειάζεται η πίστη μας;»
Οι ερωτήσεις σου κάτι τέτοιο μου θυμίζουν :) Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο ;)
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
ntinoula έγραψε:Προς Lovethink:
«Το θαύμα το κάνει η πίστη μας ή ο Θεός; Αν το κάνει η πίστη μας, δε χρειαζόμαστε το Θεό. Αν το κάνει ο Θεός, γιατί χρειάζεται η πίστη μας;»
Οι ερωτήσεις σου κάτι τέτοιο μου θυμίζουν :) Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο ;)
:D Tinapo ειρθα να κλεισο τον ιπολογιστι και ηταν ι ορα τισ προσευχης κιταγα και ξανακιταγα το ρολοοι 8O 8O 8O δοξα το θεο :D καλιχτα σε ολους και η αγγελοι να μασ προσεχουν και αυτο το βραδη