Άπιστος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Αποστολε ,εχω μια ερωτηση.Που βρισκεις τοσο γρηγορα τα καταλληλα αποσπασματα για τον καθενα;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

smarti έγραψε:Αποστολε ,εχω μια ερωτηση.Που βρισκεις τοσο γρηγορα τα καταλληλα αποσπασματα για τον καθενα;
Από τα βιβλία που διαβάζω κατά καιρούς, ό,τι θεωρώ ως σημαντικό το δακτυλογραφώ στον υπολογιστή και μετά προσπαθώ να το κατατάξω ανά θεματικό αντικείμενο!
Η δουλειά αυτή είναι πολλή και δεν την έχω ολοκληρώσει, οπότε ό,τι έχω, στέλνω!
Τώρα αν κάποια από αυτά σας βοηθούν πραγματικά, αυτό δεν οφείλεται σε μένα αλλά στον Κύριο και Αυτόν να δοξάζετε (ακαταπαύστως)!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από geonutr »

'Alithis

τελικα μαλλον καλο σου εκανε αυτος ο ανθρπος,σε ΠΡΟΦΥΛΑΞΕ!Ή μάλλον ο Θεος σε προφυλαξε απο αλλα χειροτερα!
κατι αλλο ομως μου εκανε εντυπωση-και συγχωρεσε με.τι σημαινει κανω εγκρατεια μεχρι το Μ.Σαββατο??????!!και τον υπολοιπο καιρο τι κανω?αμαρτανω θανασιμως ανετα?!!!!!"
μάλλον δε το εξήγησα καλά, κοίτα πως έχουν τα πράγματα..Ο προηγούμενος πνευματικός μου λόγω της σχέσης μου μου είχε βάλει κανόνα να μην κοινωνήσω εως ότου λογοδοθώ (πράγμα που δεν επρόκειτο να γίνει για τα επόμενα 2 χρόνια) αλλά επειδή δεν μπορούσα πλέον να τον επισκέπτομαι όυτε να τον βρώ, μου έδωσε την ευλογία του και βρήκα άλλον πνευματικό.Ο νέος μου πατέρας λοιπόν, μου έδωσε μια ευκαιρία μετά την εξομολόγηση μου..εαν κάνουμε εγκράτεια -καταννοητό φαντάζομαι για το που αναφέρεται- για 2 εβδομάδες να μπορέσω να πάω να κοινωνήσω..φάντάσου ότι έχω να κοινωνήσω από το προηγούμενο Πάσχα..
Όσο για το ότι με έδιωξε από το σπίτι του μια διευκρύνηση, δεν μέναμε μαζί, με τους γονείς του μένει, απλά μου είπε: θέλω να φύγεις και αρκετά προβλήματα μας δημιουργεί ο πνευματικός σου... :?
Αν πεθανεις πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις οταν πεθανεις...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

geonutr έγραψε: θέλω να φύγεις και αρκετά προβλήματα μας δημιουργεί ο πνευματικός σου... :?
Κι εγώ θα σου ζητούσα να του κάνεις το εξής : Να του πεις ότι δεν θα ξαναβρεθούμε ερωτικά παρά μόνο μετά το γάμο, για να δουμε πώς θα αντιδράσει!
Αν σε θέλει πραγματικά (αν σε αγαπάει δηλαδή) θα το συζητήσει! Αν όχι θα βρει αμέσως αντικαταστάτρια!
Αλλά επειδή είμαι εκτός τόπου και χρόνου, άσ' το καλύτερα!
Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να συμβουλευτείς τον πνευματικό σου και ό,τι σου πει αυτό να κάνεις! Μπορεί να τον χάσεις, αλλά έτσι δεν θα χρεωθείς καμιά αμαρτία! Διαφορετικά μπορεί να έχουμε χειρότερες εξελίξεις!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
agiografies
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από agiografies »

aposal έγραψε:
geonutr έγραψε: θέλω να φύγεις και αρκετά προβλήματα μας δημιουργεί ο πνευματικός σου... :?
Κι εγώ θα σου ζητούσα να του κάνεις το εξής : Να του πεις ότι δεν θα ξαναβρεθούμε ερωτικά παρά μόνο μετά το γάμο, για να δουμε πώς θα αντιδράσει!
Αν σε θέλει πραγματικά (αν σε αγαπάει δηλαδή) θα το συζητήσει! Αν όχι θα βρει αμέσως αντικαταστάτρια!
Αλλά επειδή είμαι εκτός τόπου και χρόνου, άσ' το καλύτερα!
Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να συμβουλευτείς τον πνευματικό σου και ό,τι σου πει αυτό να κάνεις! Μπορεί να τον χάσεις, αλλά έτσι δεν θα χρεωθείς καμιά αμαρτία! Διαφορετικά μπορεί να έχουμε χειρότερες εξελίξεις
geonutr
===============================================
δεν μπορεις και δεν πρεπει να συμβουλευεις να πραξουν τετοιες αποφασεις και ειδικα οταν προκειται για ανθρωπους ανωριμους πνευματικα.
εχουν δοκιμασει την γλυκητητα τησ ερωτικης επαφης και αυτο θελει μεγαλη πνευματικη δυναμη για να το δαμασεις,
και τελος παντων αν ο ενας μεσα απο αγωνα το καταφερνει ? τι γινεται με τον αλλο?
που δεν εχει διαθεση για πνευματικο αγωνα,
ολα αυτα θελουν διακριση.
ισως πραγματικα να μην ειναι αυτος το αλλο μισο της geonutr ασε ομως αυτο να το πει ο πνευματικος της

καλη μου geonutr ειδες την περοδο της χαριτος ποσο απλοχερα σου εδωσε ο θεος δυναμη να κανεις τοσα πνευματικα πραγματα
τωρα ηρθε η ωρα του αγωνα πρεπει να παλεψεις με πειρασμους και ισως να χρειαστει να αναθεωρησεις πολλα πραγματα
geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από geonutr »

λέει και ξέρω ότι μ'αγαπάει αλλά νιώθω ότι έχουμε χάσμα ανάμεσα μας..Είμαστε μαζί 7 χρόνια, αλλά εγώ τον τελευταίο 1 ,5 χρόνο ήρθα πιο κοντά στον Κύριο,εκείνος δεν μ'ακολουθεί..Είναι πολλές οι φορές που ερχόμαστε σε ρίξη για θέματα της Εκκλησίας αλλά έχω μάθει να υπομένω..Πάντως αν είναι να χωρίσω για αυτό το λόγο, ας χωρίσω..Ο Θεός είναι πάνω απ'ολους..
agiografies
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από agiografies »

geonutr
Πάντως αν είναι να χωρίσω για αυτό το λόγο, ας χωρίσω..Ο Θεός είναι πάνω απ'ολους..

εγω θα ελεγα να μην λες <<να χωρισω>> θα ελεγα απλος να λες οτι θα κανω μια προσπαθεια να του εξηγησω τι σημαινει για μενα πλεων η εν χριστο ζωη και οτι σε αυτη τη ζωη δεν θα κανω εκπτωσεις,
αν θελει και μπορει τοτε να μην χωρισεται γιατι και'συ τον αγαπας και αυτος
σε αγαπαει.
και στο θεμα της σαρκικης επαφης θα βρεθει μια χρυση τομη παντα μεσα απο την καθοδηγηση του πνευματικου, και που ξερεις ισως αργοτερα ερθει και αυτος μεσα στους κολπους της εκκλησιας βλεποντας το παραδειγμα σου,
και ετσι εσυ γινεις αιτια να σωθη ενας ανθρωπος. και αυτο ειναι μεγαλο πραγμα στα ματια του θεου.
ειπαμε ομως πρωτα με την καθοδηγηση του πνευματικου
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΈΡΧΕΤΑΙ.....

Δημοσίευση από michail »

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

agiografies έγραψε:geonutr
Πάντως αν είναι να χωρίσω για αυτό το λόγο, ας χωρίσω..Ο Θεός είναι πάνω απ'ολους..

εγω θα ελεγα να μην λες <<να χωρισω>> θα ελεγα απλος να λες οτι θα κανω μια προσπαθεια να του εξηγησω τι σημαινει για μενα πλεων η εν χριστο ζωη και οτι σε αυτη τη ζωη δεν θα κανω εκπτωσεις,
αν θελει και μπορει τοτε να μην χωρισεται γιατι και'συ τον αγαπας και αυτος
σε αγαπαει.
και στο θεμα της σαρκικης επαφης θα βρεθει μια χρυση τομη παντα μεσα απο την καθοδηγηση του πνευματικου, και που ξερεις ισως αργοτερα ερθει και αυτος μεσα στους κολπους της εκκλησιας βλεποντας το παραδειγμα σου,
και ετσι εσυ γινεις αιτια να σωθη ενας ανθρωπος. και αυτο ειναι μεγαλο πραγμα στα ματια του θεου.
ειπαμε ομως πρωτα με την καθοδηγηση του πνευματικου
Συμφωνούμε απόλυτα αδελφέ/ή μου!
Δεν γνωριζόμαστε κιόλας!
geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από geonutr »

Μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου...Δόξα σοι Κύριε...
Χώρισα για 4 ημέρες, δεν πήγαινε αλλό αλλά ο Κύριος μετά από τις προσευχές τις δικές μου και του πνευματικού μου, άνοιξε από ότι φαίνεται τα μάτια στο αγόρι μου...Γύρισε πίσω, θέλει λέει να παντρευτούμε, μου ζήτησε να του γνωρίσω τον πνευματικό μου για να του μιλήσει και να εξομολογηθεί..Στο χωριό που πήγε για Πάσχα, μίλησε με ένα παππά που έμενε δίπλα τους (Θεόσταλτος) και άλλαξαν πολλά!Κάθε μέρα μιλάμε για πνευματικά θέματα, για την προσευχή και τον Κύριο και δείχνει ενθουσιασμένος..βέβαια, ότι του λέω είναι απ'αυτά που γνωρίζω.Για ότι δεν γνωρίζω του λέω να το σημειώσει κάπου να ρωτήσει πνευματικό..Με ρωτάει χαριτολογόντας αν θέλω να γίνει και παππάς!Μέχρι που εχθές το βράδυ έκατσε μέχρι τις 2 τα μεσάνυχτα για να μάθει απ'έξω το σύμβολο της Πίστεως μας (δεν το είχε μάθει από το Δημοτικό)!
Δεν ξέρω, νομίζω ότι βαδίζουμε σε σωστό δρόμο..σιγά σιγά... :wink:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”