Γοργόνες - Νέα προπαγάνδα;
Συντονιστής: Συντονιστές
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ!!!ΚΑΨΤΕ!!! ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!!!!
Ζούμε σε εποχές περίεργες που ο καθένας μας λέει ό,τι θέλει κάνει ό,τι θέλει και στο τέλος δεν ξέρει τι θέλει.
Η πίστη μας είναι το μοναδικό φίλτρο του νου, που μπορεί να μας προσφέρει κριτική σκέψη, ώστε να αποφασίζουμε τι μας κάνει και τι όχι.
Εδώ δεν χωράνε εκπτώσεις.
Ζούμε σε εποχές περίεργες που ο καθένας μας λέει ό,τι θέλει κάνει ό,τι θέλει και στο τέλος δεν ξέρει τι θέλει.
Η πίστη μας είναι το μοναδικό φίλτρο του νου, που μπορεί να μας προσφέρει κριτική σκέψη, ώστε να αποφασίζουμε τι μας κάνει και τι όχι.
jimysn έγραψε:ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ!!!ΚΑΨΤΕ!!! ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!!!!
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ!!!!!
Και αναρωτιέμαι ......θα φαινόμουν υπερβολική αν έλεγα ότι "τα πάθη κόβονται από την ρίζα τους". Κατά τη γνώμη μου σήμερα δεν μπορείς να κάνεις επιλογή στο τι θα βλέπεις στην τηλεόραση...... όλα μου φαίνονται σκουπίδια.
Το συμπέρασμά μου είναι ότι όταν έχεις την τηλεόραση "stand by" δεν μπορείς εύκολα να επιλέξεις τι είναι καλό και τι κακό, τι είναι ωφέλιμο και τι όχι και δη για τα παιδιά..... δεν μπορεί εσύ να βλέπεις κάτι που θεωρείς ενδιαφέρον και μόλις τελειώσει να κλείνεις τη τηλεόραση λέγοντας στα παιδιά σου ότι το επόμενο σήριαλ ή εκπομπή δεν είναι ωφέλιμη γι' αυτά. Ένα παιδί άνω των 13 ετών έχει άποψη και θεωρεί ότι είναι ωφέλιμο ή ότι δεν τον βλάπτει ..... τότε τι του λες;;;;;; έχει όλη την ελευθερία να επιλέξει από μόνο του τι του αρέσει και τι όχι, έχει άποψη που δεν μπορεί κάποιος επειδή είναι σε μεγαλύτερη ηλικία να το εμποδίσει με την προυπόθεση ότι θα του κάνει κακό στο μέλλον.
Γι' αυτό θα θεωρούσα σωστό η τηλεόραση να ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ!!!!!!!!! όταν έχει κάποιος μικρά παιδιά ...... όπως έχω κάνει ήδη.
Ο γιός μου είναι 13 ετών και με το που ερχόταν από το σχολείο πέρναγε μπροστά στην τηλεόραση ατελείωτες ώρες ακόμη κι όταν ερχόμουν εγώ στο σπίτι. Το αποτέλεσμα ήταν να μην διαβάζει να αποβλακώνεται σε αυτό το χαζοκούτι κάνοντας συνεχώς ζάπινγκ. Όταν τη έκλεινα πάντα με το ζόρι δεν είχε όρεξη να κάνει το οτιδήποτε. Γι' αυτό και πήρα αυτή την απόφαση και ελπίζω να πιάσει.
To ένα κανάλι
δείχνει ειδήσεις
το άλλο κανάλι
δεν πιάνει καλά
Κοιμάται ο πατέρας
και μη τον ξυπνήσεις
ΑΧ και να είχαμε κανάλια πολλά
Τελεβιζιόν
Τελεβιζιόν
πόσο μ'αρέσεις τέλεβιζιόν
χαχαχαχαχα Χάρυ Κλύν
Εντάξει ρε παιδιά ήμαρτον ,
ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
Δηλαδή τι θα πάθω αν δω ένα Λάκη Λαζόπουλο ?
Αν δω ένα "Αποδείξεις" του Ευαγγελάτου ?
Αν δω μια καλή Ελληνική ταινία ?
δείχνει ειδήσεις
το άλλο κανάλι
δεν πιάνει καλά
Κοιμάται ο πατέρας
και μη τον ξυπνήσεις
Τελεβιζιόν
Τελεβιζιόν
χαχαχαχαχα Χάρυ Κλύν
ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
Καλή Σαρακοστή
Εvi_J για κοίτα εδώEvi_J έγραψε:Μάνο σήμερα είδα το 4 επεισόδιο του "Αργοναύτη". Είναι κάθε πρωί στις 8:00 στην Ερτ1. Είναι παραγωγής του 1988! Μιλάει για τα όνειρα ενός παιδιού καμιά 11αριά χρονών που ζει σε κάποιο νησί και ονειρεύεται την θάλασσα (ακόμα και στα έργα φτάνει ο άγιος Νικόλαος... έτσι για να σκάσουν οι αιρετικοί :D :D ). Μας δείχνει την ζωή των παιδιών στα νησιά τουλάχιστον 2-3 δεκαετίες πριν. Επιτέλους ΕΛΛΗΝΙΚΟ έργο! Εγώ θυμάμαι ότι το έβλεπα τότε αλλά δεν θυμάμαι τίποτα από το έργο.... Αν δεν το έχεις δει, συνιστώ να το δεις! Πάντως εν σχέση με σήμερα.... ΚΑΜΜΙΑ σχέση.... μοιάζει σχεδόν ξενέρωτο έτσι απλοϊκά που μιλάει...
Τι όμορφα .........
http://www.youtube.com/watch?v=hPkJX8Q98RA
Πρετόριαν έλα βρε σιγά :)
O πενηντάρης = με δύο εικοσάρηδες :D
Καλή Σαρακοστή
Αυτή ήταν και η δική μου γνώμη και τη θεωρούσα σωστή. Αλλά από την άλλη σκέφτηκα ότι αν παιζόταν ένα έργο στο θέατρο για το οποίο έχουν ακουστεί πάρα πολύ καλές κριτικές και βγάζει ένα πολύ ηθικόν δίδαγμα ..... αλλά έχει και μερικές σκηνές "γυμνό"... και μερικές βωμολοχίες.... ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ;;;;; Θα πήγαινα και στις σκηνές του γυμνού θα έκλεινα τα μάτια ή στις βωμολοχίες θα έκλεινα τ' αυτιά μου;;;;; ΓΕΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;;lovethink έγραψε:To ένα κανάλι
δείχνει ειδήσεις
το άλλο κανάλι
δεν πιάνει καλά
Κοιμάται ο πατέρας
και μη τον ξυπνήσεις
Τελεβιζιόν
Τελεβιζιόν
χαχαχαχαχα Χάρυ Κλύν![]()
ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
Άρα πάιρνω την απόφαση να μην πάω καθόλου.
Αν είμαι υπερβολική και έχω άδικο διορθώστε με!!!!
Δεν είναι δυνατόν να σε διορθώσω εγώ διότι δεν είμαι σε θέση να κρίνω ποιό το σωστό και ποιό το λάθοςmirto έγραψε: Αλλά από την άλλη σκέφτηκα ότι αν παιζόταν ένα έργο στο θέατρο για το οποίο έχουν ακουστεί πάρα πολύ καλές κριτικές και βγάζει ένα πολύ ηθικόν δίδαγμα ..... αλλά έχει και μερικές σκηνές "γυμνό"... και μερικές βωμολοχίες.... ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ;;;;; Θα πήγαινα και στις σκηνές του γυμνού θα έκλεινα τα μάτια ή στις βωμολοχίες θα έκλεινα τ' αυτιά μου;;;;; ΓΕΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;;
Άρα πάιρνω την απόφαση να μην πάω καθόλου.
Αν είμαι υπερβολική και έχω άδικο διορθώστε με!!!!
Απλά θα πω την άποψή μου , η οποία μπορεί να είναι παντελώς λάθος
Εγώ προσωπικά θα στεκόμουν στο ηθικό δίδαγμα και θα παρέβλεπα τις σκηνές γυμνού
ΕΚΤΟΣ κι αν υποπτευόμουν πως οι σκηνές αυτές δεν είναι αναγκαίες για το έργο , αλλά λειτουργούν ως "διαφημιστικές" για να τραβήξουν κόσμο
Οσο για τις βωμολοχίες
Διότι δεν θεωρώ πως υπάρχουν Αισχρές λέξεις , αλλά αισχρά συναισθήματα που εκτοξεύουν αυτές τις λέξεις
Οσο για το γυμνό , θεωρώ πολύ όμορφο ένα γυμνό σώμα είτε αντρικό είτε γυναικείο όταν το ντύνει όμως η σεμνότητα
Πχ ένα σώμα ολόγυμνο που μένει σκυφτό και λυπημένο , το βρίσκω πιο ηθικό από μια σκηνή με ένα σώμα ντυμένο που έχει αφήσει μισάνοιχτη τη μπλούζα πχ στο ντεκολτέ
Πάντως δεν νομίζω πως το "Γυμνό" είναι απαραίτητο σε ένα έργο για να δώσει στη πλοκή συγκεκριμένη θεματολογία
Λειτουργεί μάλλον σαν "κράχτης"
Οσο αφορά τη φρασεολογία όμως , δεν νομίζω πως θα ήταν δυνατόν σε μια σκηνή "μίσους" ενός έργου να φωνάζει ο ένας στον άλλον "είσαι άμυαλος είσαι ασυνεπής ασυνεπής φύγε από τη ζωή μου ασυνεπή "
Εντωμεταξύ εκεί που έχουν φτάσει τα εισιτήρια στα θέατρα ..... σιγά μη πάω
Δυστυχώς είναι πανάκριβος ο πολιτισμός στη χώρα μας
Θυμάμαι στο σχολείο μας είχαν πάει σινεμά στο "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών"
Καλή Σαρακοστή
Παμε ολοι μαζι...
Σαν ήμουνα κι εγώ μικρό παιδί
ρωτούσα για να μάθω καθετί
ρωτούσα κάθε μέρα τον μπαμπά και τη μαμά
να μάθω πώς γεννιούνται τα παιδιά
κοιτούσε ο μπαμπάς μου τη μαμάκα μου κλεφτά
και μου 'λεγαν κι οι δυο τα λόγια αυτά:
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι
γκαπα γκουμ μπιρλι γκαγκα
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα
Μου λέγαν οι δασκάλοι στο σχολειό
πως για να μάθω πρέπει να ρωτώ
ρωτώντας παίρνει βόλτες το μυαλό σου το αργό
και ρώταγα συνέχεια κι εγώ
τι, πώς και πού και ποιος και πότε κι όταν και γιατί
και μου 'λεγαν τραβώντας μου το αυτί
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα
Ρωτούσα στη δουλειά το διευθυντή
γιατί δεν ανεβαίνουν οι μισθοί
γιατί θα πρέπει να ψωνίζω εγώ στη λαϊκή
και να 'χω γίνει εικόνα μαγική
γιατί να τη βολεύω συνεχώς με δανεικά
κι εκείνος μου απαντούσε φιλικά:
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα
Ο γιόκας μου ρωτάει συνεχώς
μπαμπάκα μου τι πάει να πει φτωχός
τι πάει να πει κονόμα και τι θα φας καλά
παιδί είναι και ρωτάει για πολλά
του φτιάχνω χαρακτήρα, του μιλάω σοβαρά
και πάντα του απαντάω καθαρά:
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα
http://www.youtube.com/watch?v=FwSEKgR5eL0
Σαν ήμουνα κι εγώ μικρό παιδί
ρωτούσα για να μάθω καθετί
ρωτούσα κάθε μέρα τον μπαμπά και τη μαμά
να μάθω πώς γεννιούνται τα παιδιά
κοιτούσε ο μπαμπάς μου τη μαμάκα μου κλεφτά
και μου 'λεγαν κι οι δυο τα λόγια αυτά:
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα
Μου λέγαν οι δασκάλοι στο σχολειό
πως για να μάθω πρέπει να ρωτώ
ρωτώντας παίρνει βόλτες το μυαλό σου το αργό
και ρώταγα συνέχεια κι εγώ
τι, πώς και πού και ποιος και πότε κι όταν και γιατί
και μου 'λεγαν τραβώντας μου το αυτί
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα
Ρωτούσα στη δουλειά το διευθυντή
γιατί δεν ανεβαίνουν οι μισθοί
γιατί θα πρέπει να ψωνίζω εγώ στη λαϊκή
και να 'χω γίνει εικόνα μαγική
γιατί να τη βολεύω συνεχώς με δανεικά
κι εκείνος μου απαντούσε φιλικά:
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα
Ο γιόκας μου ρωτάει συνεχώς
μπαμπάκα μου τι πάει να πει φτωχός
τι πάει να πει κονόμα και τι θα φας καλά
παιδί είναι και ρωτάει για πολλά
του φτιάχνω χαρακτήρα, του μιλάω σοβαρά
και πάντα του απαντάω καθαρά:
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα
http://www.youtube.com/watch?v=FwSEKgR5eL0
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Kyrie_Elehson:
Ναι το είδα το υπόλοιπο επεισόδιο. Όμως δεν μου αρέσει η ιδέα να μου δείχνουν 10 άσχημα και 1-2 καλά, μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και εγώ να πρέπει να είμαι και ευχαριστημένη από πάνω. Έδειξε μια λαμπάδα ίσα με το μποϊ (και ομολογώ ότι μου άρεσε σαν ιδέα... όνομα και πράγμα που λέμε) όμως έχω περιέργεια: ΓΙΑΤΙ δεύτερη και με -σχετικά- κοροιδευτικό τρόπο (εκ μέρους των ηθοποιών όμως, όχι του σεναρίου, πρέπει να το παραδεχτώ αυτό) ενώ το τρύπημα με ΠΟΛΥ έξυπνο τρόπο (υποθέτω ότι έπιασες το διπλό υπονοούμενο και του τρυπήματος και της προτάσεως). Είναι απορίας άξιον....
ΥΓ: Όπως είπες και εσύ: "Όλα είναι συνάρτηση της οπτικής γωνίας που βλέπει κάποιος τα πράγματα..." Την Λενιώ ΠΟΤΕ της είδες να προσεύχεται; Μόνο την λαμπάδα άναψε.... (Πιστεύω ότι ήταν σύμπτωση αυτό... απλά στο λέω για να δεις ότι δεν ισχύει μόνο σε μένα)
ΥΓ2: Τι σχέση είχε με το τι απέγινε ο Κωσταντής τελικά όταν το μήνυμα είχε περάσει ήδη; Δηλ το παιδί τι θα σκεφτεί να κάνει; Από τις δύο επιλογές που έδειξε το έργο μπορεί να διάλέξει κάλλιστα μία από τις δύο. Η μία από αυτές, γιατι πρέπει να υπάρχει;
Ναι το είδα το υπόλοιπο επεισόδιο. Όμως δεν μου αρέσει η ιδέα να μου δείχνουν 10 άσχημα και 1-2 καλά, μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και εγώ να πρέπει να είμαι και ευχαριστημένη από πάνω. Έδειξε μια λαμπάδα ίσα με το μποϊ (και ομολογώ ότι μου άρεσε σαν ιδέα... όνομα και πράγμα που λέμε) όμως έχω περιέργεια: ΓΙΑΤΙ δεύτερη και με -σχετικά- κοροιδευτικό τρόπο (εκ μέρους των ηθοποιών όμως, όχι του σεναρίου, πρέπει να το παραδεχτώ αυτό) ενώ το τρύπημα με ΠΟΛΥ έξυπνο τρόπο (υποθέτω ότι έπιασες το διπλό υπονοούμενο και του τρυπήματος και της προτάσεως). Είναι απορίας άξιον....
ΥΓ: Όπως είπες και εσύ: "Όλα είναι συνάρτηση της οπτικής γωνίας που βλέπει κάποιος τα πράγματα..." Την Λενιώ ΠΟΤΕ της είδες να προσεύχεται; Μόνο την λαμπάδα άναψε.... (Πιστεύω ότι ήταν σύμπτωση αυτό... απλά στο λέω για να δεις ότι δεν ισχύει μόνο σε μένα)
ΥΓ2: Τι σχέση είχε με το τι απέγινε ο Κωσταντής τελικά όταν το μήνυμα είχε περάσει ήδη; Δηλ το παιδί τι θα σκεφτεί να κάνει; Από τις δύο επιλογές που έδειξε το έργο μπορεί να διάλέξει κάλλιστα μία από τις δύο. Η μία από αυτές, γιατι πρέπει να υπάρχει;
Πω, πω.. με γύρισες 20 χρόνια πίσω!! Και έβλεπα και τον Κήπο με τα αγάλματα και τον Θησαυρό της Βαγίας. Ξέρετε ότι η Βαγία είναι στην Αίγινα ε; Στο νησί του Αγίου Νεκταρίου!
ΥΓ: Ο θησαυρός της Βαγίας βασίζεται στο βιβλίο της Ζωρζ Σαρρή το οποίο το έχω. Και όχι... δεν το έχω από τότε που "κυκλοφορούσε" το έργο..... Το αγόρασα σχετικά πρόσφατα. Κάνει περίπου 10 ευρώ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη αν ενδιαφέρεσαι...
ΥΓ: Ο θησαυρός της Βαγίας βασίζεται στο βιβλίο της Ζωρζ Σαρρή το οποίο το έχω. Και όχι... δεν το έχω από τότε που "κυκλοφορούσε" το έργο..... Το αγόρασα σχετικά πρόσφατα. Κάνει περίπου 10 ευρώ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη αν ενδιαφέρεσαι...