"Πρώτος μεταξύ ίσων ο Πάπας"

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

==============================================

εγώ γαρ οίδα τούτο, ότι εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαρείς εις υμάς μη φειδόμενοι του ποιμνίου
και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών.
διο γρηγορείτε....

Τι πλέον τούτου θέλεις;

Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Αγαπητοί φίλοι

Θεωρώ αυτονόητο ότι κάθε άνθρωπος που θέλει να λέγεται και να είναι του Χριστού Πιστός επιθυμεί διακαώς και την ενότητα της Πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος. Έτσι, με αυτό το Πνεύμα οι Πατέρες ονόμασαν την Εκκλησία ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ (ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ) ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε πρόβατα έξω από την μάντρα του Χριστού.
Με αφορισμούς λοιπόν και κραυγές δεν μπορούμε να αρθρώσουμε λόγο....Είναι αναγκαίο όμως να πούμε τι θέλουμε εμείς. Να διατυπώσουμε θέσεις διότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να πούμε, θεωρώντας τους συνομιλητές μας καλοπροαίρετους, υπό ποιές προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να είμαστε μία Εκκλησία μαζί τους.
Ίσως μερικοί ΓΟΧ να πουν ας βαπτισθούν και κατηχηθούν Ορθόδοξοι όλοι αυτοί και έστι γίνονται δεκτοί. Λέγοντας αυτό όμως ίσως φανούμε κακοπροαίρετοι εμείς γιατί μέχρι τώρα υπήρχε μια διαφορετική παράδοση στην Εκκλησία μας..
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Ionas, είναι μονόδρομος για οποιονδήποτε θέλει να ενταχθεί στη ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ η βάπτισή του, (η αναγγελία του με το Θείο αυτό μυστήριο στην κοινωνία των ορθοδόξων), με δεδομένο ότι ως αίρεση που είναι τα μυστήριά τους είνα ΑΚΥΡΑ.

Δύσκολο, πολύ δύσκολο και μακρύς ο δρόμος όπως λένε και οι ίδιοι οι "πρωτεργάτες " αυτής της προσπάθειας.

Πως οι ίδιοι να δικαιολογηθούν στα εκατομμύρια των πιστών τους ότι τόσα χρόνια ήταν σε πλάνη;

(Βλέπε λίγο και τον εωσφορικό εγωϊσμό...)
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Αν πράγματι ο Πάπας καιτο Παπικό κατεστημένο αποδέχεται μια τέτοια θέση που έρχεται πιό κοντά στις Ορθόδοξες θέσεις, αναμφισβήτητα αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα...δεν ξέρουμε όμως αν γίνεται καλοπροαίρετα ή κρύβει κάτι άλλο από πίσω γιατί το καλοκαίρι ο Πάπας έλεγε άλλα..
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Δύσκολο θέμα, επικίνδυνο θέμα. Πώς να τοποθετηθείς εδώ και να υποστηρίξεις με βεβαιότητα αυτό που θεωρείς σωστότερο χωρίς να ρισκάρεις να κάνεις λάθος και να μπερδέψεις και τον άλλον ή να τον επηρεάσεις στο δικό σου λάθος.

Βρήκα ένα απόσπασμα από τον αγαπημένο μου Άγιο Γέροντα Πορφύριο και το παραθέτω για προβληματισμό. Ιδιαίτερα με προβληματίζει η φράση που έχω υπογραμμίσει.

Ο Γέροντας Πορφύριος ζούσε την κοινωνία του με τον Θεό στο πρόσωπο του Χριστού. Γι' αυτό και ήταν ο κατ' εξοχήν άνθρωπος της Εκκλησίας. "Ο Χριστός είναι η Εκκλησία και η Εκκλησία είναι ο Χριστός, που μας έχει προσλάβει όλους στον Εαυτό Του. Όταν αγαπάς τον Χριστό, αγαπάς συγχρόνως όλους τους ανθρώπους, χωρίς να ρωτάς αν οι άνθρωποι είναι άξιοι της αγάπης ή ακόμη αν την αποδεχθούν ή την απορρίψουν. Όταν θέλεις να συναντήσεις τον Χριστό, θα Τον βρεις στον χώρο της Εκκλησίας, γιατί εδώ είναι ενωμένη ολόκληρη η ανθρωπότητα με τον Θεό στο Πρόσωπο του Χριστού. Δεν μπορείς να επικοινωνείς με τον Χριστό και να μην τα έχεις καλά με τους άλλους ανθρώπους".
[Όσιος Γρηγόριος, αρ. 17 (1992), σ. 84].
lefte
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lefte »

ROMFAIA έγραψε:
Για τον Περγάμου μιλάς με τόση βεβαιότητα...?
Για τον Ζηζιούλα ;που τα έργα του είναι γεμάτα αιρέσεις ακόμα και τριαδολογικές ;

Ξέρεις, καλό είναι προτού εκφράσουμε γνώμη να ρίχνουμε και καμμιά ματιά και σε κανένα κείμενο, και αν δεν καταλαβαίνουμε να μην μιλάμε σοφρονέστερο είναι.

Υπομονή λές να κάνουν οι μεγαλοι θεολόγοι της παρέας μιλώντας ειρωνικά και μου θυμίζεις εκείνη την ιστορία με την χταποδίνα και το χταποδάκι...

Τα κεκτημένα και τα Όσια επαραδόθησαν αγαπητέ μου φίλε !!! :(

Επαραδόθησαν κατα το έτος 1965 από τους "μεγαλους θεολόγους" του αιώνα μας ...και ο Ζηζιούλας ανήκει στους συνεχιστές της νεοεποχίτικης Νέας Ορθοδοξίας ....

σσσσς ΣΩΠΑ ρομφαια καραδοκεί το Γκουανταναμο....
Kοίτα να δεις, εγώ θεολόγος δεν είμαι. Τί έχει πει ο Ζηζιούλας δεν τα ξέρω, αλλά αυτά που λές είναι προσβλητικά για ένα ιεράρχη και εάν μιλάει αιρετικά τότε έπρεπε να καθαιρεθεί. Εαν ισχύουν αυτά που λές τότε δεν υπάρχει ιεραρχία οπότε είμαστε ξεκρέμαστοι. Αυτό είναι αδιανόητο οπότε μάλλον οι απόψεις σου είναι τύπου παλαιοημερολογιτών όπου όλα τα βρίσκουν λάθος και αυτοί είναι οι γνήσιοι.
ΥΠΟΜΟΝΗ
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

Περισσότερα είναι αυτά που ενώνουν τους Χριστιανούς απο αυτά που τους χωρίζουν!!!!!.... Η αγάπη η ανώτερη όλων των εντολών.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

silver έγραψε:==============================================

εγώ γαρ οίδα τούτο, ότι εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαρείς εις υμάς μη φειδόμενοι του ποιμνίου
και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών.
διο γρηγορείτε....

Τι πλέον τούτου θέλεις;

Γρηγορειτε και προσευχεσθε !
Σημεια των καιρων !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

tomR έγραψε:Ένα από τα έσχατα σημεία είναι και αυτό , της ενώσεως των καθολικών με τους προκαθημένους και γραμματιζούμενους των Ορθοδόξων , και αυτό γιατί το πραγματικό σώμα της Εκκλησίας δεν θα καταφέρουν να το αλώσουν, που αυτό είναι ο πιστός Λαός , έτσι, σε λίγο και αφού πέσουν και οι τυπικές υπογραφές της ένωσης θα πραγματοποιήσουν και την 8η οικουμενική συνοδό για να βγάλουν πανηγυρικά τον Πάπα πρώτο όλων , στην συνέχεια ο Πάπας θα θελήσει να αποκαταστήσει την Ιστορία και να επανεντάξει στην ( Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ) τα εδάφη που χάθηκαν εξ αιτίας του το 10 έως 14 αιώνα . . .κανένας δεν είναι άσχετος σε αυτήν την παράσταση , όλοι ξερόυν καλά τον ρόλο τους και κανείς δεν πρόκειται να προδώσει τίποτα , και αυτό γιατί όλοι τους ανήκουν εκεί που θέλουν να οδηγήσουν την Ορθοδοξία , στη παναίρεση του Οικουμενισμου , η προδοσία έγινε και γίνετε εκ των έσω . . . .εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και αποχή από την πόρνη όλων των εποχών , αυτήν η Θρησκεία που ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν ,είναι η πόρνη για την οποία γίνετε λόγος στην αποκάλυψη , ,μετρημένος ο Χρόνος της και ο χρόνος τον υποστηρικτών της .
Θωμά όλα όσα γράφεις είναι παντελώς αστήρικτα θεολογικά και αντικειμενικά. Δεν είναι παρά ένα τροπάριο που επαναλαμβάνουν οι πάσης προελεύσεως φανατικοί. Δυστυχώς δεν έχουν κατανοήσει ότι ο ίδιος ο φανατισμός είναι κακός σύμβουλος και δεν οδηγεί σε κατά Θεόν λύσεις, αλλά μόνο σε άσκοπη διχόνοια κι αντιπαραθέσεις.

Ούτε ένωση θα γίνει, ούτε ο πάπας θα καταλάβει τον κόσμο στο ορατό μέλλον.

Ας μιλήσουμε λοιπόν γι αυτά που πραγματικά γίνονται και θα γίνουν, αντί ν΄αναλωνόμαστε σε νοσηρές φαντασίες φανατικών.

Το πρόβλημα της Ορθοδοξίας βρίσκεται στον κακό της εαυτό κι όχι εξωτερικά στους κάθε είδους αιρετικούς. Όλη η ανθρωπότητα προσβλέπει μ΄ελπίδα στην Ορθοδοξία για να μάθει την Αλήθεια, αλλά δυστυχώς βλέπει το κατάντημα ημών των Ορθοδόξων κι απογοητεύεται. ;Hταν αρκετοί λίγοι φωτισμένοι Γέροντες για να λάμψει και πάλι η Ορθοδοξία, όμως εμείς οι υπόλοιποι θα ελεγχθούμε σκληρά, γιατί ενώ γνωρίζαμε την Αλήθεια δεν κάναμε τίποτε για να την εφαρμόσουμε και να δώσουμε το καλό παράδειγμα σ΄όλους τους υπόλοιπους.

Ορθόδοξος, Θωμά, δεν είναι αυτός που φωνάζει έξω οι αιρετικοί απ΄την Εκκλησία, λες κι είναι ιδιοκτησία του, αλλά αυτός που ζει σαν Ορθόδοξος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”