Εντάξει, το παραδέχομαι ότι ήμουν λίγο υπερβολικός. Όμως, αυτά τα συμβάντα είναι συχνότατα. Εδώ, στην Ανάσταση πριν λίγες μέρες, ο ιερέας έψαλλε το "Δεύτε λάβετε φως" και δυο κυρίες μπροστά μου λέγαν για γούνες. Αν είμαστε καλά...123 έγραψε:Απαράδεκτη φράση!Voliotis έγραψε:Όχι, μας ήρθε τώρα η κάθε Κατίνα που δεν έχει την παραμικρή σχέση με Εκκλησία, να μας πει ποιος θα μπει και ποιος όχι.
Έτσι ξεκινάνε οι έριδες.
Μπορεί να διαφωνείς αλλά να σέβεσαι την άποψη του συνομιλητή σου, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για Κυρία.
Και είπαμε... να κρίνεις πράξεις κι όχι ανθρώπους.
Κι από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν έχει σχέση με την Εκκλησία?
Βιασύνες.....
Πύρινος Αναστάσιμος Λόγος στην Πάτρα!
Συντονιστής: Συντονιστές
Συγγνώμη, απλώς μερικές φορές με τσαντίζει να βγαίνει ο καθένας και να κρίνει τους πάντες και τα πάντα. Ίσως με έχει επηρεάσει κάτι ανάλογο... Τέλος πάντων. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη αν έθιξα κάποιον.123 έγραψε:Όχι υπερβολικός....απαράδεκτος....![]()
Με εξέπληξες, γιατί δεν είσαι αυτών των τόνων.....
Αλλά είναι το νεαρό της ηλικίας που δικαιολογεί τέτοιες βιαστικές ενέργειες.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΑ ΚΥΡΙΛΛΕ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΕΣ ΤΗΝ ΓΥΑΛΙΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΒΕΝΤΟΨΥΧΕ ΡΩΜΗΕ ΚΥΡΙΛΛΕ, ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΥ ΛΕΞΗ –ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ!- ΕΔΙΚΑΙΩΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΘΕΝΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ,ΑΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΔΡΑ- ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΦΑ- , ΚΥΡΙΛΛΕ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕ, ΓΝΗΣΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ, ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΦΡΟΥΡΕ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΙΜΙΑ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΣΟΥ!
ΑΞΙΕ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΜΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΘΕΙΣ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣΕΣ ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΒΕΝΤΟΨΥΧΕ ΡΩΜΗΕ ΚΥΡΙΛΛΕ, ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΥ ΛΕΞΗ –ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ!- ΕΔΙΚΑΙΩΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΘΕΝΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ,ΑΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΔΡΑ- ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΦΑ- , ΚΥΡΙΛΛΕ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕ, ΓΝΗΣΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ, ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΦΡΟΥΡΕ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΙΜΙΑ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΣΟΥ!
ΑΞΙΕ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΜΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΘΕΙΣ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣΕΣ ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ!
Αν ένας άνθρωπος είναι παντρεμένος με γυναίκα Αγγλίδα ξέρω γω , κατά τη γνώμη σας δεν πρέπει να πάει δηλαδή στην Ανάσταση με τη γυναίκα του ?
Απορώ πως αυτό το φόρουμ φέρει τον τίτλο "ΑΘΩΣ" πως είναι δυνατόν να του επιτρέπουν τέτοια ιερή ονομασία , απορώ πως κανείς δεν το προσέχει να λειτουργεί με αγάπη και έχει γίνει άντρο ακροδεξιών στις σκέψη ανθρώπων
Κάποιος θα έπρεπε να το συνετίσει μέρες που'ναι
Είναι λυπηρό
Αν έμπαινα για πρώτη φορά και έβλεπα το συγκεκριμένο θέμα να δέχεται και επιβράβευση θα είχα καρακουφαθεί
Γιατί άλλος ΘΕΟΣ Αναστήθηκε στη δική μου πίστη , στην γλυκειά μου Ορθοδοξία
Ο Θεός της αγάπης και όχι του τσιφλικιού και του εγχώριου προϊόντος
Ο Θεός να βάλει το χέρι του
Είναι λυπηρό
Δεν τα λέω θυμωμένα ,για μένα θα είστε πάντα άγνωστοι κάποιοι εδώ αφού επιλέγω στη ζωή μου για φίλους αυτούς δεν μεταλλάσονται τόσο εύκολα από τη μια στιγμή στην άλλη
Τα λέω απλά λυπημένα
Απορώ πως αυτό το φόρουμ φέρει τον τίτλο "ΑΘΩΣ" πως είναι δυνατόν να του επιτρέπουν τέτοια ιερή ονομασία , απορώ πως κανείς δεν το προσέχει να λειτουργεί με αγάπη και έχει γίνει άντρο ακροδεξιών στις σκέψη ανθρώπων
Κάποιος θα έπρεπε να το συνετίσει μέρες που'ναι
Είναι λυπηρό
Αν έμπαινα για πρώτη φορά και έβλεπα το συγκεκριμένο θέμα να δέχεται και επιβράβευση θα είχα καρακουφαθεί
Γιατί άλλος ΘΕΟΣ Αναστήθηκε στη δική μου πίστη , στην γλυκειά μου Ορθοδοξία
Ο Θεός της αγάπης και όχι του τσιφλικιού και του εγχώριου προϊόντος
Ο Θεός να βάλει το χέρι του
Είναι λυπηρό
Δεν τα λέω θυμωμένα ,για μένα θα είστε πάντα άγνωστοι κάποιοι εδώ αφού επιλέγω στη ζωή μου για φίλους αυτούς δεν μεταλλάσονται τόσο εύκολα από τη μια στιγμή στην άλλη
Τα λέω απλά λυπημένα
-
stratos
- Κορυφαίος Αποστολέας

http://www.orthros.org/Greek/Bibliokris ... nwsias.pdf
justin timberlake ριξε μια ματια τη σταση του Π Σοφρωνιου [και των μοναχων του Αγιου Παντελεημονα στο ορος το 1332]
σε εναν ιερεα καθολικο
και μετα συνεχισε το παραληρημα σου
καλα για το εσεξ δεν το συζηταω
εαν ειχαν τοση διακριση οσο εσυ .. κανενας αιρετικος δεν θα γινοταν Ορθοδοξος
justin timberlake ριξε μια ματια τη σταση του Π Σοφρωνιου [και των μοναχων του Αγιου Παντελεημονα στο ορος το 1332]
σε εναν ιερεα καθολικο
και μετα συνεχισε το παραληρημα σου
καλα για το εσεξ δεν το συζηταω
εαν ειχαν τοση διακριση οσο εσυ .. κανενας αιρετικος δεν θα γινοταν Ορθοδοξος

Συμφωνώ και εγώ με τον lovethink. Δεν ήταν ανάγκη να γίνει έτσι τέτοια μέρα!
Και ο Άγιος Σιλουανός προσέγγιζε με πολύ αγάπη και διάκριση τους καθολικούς.
Δεν τον ξέρω τον παπα Κύριλλο. Ούτε ήμουν μπροστά στο γεγονός. Η εφημερίδα μπορεί να το μετέφερε με λάθος τρόπο. Δεν ήταν όμως η ώρα να μιλήσει για τον Πάπα. Ούτε μπορούμε να συγχέουμε τον κάθε Καθολικό με τον Πάπα!
Και ο Άγιος Σιλουανός προσέγγιζε με πολύ αγάπη και διάκριση τους καθολικούς.
Δεν τον ξέρω τον παπα Κύριλλο. Ούτε ήμουν μπροστά στο γεγονός. Η εφημερίδα μπορεί να το μετέφερε με λάθος τρόπο. Δεν ήταν όμως η ώρα να μιλήσει για τον Πάπα. Ούτε μπορούμε να συγχέουμε τον κάθε Καθολικό με τον Πάπα!
Οπωσδήποτε η αναφορά σε ετερόδοξους και στον πατριάρχη εκείνη την ημέρα ήταν εκτός κλίματος. Το ερώτημα είναι: τον λόγο τον εκφώνησε μετά τη Θ. Λειτουργία ή μετά το "Χριστός Ανέστη"; Εάν συνέβη το πρώτο είχε κάθε λόγο να πει ότι οι καθολικοί δεν είχαν θέση εκεί. Εάν το δεύτερο δεν έχει δίκιο. Κατά την παννυχίδα και τον όρθρο μπορεί να βρίσκεται κάποιος καθολικός μέσα στο ναό. Γενικά πάντως ο ζηλωτισμός δεν είναι καλό πράγμα. Ζήλος χρειάζεται μόνο στον πόλεμο κατά του εαυτού μας και του διαβόλου, αλλά και στην αναζήτηση του Θεού. Σέ όλα τα άλλα χρειάζεται μέτρο και διάκριση.