ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Απαραίτητη η τουρκική γλώσσα για τα ελληνόπουλα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Απαραίτητη η τουρκική γλώσσα για τα ελληνόπ

Δημοσίευση από dionysisgr »

panagiotisspy έγραψε:Επί της ουσίας και επί της "νομοκανονικότητας" της Πίστεώς μας, έχει βέβαια δίκιο ο Διονύσης.

Αλλά η παντελής και ολοσχερής "συμμόρφωση" και "εξομοίωση" της κοσμικής μας καθημερινότητας (γιατί κοσμικοί άνθρωποι είμαστε), στο βαθμό που ανέφερε, τείνει στα όρια της ουτοπίας κατά τη γνώμη μου.

Επαναλαμβάνω, κατά βάσιν έχει δίκιο, αλλά για να πω ένα παράδειγμα προσωπικό, δεν μπορώ να περάσω ολόκληρη τη ζωή μου ακούγοντας εκκλησιαστική μουσική, αλλά θα ακούσω και κάποιους καλλιτέχνες (ο Σφακιανάκης πάντως δεν μ' αρέσει), οι οποίοι δεν θα συνάδουν με τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις..
Εγω Παναγιωτη, δεν εννοουσα αυτα που λες εδω. Οχι. Ουτε καν σκεφτηκα ετσι.

Ειπα και ημουν σαφης, οτι δεν πρεπει να κανουμε την Αγια Πιστη μας.. video clip, εθνικιστικων ονειρωξεων.

Ειπα οτι ανθρωποι νεοπλουτοι που πουλανε δωδεκαθεο και αμπελοφιλοσοφια και ημιμαθεια, δεν μπορουν να ειναι τιμητες της Ορθδοξιας.

Ειπα οτι Ορθοδοξια και Χριστος, δεν ειναι να νικησουμε τους παντες και τα παντα, ουτε να συντριψουμε τους κλεφτες και τους κακους.

Ειπα οτι καποιοι εχουν εναν Θεον, στον μυαλο τους, που πολυ απλα δεν υπαρχει. Γιατι ο Θεος της Ορθοδοξιας δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ, σχεση με τις φαντασιωσεις και τις κοσμικες επιδιωξεις τους.

Ειπα οτι ο Χριστος ειναι Σταυρος και Ανασταση, και οχι φανφαρες και θριαμβοι σε καταμεστα σταδια με τροπαια νικων.

Και σαφως δεν ειπα να ακουμε αγρυπνιες ολη μερα, ουτε να βαλουμε ρασο, και να τηρουμε σιωπη, και νουν,
αν και με αυτα που βλεπω εσχατως, δεν θα ηταν και κακη ιδεα, καθολου..

Ελευθερος εισαι να κανεις οτι θες, αδερφε μου, αλλα να ξερεις ομως, την ουτοπια κυνηγαμε, οι Χριστιανοι,
πολυ σωστα την ανεφερες,
γιατι ολοι οι αλλοι που δεν θεωρουν και δεν γνωριζουν Χριστον, αυτα μας θεωρουν.

Δηλαδη τι; Ανοητους, και Ουτοπιστες.

Σε εμας απομενει να τους επιστρεψουμε το "ανοητος", και να κερδισουμε την χαμενη "ουτοπια" του Παραδεισου.

Αυτα ειπα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Απαραίτητη η τουρκική γλώσσα για τα ελληνόπ

Δημοσίευση από panagiotisspy »

dionysisgr έγραψε:Ελευθερος εισαι να κανεις οτι θες, αδερφε μου, αλλα να ξερεις ομως, την ουτοπια κυνηγαμε, οι Χριστιανοι,
πολυ σωστα την ανεφερες,
γιατι ολοι οι αλλοι που δεν θεωρουν και δεν γνωριζουν Χριστον, αυτα μας θεωρουν.

Δηλαδη τι; Ανοητους, και Ουτοπιστες.

Σε εμας απομενει να τους επιστρεψουμε το "ανοητος", και να κερδισουμε την χαμενη "ουτοπια" του Παραδεισου.
+1

Πολύ ωραία, συμφωνώ.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”