Ο Πατριάρχης σε Εβραϊκή Συναγωγή ! Το Άγιο Όρος γιατί σιωπά;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Merkourios
- Έμπειρος Αποστολέας

Re: Ο Πατριάρχης σε Εβραϊκή Συναγωγή ! Το Άγιο Όρος γιατί σιωπά;
Οἶδα σου τὴν θλῖψιν καὶ τὴν πτωχείαν, ἀλλὰ πλούσιος εἰ, καὶ τὴν βλασφημίαν ἐκ τῶν λεγόντων Ἰουδαίους εἶναι ἑαυτοὺς καὶ οὐκ εἰσὶν, ἀλλὰ συναγωγὴ τοῦ Σατανᾶ. ( Αποκάλυψη Β΄9)
Όταν στην Αποκάλυψη ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ονομάζει παραπάνω την συναγωγή των Ιουδαίων ότι είναι «Συναγωγή του Σατανά», τότε αδελφοί μου πώς μπορούμε εμείς εδώ μέσα να λέμε:
«και λοιπόν τι έγινε πού πήγε ο Ορθόδοξος Χριστιανός Πατριάρχης στην Συναγωγή των Εβραίων;»
Αναρωτιέμαι λοιπόν και λέω:
«καλά, δεν ξέρουμε την πίστη μας ( όπως από τα γραφόμενα κάποιων αδελφών βλέπουμε), αλλά να επιμένουμε και να λέμε «και λοιπόν τι έγινε;» , ή « πέστε μου ποιό το αδίκημα;» , και άλλα παρόμοια γλυκανάλατα και μάλιστα Ορθόδοξοι υποτίθεται Χριστιανοί πού ξέρουν απ΄ έξω κι΄ ανακατωτά όλα τά λόγια των Αγίων «γεροντάδων» Παϊσίων, Ιακώβων, και Πορφυρίων, ( αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουν τα λόγια των Αγίων Αποστόλων…), έ, αυτό δείχνει ότι έχουμε επικίνδυνη άγνοια όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά την προβάλλουμε ως σωστή και στους αγνοούντες περί την πίστην, και τους παίρνουμε και στον λαιμό μας…
Θεωρώ λοιπόν ότι καλό είναι πρίν εκφέρουμε θεολογικό λόγο έστω και σε απλή συζήτηση να ξέρουμε ακριβώς τι λέει η Αγία Γραφή για το θέμα αυτό, τι λένε οί Άγιοι Απόστολοι, και τι λένε οί Ιεροί κανόνες.
Το λέω αυτό γιατί «αρχή πασών των κακιών είναι η άγνοια των Γραφών» σύμφωνα και με τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Θα έλθουν μέρες δύσκολες αδελφοί, και άς προσέχουμε τι λέμε.
Ο ερχόμενος Αντίχριστος θα υποστηριχθεί από τον Ψευδοπροφήτη ο οποίος θα είναι Ανώτατος Εκκλησιαστικός παράγοντας πού όμως θα παρασύρει τους Χριστιανούς να προσκυνήσουν τον Αντίχριστο ότι δήθεν είναι ο ερχόμενος Χριστός!
Τώρα, το ποιός θα είναι αυτός ο Εκκλησιαστικός πού θα έχει σχήμα αρνίου ( δηλαδή Χριστιανός ) αλλά θα μιλάει σαν δράκων και θα παραδώσει τους Χριστιανούς στον Αντίχριστο ( Αποκάλυψη ΙΓ΄11) έ, δεν λέμε ότι θα είναι κάποιος Πάπας ή κάποιος Πατριάρχης, αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος…
Αυτά λένε οί Άγιες Γραφές αδελφοί, και μη λέμε ότι τα λένε οί Παλαιοημερολογίτες γιατί διαστρεβλώνετε η αλήθεια και αμαρτάνουμε κατάφωρα.
Δεν κρίνεται και δεν κατακρίνεται εδώ ο Πατριάρχης σάν πρόσωπο, ούτε λέμε «είναι έτσι, είναι αλλιώς, θα του κάνουμε, θα του φτιάξουμε…» όπως τον παίρνουνε σβάρνα οί ΓΟΧ και άλλοι αμαθείς και παρόμοιοι…
Την «δικαίαν κρίση κρίνετε» λέει ο Κύριος.
Εδώ κρίνεται λοιπόν η άστοχη ενέργεια επίσκεψης στην Συναγωγή των Εβραίων πού είναι «Συναγωγή του Σατανά» κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη.
Κρίνεται η ενέργεια, όχι το πρόσωπο. Να μάθουμε λοιπόν να διαχωρίζουμε τις καταστάσεις!
Έτσι ονομάζει ο Θεολόγος την Συναγωγή, εκτός αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο του Αγίου Ιωάννη και ότι, «έ, δεν έγινε και τίποτα πού πήγε εκεί…» κάνοντας ισοπέδωση και απλοποίηση στα πάντα, αλλά και θεωρώντας τον εαυτό του και πιστό Χριστιανό!
Το Άγιο Όρος, πού όπως όλοι γνωρίζουμε είναι φάρος Ορθοδοξίας έχει φυσικό προϊστάμενο τον Παναγιότατο Πατριάρχη μας, και ως εκ τούτου πρέπει να του απευθύνει σωτήριο λόγο.
Η σιωπή σημαίνει αποδοχή, κι΄ έχει απέναντι του Κυρίου ευθύνη !
Εάν αύριο-μεθαύριο ό μη γένοιτο, κάνουν μια ένωση με τους Λατίνους οί «μεγάλοι Εκκλησιαστικοί» μια και δεν βλέπουν αντίσταση από πουθενά, στέλνοντας την μόλυνση της αίρεσης μέσα στην Ορθοδοξία, και ακυρώνοντας έτσι την σωτηρία χιλιάδων πιστών, τότε τι θα λέμε; «Έ, και πού βλέπεις το πρόβλημα;»
Ή όπως λέει κάποιος: «μετά από αυτα πρεπει να καταλάβω το ποια ακριβώς είναι η κατηγορια;
προσωπίκα δεν το ε΄χω καταλάβει ως τώρα.»
Καλά αδελφέ, όταν το καταλάβεις, κοίταξε μόνο μην είναι αργά…
Με συγχωρείται αδελφοί αν κάποιους πίκρανα, αλλά «έν συνειδήσει» έγραψα ότι έγραψα και πάντα με το χέρι στην καρδιά μόνο για την αλήθεια.
Τώρα εάν έχετε βέλη στην φαρέτρα σας, τα περιμένω…
Merkourios
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ok για πεσ μου κατα την ανάλυση Ραλλή-ΠοτλήThomas15n έγραψε:Λάθος είπαμε υπάρχει σχετικός κανόνας που το απαγορεύει, ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.aposal έγραψε:Συμφωνώ ότι το να μεταβεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εβραϊκή συναγωγή δεν συνιστά - πνευματικό - αδίκημα.
Κανών ΞΕ΄ (ή ΞΔ΄ κατά Ράλλη-Ποτλή)
Κανόνας των Αγ. Αποστόλων:
«Ει τις κληρικός, ή λαϊκός εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή Αιρετικών προσεύξασθαι,
και καθαιρείσθω, και αφοριζέσθω»
οταν αποσυνάγωγος εισέλθη εισ τινα συναγωγην εις ποιο σφάλμα εμπειπτη;;;;
γιατί η συναγωγη τον αναγνωρίζει ως αποσυνάγωγο δηλ. ξένο σωμα από αυτήν
και μετα μια δευτερή ερωτηση
εκτος από την οπτική του Ραλλη Ποτλή τι αλλό υπάρχη;;;;
για να ακούσουμε μια αλλή νομική ερμινεία του κανώνα.........
δηλαδί πάλι τονίζω ότι....σχετικά ειναι όλα ακόμα....
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δηλαδή για να γίνω πιό σαφής,,, οι συναγωγή δεν τον βλέπει σαν ((δικο τους)) εμας που είναι ((δικος μας)) να τον αποξενώσουμε;;;;;;
εχουμε το νομο και το πνευμα του νομου............
εχουμε το νομο και το πνευμα του νομου............
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

μην μου καταλαγήσετε ευθυνες...απλα το είδα σαν καθαρά νομικο θεμα οχι ηθικο........
εμπλεξα με κατι δικηγόρους και με τρελανανε........καλη τους ωρα εκει που ειναι......νανε καλα παντα...
εμπλεξα με κατι δικηγόρους και με τρελανανε........καλη τους ωρα εκει που ειναι......νανε καλα παντα...
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

Merkourios έγραψε:
Οἶδα σου τὴν θλῖψιν καὶ τὴν πτωχείαν, ἀλλὰ πλούσιος εἰ, καὶ τὴν βλασφημίαν ἐκ τῶν λεγόντων Ἰουδαίους εἶναι ἑαυτοὺς καὶ οὐκ εἰσὶν, ἀλλὰ συναγωγὴ τοῦ Σατανᾶ. ( Αποκάλυψη Β΄9)
Όταν στην Αποκάλυψη ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ονομάζει παραπάνω την συναγωγή των Ιουδαίων ότι είναι «Συναγωγή του Σατανά», τότε αδελφοί μου πώς μπορούμε εμείς εδώ μέσα να λέμε:
«και λοιπόν τι έγινε πού πήγε ο Ορθόδοξος Χριστιανός Πατριάρχης στην Συναγωγή των Εβραίων;»
Αναρωτιέμαι λοιπόν και λέω:
«καλά, δεν ξέρουμε την πίστη μας ( όπως από τα γραφόμενα κάποιων αδελφών βλέπουμε), αλλά να επιμένουμε και να λέμε «και λοιπόν τι έγινε;» , ή « πέστε μου ποιό το αδίκημα;» , και άλλα παρόμοια γλυκανάλατα και μάλιστα Ορθόδοξοι υποτίθεται Χριστιανοί πού ξέρουν απ΄ έξω κι΄ ανακατωτά όλα τά λόγια των Αγίων «γεροντάδων» Παϊσίων, Ιακώβων, και Πορφυρίων, ( αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουν τα λόγια των Αγίων Αποστόλων…), έ, αυτό δείχνει ότι έχουμε επικίνδυνη άγνοια όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά την προβάλλουμε ως σωστή και στους αγνοούντες περί την πίστην, και τους παίρνουμε και στον λαιμό μας…
Θεωρώ λοιπόν ότι καλό είναι πρίν εκφέρουμε θεολογικό λόγο έστω και σε απλή συζήτηση να ξέρουμε ακριβώς τι λέει η Αγία Γραφή για το θέμα αυτό, τι λένε οί Άγιοι Απόστολοι, και τι λένε οί Ιεροί κανόνες.
Το λέω αυτό γιατί «αρχή πασών των κακιών είναι η άγνοια των Γραφών» σύμφωνα και με τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Θα έλθουν μέρες δύσκολες αδελφοί, και άς προσέχουμε τι λέμε.
Ο ερχόμενος Αντίχριστος θα υποστηριχθεί από τον Ψευδοπροφήτη ο οποίος θα είναι Ανώτατος Εκκλησιαστικός παράγοντας πού όμως θα παρασύρει τους Χριστιανούς να προσκυνήσουν τον Αντίχριστο ότι δήθεν είναι ο ερχόμενος Χριστός!
Τώρα, το ποιός θα είναι αυτός ο Εκκλησιαστικός πού θα έχει σχήμα αρνίου ( δηλαδή Χριστιανός ) αλλά θα μιλάει σαν δράκων και θα παραδώσει τους Χριστιανούς στον Αντίχριστο ( Αποκάλυψη ΙΓ΄11) έ, δεν λέμε ότι θα είναι κάποιος Πάπας ή κάποιος Πατριάρχης, αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος…
Αυτά λένε οί Άγιες Γραφές αδελφοί, και μη λέμε ότι τα λένε οί Παλαιοημερολογίτες γιατί διαστρεβλώνετε η αλήθεια και αμαρτάνουμε κατάφωρα.
Δεν κρίνεται και δεν κατακρίνεται εδώ ο Πατριάρχης σάν πρόσωπο, ούτε λέμε «είναι έτσι, είναι αλλιώς, θα του κάνουμε, θα του φτιάξουμε…» όπως τον παίρνουνε σβάρνα οί ΓΟΧ και άλλοι αμαθείς και παρόμοιοι…
Την «δικαίαν κρίση κρίνετε» λέει ο Κύριος.
Εδώ κρίνεται λοιπόν η άστοχη ενέργεια επίσκεψης στην Συναγωγή των Εβραίων πού είναι «Συναγωγή του Σατανά» κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη.
Κρίνεται η ενέργεια, όχι το πρόσωπο. Να μάθουμε λοιπόν να διαχωρίζουμε τις καταστάσεις!
Έτσι ονομάζει ο Θεολόγος την Συναγωγή, εκτός αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο του Αγίου Ιωάννη και ότι, «έ, δεν έγινε και τίποτα πού πήγε εκεί…» κάνοντας ισοπέδωση και απλοποίηση στα πάντα, αλλά και θεωρώντας τον εαυτό του και πιστό Χριστιανό!
Το Άγιο Όρος, πού όπως όλοι γνωρίζουμε είναι φάρος Ορθοδοξίας έχει φυσικό προϊστάμενο τον Παναγιότατο Πατριάρχη μας, και ως εκ τούτου πρέπει να του απευθύνει σωτήριο λόγο.
Η σιωπή σημαίνει αποδοχή, κι΄ έχει απέναντι του Κυρίου ευθύνη !
Εάν αύριο-μεθαύριο ό μη γένοιτο, κάνουν μια ένωση με τους Λατίνους οί «μεγάλοι Εκκλησιαστικοί» μια και δεν βλέπουν αντίσταση από πουθενά, στέλνοντας την μόλυνση της αίρεσης μέσα στην Ορθοδοξία, και ακυρώνοντας έτσι την σωτηρία χιλιάδων πιστών, τότε τι θα λέμε; «Έ, και πού βλέπεις το πρόβλημα;»
Ή όπως λέει κάποιος: «μετά από αυτα πρεπει να καταλάβω το ποια ακριβώς είναι η κατηγορια;
προσωπίκα δεν το ε΄χω καταλάβει ως τώρα.»
Καλά αδελφέ, όταν το καταλάβεις, κοίταξε μόνο μην είναι αργά…
Με συγχωρείται αδελφοί αν κάποιους πίκρανα, αλλά «έν συνειδήσει» έγραψα ότι έγραψα και πάντα με το χέρι στην καρδιά μόνο για την αλήθεια.
Τώρα εάν έχετε βέλη στην φαρέτρα σας, τα περιμένω…
καλο ειναι αγαπητε φιλε να μην τσουβαλιαζεις ατομα
εκτος και αν ενοεις οτι ολοι που γραφουμε για τον καθε αγιο γεροντα ειμαστε και καλα χριστιανοι
αν δεν σου κανει κοπο δωσε μια [[ καθαρη απαντηση ]]
ευχαριστω .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

πιο πολυ προσοχη στη μτφ....
θα γινουμε .........
μητρική μου γλώσα δεν ειναι τα ελληνικά.......Αρβανίτης ειμαι....
θα γινουμε .........
μητρική μου γλώσα δεν ειναι τα ελληνικά.......Αρβανίτης ειμαι....
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

για το ονομα του Θεου το σκότωσες.....
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

εχεις δει πχ οτι εγω καθολου τυχαια δεν λαμβανω μερος σε τετοιες κουβεντες
ξερεις γιατι ...και στο λεω με αγαπη πιστεψε με
ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗς ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΒΑΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟς ........ ΜΑΘΗΤΗς ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑς
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΘΑ ΔΕΙς ΠΟΛΛΟΥς ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥς Ε ΚΑΙ ;;
δεν γνωριζεις οτι πανω απο εσενα βλεπει ο κυριος μας
ασε ξερει εκεινος να εισαι σιγουρος .
ξερεις γιατι ...και στο λεω με αγαπη πιστεψε με
ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗς ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΒΑΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟς ........ ΜΑΘΗΤΗς ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑς
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΘΑ ΔΕΙς ΠΟΛΛΟΥς ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥς Ε ΚΑΙ ;;
δεν γνωριζεις οτι πανω απο εσενα βλεπει ο κυριος μας
ασε ξερει εκεινος να εισαι σιγουρος .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

επανέλαβε την μετάφραση ((παράφραση))......pls
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

αμαν... αν αποξενωθεις απο τον Βαρθολομαίο τοτε τι γίνετε με την αποστολική διαδοχη;;;;;
ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ...ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ...
ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΩ 2-3 ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.. ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟ ΑΞΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΕΥΩΜΕ...
ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ.
ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ...ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ...
ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΩ 2-3 ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.. ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟ ΑΞΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΕΥΩΜΕ...
ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ.