Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από ψυχουλα »

- όσο αφορά το σχολείο, πιστεύω ότι δε μπορεί να χτίσει θρησκευτική συνείδηση απλώς δίνει πληροφορίες ποιος ήταν αυτός, πώς γίνεται η τάδε τελετή κτλ. Η θρησκευτική συνείδηση χτίζεται μεσα στην οικογένεια με τον τρόπο ζωής αυτής. Όμως είναι άσχημο να περνάς σαν παιδί όλη σχεδόν τη μέρα σε ενα κτίριο σχολικό όπου δε γίνεται καμία αναφορά στο Θεό σου. Η πρωινή προσευχή, η εικονα του Χριστού στην αίθουσα, ο εκκλησιασμός ενισχύουν και δίνουν μια αίσθηση της οικογενειακής θαλπωρής και μεσα στο σχολείο. Από την άλλη εφόσον μια ταξη εχει παιδιά διαφορων θρησκειών ή και άθεα είναι ασχημο να προβαλλεται μονο η μία πλευρά και να περιφρονείται το αίσθημα των υπολοίπων. Η Εκκλησία μας ούτως ή άλλως δεν έχει ανάγκη κανένα σχολείο και καμία πρωινή προσευχή, οσοι "ειναι γραμμενοι στο βιβλίο της ζωής" είναι γραμμένοι και αυτό δεν το εμποδίζει τίποτα.

-σχετικά με τον πολιτικό γάμο δε βλέπω σε τί ενοχλεί το θρησκευτικό, κάθε άνθρωπος πρέπει να πράττει και να εχει επιλογές σύμφωνες με τη συνείδησή του. Σε τί ωφελεί να παντρεύεται θρησκευτικά ένας άθεος; δεν είναι κοροιδία; το θρήσκευμα και η πίστη σε αυτό δε μπορεί να επιβάλλεται καταναγκαστικά. το να μην εχει επιλογή κάποιος για τον τρόπο που θα τελέσει το γάμο του ή την κηδεία του κτλ μονο μίσος μπορεί να προκαλέσει προς τη θρησκεία που του επιβάλλεται καταναγκαστικά. Ο Χριστός είπε όποιος θελει ας με ακολουθήσει και αυτό είναι το πνεύμα της θρησκείας μας. Άλλωστε πολύ λίγοι από εκείνους που τελούν θρησκευτικό γάμο ξερουν συνειδητά τί σημαίνει το μυστήριο αυτό, συνήθως αναλώνονται στο τι νυφικό θα βάλουν και αν θα ταιριάζει με το παπούτσι και αλλα σαχλά και ανούσια για το θεαθήναι.

-όσο αφορά την αποποινικοποίηση της μοιχείας μου φαίνεται πολύ λογικό γιατί απλούστατα ειναι απο τα ολισθήματα που δύσκολα αποδεικνύονται αλλά εύκολα αμαυρώνουν ονόματα και μετά αντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. αν είναι κάποιος να μοιχεύσει θα το κάνει είτε υπάρχει ποινή είτε όχι. αν είναι κάποιος να χωρίσει το συντροφό του έπειδή του είναι άπιστος θα το κάνει είτε υπάρχει νομικό έρεισμα είτε όχι, αρα ο μοιχός τον ίδιο φόβο εχει παντα οτι θα τον χωρίσει το εξαπατημένο μέλος.

-δε βλέπω σε τί ωφελεί η αναγραφή των πεποιθήσεών μου στην ταυτότητα. κατ αρχας οι πεποιθήσεις αλλάζουν απο μερα σε μερα για πολλούς και δε νομιζω οτι τρεχουν στα αστυνομικά τμήματα να ενημερωσουν για τις αλλαγες! εγω είμαι παντρεμενη με παιδί και στην ταυτότητά μου ακόμη φαίνομαι αγαμη και στη πατρική διεύθυνση. αν είναι να γραφουμε τις προτιμήσεις μας στην ταυτότητα τότε να γραφουμε και ποια ομαδα ποδοσφαίρου μας εκφραζει και ποιο φαγητό μας αρέσει καλύτερα κτλ κτλ. Η ταυτότητα είναι ένα καθαρά κοσμικό έγγραφο που αφορά σε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είσαι εσύ και όχι η απέναντι. Είναι ένα έγγραφο που δε μπορεί ο καθένας να γραφει ό, τι θέλει, α είμαι Ταοιστής, Παοκτζης και φιλόζωος. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται η Πολιτεία ούτε την αφορά.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Κατά τη γνώμη μου, ο Θεός δεν είναι γραφειοκράτης.
Αν τηρήσουμε τον λόγο Του, έχουμε αγάπη, εξομολογηθούμε ειλικρινώς και μετανοήσουμε για τα αμαρτήματά μας, τότε θα σωθούμε.
Ανεξαρτήτως του τι αναγράφεται στα έγγραφά μας, ή τι νόμοι εφαρμόζονται από τους κυβερνήτες μας.

Το ότι γενικότερα βέβαια επιχειρείται, από μέρους της διεθνούς υπερ-κυβέρνησης, μια προσπάθεια για αποκαθήλωση των Ιερών και Οσίων, είναι μια πραγματικότητα. Αλλά μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με πίστη και προσευχή.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
nikiforos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nikiforos »

Και λίγο αυτοσυγκράτιση δεν νομίζω ότι θα μας βλάψει!!!!!!!
Θα έχουμε ευκαιρίες, όταν θα υπάρξουν καινούργια προβλήματα, που θα δημιουργηθούν από την τωρινή Κυβέρνηση, να τα κρίνουμε κ να τα επικρίνουμε.......
Αλλά για το χθες, θα πρέπει να μιλήσουμε για όλους τους συντελεστές...... κ όχι μονόπλευρα!!!!!!!
Συμφωνώ απόλυτα τόσο με την "Ψυχούλα" όσο κ με τον "Panagiotisspy"
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Ψυχούλα το ποστ σου μου τράβηξε την προσοχή... θα ήθελα να απαντήσω όμως δεν μπορώ να το κάνω τώρα... Θα το κάνω το απόγευμα (μάλλον αργά το απόγευμα)... Τα λέμε τότε....
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Evi_J έγραψε:Ψυχούλα το ποστ σου μου τράβηξε την προσοχή... θα ήθελα να απαντήσω όμως δεν μπορώ να το κάνω τώρα... Θα το κάνω το απόγευμα (μάλλον αργά το απόγευμα)... Τα λέμε τότε....
οκ! :smile:

συμφωνω παντως με τον panagiotisspy για το οτι επιχειρειται αποκαθηλωση ιερων και οσιων....
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

avvas έγραψε:Και θα συμπλήρωνα μόνο πως αν τον Ορθόδοξο Χριστιανό τον κάνει η αναγραφή
του θρησκεύματος στην αστυνομική ταυτότητα τότε όλοι οι Ορθόδοξοι μάρτυρες
άγιοι ομολογητές και όλοι οι χριστιανοί επί 1900 τόσα χρόνια που δεν υπήρχαν
αστυνομικές ταυτότητες δεν είχαν Ορθόδοξο περιεχόμενο. Ό μή γένοιτο!
Αδελφοί μου avvas και Μάνο (lovethink) θα διαφωνήσω. Μπορεί στους ορθόδοξους μάρτυρες να μην αναγράφονταν το θρήσκευμα του Χ.Ο. στην ταυτότητα, αλλά μέχρι τότε ΔΕΝ είχε αναγραφεί ποτέ. Δεν υπήρχε δηλαδή προγενέστερη καλύτερη κατάσταση. Σ' εμάς υπήρχε. Το θρήσκευμα αναγραφόταν και το απάλειψαν! Επομένως έχουμε μία συνειδητή ενέργεια εναντίον του Χριστιανισμού.
Σ' εμάς όλοι οι γάμοι γινόντουσαν θρησκευτικά και μετά θεσπίστηκαν ο πολιτικός γάμος και το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβίωσης.
Με το να είναι η μοιχεία αξιόποινη πράξη, μια μειοψηφία ανθρώπων που ήθελαν να μοιχεύσουν δεν το έκαναν, έστω από φόβο, αλλά έτσι δεν έπεσαν στη συγκεκριμένη - βαριά - αμαρτία.
Για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων δεν έχω να πω τίποτε, παρά ότι είναι μιας μορφής νομιμοποίηση του φόνου. Γι' αυτό και ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος, όταν κάποιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Άγιον Όρος, συνέστησε στα Μοναστήρια να μην τον δεχθούν, γιατί είχε υπογράψει το νόμο περί αμβλώσεων.
Η κατάργση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης δείχνει, κατ' εμέ, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ, τα αντεθνικά συναισθήματα του ΓΑΠ.
Ακόμη δεν είδαμε τίποτε. Για όσους αμφιβάλλουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει (μιλάω πάντοτε σε πνευματικό/εθνικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό/οικονομικό) εύχομαι να έχουν δίκιο.
Προσωπικά πιστεύω, με βάση και τι παρελθόν του, το ρητό: "κάτσε λίγο να δεις πολύ".

ΥΓ: Η απάλειψη της λέξης "Θρησκεύματος" από το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει, τελικά, αργότερα (για να μην υπάρχουν πολλές αντιδράσεις) και όχι απότομα, όπως αρχικά αποφασίστηκε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Οι άνθρωποι είθισται να λειτουργούν με το μυαλό. Ετσι τους βολεύει και έτσι είναι ευκολότερο. Γι'αυτό είναι και αμαρτωλοί. Γιατί το μυαλό λέει συχνά ψέματα, είτε ακούσια, είτε σκόπιμα.
Ενώ η καρδιά δεν ψεύδεται. Δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.
Οσο περισσότερες φορές για τον καθένα μας, οι επιταγές της καρδιάς εκλογικεύονται, απλοποιούνται από το μυαλό και μέσω αυτού αποκτούν ακόμα και υπόσταση απολύτως ρεαλιστική και ενίοτε ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ από το μυαλό, τόσο το μυαλό (και το σώμα επομένως), λυτρώνεται, ξεκουράζεται, λειτουργεί λιγότερο αλλά ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ευτυχεί και εν τέλει καρδιά και νόηση τελειούνται.
Δυστυχώς είναι εξαιρετικά δύσκολο με τα τόσα προβλήματά μας εμείς οι άνθρωποι, να βιώνουμε αυτή την "αντίστροφη" λειτουργία, διότι το κίνητρό μας για να είμαστε και να αισθανόμαστε καλύτερα, είναι σχεδόν πάντα ιδιοτελές και άρα απολύτως εξορθολογισμένο.

Η καρδιά, κάποιες μεμονωμένες στιγμές (ελάχιστες σε όλη την διάρκεια της ζωής μας), κάνει κάποιες αναλαμπές, κάποια στιγμιαία "τσακ", αλλά ο μέγιστος δικτάτωρ εγκέφαλος, την ισοπεδώνει, την καταπιέζει, θέλει ντε και καλά να της κάνει παρέα, δεν την αφήνει λιγάκι μοναχούλα της την καϋμένη.
Ο Θεός (με διαφορετικό ίσως τρόπο για τον καθένα), βοηθάει την καρδιά μας να προσπαθήσει να "εκπαιδεύσει" το μυαλό μας, προς την σωστή κατεύθυνση, προς την σωτηρία μας.

Ολα αυτά τα λέω, γιατί αισθάνομαι ότι σε αυτό το topic, όλοι μας γράφουμε χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο το μυαλό μας.
Βέβαια αυτό είναι φυσιολογικό, την στιγμή που είναι θέμα πολιτικό, επομένως είναι θέμα στο οποίο είναι αδύνατον όλοι μας να συμφωνούμε.
Και επειδή δεν συμφωνούμε, ο εγωισμός μας, δεν μας αφήνει να χρησιμοποιήσουμε την καρδιά, παρά μόνο τον εγκέφαλο.

ΥΓ
Προσπαθώντας να καταχωρήσω την δημοσίευση, βλέπω ότι έχουν ήδη μπει και άλλες δημοσιεύσεις.
Δεν υπαινίσσομαι τίποτα έναντι ουδενός, απλά κάνω μιά αναφορά στο θέμα που δημιουργείται, όταν συζητάμε για ζητήματα σαν κι'αυτό.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Το κακό είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις και τα συστήματα θέλουν να κάνουν τον άνθρωπο να μην νοιάζεται καθόλου για την ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ του. Το μόνο που θα τον απασχολεί θα είναι πως θα βρει λεφτά να πληρώσει τις δώσεις του δανείου του ή να συντηρήσει την οικογένεια του, ή πως να μορφώσει και σπουδάσει τα παιδιά του ή και αν ακόμα δεν έχει προβλήματα να ασχολείται μόνο με το τι αυτοκίνητο θα αγοράσει ή πόσο μεγάλη πισίνα θα φτιάξει. Σου λένε οτι ανα δεν μάθει το παιδί σου 6-7 γλώσσες θα είναι χαμένο απο χέρι και τρέχει ο φουκαράς και δουλεύει μόνο για τα φροντηστήρια. Και η γλώσσα του Ευαγγελίου που σώζει? Για αυτήν κανείς δεν νοιάζεται.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Η Θρησκευτική ελευθερία είναι δικαίωμα του καθενός και επειδή αφορά πίστη, δηλαδή κάτι άϋλο, εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα τα οποία πρέπει να προστατεύονται απο την μανία κάποιων θερμοκέφαλων.

Και μόνο η αναγραφή στην θέση Θρήσκευμα της ταυτότητας της λέξης αθεος ή μουσουλμάνος ή καθολικός για κάποιους αμέσως εγείρει τις ασπίδες και τα πολεμικά άρματα. Εδώ μια συνάντηση πάει να γίνει στην Κύπρο με τους Καθολικούς και απειλείται με σχίσμα η Ορθοδοξία. Σκεφθείτε να το βλέπατε και γραμμένο στην ταυτότητα. Κάποιοι θα προσομοίαζαν τον καϋμένο Καθολικό σαν προσωποποίηση του αιρετικού πάπα και της ουνίας...

Ο φόβος που έχει συνεπάρει μερικούς είναι ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν προστατεύει την Ορθοδοξία όπως θα έπρεπε. Ομως η προστασία αυτή υπάρχει και δίδεται είτε ευθέως είτε υπογείως.

Δεν είμαστε καλύτεροι απο τον συνάνθρωπό μας επειδή είμαστε Ορθόδοξοι.

Θυμίζω τα άρθρα 3 και 5 του Συντάγματος ως εξής :

Αρθρο 3

1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.

Αρθρο 5

1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.

Αδελφοί μου καλή είναι η πίστη μας και η προσδοκία μας για μέλλουσα ζωή, αλλά ο εκσυγχρονισμός της προσέγγισης της Εκκλησίας προς τον Λαό πρέπει να αλλάξει.

Η Εκκλησία μου θυμίζει την ΝΔ. Πολλά αυτοδιοικητα μετερίζια που δρουν κατα το δοκούν. Λείπει η κεντρική στοιβαρή χείρα που θα προλάμβανε την πάσης φύσης σκανδαλολογία και την ορθή διανομή των πάσης φύσης εσόδων.

Αν και ευρισκόμενος (λόγω ΝΔ) σε τριήμερο πένθος, πάλι πολυλόγισα...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

Συμφωνω και εγω με τις αποψεις τις ψυχουλας, θα σημπληρωσω οτι καλως αποποινικοποιθηκε η μοιχεια, διοι αυτη προσεβαλε την ελευθερια του ανθρωπινης βουλησης εστω και αν ειναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ,κατ επεκταση αντιχριστιανικη ,το θεμα και παντα λεω οτι ειναι η ανωριμοτητα και αδυναμιες μας που διαιωνιζουμε τη δυστυχια στην ποια βρισκομαστε Τους πολιτικους τους ριξαμε στα ταρταρα ,και με το δικιο μας ,τους εκκλησιαστικους που δεν εχουν κανει ΤΙΠΟΤΑ για την κατασταση που εχει περιελθει ο ορθοδοξος λαος ,ενω θα επρεπε .....σας ενδιαφερει αν γραφετε το η θρησκευτικη ιδεολογια στην ταυτοτητα και οχι στην καθημερινη ζωη ,αντι δηλ να πολεμισου το αστικο συστημα σιωπουν, η συνεργαζονται. :20
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”