Ομολογία Τούρκου: Σκότωσα εν ψυχρώ 10 Ελληνοκύπριους το 1974
Συντονιστής: Συντονιστές
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ομολογία Τούρκου: Σκότωσα εν ψυχρώ 10 Ελληνοκύπριους το 1974
Ουδείς αμφισβητεί "τα ρυτιδωμενα και οργωμενα απο το κλαμα προσωπα των χιλιαδων συγγενων των νεκρων και αγνοουμενων του αττιλα".
Ουδείς αμφισβητεί την προ 30ετίας πραγματικότητα.
Δεν παύει όμως να είναι μια πραγματικότητα που ήδη κρίνεται στα Ευρωπαικά Δικαστήρια.
Ομως, η αναμόχλευση του μίσους δεν έχει καμία πρακτική χρησιμότητα. Είναι απλά φλυαρία χωρίς αποτέλεσμα με κορωνίδα του αίσχους το "Ευχαριστώ τους Αμερικάνους" του Σιμήτη για τα Ιμια.
Για να υπάρχει αποτέλεσμα θα πρέπει οι ενέργειες να είναι συντονισμένες, διαρκείς και με αμείωτη ένταση.
Οσο γλύφουμε τους "άνω γείτονες" για το όνομα Μακεδονία και τους "δίπλα γείτονες" για τον επεκτατισμό τους και δεχόμαστε τις όποιες παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας σαν "παρθένες", τόσο η Εθνική Ψυχή μας θα συρικνώνεται και το μόνο που θα μένει είναι η αίσθηση ανικανότητας της Ελληνικής Κυβέρνησης και μια φλυαρία μπλα μπλα και τίποτε άλλο.
Ουτοπία λοιπόν είναι εμείς να πιάνουμε τα θέματα αυτά τα οποία μας βάζουν ακόμα ποιό βαθειά στον τάφο της απόλυτης ανεπάρκειάς μας σαν Εθνος και σαν Κράτος
Οσο για το "Ρωμέικο Φιλότιμο" αυτό υπάρτει σε ίχνη μόνο σε κάτι ταινίες του 1960. Ισως ποτέ να μην υπήρχε αλλα να έχει και αυτό εφευρεθεί μπας και ενωθούμε σαν "κοινή ψυχή".
Αξιολύπητοι είμαστε φίλοι μου. Με μικρό νου και μυαλό μόνο για αμάκα και τσέπη.
Παίρνουμε ότι μας αξίζει και τίποτε περισσότερο
Ας σταματήσουμε λοιπόν να νιαουρίζουμε σαν ναζιάρικα γατάκια...
Χρ.
Ουδείς αμφισβητεί την προ 30ετίας πραγματικότητα.
Δεν παύει όμως να είναι μια πραγματικότητα που ήδη κρίνεται στα Ευρωπαικά Δικαστήρια.
Ομως, η αναμόχλευση του μίσους δεν έχει καμία πρακτική χρησιμότητα. Είναι απλά φλυαρία χωρίς αποτέλεσμα με κορωνίδα του αίσχους το "Ευχαριστώ τους Αμερικάνους" του Σιμήτη για τα Ιμια.
Για να υπάρχει αποτέλεσμα θα πρέπει οι ενέργειες να είναι συντονισμένες, διαρκείς και με αμείωτη ένταση.
Οσο γλύφουμε τους "άνω γείτονες" για το όνομα Μακεδονία και τους "δίπλα γείτονες" για τον επεκτατισμό τους και δεχόμαστε τις όποιες παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας σαν "παρθένες", τόσο η Εθνική Ψυχή μας θα συρικνώνεται και το μόνο που θα μένει είναι η αίσθηση ανικανότητας της Ελληνικής Κυβέρνησης και μια φλυαρία μπλα μπλα και τίποτε άλλο.
Ουτοπία λοιπόν είναι εμείς να πιάνουμε τα θέματα αυτά τα οποία μας βάζουν ακόμα ποιό βαθειά στον τάφο της απόλυτης ανεπάρκειάς μας σαν Εθνος και σαν Κράτος
Οσο για το "Ρωμέικο Φιλότιμο" αυτό υπάρτει σε ίχνη μόνο σε κάτι ταινίες του 1960. Ισως ποτέ να μην υπήρχε αλλα να έχει και αυτό εφευρεθεί μπας και ενωθούμε σαν "κοινή ψυχή".
Αξιολύπητοι είμαστε φίλοι μου. Με μικρό νου και μυαλό μόνο για αμάκα και τσέπη.
Παίρνουμε ότι μας αξίζει και τίποτε περισσότερο
Ας σταματήσουμε λοιπόν να νιαουρίζουμε σαν ναζιάρικα γατάκια...
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι...
Ατολμία και ατονία.
Ας μας εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει για ποιό λόγο δεχόμαστε μουγγοί τις διαρκείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και ποτέ μα ποτέ δεν ρίξαμε έστω και ένα αεροπλάνο.
Ποτέ μα ποτέ δεν βυθίσαμε ένα τούρκικο πλοιάριο έστω και βάρκα που βρισκόταν στα χωρικά μας ύδατα.
Τρέμουμε να κάνουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο ακόμα και στα δικά μας χωρικά ύδατα έστω και μέχρι τα 6 μίλια.
Πολιτική και μυστική διπλωματία της πλάκας.
Αποτελέσματα θέλουμε και δεν τα βλέπουμε.
Το μόνο που βλέπουμε είναι μια διαρκής Γκιαούρικη οσφυοκαμψία.
Χρ.
Ατολμία και ατονία.
Ας μας εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει για ποιό λόγο δεχόμαστε μουγγοί τις διαρκείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και ποτέ μα ποτέ δεν ρίξαμε έστω και ένα αεροπλάνο.
Ποτέ μα ποτέ δεν βυθίσαμε ένα τούρκικο πλοιάριο έστω και βάρκα που βρισκόταν στα χωρικά μας ύδατα.
Τρέμουμε να κάνουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο ακόμα και στα δικά μας χωρικά ύδατα έστω και μέχρι τα 6 μίλια.
Πολιτική και μυστική διπλωματία της πλάκας.
Αποτελέσματα θέλουμε και δεν τα βλέπουμε.
Το μόνο που βλέπουμε είναι μια διαρκής Γκιαούρικη οσφυοκαμψία.
Χρ.

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πολύ απλά γιατί οι πολιτικοί μας φοβούνται!eortologio_gr έγραψε: Ας μας εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει για ποιό λόγο δεχόμαστε μουγγοί τις διαρκείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και ποτέ μα ποτέ δεν ρίξαμε έστω και ένα αεροπλάνο.
Και φοβούνται - μάλλον - γιατί είναι γυμνοί. Γιατί δεν έχουν ενδυθεί τον Χριστόν!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτουtheodora έγραψε:Τί θέλω και σερφάρω αριστερά και δεξιά λες και εάν μάθω κάτι το μη πνευματικό θα ωφεληθώ σε κάτι...
Μου θυμήθηκε μετά από 5-7 χρόνια να μπω στις ελληνικές σελίδες του BBC (όπου κάποτε ενημερωνόμουνα για τα νέα ανά τον κόσμο)
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον στα Ελληνικά !!! http://www.bbc.co.uk/greek/
Αντ΄αυτού δημιούργησαν μία άλλη στην «Μακεδονική» γλώσσα!!!!! http://www.bbc.co.uk/macedonian/.
Ε............ μία μύνηση από την Ελληνική Κυβέρνηση τουλάχιστον για το θέμα της «ψεύτικης» συνέντευξης θα έπρεπε να την δω να την χαρώ, αν όχι τίποτε περισσότερο.
Το χάλι μας πιά!!! Λίγη τσίπα χάθηκε? Εκείνο το ΡΩΜΑΊΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ .......... ??![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
«όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , τον τρώνε οι κότες» μου φωνάζει μιά φωνούλα μέσα μου....![]()
![]()
Θα πρέπει να γνωρίζετε, είπε ο Γέροντας, ότι κανείς από τους άλλους λαούς δεν μας αγαπά ως έθνος. Όλοι μας επιβουλεύονται. Να ξέρετε ακόμη πως όποιοι λένε, ή θέλουν να δείχνουν ότι μας αγαπάνε λίγο, αυτοί θέλουν και επιδιώκουν να μας τσαλακώσουν πολύ. Οι άλλοι, πάλι, που δεν μας αγαπούν, θέλουν να μας εξαφανίσουν σαν έθνος.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Αριστοτελη Βαλαωριτη
...............................Θυμάται στο λαιμό σου
το ματωμένο το σχοινί, και στ' άγιο πρόσωπο σου
τ' άτιμα τα ραπίσματα το βόγγο τη λαχτάρα
του κόσμου την ποδοβολή Θυμάται την αντάρα
την πέτρα, που σου εκρέμασαν τη γύμνια του νεκρού σου
το φοβερό το ανάβασμα του καταποντισμού σου
Δεν ελησμόνησε τη γη που σουγινε πατρίδα, όταν, πατέρα μου,
άκαρδοι, γονατισμέν' οι ξένοι το αίμα σου έγλυφαν κρυφά στα νύχια του φονιά σου...
Τι θέλεις, γέροντ', από μας; Δε νοιώθεις μια ματιά σου
πόσες θα εφλόγιζε καρδιές κι' από τα σωθικά σου
πόση θα εβλάσταινε ζωή; Πώς δεν ξυπνάς, πατέρα;
Δε φέγγει μες το μνήμα σου ούτε μια τέτοια μέρα;
Το μάρμαρο μένει βουβό Και θε να μείνη ακόμα
ποιος ξέρει ως πότ' αμίλητο το νεκρικό του στόμα
Κοιμάται κι' ονειρεύεται και τότε θα ξυπνήση,
όταν στα δάση, στα βουνά, στα πέλαγα, βροντήση
το φοβερό μας κήρυγμα "Χτυπάτε, πολεμάρχοι!
Μη λησμονείτε το σχοινί, παιδιά, του Πατριάρχη!"
...............................Θυμάται στο λαιμό σου
το ματωμένο το σχοινί, και στ' άγιο πρόσωπο σου
τ' άτιμα τα ραπίσματα το βόγγο τη λαχτάρα
του κόσμου την ποδοβολή Θυμάται την αντάρα
την πέτρα, που σου εκρέμασαν τη γύμνια του νεκρού σου
το φοβερό το ανάβασμα του καταποντισμού σου
Δεν ελησμόνησε τη γη που σουγινε πατρίδα, όταν, πατέρα μου,
άκαρδοι, γονατισμέν' οι ξένοι το αίμα σου έγλυφαν κρυφά στα νύχια του φονιά σου...
Τι θέλεις, γέροντ', από μας; Δε νοιώθεις μια ματιά σου
πόσες θα εφλόγιζε καρδιές κι' από τα σωθικά σου
πόση θα εβλάσταινε ζωή; Πώς δεν ξυπνάς, πατέρα;
Δε φέγγει μες το μνήμα σου ούτε μια τέτοια μέρα;
Το μάρμαρο μένει βουβό Και θε να μείνη ακόμα
ποιος ξέρει ως πότ' αμίλητο το νεκρικό του στόμα
Κοιμάται κι' ονειρεύεται και τότε θα ξυπνήση,
όταν στα δάση, στα βουνά, στα πέλαγα, βροντήση
το φοβερό μας κήρυγμα "Χτυπάτε, πολεμάρχοι!
Μη λησμονείτε το σχοινί, παιδιά, του Πατριάρχη!"
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

panos0 υπέροχο το ποίημα "Το σχοινί του Πατριάρχη".
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εμείς, οι "πεισματάρηδες ρομαντικοί", ελπίζουμε στην ιδέα της "ελευθερίας - ισότητας - αδελφότητας"
"για τη φουκαριάρα την μάνα μου" ...
Παλιά, η πληροφορία ήταν κλειστή και ελεγχόμενη. Το ιντερνετ άνοιξε ελαφρώς κάποια από τα πολλα στεγανά. Οι ιδέες κυκλοφορούν. Η αμφισβητιση ακούγεται. Ο πολίτης εκπαιδεύεται.
Ο Φοβος είναι έξω απ'την πόρτα μας και το μαυρο συννεφο έχει περάσει μέσα απο τις χαραμάδες και άρχισε να μαυρίζει την ζωή μας...
Και εμείς κάνουμε "αντίσταση" ελπίζοντας στην Θεία Πρόνοια και προσευχόμαστε...
Μήπως μπορούμε να κάνουμε και τίποτε άλλο ?
Χρ.
"για τη φουκαριάρα την μάνα μου" ...
Παλιά, η πληροφορία ήταν κλειστή και ελεγχόμενη. Το ιντερνετ άνοιξε ελαφρώς κάποια από τα πολλα στεγανά. Οι ιδέες κυκλοφορούν. Η αμφισβητιση ακούγεται. Ο πολίτης εκπαιδεύεται.
Ο Φοβος είναι έξω απ'την πόρτα μας και το μαυρο συννεφο έχει περάσει μέσα απο τις χαραμάδες και άρχισε να μαυρίζει την ζωή μας...
Και εμείς κάνουμε "αντίσταση" ελπίζοντας στην Θεία Πρόνοια και προσευχόμαστε...
Μήπως μπορούμε να κάνουμε και τίποτε άλλο ?
Χρ.

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όποιος είναι κοντά στον Θεό δεν φοβάται! Είναι θωρακισμένος από τα ιδανικά της ορθοδοξίας. Εμείς που φοβόμαστε νομίζουμε ότι πιστεύουμε στον Θεό, αλλά μάλλον η πίστη μας είναι εξαιρετικά πτωχή.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η Πίστη μας στην Θεία Πρόνοια σαφώς εξαλείφει τον φόβο.
Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι επειδή η Θεία αυτή Πρόνοια δεν ενεργεί άμεσα και κατα τα δικά μας "πιστεύω" και "θέλω", η ελεύθερη παγκόσμια αγορά εκμεταλεύεται αυτή την πίστη μας και την υποχώρηση προωθώντας ιδέες, τακτικές και διεκδικήσεις.
Εμείς απλά χάνουμε διαρκώς έδαφος.
Το "στρέψε και το άλλο μάγουλο" είναι σαφώς η πίστη μας.
Δυστυχώς η πίστη αυτή δεν είχε σαν αποτέλεσμα την αποφυγή του 1974 και του θρηνου για την απώλεια τόσων πολλών Κυπρίων αδελφών.
Είναι φορές που η αμφισβήτιση της Θείας Πρόνοιας δεν μπορεί παρά να υφίσταται.
Δεν είμαι ολιγόπιστος. Απλά δεν ανέχομαι κάποιοι να συνεχίζουν να πατάνε πάνω μου.
Το "συν Αθηνά και χείρα κίνει" δεν πρέπει να ισχύει ΚΑΙ στην Ορθοδοξία ?
Χρ.
Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι επειδή η Θεία αυτή Πρόνοια δεν ενεργεί άμεσα και κατα τα δικά μας "πιστεύω" και "θέλω", η ελεύθερη παγκόσμια αγορά εκμεταλεύεται αυτή την πίστη μας και την υποχώρηση προωθώντας ιδέες, τακτικές και διεκδικήσεις.
Εμείς απλά χάνουμε διαρκώς έδαφος.
Το "στρέψε και το άλλο μάγουλο" είναι σαφώς η πίστη μας.
Δυστυχώς η πίστη αυτή δεν είχε σαν αποτέλεσμα την αποφυγή του 1974 και του θρηνου για την απώλεια τόσων πολλών Κυπρίων αδελφών.
Είναι φορές που η αμφισβήτιση της Θείας Πρόνοιας δεν μπορεί παρά να υφίσταται.
Δεν είμαι ολιγόπιστος. Απλά δεν ανέχομαι κάποιοι να συνεχίζουν να πατάνε πάνω μου.
Το "συν Αθηνά και χείρα κίνει" δεν πρέπει να ισχύει ΚΑΙ στην Ορθοδοξία ?
Χρ.

- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

eortologio_gr έγραψε: Το "συν Αθηνά και χείρα κίνει" δεν πρέπει να ισχύει ΚΑΙ στην Ορθοδοξία ?
Χρ.
Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία
πολεμούσαν κάποτε οι Έλληνες. Γι αυτό και το "κύμα" γκρέμισε το "βράχο" (μιας και αναφέρθηκε Βαλαωρίτης παραπάνω!) Αν ξανακάνουμε σημαία μας και φλάμπουρό μας την παραπάνω φράση, τότε κάτι θ' αλλάξει: Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Τιμή!!